河北省东光县第一中学2021-2022学年高二上学期第一次月考英语试卷 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省东光县第一中学2021-2022学年高二上学期第一次月考英语试卷 WORD版含解析 河北省 东光县 第一 中学 2021 2022 学年 上学 第一次 月考 英语 试卷 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2021-2022学年河北省东光县第一中学高二上学期第一次月考英语试卷(时间:120分钟,满分:150分)第一部分:听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案划在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What will the man buy?A. Meat. B. Bread. C. Vegetables.2. Where will the
2、 speakers meet?A. In a park. B. In a gym. C. In a coffee shop.3. What are the speakers talking about?A. Who to boil the eggs.B. How to cook the eggs.C. What to cook for breakfast.4. When were the speakers planning to have dinner together?A. At 7:00 tonight. B. At 8:00 tomorrow. C. At 9:00 tomorrow.5
3、. What is the relationship between the speakers?A. Family members. B. Friends. C. Neighbors.第二节: (共15小题:每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。6. When did the man start wearing glasses?
4、A. At six years old. B. At seven years old. C. At ten years old.7. How did the man end up with bad eyesight?A. He got it from his mother.B. He watched too much TV.C. He had bad reading habits.听下面一段对话,回答第8至10题。8. What kind of restaurant are the speakers talking about?A. A restaurant with robot waiter
5、s.B. A restaurant without human staff.C. A restaurant with only one human staff member.9. Who opened the restaurant?A. A famous chef.B. Several programmers.C. Some university students.10. What do some customers complain(抱怨) about the restaurant?A. The number of dishes available.B. The quality of the
6、 ingredients.C The speed of the service.听下面一段对话,回答第11至13题。11. What are the speakers mainly talking about?A. Chinese culture.B. The womans trip of this summer.C. Some places of interest in Beijing.12. Which city will the woman surely visit besides Beijing?A. Shanghai. B. Xi an. C. Chengdu.13. Where w
7、ill the woman be staying in Beijing?A. In a dormitory. B. In a rented apartment. C. In a local familys house.听下面一段对话,回答第14至17题。14. When did the woman begin to feel bad?A. Yesterday afternoon.B. At midnight last night.C. This morning.15. Whats wrong with the woman?A. She has a low fever.B. She has a
8、backache.C. She has caught a bad cold.16. Why does the woman want to go home?A. To study for a test. B. To eat something. C. To get her phone.17. What does the man suggest the woman do?A. Take some medicine as soon as possible.B. Read her books in the hospital.C. Ask her brother for help.听下面一段独白,回答第
9、18至20题。18. What do we know about Seville?A. Its famous for its cafes.B. Its full of old buildings.C. Its the biggest city in Spain.19. Why is the Cathedral the most amazing?A. You can get lost in it.B. You can sit in it for hours.C. You can see the whole city from it.20. What are the professional da
10、ncers wearing?A Red flowers in their hair.B. Big dancing shoes.C. Short skirts.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(15个小题;每题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AEveryone knows that the media can be and is controlled. Everything that you read on the Internet may not always be true! People have constantly
11、been complaining about lies in the media. So how can we be smart online? Here are some tips and tools:Check the domain names.Many fake news stories use similar addresses of web pages and domain names. However, a legal domain name usually ends with a .com, .net, or .cn. They are unique. One company o
12、nly has one domain name.Visit a fact-checking website.There are many reliable ones such as FactCheck.org, International Fact-Checking Network (IFCN), or Snopes. com. Be your own Sherlock Holmes and feel more confident about telling fact from fiction. Check that the article contains references and li
13、nks to other news stories, articles and authors. Good news stories are supported by evidence, dates and other data.Pay attention to quality and timeliness.Are there noticeable grammatical errors? Know thishonorable sources have high proofreading and grammatical standards! Is the story current or rec
14、ycled? Make sure an older story has not been taken out of context.Remember, do not believe everything you see, read or hear about your favorite idols. False news travels faster online than real news. Do not decide your opinions and views because of one article you have read or one pictures you have
15、seen. Next time you read an article, hear an opinion, or see a picture, consider the other side of the story. Ask. Think. Check.1. Which of the following is probably fake news?A. It appears on web pages with unique domain names.B. It contains references and links to other stories.C. The news has a f
16、ew grammatical errors.D. The story of the news is taken out of context.2. How to tell real news from fake news?A. By finding a detective to help you.B. By confirming information via IFCN.C. By focusing on the story itself.D. By referring to reference books.3. What attitude should we take towards new
17、s online?A. Trusting.B. Negative.C. Doubtful.D. Supportive.【答案】1. D 2. B 3. C【解析】【分析】这是一篇应用文。你在网上读到的东西不一定都是真的,文章主要介绍了三种核查网络新闻真假的方法。【1题详解】细节理解题。根据倒数第二段中“Is the story current or recycled? Make sure an older story has not been taken out of context.(这个故事是流行的还是重新使用的?一定不要断章取义)”可知,D选项“这则新闻的故事被断章取义了”可能是假新闻。
18、故选D。【2题详解】细节理解题。根据Visit a fact-checking website.(访问一个事实核查网站)部分中“There are many reliable ones such as FactCheck.org, International Fact-Checking Network (IFCN), or Snopes. com. (有许多可靠的网站,如FactCheck.org、国际事实核查网络(IFCN)或S)”可知,可以通过IFCN确认信息辨别真假新闻。故选B。【3题详解】推理判断题。根据最后一段“Remember, do not believe everything
19、you see, read or hear about your favorite idols. False news travels faster online than real news. Do not decide your opinions and views because of one article you have read or one pictures you have seen. Next time you read an article, hear an opinion, or see a picture, consider the other side of the
20、 story. Ask. Think. Check.(记住,不要相信你看到的,读到的或听到的关于你最喜欢的偶像的一切。虚假新闻比真实新闻在网上传播得更快。不要因为你读过的一篇文章或看过的一幅图片就决定你的观点。下次当你阅读一篇文章,听到一种观点,或看到一幅图片时,考虑一下故事的另一面。问、思考、核查)”可推知,我们应该对网络新闻采取怀疑态度。故选C。BMy first job out of college laid me off after just a few years. It was part of a cruel recombination and lots of my co-work
21、ers also lost their jobs. Part of our severance package(解雇补偿金) was a career consulting service but I didnt want anything to do with it. I was depressed, and blamed myself for not being good enough. I was convinced I was a terrible worker and no company would ever want to hire me again.About a month
22、after the layoff, I was suffering greatly when a career couch from the consulting company called and told me to just come in and talk to him. When I said I thought it was a waste of time, he told me to trust him and just try it. Plus it was already paid for, so what did I have to lose?I went in and
23、met with him. Not only did he totally revise my resume but he gave me a ton of good advice. He helped me see how unhappy Id been in my previous position and that I really wanted to focus on a different area in my field. I ended up going to graduate school on his advice to get an advanced degree in a
24、 more specialised area. My new resume also got me a lot of interviews and within a couple of months I was in a graduate program for professionals and working at an amazing job. Its been nearly 10 years and now I dare say that trusting that career coach was the best choice that Ive ever made.4. How d
25、id the author feel about his job prospects after being laid off?A. Optimistic.B. Hopeless.C. Unconcerned.D. Doubtful.5. Why did the author decide to meet with the coach?A. Jobs were hard to find.B. He had nothing to lose.C. He suffered depression.D. It was a must for a new job.6. How did the career
26、coach help the author?A. By offering him a new job.B. By giving him an advanced degree.C. By providing him with a job interview.D. By helping with his resume and career planning.7. What did the author learn from the experience?A. Trust has power.B. Hard work counts.C. Practice makes perfect.D. Succe
27、ss comes with patience.【答案】4. B 5. B 6. D 7. A【解析】【分析】这是一篇记叙文,主要讲述了作者被解雇之后,陷入窘迫的境况中,幸运地信任了一位职业规划师,在他的帮助和建议下,实现了人生逆转的故事。【4题详解】推理判断题。根据文章首段“I was depressed, and blamed myself for not being good enough. (我情绪非常低落,一直自责,认为这完全是因为自己不够优秀)”和第二段“When I said I thought it was a waste of time, he told me to trust
28、 him and just try it. (当我告诉他我认为这就是浪费时间时,他告诉我相信他,并且尝试一下)”可知,作者被解雇后,曾一度认为自己职业未来黯淡、毫无希望,感到非常沮丧。故选B项。【5题详解】细节理解题。根据第二段“he told me to trust him and just try it. Plus it was already paid for, so what did I have to lose? (他告诉我要相信他,并且尝试一下。此外,由于我已经付过钱了,我还有什么能够失去的呢?)”可知,作者认为自己已经处于无比窘迫的生活境地,决定权且抱着试试看的心态,死马当成活马
29、医。故选B项。【6题详解】细节理解题。根据第三段“Not only did he totally revise my resume but he gave me a ton of good advice. (他不仅重新修订了我的简历,还给了我提供了很多好的职业发展计划)”可知,这位职业规划教练不仅帮助我将简历打造的更加吸引人,而且还向我提供了很多具体的职业发展计划,供我认真参考。故选D项。【7题详解】推理判断题。根据文章尾段“Its been nearly 10 years and now I dare say that trusting that career coach was the b
30、est choice that Ive ever made. (如今,10年过去了,我可以确定地说,相信那位职业规划师是我做出最明智的选择)”可知,作者通过这段经历,感悟到:对他人信任能帮助积极改变,赋予自己继续前行的力量。故选A项。CNow, a growing body of data shows the brain, just like our body, also suffers when we dont move enough. And this can contribute to mental health problems during your teen years.Jacob
31、 Barkley is a scientist at Kent State University. He was part of a team that asked 398 college students and teachers about their activities before and after in-person classes stopped in March 2020. Those who had exercised the most became less physically active, on average. Although some people who h
32、ad been less active before did more physical activity after the class shutdowns, sedentary time went up a lot for the whole group. From April to June 2020, the people they surveyed sat almost eight hours more per week, on average, than they had before. Barkleys team shared its findings in the Septem
33、ber 1, 2020 International Journal of Exercise Science.In another study, researchers surveyed 937 Brazilian adults during the early months of the pandemic. They mostly stayed home, except for things like doctor visits or food-shopping. About one-third of these people wound up sitting for more than 10
34、 hours per day, according to their own estimates. And people who did that were more likely to report feelings of depression. The research team shared its findings in the October 2020 Psychiatry Research.Although some research does suggest that any higher risk for depression might depend on what peop
35、le do while they sit, we shouldnt take that news sitting down, even in a pandemic. The more time people spend sitting, the higher their risk of depression and possibly other mental health problems they have, studies find.8. How did Jacob Barkleys team carry out their study?A. By observing peoples da
36、ily life.B. By changing peoples way of life.C. By comparing two groups of people.D. By collecting information from people.9. What does the underlined phrase “sedentary time” in Paragraph 2 probably mean?A. School time.B. Physical exercise time.C. Long time spent studying online.D. Long time spent si
37、tting and not moving.10. What does the second study find out?A. Adults suffer more from the pandemic.B. Sitting for too long can lead to depression.C. Food-shopping is a good way to move around.D. Adults should stay physically active 10 hours a day.11. What can be a suitable title for the text?A. Wh
38、at People School do While They SitB. More Attention Should Be Paid to Our BrainC. Inactivity Can do Harm to Your Mental HealthD. How the Pandemic Affects Students Mental Health【答案】8. D 9. D 10. B 11. C【解析】【分析】本文是一篇说明文。主要通过介绍两项研究调查的结果,说明久坐、缺少运动对人的心理健康有消极的影响。【8题详解】细节理解题。根据第二段中“He was part of a team th
39、at asked 398 college students and teachers about their activities before and after in-person classes stopped in March 2020.(他参与了一个调查小组,调查了398名大学生和老师在2020年3月结束上课前后的活动情况)”可知,Jacob Barkley的团队通过收集人们的信息进行他们的研究。故选D。【9题详解】词句猜测题。根据画线词上文“Although some people who had been less active before did more physical
40、activity after the class shutdowns”以及后文“From April to June 2020, the people they surveyed sat almost eight hours more per week, on average, than they had before.”可知,从2020年4月到6月,被调查的人平均每周比以前多坐近8小时,although表示转折,说明虽然一些之前不太活跃的人在停止上课后进行了更多的体育活动,但对整个小组来说,长时间坐着不动的时间增加了很多,故画线词意思是“长时间坐着不动”。故选D。【10题详解】细节理解题。根
41、据第三段中“About one-third of these people wound up sitting for more than 10 hours per day, according to their own estimates. And people who did that were more likely to report feelings of depression.(据他们自己估计,其中约三分之一的人每天坐着的时间超过10小时。而这样做的人更有可能报告有抑郁的感觉)”可知,第二项研究发现久坐会导致抑郁。故选B。【11题详解】主旨大意题。根据第一段“Now, a growi
42、ng body of data shows the brain, just like our body, also suffers when we dont move enough. And this can contribute to mental health problems during your teen years.(现在,越来越多的数据显示,大脑和我们的身体一样,在我们运动不够时也会受到影响。这可能会导致青少年时期的心理健康问题)”结合本文主要通过介绍两项研究调查的结果,说明久坐、缺少运动对人的心理健康有消极的影响。可知,C选项“不活动对你的心理健康有害”最符合文章标题。故选C。
43、DA work of art created by artificial intelligence (AI) has been sold by a major art seller for the first time. The print sold for an unexpectedly large amount of $432, 500. The artwork was bought during an auction (拍卖) Thursday at Christies, an art house, in New York City. Officials had predicted it
44、 would sell for between $7, 000 and $10, 000.In a website post, Christies said the AI-created work was the first ever sold by a major auction house. It praised the sale as a signal of “the arrival of AI art on the world auction stage.”The artwork, called “Portrait (肖像) of Edmond Belamy,” was made by
45、 a machine learning algorithm (算法). The AI system was created by members of an art group called Obvious in Paris, France. It shows the portrait of a man, looking similar to subjects shown in historical paintings. Christies described some differences of the AI-created work compared to other art it se
46、lls. For example, it said some parts of the face were not as clearly drawn as those painted by artists. Also some parts of the print were left empty. However, Christies sale organizer Richard Lloyd said the piece was very similar to many others sold over many years.Three creators from the art group
47、Obvious cooperated on the process that made the print. First they put a collection of 15,000 portraits into a machine learning system. The portraits were painted by artists from the time period between the 14th and 20th centuries. Then a tool called the “Generator” made a new image based on the info
48、rmation entered into the system. After that, another tool, called a “Discriminator”, attempted to find differences between the human-made image and the one created by the Generator. Then the image was improved. “The aim is to fool the Discriminator into thinking that the new images are real-life por
49、traits. Then we have a result.” Obvious group member Hugo Caselles-dupre said in a statement.12. It can be inferred from the text that_.A. the AI portrait received much recognitionB. there is little true artistic value in AI artworkC. technology will one day replace human artistsD. there is no simil
50、ar AI system for art at present13. What does the underlined word “subjects” in paragraph 3 refer to?A. Artists.B. MachinesC. FiguresD. Techniques.14. What is the final purpose of a “Discriminator” ?A. To select useful information from real-life portraits.B. To help the portrait more like a human-mad
51、e one.C. To put human portraits into the machine learning system.D. To create a portrait based on paintings by human artists15. What can be a suitable title for the text?A. The Secret of AIB. AI Portrait SoldC. Artwork and AID. AI Art at Christies【答案】12. A 13. C 14. B 15. B【解析】【分析】这是一篇说明文。本文主要阐述了一件由
52、人工智能创作的艺术品首次被一家大型艺术品卖家售出,人工智能画像得到了人们广泛的认可,并介绍了人工智能艺术品的创造过程和与人造艺术品之间的区别。【12题详解】推理判断题。根据文章第二段内容“In a website post, Christies said the AI-created work was the first ever sold by a major auction house. It praised the sale as a signal of “the arrival of AI art on the world auction stage.”(佳士得在一个网站上发表文章说,
53、这个人工智能创作的作品是有史以来第一个被大型拍卖行拍卖的作品。它称赞这次拍卖是“人工智能艺术进入世界拍卖舞台”的信号)可知,人工智能创作的作品可以在大型拍卖行拍卖,且结合第一段内容“The print sold for an unexpectedly large amount of $432, 500.”(这幅印刷品的售价出人意料地高达432500美元。)可知,它卖出了不错的价钱,由此可推断出,人工智能画像得到了人们广泛的认可。故选A项。【13题详解】词句猜测题。划线词所在句“It shows the portrait of a man, looking similar to subjects
54、 shown in historical paintings.”意为“它展示的是一个人的肖像,看起来与历史绘画中的_相似。”根据句中“the portrait of a man”和“looking similar to”可知,句中指的是人物的肖像,由此可推断出,应该是与历史绘画中的“人物”相似,“Figures”意为“人物”,符合句意。故选C项。【14题详解】细节理解题。根据文章最后一段关键句“After that, another tool, called a “Discriminator”, attempted to find differences between the human-m
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-355329.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2018年秋八年级语文上册(人教版)习题课件:第9课 三峡(共16张PPT).ppt
