2021版高考英语大一轮复习 核心素养测评二十三 Module 5 A Trip Along the Three Gorges 外研版必修4.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版高考英语大一轮复习 核心素养测评二十三 Module Trip Along the Three Gorges 外研版必修4 2021 高考
- 资源描述:
-
1、核心素养测评二十三 Module 5 A Trip Along the Three Gorges. 阅读理解A(2020重庆模拟)As a youngster, there was nothing I liked better than Sunday afternoons at my grandfathers farm in western Pennsylvania. Surrounded by miles of winding stone walls, the house and field provided endless hours of fun for a city kid like
2、me. Since my first visit to the farm, I had wanted more than anything to be allowed to climb the stone walls surrounding the houses. My parents would never approve because the walls were so old that some stones were loose and falling. Still, my idea to climb across those walls grew so strong that fi
3、nally I had all my courage to enter the living room, where the adults had gathered after Sunday dinner. “I want to climb the stone walls, ” I said. “Heavens, no! Youll hurt yourself! ” the response was just as Id expected. But before I left the room, I was stopped by my grandfathers loud voice. “Now
4、 hold on just a minute, ” I heard him say. “Let the boy climb the stone walls. He has to learn to do things for himself. ” “Go, ” he said to me, “and come and see me when you get back. ” For the next two and a half hours I climbed those old wallsand had the time of my life. Later I met with my grand
5、father to tell him about my adventures. Ill never forget what he said. “Fred, ” he said, smiling, “You made this day a special day just by being yourself. Always remember, theres only one person in this whole world like you, and I like you exactly as you are. ”Many years have passed since then, and
6、today I host the television program Mister Rogers Neighborhood, seen by millions of children throughout America. There have been changes over the years, but one thing remains the same: my message to children at the end of almost every visit. “Theres only one person in this whole world like you. ” th
7、e kids can count on hearing me say, “and people can like you exactly as you are. ”【文章大意】作者叙述小时候自己在祖父的农场爬古老的墙, 其他人都反对, 唯独祖父支持自己。祖父对作者说: “通过做自己你使这一天很特殊。记住, 在整个世界上你是独一无二的”。现在作者在节目中对孩子也说着类似的话。1. The writer enjoyed his visits to the farm because . A. there were old stone wallsB. it was an exciting place
8、for himC. he liked his grandfatherD. he was allowed to climb the stone walls【解析】选B。推理判断题。根据第一段的Surrounded by miles of winding stone walls, the house and field provided endless hours of fun for a city kid like me可知, 对于像我这样的城里的孩子, 这个农场提供给我许多乐趣, 让我玩很长时间。由此可知选B。2. Hearing the writers idea to climb the s
9、tone walls, . A. all the adults were shockedB. his parents agreedC. none of the adults respondedD. his grandfather backed him up【解析】选D。细节理解题。根据第三段的祖父说的话 “Let the boy climb the stone walls. He has to learn to do things for himself. ”可知, 祖父支持作者爬那些古老的墙。3. We can describe the writer as . A. adventurousB
10、. reliableC. smartD. considerate【解析】选A。推理判断题。根据第四段的Later I met with my grandfather to tell him about my adventures. 可知作者是一个爱冒险的人。故选A。4. What is probably the best title for the text? A. An Unforgettable ExperienceB. Do Whatever You LikeC. Just Be YourselfD. Remain Adventurous【解析】选C。主旨大意题。作者的祖父对作者说在整个
11、世界上你是独一无二的。现在作者在节目中对孩子也说着同样的话。所以本文要阐明的主题就是做你自己, 你是这个世界上独一无二的。由此可知选C。【知识拓展】佳词积累1. surroundvt. 包围2. endlessadj. 无休止的3. approvev. 赞成4. looseadj. 松散的5. count on依赖; 期望BIndian Springs Day CampCamp Address: Street Road, Chester Springs, Pennsylvania 19425, USAPhone: (610) 827-CAMPWe offer boys and girls, a
12、ges 314, the best in recreation(娱乐), fitness and learning experiences. The camp, lying in suburban Philadelphia, has 46 acres of rolling countryside, which provides excellent facilities for both sunny and rainy day activities. iD Tech Camps: Code, Game, Create! Camp Address: Held at 100+ famous univ
13、ersities nationwide, Texas and more, USAPhone: (888) 709-TECH (8324)Learn film, photography, code, game design, app development, robotics, web design, and more in a fun camp setting! Weeklong day and overnight programs for ages 717 are held at over 100 top universities nationwide. Create and innovat
14、e with personalized instructiononly 8 students per instructor. Aviator Sports Summer Day CampCamp Address: 3159 Flatbush Avenue, Brooklyn, New York 11234, USAPhone: (718) 758-7510Summer camp is a place for building new relationships, making new memories, having great experiences and days filled with
15、 smiles and laughter. Whether your child attends Aviator for 1 week or 9 weeks, spending the summer with us will be a summer your child never forgets! Our Victory Day CampCamp Address: 600 Broadway, Aldersgate Church, New York 10522, USAPhone: (203) 329-3394Our Victory Day Camp is a 7-week day campi
16、ng program for children from 5 to 12 years of age. It is oriented toward children with learning disabilities and/or attention deficit(缺陷). These children often lack self-esteem and are in need of a supportive, value creating, summer environment. 【文章大意】本文为应用文。介绍了四个暑期夏令营, 从活动内容到联系方式, 非常详细。5. Which cam
17、p will you choose if your child is four? A. Indian Springs Day Camp. B. iD Tech Camps: Code, Game, Create. C. Aviator Sports Summer Day Camp. D. Our Victory Day Camp. 【解析】选A。细节理解题。第一条信息中提到We offer boys and girls, ages 314由此可知“如果你的孩子四岁, 应该选择印度斯普林斯日营。6. The influence of Aviator Sports Summer Day Camp
18、on children is . A. roughB. shockingC. unclearD. lasting【解析】选D。推理判断题。根据第三则信息中的Whether your child attends Aviator for 1 week or 9 weeks, spending the summer with us will be a summer your child never forgets! 可知“该夏令营对于孩子的影响是持久的”。7. What does the underlined word “oriented” in the last paragraph mean? A
19、. Observed. B. Directed. C. Picked. D. Increased. 【解析】选B。词义猜测题。前面提到Our Victory Day Camp is a 7-week day camping program for children from 5 to 12 years of age. 后面提到These children often lack self-esteem and are in need of a supportive, value creating, summer environment. 可知该划线词意思是“有指导的”。. 完形填空Steve,
20、a 12-year-old boy, has been failing since first grade. He generally went 1 . . . until he joined Miss Whites class. “You all did pretty well, ” she told the 2 as she went over the test results, “3 one boy, and it breaks my heart to tell you this, but . . . ” She hesitated, looking at Steve. “The 4 b
21、oy in the seventh grade is failing my class. ” Steve 5 his eyes and carefully examined his fingertips. After that, Steve refused to do his 6. Miss White was very 7 and tried to encourage him to study. “Give yourself a(n) 8! Dont give up on your life! ” Miss White told him, yet it didnt 9. Then one d
22、ay, she said, “Steve! Please! I care about you! ”10, Steve got it. Someone cared about him. He spent the whole afternoon thinking about what he should do. Arriving at his house after school, feeling determined, he headed to his bedroom to 11. Monday morning, Miss White gave a 12 on the weekend homew
23、ork. Steve 13 through the test, and was the first to hand in his paper. Miss White looked it over in total 14. The smartest boy in the seventh grade had just 15 his first test. From that moment, nothing was the same for Steve. He discovered that not only could he learn, but he was 16 it. After high
24、school, Steve joined the Navy. During his naval career, he 17 many young people who might not have believed in themselves to build up confidence. Miss White saved one boy who 18 changing many lives. You see, its simple, really. A(n) 19 can take place within the heart of one boy, all because of one t
25、eacher, who 20. 【文章大意】本文是一篇记叙文。怀特小姐对她的其中一位学生Steve的关心让他发生了巨大的改变, 让他从一个考试不及格的学生变成了一个擅长学习并且后来鼓励他人对自己有信心的人。1. A. unchallengedB. unaccompaniedC. unnoticedD. unpunished【解析】选C。12岁的男孩Steve自一年级以来考试一直不及格。直到他进入怀特小姐的班级, 他一直都被人忽视。Steve表现一直不好, 所以被人忽视。unchallenged无人反对的; unaccompanied无伴侣的; unnoticed不被注意的, 被忽视的; unp
26、unished未被惩罚的。故C项正确。2. A. classB. staffC. colleaguesD. parents【解析】选A。此处指怀特小姐在考试结束以后对全班学生说。 class班级; 全班学生; staff职员; colleagues同事; parents父母。故A项正确。3. A. besidesB. except C. instead ofD. regardless of【解析】选B。此处指怀特小姐在考试结束以后对全班学生说: “除了一个男孩之外, 你们所有人都表现很好”。 besides除之外(包括在内); except除之外(不包括在内); instead of代替, 而
27、不是; regardless of不管。Steve表现不好, 并没有被包括在内, 应该使用except, 故B项正确。4. A. laziestB. richestC. happiestD. smartest【解析】选D。根据下文“The smartest boy in the seventh grade had just his first test. ”可知, 怀特小姐认为Steve是最聪明的男孩。laziest最懒惰的; richest最富有的; happiest最幸福的; smartest最聪明的。故D项正确。5. A. openedB. closedC. raisedD. dropp
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-357779.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
