2021版高考英语一轮复习 核心素养测评七 必修2 Unit 2 The Olympic Games(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版高考英语一轮复习 核心素养测评七 必修2 Unit The Olympic Games含解析新人教版 2021 高考 英语 一轮 复习 核心 素养 测评 必修 Games 解析 新人
- 资源描述:
-
1、核心素养测评 七必修2 Unit 2The Olympic Games(限时35分钟). 阅读理解ABreakdancing is set to make its debut(首次亮相) as an Olympic sport at Paris 2024, Tony Estanguet, head of the Paris organizing committee, said on February 21. Skateboarding, sport climbing and surfing which have already been added to the 2020 Tokyo Olym
2、pics, have been invited to return in Paris. Estanguet said the choices responded to a need to make the Olympics “more urban” and “more artistic”. “We have chosen to present the International Olympic Committee (IOC) with the four sports because they are creative, appealing to youth and completely in
3、line with our vision. They reflect perfectly Paris 2024s identity. ”Breakdancing is an example of a sport “which can be played anywhere and anytime in urban and other environments. ” It appeared at the 2018 Youth Olympics in Buenos Aires in the form of head-to-head “battles”. In competitive breakdan
4、cing, breakers face off in “battles” against each other, either as individuals or teams. Breakdancers use a mix of physical and artistic skills combining elements from gymnastics or acrobatics(杂技). The IOC had announced that the number of competitors at Paris 2024 would be restricted to 10, 500, whi
5、ch limited the opportunity to add sports. But the organizers said the inclusion would not necessitate the construction of permanent facilities and would involve just 248 competitors, including 32 breakdancers. The surfing events are likely to be held in established surf center such as Biarritz or La
6、canau in southwest France. The inclusion still needs to be rubberstamped by the IOC, which is expected to decide on which sports to add in Paris after next years Tokyo Games. 【文章大意】这是一篇新闻报道。巴黎组委会主席托尼埃斯坦盖表示, 霹雳舞将在2024年巴黎奥运会上首次亮相。文章介绍了将霹雳舞等运动纳入奥运会的原因、意义等相关信息。1. What do we know about breakdancing?A. It
7、 involves multiple skills. B. Its limited to group competition. C. It will show up in Paris 2024. D. It never appeared in the world events. 【解析】选A。细节理解题。根据第三段中的“Breakdancers use a mix of physical and artistic skills combining elements from gymnastics or acrobatics. ”可知, 霹雳舞者既使用体操又使用艺术技能, 将来自体操或杂技的因素
8、结合在了一起。由此可知, 霹雳舞需要多种技能。故A选项正确。2. Paris organizers have chosen the four sports because they _. A. attract young peopleB. perfectly reflect Paris identityC. make Paris more urban and artisticD. can be played anytime and anywhere【解析】选A。细节理解题。根据第二段中的“We have chosen to present the International Olympic C
9、ommittee (IOC) with the four sports because they are creative, appealing to youth and completely in line with our vision. ”可知, 因为这四项运动具有创造性, 吸引年轻人, 完全符合委员会的愿景。故A选项切题。3. What can we learn from paragraph 4?A. 10, 500 competitors will compete for the new sports. B. More surf centers will be specially d
10、esigned for Paris 2024. C. The IOC will reject the proposal because of inadequate facilities. D. The inclusion wont require additional competition space to be built. 【解析】选D。推理判断题。根据第四段中的“But the organizers said the inclusion would not necessitate the construction of permanent facilities and would in
11、volve just 248 competitors, including 32 breakdancers. The surfing events are likely to be held in established surf center such as Biarritz or Lacanau in southwest France. ”可知, 这项计划不需要建造永久性设施, 只涉及248名参赛者, 其中包括32名霹雳舞参赛者。冲浪比赛很可能在法国西南部的比亚里茨或拉卡诺等既定的冲浪中心举行。由此推知, 这项计划不会再需要重建额外的场地。故D选项正确。4. Which is the cl
12、osest in meaning to the underlined word “rubberstamped”?A. Approved. B. Canceled. C. Submitted. D. Designed. 【解析】选A。词义猜测题。根据“which is expected to decide on which sports to add in Paris after next years Tokyo Games. ”可知, 国际奥委会将在明年东京奥运会后决定在巴黎(奥运会)增加哪些体育项目。由此推知, 前面应该指“增加这些比赛项目仍然需要国际奥委会的同意”。故该划线词应表示“同意,
13、 认可”这样的意思, 故A选项切题。BMountain bike races in South Africa are very common and one of the best ways to really experience the sport is to enter an MTB race. Competing is good fun and a challenge for all who participate but for some it means real competition and racing for some good MTB race results. Thes
14、e MTB events are almost always out in the country in some beautiful locations with routes that often are only rideable for the event. Staying over and seeing more of South Africa, meeting other riders and generally just hanging out is what makes it all so attractive. These events may be called races
15、 but for most they are really just personal challenges and a way to get out and ride. Every year the race calendar seems to get longer and offer more options to mountain bikers. Not only are the number of events increasing, but the number of different types of events have also increased in the last
16、few years. Traditional club, provincial and national mountain bike cross country race was the cornerstone of racing. Then there were also some classic endurance mountain bike races and marathon events. But as more and more people started entering races the classic distances of 60km-80km were a bit l
17、ong for new comers. This led to half marathons in the 30-40km range, making mountain bike racing more accessible to more people. But at the same time the longer endurance multi-day mountain biking events have also become very popular. Now there are several multi-day mountain bike races around. 24-ho
18、ur MTB races have also gained popularity. They had been around for a while, but recently sponsors and organizers have put together a 24-hour MTB series that takes place around the country. Night riding and racing is another new area which has become popular. With the use of special bright night ligh
19、ts, mountain biking at night has brought another whole dimension to riding your everyday trail. 【文章大意】这是一篇说明文, 介绍了南非山地车赛的流行和发展。 5. Why do many people take part in Mountain bike races in South Africa?A. Because the races are funny. B. Because the winners will be awarded. C. Because many bike routes a
20、re rideable. D. Because they like the challenge of competing. 【解析】选D。细节推理题。根据第一段中Competing is good fun and a challenge for all who participate. . . 可知, 对所有参赛者来说, 山地自行车赛既有趣又具有挑战性。由此可推知, 参赛者喜欢这种挑战, 故选D。6. What is the possible meaning of the underlined word in paragraph 2?A. A stone at the corner. B. S
21、omething that is hard. C. Something essential. D. A monument stone. 【解析】选C。词义猜测题。根据后面的Then there were also some. . . (然后还有一些)可知, 上一句提到的应该是更主要的赛事。由此可推知C项符合句意。7. Which of the following races is new?A. 24-hour MTB series. B. Multi-day mountain bike race. C. Classic endurance mountain bike race. D. Nati
22、onal mountain bike cross country race. 【解析】选A。细节理解题。根据第三段中but recently sponsors and organizers have put together a 24-hour MTB series. . . 可知, 24小时山地车系列赛是最近才有的一项赛事。故选A。8. What can be inferred from this passage?A. New events are more interesting than old ones. B. Mountain bike races develop fast in S
23、outh Africa. C. All the mountain bike races are for professionals. D. South Africa has the most mountain bike races in the world. 【解析】选B。推理判断题。本文主要介绍了山地车赛事在南非的流行和发展。根据第二段中Every year the race calendar seems to get longer and offer more options to mountain bikers. 以及最后一段中的描述, 可知, 山地车赛在南非发展非常快。故选B。【知识拓
24、展】佳词积累1. challengevt. 向挑战; n. 挑战2. participatevi. 参加3. rideableadj. 可以行驶的4. generallyadv. 通常;普遍地5. attractiveadj. 吸引人的;有魅力的6. traditionaladj. 传统的;惯例的. 完形填空Soon after my arrival in Luanda, I realized that I was going to have some free time available. I decided to 1 it doing something useful and invol
25、ving with the 2 community. I started my research for volunteering opportunities here and a blog post 3 my eye. It was Ashimas post on how she started her 4 journey in Luanda. Ashima has been volunteering at the Foundation for Art and Culture for more than a year. I decided to 5 with them and soon af
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-357422.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
