河北省保定市曲阳县一中2020-2021学年高一英语上学期10月月考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省 保定市 曲阳县 一中 2020 2021 学年 英语 上学 10 月月 考试题 解析
- 资源描述:
-
1、河北省保定市曲阳县一中2020-2021学年高一英语上学期10月月考试题(含解析)试题总分:100分 考试时间:90分钟第卷注意事项:1答题前,考生在答题卡上务必用直径05毫米黑色墨水签字笔将目己的姓名、准考证号填写清楚,并贴好条形码。请认真核准条形码上的准考证号、姓名和科目。2选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号,在本试题卷上作答无效。第一部分:听力(共两节,满分20分)第一节 (共 5 小题;每小题 1 分,满分5 分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应
2、位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。第一节(共5小题;每小题1分,满分5分)1. How many people will go to the womans party?A .10 B. 15 C. 252. What was the weather like yesterday?A .Snowy B. Foggy C. Sunny3. What does the woman promise to do?A. Stay in Italy for another week.B. Come back in December.C. Bring t
3、he man some cheese.4. How will the woman travel to the flower festival?A. By plane. B. By train. C. By car.5. How did the girl feel?A. Surprised. B. Interested. C. Frightened.第二节 听下面5段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C、三个选项中选出最佳选项,并标在试卷相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6
4、、7题。6. What is the message mainly about?A. A movie B.A meeting C. A moive theater7. Why does the woman ask the man to hold on?A. She has to find a penB. She is on another line.C. She gets Maria to answer the phone.听第7段材料,回答第8-10题8. How long has Paul worked for Art and Design?A. 10 years B. 5 years C
5、. 3 years9. What kind of job is Paul looking for?A. A reporter B. An artist C. A designer10. What will Paul do next?A. Attend an interview.B. Buy a magazine.C. Return to his office.听第8段材料,回答第11-13题11. What is the probable relationship between the speakers?A. Neighbors B. Husband and wife C. Workmate
6、s12. Why cant the woman join the barbecue on Saturday evening?A. She prefers to watch a ballet.B. She has to go on business.C. She will be too tired to go out.13. What will the speakers do next?A. See a movie. B. Go for a drink. C. Work overtime.听第9段材料,回答第14至17题。14. Why is the man going to work in h
7、is dads restaurant?A. To take over the family business.B. To gain work experience.C. To make money.15. What is man going to do on weekends?A. Help his friend. B. Relax himself. C. Repair a boat.16. How long will the man stay in Italy?A. 1 week. B. 2 weeks. C. 3 weeks.17. Why will the man move to an
8、apartment the last week?A. To get ready for the new term.B. To live near the workplace.C. To get rid of his parents.听第10段材料,回答第18至20题。18. What is the speaker doing?A. Giving a lecture. B. Hosting a TV show. C. Reporting news.19. What happened to Mary?A. She drove while sleeping.B. She was drunk driv
9、ing.C. She lost her way.20. Where was Mary found?A. At home. B. In the police station. C. In a store.第二部分 阅读理解(共两节,满分30分)第一节(共10小题;每小题2分,满分20分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。ASydney TowerAddress: 100 Market St, SydneyPhone: 02 9333 9222Fax: 02 9333 9203Open time : 9:00 am to 10:30 pm (Saturdays
10、to 11:30 pm)Ticket: $60 (for an adult) $30 (for a child)Website: .auHow to get there: train to Town Hall Station and a short walk along Market StreetHow to book tickets: by phone / fax or through the webAttraction: Sydneys best views are just the beginning! Sydney Tower takes you to the highest poin
11、t above Sydney for exciting 360 views of our beautiful city.1. Sydney Tower is _ in Sydney, Australia.A. the busiest streetB. The biggest stationC. The most beautiful parkD. The highest point2. If you want to book a ticket to Sydney Tower, you can phone_.A. 02 9332 9222B. 02 9333 9222C. 02 9332 9203
12、D. 02 9333 92233. Frank wants to go to Sydney Tower with his two children, so he will pay_.A. $ 60B. $ 90C. $120D. $150【答案】1. D 2. B 3. C【解析】这是一篇应用文。这是一则去悉尼塔的旅游广告,广告中提供了地址、联系方式、开放时间、票价、交通和景点等信息。【1题详解】细节理解题。根据最后一段中“Sydney Tower takes you to the highest point above Sydney for exciting 360 views of our
13、 beautiful city.”可知,悉尼塔带你到悉尼的最高点,360度欣赏我们美丽的城市。由此可知,悉尼塔是澳大利亚悉尼的最高点。故选D。【2题详解】细节理解题。根据第二段“Phone: 02 9333 9222(电话:02 9333 9222)”以及倒数第二段“How to book tickets: by phone / fax or through the web(怎样订票:电话、传真或网上订票)”结合选项可知,如果你想预订去悉尼塔票,要拨打电话02 9333 9222。故选B。【3题详解】细节理解题。根据第四段“Ticket: $60 (for an adult);$30 (for
14、 a child)”可知,门票:成人60美元;儿童30美元。由此可知,弗兰克想和他的两个孩子一起去悉尼塔,所以他要付60+30+30=120美元。故选C。BIn the world today, all of the people need recreation (消遣). We cannot work all the time if we are going to keep healthy and enjoy life.Everyone has his own way of relaxing. Perhaps the most popular form is to take part in
15、sports. There are team sports, such as basketball and football; There are also individual (个人的) sports, such as swimming and running. Skating and mountain climbing are the most popular recreation for people who like to be outdoor.Not everyone who enjoys sports likes to take part in them. Many people
16、 like watching them on TV or listening to them on the radio. So many people like some forms of indoor recreation, such as watching TV, singing and dancing.It doesnt matter whether we like indoor recreation or take part in outdoor sports. It is important for everyone to relax from time to time, and e
17、njoy some forms of recreation.4. Which is the most popular form of recreation?A. Sports.B. Watching TV.C. Sleeping.D. Singing and dancing.5. People want to take part in sports in order to _.A. make more moneyB. make friendsC. find a good jobD. keep healthy and enjoy life6. Why do many people like wa
18、tching sports on TV or listening to them on the radio?A. Because they like sports, but they dont like to take part in them.B. Because they dont enjoy sports.C. Because they dont enjoy life.D. Because they dont need recreation.7. Outdoor sports include _.A. watching TVB. singing and dancingC. listeni
19、ng to the radioD. skating and mountain climbing【答案】4. A 5. D 6. A 7. D【解析】本文是一篇说明文。娱乐和休息对每一个人来说,都很重要。适当地放松自己是非常重要的,并介绍了不同形式的休闲活动。【4题详解】细节理解题。根据第二段“Perhaps the most popular form is to take part in sports.”可知,也许最流行的消遣形式是参加体育运动。故选A。【5题详解】细节理解题。根据第一段中的“We cannot work all the time if we are going to keep
20、 healthy and enjoy life.”可知,人们想参加体育运动是为了保持健康和享受生活。故选D。【6题详解】细节理解题。根据第三段“Not everyone who enjoys sports likes to take part in them. Many people like watching them on TV or listening to them on the radio.”可知,不是每个喜欢运动的人都喜欢参加。很多人喜欢在电视上看或者在收音机里听。由此可知,因为许多人喜欢运动,但不喜欢参加,所以许多人喜欢在电视上看这些运动或者在收音机里听这些运动。故选A。【7题详
21、解】细节理解题。根据第二段最后一句“Skating and mountain climbing are the most popular recreation for people who like to be outdoor.”可知,滑冰和爬山是喜欢户外活动的人最喜欢的娱乐活动。由此可知,滑冰和爬山是户外运动。故选D。CThere are 132 rooms, 32 bathrooms, and 6 floors to accommodate all the people who live in, work in, and visit the White House. There are a
22、lso 412 doors, 147 windows, 28 fireplaces, 7 staircases, and 3 lifts.At various times in history, the White House has been known as the “Presidents Palace”, the “Presidents House”, and the “Executive Mansion”. President Theodore Roosevelt officially gave the White House its current name in 1901.The
23、White House receives approximately 6000 visitors a day.With five full-time chefs, the White House kitchen is able to serve as many as 140 guests and hors doeuvres (开胃菜) to more than 1,000 people.The White House requires 570 gallons of paint to cover its outside surface.For recreation, the White Hous
24、e has a variety of facilities available to people who live in, including a tennis court, a jogging track, a swimming pool, a movie theater and a bowling lane.The first US President to live in the White House was John Adams. Adams and his family moved to the White House in 1800 when the decoration of
25、 the building was not finished. And it was not until during Thomas Jeffersons term (1801-1809) that the decoration was finally completed.President John Tyler (1841-1845) was the first president to have his photo taken. President Theodore Roosevelt (1901-1909) was not only the first president to ride
26、 in an automobile, but also the first president to travel outside the country when he visited Panama (巴拿马). President Franklin Roosevelt (1933-1945) was the first president to ride in an airplane.8. In normal cases, how many people visit the White House per day?A. 1,000.B. 6,000.C. 140.D. 570.9. Whi
27、ch President was in office when the decoration of the White House was completed?A. John Adams.B. John Tyler.C. Thomas Jefferson.D. Theodore Roosevelt.10. According to the passage, when did American President first visit a foreign country?A. Between 1801 and 1809.B. Between 1901 and 1909.C. Between 1
28、841 and 1845.D. Between 1933 and 1945.【答案】8. B 9. C 10. B【解析】这是一篇说明文。本文主要介绍了美国白宫的结构和里面的设施等,也介绍了住在白宫的总统。【8题详解】细节理解题。根据 The White House receives approximately 6,000 visitors a day. 白宫每天接待大约6000名游客。可知,在正常的情况下,每天有6000人去参观白宫。故选B【9题详解】细节理解题。根据And it was not until during Thomas Jeffersons term (1801-1809)
29、that the decoration was finally completed. 直到Thomas Jefferson的任期内(1801-1809),装修终于完成了。可知在白宫的装修完成时,是Thomas Jefferson执政。故选C【10题详解】细节理解题。根据 President Theodore Roosevelt (1901-1909) was not only the first president to ride in an automobile, but also the first president to travel outside the country when
30、he visited Panama (巴拿马).总统罗斯福(1901-1909)不仅是第一位乘坐汽车的总统,也是第一任访问其它的国家的总统,他访问了巴拿马(巴拿马)。可知美国总统第一次访问外国的时间是1901-1909。故选B。第二节(共5小题;每小题2,满分10分)下面文章中有5处需要添加小标题。请从选项中选出符合各段意思的小标题。选项中有两项是多于选项。Small talk is a good way to make friends. If you travel to other countries or have friends from abroad, do you know how
31、to use small talk to make conversation?In Britain, the best topic is the weather. British weather is changing all the time. _11_Besides weather, its good to talk about gardens with British. You could say “Those roses look really beautiful, dont they?” _12_ .So its also nice to start with “What a lov
32、ely dog! What is his name?”In America, people like to talk about sports news ,such as American football and basketball._13_ So you might say “Its a nice shirt! Where did you get it?” Weather is a safe topic there, too._14_ Dont ask people “How old are you?” Never ask: “How much money do you make?”It
33、 makes people uncomfortable. Dont ask strangers weather they are married. _15_ There are others in our daily life.A. You can start chatting by saying “Its a lovely day today, isnt it?”B. There are also a lot of topics to avoid(避免) during small talk.C. Friends are important to us all, but how to make
34、 friends is a problem.D. Americans also talk about clothes.E. Politics or religion(宗教) is not a good topic for two people that have just met either.F. English people love their pets.G. Only a few topics are not used for small talk.【答案】11. A 12. F 13. D 14. B 15. E【解析】【分析】这是一篇说明文。文章介绍了交朋友的一种好方法聊天,以及和
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-356864.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
