山西省阳城县2015高考英语阅读理解一轮优选练习(8)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山西省 阳城县 2015 高考 英语 阅读 理解 一轮 优选 练习 答案
- 资源描述:
-
1、山西省阳城县2015高考英语阅读理解一轮优选练习(8)及答案【2015高考复习】阅读理解In an ideal world,people would not test medicines on animals.Such experiments are stressful and sometimes painful for animals,and expensive and timeconsuming for people.Yet animal experimentation is still needed to help bridge vast gaps in medical knowledg
2、e.That is why there are some 50 to 100 million animals used in research around the world each year.Europe,on the whole,has the worlds most restrictive laws on animal experiments.Even so,its scientists use some 12 million animals a year,most of them mice and rats,for medical research.Official statist
3、ics show that just 1.1 million animals are used in research in America each year.But that is misleading.The American authorities do not think mice and rats are worth counting and,as these are the most common laboratory animals,the true figure is much higher.Japan and China have even less comprehensi
4、ve data than America.Now Europe is reforming the rules governing animal experiments by restricting the number of animals used in labs.Alternatives to animal testing,such as using human tissue or computer models,are now strongly recommended.In addition,sharing all research results freely should help
5、to reduce the number of animals for scientific use.At present,scientists often share only the results of successful experiments.If their findings do not fit the hypothesis being tested,the work never sees the light of day.This practice means wasting time,money,and animals lives in endlessly repeatin
6、g the failed experiments.Animal experimentation has taught humanity a great deal and saved countless lives.It needs to continue,even if that means animals sometimes suffer.Europes new measures should eventually both reduce the number of animals used in experiments and improve the way in which scient
7、ific research is conducted.【语篇解读】用动物进行试验被人们的舆论推向了风口浪尖,然而,受诸多因素的影响,终止动物试验的道路依然任重而道远。尽管欧洲有严格的法律限制,但是仍然需要另找突破口。1What is the main idea of this passage?AThe success of animal experiments should be ensured.BA ban on the use of animals in the lab should be enforced.CGreater efforts need to be taken to redu
8、ce the number of lab animals.DScientists should be required to share their research results with each other.解析主旨大意题。文章第一段指出用动物进行试验难以杜绝的原因,第二段提到欧洲对动物试验的法律限制的效果并不理想,第三段讲了欧洲为限制动物试验所作的努力,最后一段提到欧洲的新措施应该既要减少用于试验的动物的数量,又要改善科学研究的方法,所以C项最能概括文章大意。答案C2Which of the following statements is true about animals use
9、d in the lab?AAmerica uses only about 1.1 million lab animals per year.BEurope does not use mice and rats as lab animals at all.CBritain does not use as many lab animals as China does.DJapan has limited data on the number of lab animals used each year.解析正误判断题。第二段的最后一句提到日本和中国与美国的数据相比甚至更不全面,由此可推知日本对每年
10、用于实验室动物的数据记录有限。 答案D3Which of the following is mentionad as an alternative to replace animal experiments?AStatistical studies.BComputer models.CDNA planted in animals.DTissue from dead animals.解析细节理解题。根据第三段第二句中的内容可知可用“人体组织”和“电脑模型”来取代动物试验。答案B4What usually happens to unsuccessful animal experiments?ATh
11、ey are not revealed to the public.BThey are made into teaching materials.CThey are collected for future publication.DThey are not removed from the research topic list.解析推理判断题。根据第三段中的倒数第二、第三句可知,科学家们只分享成功的试验,如果结果与假设不符,所做的工作将永不公开。由此可推断不成功的试验不会展示给公众。答案A【四川省绵阳市2014高考英语一模试题】An early invention by Albert Ei
12、nstein has been rebuilt by scientists at Oxford University. They are trying to develop an environmentally friendly refrigerator that runs without electricity.We all know that modern fridges cause damage to the environment. They work by using a kind of man-made greenhouse gas called Freon (氟里昂), whic
13、h is far more damaging than carbon dioxide.Now Malcolm McCulloch, an electrical engineer at Oxford, is leading a three-year project to develop appliances that can be used in places without electricity.His team has completed a prototype (样机) of a fridge patented in 1930 by Einstein. It used only pres
14、surized gases to keep things cold. The design was partly used in the first refrigerators, but the technology was dropped when more efficient compressors (压缩机) became popular in the 1950s. That meant a switch to using Freon.Einsteins idea uses butane (丁烷) and water and takes advantage of the fact tha
15、t liquids boil at lower temperatures, when the air pressure around them is lower.If you go to the top of Mount Qomolangma, water boils at a much lower temperature than it does when youre at sea level and thats because the pressure is much lower up there, said McCulloch.At one side is the evaporator
16、(蒸发器), a bottle that contains liquid butane. If you introduce a new vapor above the butane, the liquid boiling temperature decreases and, as it boils off, it takes energy from the surroundings to do so, says McCulloch. Thats what makes it cold.The gas fridges based on Einsteins design were replaced
17、by Freon-compressor fridges partly because Einsteins design was not very efficient. But McCulloch thinks that by changing the design and replacing the types of gases used it will be possible to quadruple (翻两番) the efficiency.However, McCullochs fridge is still in its early stages. Its very much a pr
18、ototype, he said. Give us another month and well have it working.72According to the passage, an early invention by Albert Einstein _.Ahas been rediscovered because it costs much less and works more efficientlyBis being redesigned because it could be used in places without electricityChas just been f
19、ound to be energy-saving and environmentally friendlyDwill be fully made use of and become the fridge of the future73Which of the following is TRUE according to the text?AFreon was used in fridges long before the 1950s.BFreon is what makes current fridges big polluters.CMcCulloch thinks he could imp
20、rove Einsteins design by using other types of vapors.DThe fridge Malcolm McCulloch and his team designed will be put into production soon.74We can learn from the text that the prototype completed _.Achanged the air pressure around itBwas tested on the top of Mount EverestCincreased the liquid boilin
21、g temperatureDused only pressurized gases to keep things cold75McCullochs words in Paragraph 6 _.Aserve as an explanation for the principle behind Einsteins fridgeBgive you the reason why Einsteins fridge was not efficientCtell you how to take advantage of low air pressureDshow you how Einsteins fri
22、dge works7275、BBDA(三) 2013安徽省级示范高中名校联考Switzerland is the best place to be born in the world in 2013,and the US is just 16th. A new study made by the Economist Intelligence Unit says American babies will have a dimmer future than those born in Hong Kong,Ireland and even Canada. The EIU,a sister compa
23、ny of the Economist,tried to measure how well countries will provide the best opportunities for a healthy,safe and prosperous life in years to come.People born in Switzerland will tend to be the happiest and have the best quality of life judged in terms of wealth,health and trust in public instituti
24、ons,according to the analysis. The Scandinavian countries of Norway,Sweden and Denmark also all make the top five in a qualityoflife index(指数)highlighting where it is best to be born next year.One of the most important factors is being rich,but other factors come into playincluding crime,trust in pu
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
