2021版高考英语增分大一轮人教版精练:选修8 UNIT 4 PYGMALION WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版高考英语增分大一轮人教版精练:选修8 UNIT 4PYGMALION WORD版含答案 2021 高考 英语 增分大 一轮 人教版 精练 选修 PYGMALION WORD 答案
- 资源描述:
-
1、Unit 4Pygmalion.阅读(2019山东烟台高三模拟)Americas latest superhero Austin Perine,who calls himself President Austin,is now taking the country by storm.But he is not a typical superhero.Two things set him apart:He doesnt fight human enemies,but hunger and homelessness.Also,hes only four years old.Our superher
2、os origin story started from the day when TJ Perine,his father,took Austin to the Firehouse Ministries,a local shelter that provides housing,food and other services for the homeless.As they drove by the building,they saw a group of 25 homeless men standing on the street corner.That day,Austin used h
3、is allowance to buy each man a sandwich and handed the food out himself with his slogan, “Dont forget to show love!”After he returned every week for five weeks in a row,word of Austins kindness spread through social media.Austin and TJ could feed 25 to 50 people at a time before,and now,thanks to co
4、mmunity support,they can feed 800 to 2,000 people.But Austin isnt merely filling stomachs.He has been improving the lives of the homeless people he meets.On that first trip to Firehouse Ministries,TJ and Austin talked to a poor man named Raymont.The respect Austin showed for him touched 41-year-old
5、Raymont,who regained his confidence in life and finally found a job with the help of TJ.All that was made possible because a little boy took the time to care.Austins passion has become his familys calling.After raising money through a GoFundMe page,Audrey,TJs mother established the nonprofit Show Lo
6、ve Foundation,dedicated to fighting homelessness.She now serves as president,and TJ oversees public relations for the foundation full time.They offer medical and mental health care as preventive steps against homelessness.As for President Austin,he continues to give out food,smiles,and his inspirati
7、onal message of love.“It makes me feel like Im saving the day,”he said proudly.1.Why has Austin become well-known to the entire country?A.He has super power to fill the stomachs of the homeless.B.He fights hunger and homelessness at such a young age.C.He has removed the poverty of the local communit
8、y.D.He has chosen an impressive and unique name.2.Which of the following can replace the underlined word “dedicated” in Paragraph 5?A.Exposed.B.Opposed.C.Devoted.D.Addicted.3.Why does the author introduce the example of Raymont in Paragraph 4?A.To show Austins positive influence.B.To persuade people
9、 to live off their own.C.To prove the personal ability of Austins father.D.To describe the difficult situation of poor people.4.What is the authors attitude towards what Austin does?A.Sympathetic.B.Humorous.C.Approving.D.Considerate.语篇解读:本文是一篇记叙文,4岁的美国男孩Austin成为了美国的国家英雄,这是因为他努力帮助无家可归的人,并鼓励他们积极面对生活。他
10、的善意给那些无家可归者带来了积极的影响。答案及剖析:1.B细节理解题。根据文章第一段最后两句“Two things set him apart:He doesnt fight human enemies,but hunger and homelessness.Also,hes only four years old.”可知Austin的年龄以及他给无家可归者分发食物的善意行为这两个原因让他出名了。故B项正确。2.C猜测词义题。根据画线词前面半句“After raising money through a GoFundMe page,Audrey,TJs mother established t
11、he nonprofit Show Love Foundation”可知受到Austin 的影响Audrey也创立了一个公益组织Show Love Foundation,努力帮助无家可归者。故该词意为“devoted致力于”,故C项正确。3.A推理判断题。根据第四段前两句“But Austin isnt merely filling stomachs.He has been improving the lives of the homeless people he meets.”可知Austin不仅帮助无家可归者填饱肚子,还努力改善他们的生活。接下来列举Raymont的例子正是为了说明他的善意
12、对无家可归者的积极影响。故A项正确。4.C态度观点题。根据文章第一段第一句“Americas latest superhero Austin Perine,who calls himself President Austin,is now taking the country by storm.”可知Austin现在已经成为了美国的英雄,他努力为无家可归者提供食物并鼓励他们积极面对生活。他的善意给那些无家可归者带来了积极的影响。作者对Austin的行为持支持并满意的态度。故C项正确。.七选五(2019河北石家庄高三模拟)Three in five people in the UK hold a
13、 library card.For some,theyre a shelter from the stresses of day-to-day life.1. If youre considering joining your local library,now is the time to do so.And if you need any more encouragement,here are several reasons why you should.Most libraries in the UK allow members of the general public to come
14、 and go as they like.2. You can also take out a library card and borrow books for free,although you will inevitably face a fine for late returns.3.Imagine just how many books you have at your fingertips with a library card?There are lots of modern ones,as well as originals,and you can continue to ex
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-357707.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
