河北省保定市2020-2021学年高一上学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省保定市2020-2021学年高一上学期期末考试英语试题 WORD版含解析 河北省 保定市 2020 2021 学年 高一上 学期 期末考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2020-2021学年度第一学期期末调研考试高一英语试题注意事项:1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1. 5分,满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选
2、出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the woman want to be now?A. A model.B. A doctorC. An engineer【答案】C【解析】【原文】M: I dreamed of becoming a doctor when I was young.W: When I was a little kid I wanted to be a model.M: What about now?W: An engineer.2. 【此处可播放相关音频
3、,请去附件查看】Why does the man have much coffee?A. He is sleepy.B. He is upset.C. He is thirsty.【答案】A【解析】【原文】W: Another cup of coffee? Thats your third since lunch. You must be really thirsty.M: Well , I stayed up very late last night preparing for my paper. I just want to keep myself awake.3. 【此处可播放相关音频,
4、请去附件查看】Where does the woman want to go?A. A river.B. A park.C. A bridge.【答案】B【解析】【原文】W: Excuse me. Is there a park around here?M: Yes. Follow the path running along the river to the bridge. You will see a park beside it.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】When will the man pick up the woman?A. At6:00.B. At7:00.C.
5、At9:00.【答案】A【解析】【原文】M: Hi, Susan. The plane is going to take off at 9:00. Passengers are requested to check in two hours before the flight. So Ill pick you up at 6:00 . Is that OK?W: OK, thank you.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What makes Lucy unhappy?A. Her English test.B. Her new hairstyle.C. Her friendscom
6、ments.【答案】C【解析】【原文】W: Whats wrong with Lucy? She seems unhappy. Did she fail the English test? Or she dislikes her hairstyle?M: Neither. She doesnt want any comments on her haircut from her friends.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;
7、听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. What is the relationship between the speakers?A. E-friends.B. Classmates.C. Brother and sister.7. What will the woman do next?A. Make a phone call to Sam.B. Give the man a telephone number.C. Meet the man at the airport.【答案】6. A 7.
8、B【解析】【原文】W: Its great that youre coming to visit us at last, Mark.M: Yeah. After communicating by email for so long, it will be good to meet.W: Sorry I cant come to the airport but Sam, my brother, will be there. Hes quite tall and hes got short hair and he wears glasses.M: OK. Tell Sam Ive got dark
9、 hair and dark eyes. Im quite slim and not very tall.W: All right. Youll have your mobile anyway. Ill give you his number.M: All right.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. What does the woman ask the man to do with her?A. Do homework.B. Have dinner.C. Play baseball.9. What will the man do on Monday
10、?A. Finish his book report.B. Take an examination.C. Hand in his book report.【答案】8. C 9. B【解析】【原文】M: Hello.W: Hello, Tom. This is Susan. Henry and I want to play baseball in the stadium tomorrow morning. Would you like to join us?M: Well, Id love to, but I have a lot of homework to do.W: Oh, come on
11、, Tom. Itll be great fun and make you relax.M: I really cant. You know, I have a chemistry exam on Monday and a book report which must be finished on Tuesday and handed in on Wednesday. I dont think Id enjoy it much.W: Its up to you. Maybe next time. Good luck in your exam.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音
12、频,请去附件查看】10 Where does the conversation probably take place?A. In a hospital.B. In a restaurant.C. In a shop.11. What can we learn about the woman?A. She needs to lose weight.B. She can only eat vegetables.C. She will see a doctor after the meal.12. What can the woman eat besides vegetable salad?A.
13、Beef.B. Cakes.C. Fried food.【答案】10. B 11. A 12. A【解析】【原文】M: Can I help you, madam?W: I think Ill just have a vegetable salad and a cup of lemon tea.M: Is that all?W: Yes. Im overweight, so I want a low-fat diet. My doctor said that my heart suffers a lot from my weight and I have to change my lifest
14、yle and lose at least 30 pounds to keep it working properly.M: Do you plan not to eat anything but vegetable salad?W: No. I can eat fruit and some beef, but most importantly, I should never eat any fried food .M: Then probably you wont try the delicious cakes served hereW: That s true.听下面一段较长对话,回答以下
15、小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】13. When is the sports meeting?A. In 3 weeks.B. In 4 weeks.C. In 6 weeks.14. What does the woman suggest the man do for the first period?A. Do 3 or 4 workouts a week.B. Change the exercising time.C. Increase his workouts.15. When will the man practise swimming?A. On Monday.B. On
16、 Wednesday.C. On Friday.16. What are the speakers talking about?A. The sports events.B. A training schedule.C. A work plan.【答案】13. C 14. A 15. B 16. B【解析】【原文】W: The sports meeting is in six weeks actually. Lets work out a training schedule for you.M: OK, what should I do?W: Lets see. For the first t
17、wo weeks, you should do three or four workouts every week. You need to bike, swim and run once a week.M: OK. So I will bike on Monday, swim on Wednesday and run on Friday.W: Sounds good!M: Then whats next?W: Then its the second period. Itll be time to increase to five or six long workouts a week. Ma
18、ybe you can run a mini-marathon.M: Wow, thats a lot of work to do. Im afraid I cant manage it.W: But youll be healthier after the first period, and get used to doing that.M: I really hope so. Maybe starting from Week 3, Ill change the exercising time to make it more interesting.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放
19、相关音频,请去附件查看】17. What do we know about the maths class?A. It is the biggest class.B. It is not very easy.C. There are exchange students in it.18. How many students are there in the speakers chemistry class?A. 20.B. 23.C. 30.19. What does the speaker think of speaking English?A. Boring.B. Interesting.
20、C. Hard.20. What is the speakers favourite subject?A. Music.B. Science.C. Physics.【答案】17. C 18. A 19. B 20. C【解析】【原文】Hi, my name is Jack. I like my senior high school life. Im a grade 10 student. Id like to talk about my courses. On Mondays, I have four classes in the morning and two classes in the
21、afternoon. The first class is maths. I like maths. Its easy. There are twenty-three students in my maths class, including a few exchange students who come from different nations. Chemistry is a bit boring, and there are twenty students in that class. The teacher likes to wear formal clothes and he l
22、ooks nice. My English class is small. Our English teacher always gives great lectures and I think its fun to speak English. Science is the biggest class. There are thirty students in that class twenty boys and ten girls. Science is very hard, though. Each class, we have a test. I dont like that! The
23、 first class in the afternoon is physics and I like it best. The last class of the day is music, and we are active in that class.第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AJinsi Grand Canyon(峡谷),ShaanxiJinsi Grand Canyon lies southeast of Shangnan county,Shangluo
24、 city,Northwest Chinas Shaanxi province. It is in the Yangtze River Basin(流域).It is proud of having more than 100 tourist attractions. Five of the better known ones are Bailong Canyon,Heilong Canyon,Qinglong Canyon,Shiyanzhai and the Danjiang River estuary.Jinsi Grand Canyon,has a total length of 20
25、.5 kilometers and a depth of more than 10km. Famous for its narrow and deep valleys,stunning and beautiful landscapes,and well protected environment,Jinsi Grand Canyon is open for sightseeing all year long.Scenic Spot Level: AAAAAPerfect Sightseeing Season: Early March to Late November Opening Hours
26、:7:30-16:30Ticket Price:120 yuan($17.28)before Sept 20100 yuan($15.27)after Sept 20Free Tickets:Children below 7 years old or below 1.2 meters;Those aged 65 or above with valid certificate(有效证件)Tour Guide Service:200 yuan Address: Jinsi Grand Canyon,Jinsixia town,Shangnan county,Shangluo city,Shaanx
27、i province Website: 21. What is Jinsi Grand Canyon proud of?A. Its good tour guide service.B. Its low ticket price.C. Having plenty of tourist attractions.D. Having the longest deep valleys.22. Which of the following is the most suitable time to visit Jinsi Grand Canyon?A. January.B. February.C. Oct
28、ober.D. December.23. How much should a young couple pay for the tickets if they visit in July?A. 200 yuan.B. 220 yuan.C. 240yuan.D. 300 yuan.【答案】21. C 22. C 23. C【解析】【分析】本文是一篇应用文。文章主要介绍了陕西金丝大峡谷的旅游信息。【21题详解】细节理解题。根据文章第一段“It is proud of having more than 100 tourist attractions.( 它以拥有100多个旅游景点而自豪。)”可知,
29、金丝大峡谷以拥有很多个旅游景点而自豪。故选C。【22题详解】细节理解题。根据文章中“Perfect Sightseeing Season: Early March to Late November (最佳观光季节:3月初到11月末)”可知,游览金丝大峡谷最合适的时间是3月初到11月末,所以10月份是最适合的月份之一。故选C。【23题详解】细节理解题。根据文章中“Ticket Price:120 yuan($17.28)before Sept 20 (9月20日前的票价:120元(17.28美元)”可知,如果一对年轻的夫妇在7月份访问,他们应该支付门票240元。故选C。BWalter, a 3-
30、year-old dog that survived on its own for almost a year recently came back to his owner,who said she never gave up hope that he was still out there.Kate Olson, who lives in New Hampshire,celebrated the safe return of Walter,who was lost last year. “There is a part of me that just always knew that I
31、was going to get him,” Olson said.Olson was visiting her boyfriends parents in St. Louis for the holidays when Walter escaped. Walter was on a walk with her boyfriends parents and “he just got so frightened that he backed out of his collar and he just took off,” she said.Olson, who got Walter as an
32、8-week-old puppy, searched for Walter for two weeks without any luck. She said it was hard to go back home knowing he was missing.To continue her search for Walter, Olson posted(发帖子)all over social media asking for help. She created a Facebook group called “Wheres Walter?” to get help from people in
33、 the community.A member of that Facebook group saw a post about a dog sighting(目睹)and sent it to Olson. Luckily, the dog in the photo was Walter.Walter was caught by an organization called Lost Paws Trapping. “13 days shy of living in the woods avoiding everyone he met and finally on Friday the 13th
34、, Walter has been trapped.” Lost Paws Trapping wrote on its Facebook page.Olson said seeing Walter after nearly a year was extremely emotional. “I had to control my feelings just becauseI was in shock,” she said.Despite living on his own for the past year, Olson said Walter seemed physically unharme
35、d and should be OK. She is thankful for her happy ending and her friends on social media who helped track down Walter. Her advice to anyone with a missing pet is “just to keep trying.”“Not everybody does have this ending,” she added. “I never in a million years thought that I would be one of them.”2
36、4. What did Olson do to find her dog?A. She searched and created a Facebook group.B. She turned to her friends for help in St. Louis.C. She asked the Lost Paws Trapping for help.D. She went back home to wait for its return.25. Who caught the dog?A. A member of the Facebook group.B. An organization c
37、alled Lost Paws Trapping.C. Olsons friends in New Hampshire.D. The parents of Olsons boyfriend.26. What is Olsons advice to the people who lost their pets?A. Dont give up trying.B. Post on the Internet.C. Be thankful.D. Believe in your pet.27. What can be inferred from the last paragraph?A. Everybod
38、y has the luck to find their missing dogs.B. It takes a long time to find a missing dog.C. Olson was really very lucky to find her dog.D. Olson never thought that she would lose her dog.【答案】24. A 25. B 26. A 27. C【解析】【分析】本文是一篇记叙文。文章讲述了奥尔森经过一年的努力,不放弃的一直找她丢失的狗,告诉我们丢失宠物要继续努力,不放弃。【24题详解】细节理解题。根据文章第五段“Sh
39、e created a Facebook group called “Wheres Walter?” to get help from people in the community.”(她在Facebook上创建了一个名为“沃尔特在哪儿?”“从社区里的人那里得到帮助。)可知,奥尔森通过搜索并创建了一个Facebook群组找到她的狗的。故选A项。【25题详解】细节理解题。根据文章第七段“Walter was caught by an organization called Lost Paws Trapping.”(沃尔特被一个叫做“失落之爪”的组织抓到了。)可知,是一个叫做“失落之爪”的组织抓
40、到了狗。故选B项。【26题详解】细节理解题。根据文章倒数第二段“Her advice to anyone with a missing pet is “just to keep trying.”(她对任何丢失宠物的人的建议是“继续努力”。)可知,奥尔森对那些失去宠物的人的建议是不要放弃尝试。故选A项。【27题详解】推理判断题。根据文章最后一段“Not everybody does have this ending,” she added. “I never in a million years thought that I would be one of them.”(“不是每个人都有这样的结
41、局,”她补充说。“我从来没有想过我会成为他们中的一员。”)可推断,奥尔森对于找到了她的狗感到很幸运。故选C项。CKing Tut, Egypts famous boy king, was buried with many valuable objects. A dagger(匕首)discovered in his tomb has recently attracted extra attention. Researchers have concluded that the dagger was probably made from a special material.King Tut wa
42、s only about nine years old when he became ruler of Egypt more than 3300 years ago. The young king died when he was just 19. His body was buried in a tomb filled with objects that people believed he would need in the afterlife.In 1922, Howard Carter discovered Tuts tomb in the Valley of the Kings in
43、 Egypt. Up to now, it was the best preserved ancient Egyptian tomb ever found. In 1925, Carter found the dagger which has a gold handle and an iron blade(刀片).The blade had confused experts because iron was hardly used at that time in ancient Egypt. In fact, it was so rare that it was considered more
44、 valuable than gold. Where did the iron for the blade come from?Around the time of King Tut, ancient Egyptians started using a new word for iron that translates as “iron from the sky”. This led some experts to believe that the iron for the blade came from a meteorite(陨石).But studies of the dagger ca
45、rried out in the 1970s and 1990s didnt support that idea.Thats where modern technology comes in. Researchers used a new technique to examine the blade. They discovered that it was made up of iron and other materials found in meteorites. After comparing it to several meteorites, they even found its p
46、ossible match-a meteorite that landed in northern Egypt thousands of years ago.Scientists hope the new study will lead to more discoveries about other ancient Egyptian relics. “It would be very interesting to analyze more Pre-iron Age objects and we could gain precious discoveries.” Daniela Comelli,
47、 who is a professor, said.28. What do we know about Tuts tomb?A. It was built when he was 9.B. It was perfectly kept when discovered.C. It has a lot of iron objects in it.D. It was the first tomb to be found.29. Scientists pay extra attention to the dagger because _.A. it is King Tuts favourite obje
48、ctB. its blade is made of ironC. it was more valuable than goldD. it leads to more discoveries30. What does the underlined word “it” in paragraph 5 refer to?A. The iron.B. The material.C. A meteorite.D. The blade.31. The researchers used modern technology to show _.A. more valuable objects are hidde
49、n in the tombsB. iron is widely used in ancient EgyptC. ancient Egyptian objects are excellentD. Tuts dagger was likely made from a meteorite【答案】28. B 29. B 30. D 31. D【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章介绍了埃及著名的少年国王图坦卡蒙坟墓中匕首的发现最近吸引了大量的关注。研究人员发现了它可能的匹配物一颗数千年前降落在埃及北部的陨石。【28题详解】细节理解题。根据文章第三段“Up to now, it was the best
50、 preserved ancient Egyptian tomb ever found.”(到目前为止,它是迄今为止发现的保存最好的古埃及古墓。)可知,图坦卡蒙的陵墓被发现时保存得非常完好。故选B项。【29题详解】细节理解题。根据文章第三段“In 1925, Carter found the dagger which has a gold handle and an iron blade(刀片).The blade had confused experts because iron was hardly used at that time in ancient Egypt.”(1925年,卡特
51、发现了这把剑,剑柄是金的,刀刃是铁的。这种刀刃让专家们感到困惑,因为在古埃及的那个时候几乎不使用铁。)可知,科学家特别注意这把匕首是因为它的刀刃是铁做的。故选B项。【30题详解】词句猜测题。根据文章第五段划线词前句“Researchers used a new technique to examine the blade.”(研究人员使用了一种新技术来检查刀片。)可猜测,it指代的是前文的刀片。故选D项。【31题详解】细节理解题。根据文章倒数第二段“Thats where modern technology comes in. Researchers used a new technique
52、to examine the blade. They discovered that it was made up of iron and other materials found in meteorites. After comparing it to several meteorites, they even found its possible match-a meteorite that landed in northern Egypt thousands of years ago.”(这就是现代技术的用武之地。研究人员使用了一种新技术来检查刀片。他们发现它是由铁和陨石中发现的其他物
53、质组成的。在将它与几块陨石进行比较后,他们甚至发现了它可能的匹配物一颗数千年前降落在埃及北部的陨石。)可知,研究人员用现代技术来证明图坦卡蒙的匕首可能是由陨石制成的。故选D项。DAs COVID-19 continues to spread among humans around the world, conservationists(环境保护主义者)are warning of its possible danger to another group: Africas endangered mountain gorillas(大猩猩). Congos Virunga National Par
54、k is home to about 30 percent of the worlds mountain gorillas.The park is closed until June 1 because scientists believe the gorillas may be able to catch COVID-19. Mountain gorillas can get some diseases that humans get. A simple cold can kill a gorilla,says the Worldwide Fund for Nature. That is w
55、hy park visitors are not allowed to get too close to gorillas. Rules call for a 7-meter distance between gorillas and humans.Conservationists have welcomed the decision. Paula Kahumbu leads the Kenya-based conservation group WildlifeDirect. She says that “every possible effort must be made” to prote
56、ct mountain gorillas because so few are left in the wild.Gladys Kalema-Zikusoka is the leader of the Uganda-based Conservation Through Public Health. She noted a study done this year by her organization and Ohio University. She said the study showed that the rule separating gorillas and tourists was
57、 not effective.Kalema-Zikusoka said the study showed that the seven-meter rule was useless almost every time a group of visitors entered the park. She said visitors were responsible for that about sixty percent of the time. In the other cases, it was the gorillas that moved too close to the humans.U
58、ganda has not announced a shutdown of gorilla park tourism. However, the number of visitors from Europe and other places has sharply reduced.Mountain gorillas have been listed as endangered since 1996.But their population is now growing. Tourism brings much foreign money into Rwanda and Uganda. The
59、money got from tourism is important in efforts to protect mountain gorillas. Officials can use it to help local communities. Some observers worry a fall in tourism during the COVID-19 crisis(危机)could endanger gorillas.32. Why is the Congos Virunga National Park closed?A. Because scientists have made
60、 some new rules.B. Because scientists think gorillas may get COVID-19.C. Because there are no tourists during the COVID-19 crisis.D. Because there is no money to run it.33. According to the text,Kalema-Zikusoka thinks.A. the 7-meter rule is usefulB. the visitors are breaking the rule all the timeC.
61、we can not separate gorillas and tourists effectivelyD. every possible effort must be made to protect the gorillas34. What can we learn from the last paragraph?A. The money from tourism has a great effect on the protection of gorillas.B. The money from tourism could endanger gorillas in Africa.C. Th
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-356314.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
