2021版高考英语一轮复习 核心素养测评三十六 选修8 Unit 1 A land of diversity(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版高考英语一轮复习 核心素养测评三十六 选修8 Unit land of diversity含解析新人教版 2021 高考 英语 一轮 复习 核心 素养 测评 三十六 选修 diversity
- 资源描述:
-
1、核心素养测评 三十六选修8 Unit 1A land of diversity(限时35分钟). 阅读理解AEvery country has certain cultural patterns making it unique. Of course, habits and customs between cultures and countries tend to overlap(重叠). The popularity of social media, for instance, ignores borders and breaks down cultural differences. Te
2、chnology has made the world a much smaller and culturally similar place. However, when looking at a foreign country, we will always find differences between our traditions and theirs. Young Italians and young Americans, for example, though alike in many respects, have also some noticeable difference
3、s, especially when it comes to work, pastimes and sports. Most American teens have part-time jobs through high school and college. Youths in Italy tend not to. The reasons behind this are multifaceted. It is, to begin with, rather hard in Italy to find the type of part-time jobs students usually tak
4、e up. Moreover, there is also a different cultural attitude to take into consideration, especially when thinking of certain parts of Italy. Young Italians like to enjoy life to the full and feel there will be time to work once they become adults, therefore lacking interest in finding odd jobs while
5、still in school. Like the old saying goes, some Italians work to live, while some Americans often live to work. In a lot of ways, young Italians and Americans spend their free time in a similar fashion. Listening to music, watching movies, hanging out, practicing sports and surfing the Internet are
6、all common ways to pass some free time. Italians, especially, make a point of going out and being social, often choosing between pizzeria or birrerie (place for pizza or beer), which stays open late. Italians often pile into a couple of cars and go out in a big group. In general, American teens part
7、icipate in a lot of extracurricular (课外的) activities, many often through school, while Italians may not take part in so many. When going out, Italian teens tend to meet and gather on the streets of their cities or towns, something not as common in the United States, especially in highly populated ar
8、eas. This very Italian habit can be linked to the urban arrangement of Italian towns. Many of them date back thousands of years and feature central piazzas(广场) and areas built around historical sites that have now become gathering places for the young. If youre in Italy, dont be surprised by the sig
9、ht of hundreds gathered in a piazza or on the street, laughing and drinking the night away. 【文章大意】本文是一篇说明文。文章主要说明了意大利年轻人和美国年轻人在对待工作、娱乐方面的一些明显的差异。1. The passage is mainly about _. A. the unique lifestyles shared by American and Italian teensB. the relationship between young people of America and Ital
10、yC. some customs and habits of the Americans and ItaliansD. some differences in tradition between young Americans and Italians【解析】选D。主旨大意题。根据第一段可知, 意大利年轻人和美国年轻人虽然在很多方面都很相似, 但也有一些明显的差异, 尤其是在工作、娱乐和体育方面。文章主要内容围绕着美国和意大利年轻人的一些传统差异展开, 故选D。2. By saying “some Italians work to live, while some Americans ofte
11、n live to work”, the author most probably wants to tell us that _. A. Italians have a better life attitude toward workingB. Americans are more diligent and thus live a better lifeC. Americans and Italians both find it hard to locate a satisfying jobD. Italians and Americans have different choices re
12、garding work【解析】选D。句意理解题。根据第二段可知意大利年轻人是为了生活而去工作, 而美国的年轻人活着是为了工作, 作者想要通过这句话告诉我们意大利人和美国人在工作上有不同的选择。故选D。3. According to paragraph 3, which of the following statements is true?A. American teens practice sports and surf the Internet to pass time. B. Italian youths take an active part in extracurricular a
13、ctivities. C. American teens like to drive out and social together in big groups. D. Italian youths enjoy pizza and beer because they are cheap. 【解析】选A。细节理解题。根据第三段可知在很多方面, 年轻的意大利人和美国人以相似的方式度过他们的空闲时间。听音乐、看电影、出去玩、锻炼身体和上网都是打发空闲时间的常见方式。美国青少年通过运动和上网来打发时间是正确的。故选A。4. If there is one more paragraph in this
14、passage, what will it most probably be about?A. The working conditions of the young Americans and Italians. B. The differences in practicing sports between teens of the two nations. C. The central piazzas and areas built around historical sites in Italy. D. The urban arrangement of the highly popula
15、ted American cities. 【解析】选B。推理判断题。根据第一段可知作者想要说明意大利年轻人和美国年轻人在工作、娱乐和运动方面的差异;第二段内容谈论了工作方面的差异;第三、四段谈论了娱乐方面, 因此接下来会谈到运动方面的差异。故如果这篇文章还有一段话, 最有可能是关于两国青少年在运动方面的差异。故选B。【知识拓展】长难句分析1. Moreover, there is also a different cultural attitude to take into consideration, especially when thinking of certain parts of
16、Italy. 分析: to take into consideration是定语, 修饰attitude;when引导时间状语从句。翻译: 而且, 还有一个要考虑到的是不同的文化态度, 尤其是当考虑到意大利的某些地区时。2. Italians, especially, make a point of going out and being social, often choosing between pizzeria or birrerie (place for pizza or beer), which stays open late. 分析: choosing. . . 是伴随状语;whi
17、ch引导定语从句。翻译: 意大利人尤其重视出门社交, 常常去闭店晚的pizzeria或birrerie(吃披萨或喝啤酒的地方)。 B These days, it seems like everyone wants to go out into space and live on new planets. Rather than depend on another pre-existing planet, could we make a new, proper planet ourselves?To start with, if we do want to be living on it, w
18、e should find a good place in space to put the new planet. Wed want it to be in a habitable zone, meaning the planet should be at the right distance from its star to make sure there would be perfect temperatures and most importantly, liquid(液态的) water. Wed also need the right materials to make the p
19、lanet. Our Earth is made up of many different elements(元素). If we made our own new planet wed probably want it to have similar elements and a similar structure(结构). Wed also want enough water to form some oceans. But even if we get all of the materials creating a new planet like Earth could have man
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-357430.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2022春一年级语文下册 课文 5 15文具的家习题课件 新人教版 (2).ppt
