(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第二册 UNIT 3 THE INTERNET .ppt
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 必修第二册UNIT 3THE INTERNET 新教材 2022 英语 人教版 一轮 复习 作业 课件 课时 必修 第二 UNIT THE
- 资源描述:
-
1、九 必修第二册 Unit 3The Internet(限时35分钟).阅读理解Last week,Vodafone started a test of the UKs first full 5G service,available for use by businesses in Salford.It is part of its plan to trial the technology in seven UK cities.But what can we expect from the next generation of mobile technology?One thing we wil
2、l see in the preparation for the test is lots of tricks with the new tech.Earlier this year,operators paid almost$1.4 billion for the 5G wavelengths,and to compensate for that cash,they will need to catch the eye of consumers.In September,Vodafone used its bit of the range to display the UKs first h
3、ologram(全息图)call.The Manchester City captain Steph Houghton appeared as a hologram in Newbury.It isnt all holograms,however,5G will offer faster Internet access,with Ofcom(英国通讯管理局)suggesting that video that takes a minute to download on 4G will be available in just a second.The wider application is
4、to support connected equipment on the“Internet of things”not just the Internet-enabled fridge that can reorder your milk for you,but the network that will enable driverless cars and delivery drones(无人机)to communicate with each other.Prof William Webb has warned that the technology could be a case of
5、 the emperors new clothes.Much of the speed increase,he claims,could have been achieved by putting more money in the 4G network,rather than a new technology.Other different voices have suggested that a focus on rolling out wider rural broadband access and addressing current network coverage would be
6、 more beneficial to the UK as a whole.Obviously,5G will also bring a cost to consumers.It requires a handset for both 5G and 4G,and the first 5G-enabled smart phones are expected in the coming year.With the slow pace of network rollout so far,it is likely that consumers will end up upgrading to a ne
7、w 5G phone well before 5G becomes widely available in the next couple of years.1.Why does Prof William Webb say“the technology could be a case of the emperors new clothes”?A.He is in favor of the application of the new technology.B.5G will bring a cost to consumers in their daily life.C.5G helps peo
8、ple communicate better with each other.D.He prefers more money to be spent on 4G networks.【解析】选D。细节理解题。根据第四段中Prof William Webb has warned that the technology could be a case of the emperors new clothes.Much of the speed increase,he claims,could have been achieved by putting more money in the 4G netw
9、ork,rather than a new technology.可知,Prof William Webb说“这项技术可能是皇帝的新衣的一个例子”是因为他更愿意把更多的钱花在4G网络上。故选D。2.The underlined word“addressing”in the fourth paragraph has the closest meaning to _.A.making a speech toB.trying to solveC.managing to decreaseD.responding to【解析】选B。词义猜测题。根据第四段中Other different voices h
10、ave suggested that a focus on rolling out wider rural broadband access and addressing current network coverage would be more beneficial to the UK as a whole.“其他不同的声音表示,集中精力推广更广泛的农村宽带接入,解决目前的网络覆盖问题,将对整个英国更有利。”由此推知画线词的意思是“试图解决”。故选B。3.The last paragraph indicates that _.A.itll take several years to mak
11、e 5G accessible to the public in the UKB.5G service shows huge development potential and a broad marketC.customers are eager to use 5G smart phones instead of 4G onesD.its probable that 5G network rollout is speeding up in Britain【解析】选A。推理判断题。根据最后一段With the slow pace of network rollout so far,it is
12、likely that consumers will end up upgrading to a new 5G phone well before 5G becomes widely available in the next couple of years.可知,最后一段指出,让5G在英国向公众开放还需要几年的时间。故选A。4.What do we know about the text?A.Vodafone is successful in spreading the 5G service.B.Steph Houghton appeared as a hologram by 4G.C.Th
13、e application of 5G will make life much easier.D.5G phones are available in rural areas of the UK.【解析】选C。推理判断题。根据第二段中5G will offer faster internet access,with Ofcom suggesting that video that takes a minute to download on 4G will be available in just a second.可知,5G的应用将使生活变得更轻松。故选C。【知识拓展】词汇积累compensa
14、te vt.&vi.补偿,抵消catch the eye of 吸引注意力available adj.可获得的,可购得的,可找到的,有空的.完形填空(2019全国卷改编)The small town of Rjukan in Norway is situated between several mountains and does not get direct sunlight from late September to mid-March 1six months out of the year.“Of course,we2it when the sun is shining,”says K
15、arin Ro,who works for the towns tourism office.“We see the sky is 3,but down in the valley its darker its like on a 4day.”But that 5when a system of high-tech 6was introduced to reflect sunlight from neighboring peaks(山峰)into the valley below.Wednesday,residents(居民)of Rjukan7their very first ray of
16、winter sunshine:A row of reflective boards on a nearby mountainside were put to 8.The mirrors are controlled by a computer that 9them to turn along with the sun throughout the 10and to close during windy weather.They reflect a concentrated beam(束)of light onto the towns central 11,creating an area o
17、f sunlight roughly 600 square meters.When the light 12,Rjukan residents gathered together.“People have been sitting there and standing there and taking pictures of each other,”Ro says.“The town square was totally 13.I think almost all the people in the town were there.”The 3,500 residents cannot all
18、 enjoy the sunshine at the same time.However,the new light feels like more than enough for the towns 14residents.“Its not very big,”she says,“but it is enough when we are 15.”【文章大意】本文为说明文,主要介绍挪威小镇利用高科技反射太阳光,解决冬季小镇山谷没有阳光的问题。1.A.onlyB.obviouslyC.nearlyD.precisely【解析】选C。逻辑推理题。根据上文“does not get direct s
19、unlight from late September to mid-March”可知,小镇在九月末到来年三月中旬没有直接的阳光,一共近(nearly)六个月。only只有;obviously明显地;precisely精确地。2.A.fearB.believeC.hearD.notice【解析】选D。逻辑推理题。根据下文“when the sun is shining”可知太阳照射时,当地人可以注意到(notice)有太阳。fear恐惧;believe相信;hear听到。3.A.emptyB.blueC.highD.wide【解析】选B。逻辑推理题。本句是Ro介绍当地没有阳光的情况,根据后文“
20、down in the valley its darker”山谷下面更黑,可知当有太阳时,当地的天是蓝的(blue)。empty空的;high高的;wide宽的。4.A.cloudyB.normalC.differentD.warm【解析】选A。逻辑推理题。根据前文“down in the valley its darker”山谷下面更黑可知,山谷里天色更暗,像是阴天(cloudy)。normal正常的;different不同的;warm温暖的。5.A.helpedB.changedC.happenedD.mattered【解析】选B。逻辑推理题。根据后文“when a system of h
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-355102.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
