2021版高考英语大一轮复习 Unit 2 Working the land练习 新人教版必修4.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版高考英语大一轮复习 Unit Working the land练习 新人教版必修4 2021 高考 英语 一轮 复习 land 练习 新人 必修
- 资源描述:
-
1、Unit 2Working the land.阅读Yacouba Sawadogo is an African farmer who has been traveling across the deserts for the last 30 years,using ancient farming techniques to fight the threatening deserts.His story dates back to the 1980s when Africa suffered one of the worst droughts in its history.During that
2、 period,rainfall reduced by as much as 80%,killing almost all the plants.Most local people moved away to different places,but Yacouba stayed back.Instead of giving in to the violence of nature,he decided to take control and change the face of the land completely.Unable to read and write,and with no
3、access to modern techniques and tools,he started to employ an old African farming practice called “Zai”.The practice involves planting seeds in small holes filled with eco-friendly manure (肥料).The holes fill up with and keep the water that falls during the rainy season.This provides moisture (水分) an
4、d nutrients for the growing plants during the dry periods.Also,the manure attracts ants,which help break up the soil further and increase its ability to take in water.Within two decades of starting his revolutionary work,a forested area of about fifty acres came up on the land of the African desert.
5、Yacouba featured in a documentary titled The Man Who Stopped the Desert through which he became known to the rest of the world.To the great joy and relief of Yacouba,what the documentary focused on was put into the re-establishment of local forests and a training program for the farmers who wanted t
6、o learn Yacoubas technique.Today,“Zai” is being widely practiced in the region.1.What does the text mainly talk about?A.A training program for African farmers.B.A documentary about an influential African farmer.C.The serious situation of environment destruction in Africa.D.An African farmer fighting
7、 deserts with old farming methods.2.What can we learn from the last paragraph?A.Yacouba advertised his farming practice through the media.B.Yacoubas efforts have made a great difference.C.Rebuilding forests is no tough job at all.D.Deserts no longer threaten Africa.3.Which word can best describe Yac
8、ouba?A.Determined.B.Knowledgeable.C.Curious. D.Creative.语篇解读:本文是一篇记叙文,介绍了一位非洲农夫使用古老的耕作技术与沙漠作斗争并坚持了30年的故事。答案及剖析:1.D主旨大意题。根据第一段可知,非洲的一位农夫雅各巴使用古老的耕作技术与沙漠作斗争而一直穿行在沙漠中长达30年,下文具体介绍了他的做法及影响。故选D项。A项指一个培训项目,B项指一部纪录片,C项指环境破坏的严峻情况,虽都在文中被提到,但以偏概全。2.B推理判断题。根据最后一段内容可知,在他开始志愿工作的二十年里,大约50英亩的林区在非洲沙漠上出现;一部纪录片讲述他与沙漠作斗
9、争的故事,使他为人所知,并且他所倡导的方法在这一地区广为实践。由此推断,雅各巴的努力起了很大作用。故选B项。3.A推理判断题。根据第一段得知他能与沙漠作斗争并坚持30年,这说明他做事意志坚定。故选A项。.七选五A close bond (关系) between grandparents and their grandchildren benefits everyone in the family.1.And they are also the source (来源) of happiness and love for the children in their lives.With that
10、in mind,here are several fun ways to stay in touch with grandparents!Stay in touch through technology.Technology has made keeping in touch across long distances easier than ever before.2. Consider setting up a regular appointment for video chats every week with grandparents.Share skills or experienc
11、es.Sharing skills or experiences is a fun way to build close bonds between family members.Grandparents with a special skill such as woodworking can pass on their gift to grandchildren and spend time together in sharing experiences to develop a closer relationship.3.Crossword puzzles,Sudoku,or online
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-357727.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
