河北省保定市易县中学2019-2020学年高一下期中考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省保定市易县中学2019-2020学年高一下期中考试英语试题 WORD版含解析 河北省 保定市 易县 中学 2019 2020 学年 一下 期中考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、易县中学2019-2020学年高一期中考试英语试题第I卷(满分70分)第一部分 听力(共两节,满分20分)第一节 (共5小题;每小题1分,满分5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后;你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Why is the woman thanking the man ?A. For buying a train ticket for her.B. For his invitation to a party.C For a gift she received for Spri
2、ng Festival.2. What will the man do tonight?A. Go dancing and singing. B. Watch a movie. C. Do some reading.3. Where does the conversation probably take place?A. In a restaurant. B. In a bank. C. At a ticket office.4. What will the weather will be like tomorrow afternoon ?A. Foggy. B. Sunny. C. Rain
3、y.5. What are the speakers going to do ?A. Buy an iPhone.B. Look for their camera.C. Catch a plane.第二节(共15小题;每小题1分,满分15分)听第6段材料,回答第6、7题。6. Where is the man now ?A. In a garden. B. On a plane. C. In a hotel.7. What is Peter doing at the moment?A. Playing on the computer.B. Talking with his friend.C.
4、Watching cartoons.听第 7 段材料,回答第 8 9 题。8. How often does the woman go to the health club?A. Four times a week.B. Three times a week.C. Twice a week.9. What does the woman think of swimming in the pool?A. Difficult. B. Scary. C. Safe.听第 8 段材料,回答第 10 12 题。10. What gift does the man give the woman?A. An
5、iPhone5. B. A Parker pen. C. An iPad.11. When did the womans mother call the man ?A. Yesterday. B. Last week. C. Last month.12. How much did the man pay for the gift ?A. About 540 dollars.B. About 590 dollars.C.Exactly 600 dollars.听第 9 段材料,回答第 13 16 题。13. Why does the woman ask the man to leave ?A.
6、He isnt an immediate family member.B. There are too many visitors there.C. Visiting hours are over.14. How long are visiting hours every day ?A. Four hours. B. Five hours. C. Six hours.15. What is the womans suggestion on the mans having dinner ?A. Eating together with his wife.B. Having a good meal
7、 in a restaurant.C. Eating alone in his home.16. Where does the conversation probably take place ?A. In a museum. B. Outside the park. C. In a hospital.听第 10 段材料,回答第17 20 题。17. How does the woman feel ?A. Excited. B. Tired. C. Calm.18. What is the mans job ?A A reporter. B. A sportsman. C. A fan.19.
8、 Who does the woman want to thank most ?A. Her parents. B. Her partners. C. Her coach.20.What is the coach like?A. Strict but not so kind. B. Kind and strict. C. Kind and not very strict.第二部分 阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AThere are plenty of things you can do right now to p
9、repare if you live in an area where earthquakes often happen. Make sure each member of your family knows what to do no matter where they are when earthquakes happen:Agree on a meeting place where you can all reunite afterward.Find out about earthquake plans developed by childrens school or day care.
10、Remember transportation may be affected, so keep some emergency supplies-food, liquids, and comfortable shoes, for exampleat work. Make sure all family members know where your gas, electric and water main shutoffs are and how to turn them off if there is a leak or electrical short. Find the exact po
11、sition of your nearest fire and police stations and emergency medical places. Talk to your neighbors-how could they help you, or you them after an earthquake? Take Red Cross First Aid and CPR Training Course. Make your disaster supply bag. Beyond the usual flashlights, batteries and radios, include
12、a first-aid bag; work gloves; shoes or boots; a weeks supply of medicine you or your family might need; credit card and cash; personal identification; extra set of keys; matches in a waterproof container; map of your area; phone numbers of family and other important people; copies of insurance polic
13、ies and other important documents; a certain amount of water per person; three-day supply of food per person; hand tools; something for joy (toys, books, coloring books and crayons, playing cards) Make sure bookcases, cupboards, tall furniture, and etc. stand well. Move the items which are heavy or
14、easy to break to lower shelves. Fasten drawers and cabinet doors with latches or locks. Look for other steps you can take in your home and workplace to reduce your chances for injury and loss. Ask about the safety of your home and/or business. Its well known that some brick buildings can fail quickl
15、y during earthquakes. A check by an engineer now can help you decide what to do so that your buildings can withstand shaking.1. How can you prepare your family for a possible gas leak caused by an earquake?A. Keep food and liquid supplies at work.B. Tell them where the main shutoffs are and how to s
16、hut them off.C. Find the exact position of your nearest fire station.D. Make agreement with the neighbors to help each other.2. According to the passage, the following items should be included in the disaster supply bag EXCEPT _.A. FlashlightsB. Some medicineC. Some water and foodD. Bookcases and cu
17、pboards3. If you have doubt about the safety of your building, you should _.A. make sure the heavy items do not fallB. add more bricks to your buildingC. go to your company and raise some questionsD. ask an engineer to check it【答案】1. B 2. D 3. D【解析】这是一篇说明文。文章主要就如果生活在地震频发的地区,需要做的一些准备工作进行了说明。【1题详解】细节理
18、解题。根据第六段Make sure all family members know where your gas, electric and water main shutoffs are and how to turn them off if there is a leak or electrical short.可知确保所有家庭成员都知道煤气、电力和自来水的总开关在哪里,以及在发生泄漏或电力短缺时如何关闭它们。由此可知,告诉你的家人主要的关闭阀在哪里以及如何关闭它们,可以让他们为地震可能造成的气体泄漏做好准备。故选B。【2题详解】细节理解题。根据倒数第三段中Beyond the usual
19、 flashlights, batteries and radios, include a first-aid bag可知除了常见的手电筒、电池和收音机,还包括一个急救包,故A选项“手电筒”需要在灾难物资包中;以及后文中a weeks supply of medicine you or your family might need可知你或你的家人可能需要一周的药品,故B选项“药品”需要在灾难物资包中;后文a certain amount of water per person; three-day supply of food per person可知每人一定数量的水;每人三天的食物供应,可知
20、C选项“水和食物”需要在灾难物资包中。由此可知,D选项“书架和橱柜”不在灾难物资包中。故选D。【3题详解】细节理解题。根据最后一段中Its well known that some brick buildings can fail quickly during earthquakes. A check by an engineer now can help you decide what to do so that your buildings can withstand shaking.可知众所周知,一些砖房在地震中会很快倒塌。现在,工程师的检查可以帮助你决定如何做,使你的建筑物能够抵抗震动
21、。由此可知,如果你对建筑物的安全有疑问,你应该请工程师来检查。故选D。BThere are many places to go on safari in Africa, but riding a horse through the flooded waters of Botswanas Okavango Delta must be one of the world most exciting wildlife journeys.Several safari camps operate as the base for this adventure(冒险经历), providing rides t
22、wice a day to go deep into the delta. The camps have excellent horses, guides and lots of support workers. They are famous for providing a great riding experience.The morning ride, when the guides take you to beautiful, shallow lakes, is more active. It is unlike any other riding experience. With ra
23、inbows forming in the splashing water around you and the sound of huge drops of water bouncing off your body and face, it is truly exciting. You are very likely to come across large wild animals, too. On horseback it is possible to get quite close to elephants, giraffes and many other animals. The s
24、ense of excitement and nervousness rise suddenly though, as does your heartbeat, as you move closer to them.In the evening, rides are usually at a less exciting and unhurried pace, with golden light streaming across the grassy delta and the animals coming out to eat and drink. Though they are peacef
25、ul and slow, rides at this time of day are still unforgettable. As the suns rays pass through the dust kicked up by the horses, the romance of Africa comes to life.Back at the camp you can kick off your boots and enjoy excellent food and wine. Looking back on your day, you will find that a horseback
26、 Safari is as close as you will ever come to answering the call of the wild.4. What does the underlined word “They” refer to?A. Flooded watersB. Safari campsC. Wildlife journeyD. Special rides5. What does the writer find most exciting about a horse safari?A. Seeing and feeling the real African life.
27、B. Enjoying good food and wine at the camp.C. Hunting large animals just as our ancestors did.D. Being part of the scene and getting close to animals.6. Compared to the morning ride, the evening ride is _.A. wildB. relaxedC fastD. active7. The author introduced the riding experience in the Okavango
28、Delta mainly by_.A. Following time orderB. Following space orderC. Giving answering questionsD. Giving examples【答案】4. B 5. D 6. B 7. A【解析】这是一篇说明文。文章主要介绍了一个非洲观赏野生动物的野营项目,按照时间顺序给游客介绍能够提供的美妙和最让人激动的骑马经历。【4题详解】词义猜测题。根据上文Several safari camps operate as the base for this adventure(冒险经历), providing rides tw
29、ice a day to go deep into the delta. The camps have excellent horses, guides and lots of support workers.可知几个观赏野生动物营地作为这次探险的基地,每天提供两次深入三角洲的骑行。营地有优秀的马匹、向导和许多辅助人员。由此可知,根据上两句中谈到了“Several safari camps”给游客提供的服务以及它们的特点,本句又说明它们因为给游客提供美妙的骑马的经历而闻名,故they指代“观赏野生动物营地”。故选B。【5题详解】细节理解题。根据第三段中You are very likely t
30、o come across large wild animals, too. On horseback it is possible to get quite close to elephants, giraffes and many other animals. The sense of excitement and nervousness rise suddenly though, as does your heartbeat, as you move closer to them.可知你也很可能会遇到大型野生动物。骑在马背上,你可以非常接近大象、长颈鹿和许多其他动物。然而,当你靠近他们时
31、,兴奋和紧张感会突然上升,心跳也会随之上升。由此可知,关于骑马观赏野生动物,作者觉得最令人兴奋的是成为场景的一部分,并接近动物。故选D。【6题详解】细节理解题。根据倒数第二段中In the evening, rides are usually at a less exciting and unhurried pace, with golden light streaming across the grassy delta and the animals coming out to eat and drink. Though they are peaceful and slow, rides a
32、t this time of day are still unforgettable.可知到了晚上,骑马的速度通常就不那么刺激了,也不那么匆忙了,金光洒在长满青草的三角洲上,动物们出来吃喝。虽然它们是和平的,缓慢的,在一天的这个时候骑马仍然是令人难忘的。由此可知,和早上相比,晚上的骑行就轻松多了。故选B。【7题详解】推理判断题。根据第三段中The morning ride, when the guides take you to beautiful, shallow lakes, is more active.可知早上的骑行,当导游带你去美丽而浅的湖泊时,会更加活跃。结合第四段中In the
33、evening, rides are usually at a less exciting and unhurried pace, with golden light streaming across the grassy delta and the animals coming out to eat and drink. Though they are peaceful and slow, rides at this time of day are still unforgettable.可知到了晚上,骑马的速度通常就不那么刺激了,也不那么匆忙了,金光洒在长满青草的三角洲上,动物们出来吃喝。
34、以及最后一段中Back at the camp you can kick off your boots and enjoy excellent food and wine.可知回到营地,你可以脱掉靴子,享受美味的食物和美酒。由此可推知,作者主要按照时间顺序介绍了在Okavango Delta的骑行体验。故选A。CMost of the thousands of tourists who visit Pompeii every year leave with nothing more than amazing memories. But there are some who take away
35、a little extra the relics themselves.However, it seems that those visitors who have slipped a piece of the worlds most important archaeological(考古的) site into their pockets have come to regret their actions.Tourists who took relics from the ruined Roman city have been returning them to the site, say
36、ing they are cursed (诅咒).One man wrote from Latin America saying that he and his entire family had experienced “trauma after trauma” after he took a piece of stone from Pompeii.Massimo Osanna, a senior official at Pompeii, said he had received up to a hundred packages from across the world in recent
37、 years containing items from the site, often accompanied by letters explaining the relics had brought them bad luck.The “curse of Pompeii” is an old story that says the eruption(火山爆发) of Mount Vesuvius in AD 79, which buried Pompeii, was punishment from the gods after troops ruined the buildings whe
38、re people showed respect to the gods.“At a certain point, people started believing in this story again,” said Mr. Osanna. “Even proper thieves have returned things to us.”In one case, five packages were sent to Pompeii containing stolen items, including a statue that had disappeared in 1987. The acc
39、ompanying letter was sent from Spain and the writer explained the statue had brought a “curse on his entire family”.However, some are affected by a strong feeling of dishonor in their heart, rather than an ancient curse. Mr. Osanna said that an English woman had recently returned around 10 mosaic ti
40、les (镶嵌地砖) that her parents had taken while on holiday during the Seventies.“When her mother died, she received these little pieces. But in the letter she described them as uncomfortable and said she wanted to give them back,” he said.Mr. Osanna is considering setting up an exhibition of all the let
41、ters he has received, calling it “What I brought back from Pompeii”.8. Why did some visitors who took relics away regret?A. Because there was nothing but amazing memories.B. Because they took away the relics themselves.C. Because they thought the stolen relics brought them bad luck.D. Because they r
42、eceived letters from a senior official at Pompeii.9. The underlined word “trauma” probably means “_”.A. an unpleasant and upsetting experienceB. an old object or custom that reminds people of the pastC. a building where people respect godsD. the things that a person or animal does10. According to th
43、e old story, the gods were angry because_.A. some people cursed themB. the city of Pompeii was buriedC. some soldiers didnt show them enough respectD. too many buildings for people were ruined11. Before returning the mosaic tiles, the English woman must have felt _.A. ashamedB. scaredC. proudD. unco
44、ncerned【答案】8. C 9. A 10. C 11. A【解析】本文为一篇说明文。文章介绍了许多游客害怕庞贝的诅咒而归还了拿走的文物。【8题详解】细节理解题。根据第五段Massimo Osanna, a senior official at Pompeii, said he had received up to a hundred packages from across the world in recent years containing items from the site, often accompanied by letters explaining the relics
45、 had brought them bad luck. 庞贝城高级官员马西莫奥萨纳说,近年来,他收到了来自世界各地的多达100个包裹,里面装着来自该遗址的物品,通常还附有信件,说这些文物给他们带来了厄运。可知,拿走文物的游客会后悔是因为他们认为被盗的文物给他们带来了厄运。故选C项。【9题详解】词句猜测题。结合前文Tourists who took relics from the ruined Roman city have been returning them to the site, saying they are cursed (诅咒). 游客们从这座被毁坏的罗马城取走了文物,他们说这些
46、文物是被诅咒的。推测游客拿走了石头后会受到诅咒,有不愉快且不安的经历,因此trauma与an unpleasant and upsetting experience令人不愉快和不安的经历,意思相近。故选A项。【10题详解】细节理解题。根据第六段The “curse of Pompeii” is an old story that says the eruption(火山爆发) of Mount Vesuvius in AD 79, which buried Pompeii, was punishment from the gods after troops ruined the buildin
47、gs where people showed respect to the gods. “庞贝的诅咒”是一个古老的故事,公元79年维苏威火山爆发埋葬了庞贝,这是军队毁坏了人们表示对神的尊敬而建造的建筑物后,神的惩罚。根据古老的故事,众神愤怒是因为士兵对神不尊重。故选C项。【11题详解】细节理解题。根据倒数第三段However, some are affected by a strong feeling of dishonor in their heart, rather than an ancient curse. 然而,有些人却受到内心强烈的耻辱感的影响,而不是一种古老的诅咒。可知,英国妇女
48、是感觉到了惭愧才归还了马赛克瓷砖。故选A项。DRadio newsreaders and television hosts at Irelands national broadcaster RTE are very angry at being told to pronounce words according to the Queens English.A report in The Irish Sun newspaper says that RTEs workers have been given an A-Z style guide of words which instructs th
49、em on how to pronounce certain words in an effort to make sure they are clearly understood. The A-Z comes with videos containing lessons of how to “properly” pronounce the “problem” words. An official at RTE told the Irish Sun that producers gave the guide to keep up standards. “The guide is there f
50、or anyone who needs it.” he said, “RTE often get letters from the public over how certain words were mispronounced. The word issue is a big one at the moment, people dont like how its pronounced. There is an expectation that as the national broadcaster we are correct.”However, Irish linguistics expe
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-356854.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
四年级下册语文课件-11.2《和时间赛跑》|北师大版(共19张PPT).ppt
