2021版高考英语一轮复习 核心素养测评三十七 选修8 Unit 2 Cloning(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版高考英语一轮复习 核心素养测评三十七 选修8 Unit Cloning含解析新人教版 2021 高考 英语 一轮 复习 核心 素养 测评 三十七 选修 Cloning 解析 新人
- 资源描述:
-
1、核心素养测评 三十七选修8 Unit 2Cloning(限时35分钟). 阅读理解 AAn exciting landing process of Change-4 lunar probe (月球探测器 ) was seen through the monitor at Beijing Aerospace Control Center in Beijing, Jan. 3, 2019. It touched down on the far side of the moon at 10: 26 a. m. Beijing Time, becoming the first spacecraft s
2、oft-landing on the moons unknown side never visible from Earth. Chinas Change-4 probe has started the exploration on the far side of the moon thanks to the relay satellite that provides a communication link with ground control. The relay satellite, named Queqiao, meaning Magpie Bridge, after a Chine
3、se legend (传说 ), was launched on May 21, 2018, and became the first communication satellite operating in the Halo Orbit, nearly 500, 000 km from the earth. It can also provide communication for probes from other countries. The relay satellite will also be used for scientific and technological experi
4、ments. The maximum distance between the satellite and the Change-4 probe on the far side of the moon is 79, 000 km. The satellite processes data from the probe and sends it to Earth. The satellite can stay in its orbit for a long time due to its relatively low fuel consumption, as the earths and moo
5、ns gravity balances its orbital moving. While in orbit, it can “see” both the earth and the far side of the moon. The concept of using a relay satellite in the Halo Orbit was first put forward by U. S. space experts in the 1960s, but was realized by Chinese space engineers. Researchers hope to use t
6、he cameras on the satellite to record asteroids (小行星 ) hitting the far side of the moon. To control the cost of the Change-4 probe, the relay satellite was designed to be relatively small, weighing about 400 kg. Researchers had just 30 months to develop the satellite, putting them under high pressur
7、e. To promote public interest in space exploration, the China National Space Administration invited people to write down their wishes for lunar and space exploration, and the relay satellite carries the names of tens of thousands of participants and their messages. 【文章大意】这是一篇应用文。文章报道了北京时间2019年1月3日10
8、时26分, 我国嫦娥四号探测器成功登陆月球背面。1. What do we learn from the second paragraph?A. The relay satellite was launched on Jan. 3, 2019. B. Change-4 probe was the first communication satellite. C. The relay satellite only explores the far side of the moon. D. The relay satellite can handle data from Change-4 prob
9、e. 【解析】选D。细节理解题。根据第二段的The satellite processes data from the probe and sends it to Earth. 可知, 中继卫星可以处理来自嫦娥四号探测器的数据。故选D。2. Why was the size of the relay satellite relatively small?A. To reduce the cost as much as possible. B. To make it circle Moon for a longer time. C. To avoid being crashed by other
10、 satellites. D. To follow American space experts advice. 【解析】选A。细节理解题。根据倒数第二段的To control the cost of the Change-4 probe, the relay satellite was designed to be relatively small, weighing about 400 kg. 可知, 中继卫星的尺寸相对较小是为了节约成本, 故选A。3. What made researchers suffer from great stress?A. Few people interes
11、ted in the exploration on the moon. B. The relay satellite carrying too much equipment. C. Their lacking enough time to develop the relay satellite. D. Peoples never being optimistic about the relay satellite. 【解析】选C。细节理解题。根据最后一段的Researchers had just 30 months to develop the satellite, putting them
12、under high pressure. 可知, 研究者们压力很大是因为他们只有30个月的时间开发这个卫星, 即缺乏时间, 故选C。4. What is the main idea of the text?A. China is a new space power after the USA. B. Change-4 probe lands on Moons far side. C. Chinese space engineers make much progress. D. Space exploration is a dangerous challenge. 【解析】选B。主旨大意题。文章
13、主要报道了嫦娥四号探测器成功登陆月球背面, 并介绍了卫星在月球登陆的情况, 因此, 本文的主要内容是嫦娥四号探测器在月球背面着陆。故选B。BDreaming of summer picnics filled with family and fun? Weve come up with 4 of the top picnic areas across the US. Cumberland Islands, GeorgiaJust a few hours south of Savannah, this national seashore is a picnic paradise. Its an u
14、nspoiled place in the Deep South with over 50 miles of hiking trails (小径). Covered in Spanish moss, the trails are lined with trees and since its still a rural area, the stars line up for a spectacular show at night and create the perfect evening starlit picnic opportunity. Grant Park, ChicagoIf you
15、 are looking for delicious food in Chicago, go for a taste of a 20-day, lake-front, foodie festival that happens in October each year. Grab a spot near the fountain to enjoy your picnic, appreciate the city scenery and lake views and relax with family and friends. If you are there on July 4th, be su
16、re to plan the day to include the fireworks display at the Navy Pier. Cranberry Islands, MaineHere, youll enjoy natural picnics with island views. The islands are a delightful group of islands about 20 minutes offshore from Acadia National Park. You can visit the islands by private boat or ferry (渡船
17、) service. Bring a picnic basket along for the ride as its a romantic picnic area to take your special someone or go for a family outing to visit the islands. Big Sur, CaliforniaThe Point Lobos State Reserve is a small gem. Besides the coastal wildlife there are rare plant communities, and unique ge
18、ological formations. Its good to have a picnic there. We recommend bringing a telescope, because much of the wildlife can be seen only at a distance. 【文章大意】本文是一篇说明文。介绍了美国的4个顶级野餐区的相关信息。5. What are Cumberland Islands like?A. They are just next to Savannah. B. They havent lost their naturalness. C. The
19、y are almost covered in Spanish moss. D. They have a spectacular show every night. 【解析】选B。细节理解题。由Cumberland Islands, Georgia中的“Its an unspoiled place. . . ” 可知, 这是一个未遭破坏的地方。所以Cumberland Islands并没有丧失它的自然风光。故B选项正确。6. Where can you enjoy observing wildlife with a telescope?A. At the Navy Pier. B. In th
20、e Deep South. C. At Acadia National Park. D. At the Point Lobos State Reserve. 【解析】选D。细节理解题。由Big Sur, California中“The Point Lobos State Reserve is a small gem. . . We recommend bringing a telescope, because much of the wildlife can be seen only at a distance. ”可知, Point Lobos是评价很高的国家保护区。我们建议带上望远镜, 因
21、为大部分野生动物只能在远处看到。所以在Point Lobos国家保护区可以享受用望远镜观察野生动物的乐趣。故D选项正确。7. Why does the author write this passage?A. To introduce some picnic areas. B. To share personal stories about picnics. C. To tell readers some good ways to relax. D. To offer readers tips for winter holiday. 【解析】选A。推理判断题。由“Dreaming of sum
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-357426.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
