2021版高考英语一轮复习Unit3Underthesea课后达标检测新人教版选修7.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021 高考 英语 一轮 复习 Unit3Underthesea 课后 达标 检测 新人 选修
- 资源描述:
-
1、Unit 3 Under the sea (建议用时:50分钟).阅读理解A(2020昆明高三模拟)Finding fish is going to get harder as climate change continues to heat the worlds oceans. A new study finds that warming seas over the past 80 years have reduced the sustainable catch of 124 species of fish and shellfish. A sustainable catch refers
2、to the amount that can be harvested without doing longterm damage to the health of populations of some species.Overfishing has made that decline worse, researchers say. Overfishing refers to catching so many fish that the size of the population falls. In some parts of the world, such as the heavily
3、fished Sea of Japan, the decrease is as high as 35 percent. Thats a loss of more than one in every three fish.Researchers examined changes in 235 populations of fish and shellfish between 1930 and 2010. Those fish populations spread far apart across 38 ocean regions. Temperature changes vary from on
4、e ocean site to another. But on average over that time, Earths seasurface temperatures have risen by about half a degree Celsius.On average, that warming has caused the sustainable catch to drop by 4.1 percent, the study found. About 8 percent of the fish and shellfish populations the team studied s
5、aw losses as a result of the ocean warming. However, about 4 percent of some populations increased. Thats because certain species have thrived in warmer waters. One example is a kind of black sea fish. It lives along the northeastern US. coast. As warming continues, these fish will reproduce faster
6、until they reach their limit.About 3.2 billion people worldwide rely on seafood as a source of food. That means its urgent for commercial fishing fleets and regulators to consider how climate change is affecting the health of all of those fish in the sea.【解题导语】研究发现,随着气候变化导致海洋升温,世界上可持续捕获的鱼类和水生有壳动物在不断
7、减少,这在一定程度上影响了渔业的产量。1What does the new study discover?AOverfishing is to blame for fish health.BWarming seas cause fewer fish and shellfish.CSeafood matters to peoples health worldwide.DThe living regions of fish and shellfish are different.B解析:细节理解题。根据第一段中的“A new study finds that warming seas over t
8、he past 80 years have reduced the sustainable catch of 124 species of fish and shellfish.”可知,新的研究发现,海水升温导致鱼类和水生有壳动物减少。故选B。2What does the underlined word “thrived” in paragraph 4 probably mean?ASurvived narrowly.BDisappeared soon.CDecreased sharply.DDeveloped quickly.D解析:词义猜测题。根据画线词下文“One example. As
9、 warming continues, these fish will reproduce faster until they reach their limit.”可知,随着升温继续,这些鱼将快速繁殖直到它们的极限,据此可推知,画线词的含义与“reproduce faster”相近,故选D。3What do we know about species of fish and shellfish?AAbout 8 percent of them suffered from a great loss.BAbout 35 percent of them survived in the Sea of
10、 Japan.CAbout 3.2 billion species have been saved up to now.DAbout 80 species have died out because of warming seas.A解析:细节理解题。根据第四段中的“About 8 percent of the fish and shellfish populations the team studied saw losses as a result of the ocean warming.”可知,大约8%的鱼类和水生有壳动物数量上遭受了重大损失。故选A。根据第二段中的“In some pa
11、rts.the decrease is as high as 35 percent.”可知,B项表述错误;根据第五段中的“About 3.2 billion people worldwide rely on seafood as a source of food.”可知,C项表述错误;文章没有提到D项所表述的内容。4From which is the text probably taken?AA cooking guide.BA science magazine.CA news review.DA health brochure.B解析:文章出处题。通读全文可知,一项最新研究显示,随着海洋变暖
12、,鱼类和水生有壳动物的数量正在减少。这在一定程度上影响了渔业的产量和这些生物的健康。由此可知,本文属于科学类文章。故选B。【难句分析】That means its urgent for commercial fishing fleets and regulators to consider how climate change is affecting the health of all of those fish in the sea.分析:本句是一个主从复合句。句中“its urgent for commercial fishing fleets and regulators to con
13、sider how climate change is affecting the health of all of those fish in the sea”为省略了that的宾语从句,作动词means的宾语;其中“how climate change is affecting the health of all of those fish in the sea”为how引导的宾语从句,作consider的宾语。译文:这意味着,商业捕鱼船队和监管机构迫切需要考虑气候变化如何影响海洋中所有鱼类的健康。B(2020河北六校联考)As far back as the age of dinosau
14、rs millions of years ago, turtles(海龟) wandered around the Earth. Even nowadays it is generally assumed that turtles are the worlds steadiest creature.However, a new research shows 61 percent of the 356 species of turtles are already threatened or no longer exist. The destruction of their homes, dise
15、ase, climate change and other reasons have caused their population to drop sharply. In a new study published in the journal BioScience, a team of scientists from various institutions claims that turtles are one of the most threatened among the major vertebrate(脊椎动物) groups.“This could,” the authors
16、say, “have serious consequences for the ecology.” Turtles contribute to the health of many environments, including desert, wetland, freshwater and marine ecosystems, and the decline may lead to bad effects on other species, including humans, they explain. Whit Gibbons, senior author and professor at
17、 the University of Georgias Savannah River Ecology Laboratory, says in a statement that the intention of the study is to inform people about the vital ecological roles of turtles.One of the important qualities of turtles is how diverse they are when it comes to food. This allows them to have a major
18、 impact on food webs of their homes all over the world. In some areas, the density(密度) of the turtle population makes them an important part of the ecosystem. With their gathering, other species that feed on them and their eggs are sure to have a large pool of food.For plants, turtles are also extre
19、mely important as they distribute the seeds of many plant species. When they eat, some seeds are not destroyed by the digestive process and instead make their way out of the animals body. Some turtles are the main dispersal(传播) agents of certain plants and their seeds.These are only a few yet very v
20、ital roles that turtles play in the ecological landscape. Unfortunately, many species are in serious decline and in danger of disappearing completely.【解题导语】本文是一篇说明文。文章介绍了海龟的数量急剧下降对生态系统有负面影响。5What does the new study aim to do?ATo save the grand vertebrate groups on earth.BTo warn people of turtles te
21、rrible situation.CTo make the importance of turtles roles known.DTo claim turtles may be related to dinosaurs.C解析:细节理解题。根据第三段的“the intention of the study is to inform people about the vital ecological roles of turtles”可知,这个研究的目的是让人们了解海龟对生态的重要作用。故选C。6How might the disappearance of turtles influence c
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-357594.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
