2021版高考英语大一轮复习 Unit 2 The Olympic Games练习 新人教版必修2.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版高考英语大一轮复习 Unit The Olympic Games练习 新人教版必修2 2021 高考 英语 一轮 复习 Games 练习 新人 必修
- 资源描述:
-
1、Unit 2The Olympic Games.阅读Polo(马球)is a sport which has been played for centuries throughout Asia and the Middle East.However,it spread slowly across Asia,where it was played by kings and people of high rank.The West was introduced to the sport when the British took political control over India,and t
2、hey quickly spread the sport around the world. Numerous forms of polo have appeared,including on bicycles,camels,and for the brave of heart,elephants.The origins of the sport appear to lie in Persia,and the game has been played there for at least 2,000 years,as artwork and contemporary writings indi
3、cate.The name originates in Pakistan,where it means “ball” in Balti,a language native to that area.There are two teams of three to four people in a game of polo,depending on the size of the field and the style of game being played.Each player has a long,flexible mallet which is used to hit a ball.Th
4、e aim is to drive the ball through the opposing teams goal.Polo is played in brief periods called chukkas;each chukka lasts seven minutes,and play can be fierce and violent.By tradition,horses are replaced at each chukka,ensuring that they stay fresh and fit.The horses used in the sport are called p
5、olo ponies,which is a misnomer since ponies are small horses,but they are full-sized horses.In all cases,horses are selected for speed,ability,and obedience (顺从).A good horse is capable of stopping in a very small area,working with other horses and riders,and moving quickly with the flow of play;cha
6、mpionship horses can be sold at a good price.1.By whom was polo mainly played in ancient Asia according to the passage?A.Artists. B.Writers.C.The upper class.D.People living on the plain.2.Where is the probable birthplace of polo?A.India.B.Persia.C.Britain.D.Pakistan.3.Whats Paragraph 3 mainly about
7、?A.The rules of polo. B.The development of polo.C.The equipment used when playing polo.D.The matters needing attention when playing polo.4.What does the underlined word “misnomer” in the last paragraph mean?A.A funny tale. B.An old tradition.C.A different species.D.An unsuitable name.语篇解读:本文是说明文。文章简
8、单介绍了马球运动。答案及剖析:1.C细节理解题。根据第一段中的it spread slowly across Asia,where it was played by kings and people of high rank可知,在古代亚洲,马球运动局限于上层阶级。2.B细节理解题。根据第二段中的The origins of the sport appear to lie in Persia可知答案。3.A段落大意题。第三段介绍了马球运动的参赛人数、比赛用具、时间等,因此本段主要介绍了马球运动的比赛规则。4.D词义猜测题。根据本句中的ponies are small horses,but th
9、ey are full-sized horses可知,马球运动中使用的马都是正常大小的马,因此用“小马”称呼它们显然是“不合适的”。.七选五Air pollution,as we know today,started with the Industrial Revolution in Europe in the 19th century.In the last few decades,it has become the major problem of our environment.1.It may also cause harm to other living things such as
10、 animals and food crops.Our modern life style has led to dirtier air over the years.Factories,vehicles of all kinds,and the growing number of people are the things that are responsible for air pollution today.2.Forest fires and dust storms can also lead to the pollution of the atmosphere.There are t
11、wo types of ozone (臭氧) that we know of.3.But on the ground,people produce ozone,too.Traffic and factories cause ground ozone.It is especially dangerous for children and older people.4.Choosing other forms of energy,like solar energy or wind energy could be helpful in controlling pollution.Cities lik
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-357725.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
(浙江专版)2022春七年级英语下册 Unit 7 It's raining Period 1 SectionA (1a-2c)课件(新版)人教新目标版.ppt
