2022届高三英语全国统考一轮复习练习:课时作业 必修1 UNIT 2 GROWING PAINS WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022届高三英语全国统考一轮复习练习:课时作业 必修1UNIT 2GROWING PAINS WORD版含解析 2022 届高三
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。二必修1 Unit 2Growing pains. 阅读理解A(2021杭州模拟)A few years ago, I started to notice big shifts in teens behavior. Around 2010, teens started to spend their time much differently from the generations before. These teens and young
2、 adults all have one thing in common: Their childhood or adolescence coincided with the rise of the smart phone. For this reason, I call them iGeneration. What makes iGen different? Growing up with a smartphone has affected nearly every aspect of their lives. They spend so much time on the Internet,
3、 texting friends and on social media that they have less leisure time for everything else. Whether its going to parties, shopping at the mall, or watching movies, iGen teens are participating in these social activities at a significantly low rate. Some parents might worry about their teens spending
4、so much time on their phones because it differs from the way they spent their own adolescence. But it is not just differentin many ways, its actually worse. Spending less time with friends means less time to develop social skills. A 2014 study found that sixth graders who spent just five days at a c
5、amp without using screens ended the time better at reading emotions on others faces, suggesting that iGens screen-filled lives might cause their social skills to shrink. In addition, in the annual Monitoring the Future survey, the percentage of iGen teens who read a non required book every day dropp
6、ed from 60 percent in 1980 to only 16 percent in 2015. Perhaps as a result, average SAT critical reading scores have dropped 14 points since 2005. iGen shows another break with the previous generations:Depression, anxiety, and loneliness have shot upward with happiness declining. The teen suicide ra
7、te increased by more than 50 percent, as did the number of teens with clinical-level depression. Parents used to worry about their teens spending too much time with their friendsthey were a distraction, a bad influence, a waste of time. But it might be just what iGen needs now. 【文章大意】这是一篇说明文。文章主要介绍了
8、iGen一代, 他们的童年或青春期恰好赶上了智能手机的兴起。由于这个原因, 所以称他们为iGeneration。在智能手机的陪伴下长大几乎影响了iGen生活的方方面面, 他们把太多时间花在上网、给朋友发短信和社交媒体上, 所以很少有闲暇时间做其他事情。文章还提到了iGen一代在阅读、心理健康等方面存在的问题。1. How are iGen teens different from the generations before?A. They are more skillful in high-tech products. B. They stay in close contact with f
9、riends. C. They prefer to live a virtual life than a real one. D. They spend their adolescence with smartphones. 【解析】选D。细节理解题。根据第一段中Around 2010, teens started to spend their time much differently from the generations before. These teens and young adults all have one thing in common: Their childhood
10、or adolescence coincided with the rise of the smart phone. 可知2010年前后, 青少年的生活方式开始与前几代人大不相同。这些青少年和年轻的成年人都有一个共同点:他们的童年或青春期恰好赶上了智能手机的兴起。由此可知, iGen青少年和过去的几代人的不同在于他们用智能手机度过青春期。故选D。2. Why is the “annual Monitoring the Future survey” mentioned in Paragraph 4?A. To stress the importance of reading the requir
11、ed books. B. To explain the reason why iGeneration reads less. C. To introduce the extra curriculum reading situation of iGeneration. D. To show the influence of reading on iGen teenagers mental health. 【解析】选C。推理判断题。根据第四段In addition, in the annual Monitoring the Future survey, the percentage of iGen
12、 teens who read a non required book every day dropped from 60 percent in 1980 to only 16 percent in 2015. Perhaps as a result, average SAT critical reading scores have dropped 14 points since 2005. 可知此外, 在Monitoring the Future的年度调查中, 每天阅读非必读书籍的iGen青少年的百分比从1980年的60%下降到2015年的16%。或许正因为如此, SAT批判性阅读的平均分数
13、自2005年以来下降了14分。由此可推知, 第四段提到Monitoring the Future的年度调查是为了介绍青少年课外阅读的情况。故选C。3. What is the fifth paragraph mainly about?A. Depression and anxiety are the common symptoms of mental problems. B. Mental problems can be found in large numbers of iGen teens. C. Net-addicted teenagers are more likely to suff
14、er from mental problems. D. iGen teens mental problems are getting more and more attention. 【解析】选B。段落大意题。根据第五段iGen shows another break with the previous generations:Depression, anxiety, and loneliness have shot upward with happiness declining. The teen suicide rate increased by more than 50 percent,
15、 as did the number of teens with clinical-level depression. 可知iGen显示出与前几代人的另一种不同:抑郁、焦虑和孤独感直线上升, 幸福感下降。青少年自杀率增加了50%以上, 患有临床级抑郁症的青少年人数也增加了。由此可知, 第五段主要讲了大量 iGen青少年存在精神问题。故选B。4. What can be a suitable title for the text?A. How the Smartphone Affected an Entire Generation of Kids?B. Parents Are Getting S
16、erious about Teen Smartphone Addiction. C. Smartphones for Teens: Smart or Stupid?D. Smartphones Are Changing iGen Teens Lifestyle. 【解析】选A。主旨大意题。根据第一段中Around 2010, teens started to spend their time much differently from the generations before. These teens and young adults all have one thing in commo
17、n: Their childhood or adolescence coincided with the rise of the smart phone. For this reason, I call them iGeneration. 可知2010年前后, 青少年的生活方式开始与前几代人大不相同。这些青少年和年轻的成年人都有一个共同点:他们的童年或青春期恰好赶上了智能手机的兴起。由于这个原因, 我称他们为iGeneration。结合文章主要介绍了iGen一代, 他们的童年或青春期恰好赶上了智能手机的兴起。在智能手机的陪伴下长大几乎影响了iGen生活的方方面面, 他们把太多时间花在上网、给朋
18、友发短信和社交媒体上, 所以很少有闲暇时间做其他事情。文章还提到了iGen一代在阅读、心理健康等方面存在的问题。由此可知, A选项“智能手机是如何影响整整一代孩子的?”最符合文章标题。故选A。【知识拓展】佳词积累1. coincide with符合, 与一致2. participate in参加3. distraction n. 注意力分散;消遣B(2021衡水模拟)Most parents are horrified the first time they catch their kid out in a lie. Just how worried should you be if your
19、 little one has started lying, and how can you encourage them to tell the truth?According to child and teen psychiatrist Gayani DeSilva, MD, lying can actually be a sign of healthy development in young children. “Kids lie for many reasons, and much of it is normal. ” DeSilva says. “People are not bo
20、rn with the tools of interacting with others and getting their needs met. They must learn how to communicate those needs in appropriate ways, and theyll experiment with different communication techniques until they find the ones that work best for them. Lying is one of those techniques. ”For instanc
21、e, at age two or three, kids may lie as they experiment with pushing limits to see what behaviors are acceptable and what arent. As kids get older, they become more aware of how their actions affect others. Many lie less frequently because they know it could hurt someone elses feelings or trust. Tee
22、ns were most likely to consider lying an acceptable behavior if it was to help somebody or keep a personal secret, but not if it was likely to cause harm to somebody. Just because lying is, in most cases, normal, doesnt mean it should be ignored. If you know your child is lying, what should you do?
23、When a child lies, look at them directly and ask, “What do you need?” After they tell you, gently remind them that telling you directly will be more effective than lying. Also, its a good idea to model the behavior you want to see in your kids. In other words, dont lie to your children. This will se
24、t you and your children on a course of open communication, trust, and satisfaction that needs and wants are understood and met. Generally, a child who is neglected will lie more than a child who has attentive and responsive parents. By paying attention to the reasons behind a small lie, parents can
25、figure out if theres a need thats not being met. 【文章大意】本文是一篇说明文。主要介绍了小孩撒谎的原因以及面对孩子的撒谎行为, 家长应该如何应对。5. Why do kids lie according to DeSilva?A. To get their needs met. B. To improve their communication skills. C. To avoid hurting someone elses feelings. D. To be aware of how their actions affect others
26、. 【解析】选A。细节理解题。根据第三段“人们并不是天生就具备与他人互动、满足需求的工具。他们必须学会如何用合适的方式来沟通这些需求, 他们会尝试不同的沟通技巧, 直到找到最适合自己的方法。说谎就是其中一种技巧”以及最后一段中“通过关注一个小谎言背后的原因, 父母可以发现是否他们有需求没有得到满足”由此可知, 小孩撒谎主要是为了满足自己的需要。故选A。6. Why do kids lie less frequently as they grow older?A. They think lying limits their behaviors. B. They realize the negat
27、ive effects of lying. C. They consider lying an acceptable behavior. D. They want to help people who are neglected. 【解析】选B。细节理解题。根据第四段中“随着孩子年龄的增长, 他们越来越意识到自己的行为对他人的影响。很多人不再经常说谎, 因为他们知道这会伤害别人的感情或信任”可知, 随着年龄的增长, 青少年意识到了撒谎的负面影响。故选B。7. What are parents advised to do concerning their kids lying?A. Give t
28、hem whatever they need. B. Pretend not to notice their lies. C. Set a good example to them. D. Remind them not to lie again. 【解析】选C。细节理解题。根据倒数第二段“此外, 在自己身上树立你希望在孩子身上看到的行为模式也是一个好主意。换句话说, 不要对孩子撒谎。这将使你和你的孩子走上坦诚沟通、信任以及满足需求和愿望的道路”可知, 家长对小孩撒谎行为的应对措施是以身作则, 从自身不撒谎做起。故选C。8. What does the author think of kids
29、 lying?A. Acceptable and appropriate. B. Harmful and worrying. C. Normal and understandable. D. Healthy and effective. 【解析】选C。推理判断题。根据第二段“根据儿童和青少年精神病学家Gayani DeSilva医学博士的说法, 撒谎实际上可能是幼儿健康发展的一个标志”和第三段“Kids lie for many reasons, and much of it is normal”并综合全文可知, 作者认为小孩撒谎的行为是成长过程中正常的一步, 是可以被理解的行为。故选C。【知
30、识拓展】佳词积累1. interactvt. /vi. 相互交往(作用);互动2. for instance例如3. aware of意识到4. neglect vt. 疏于照管; 疏忽;被忽视5. responsive adj. 反应迅速的;积极反应的. 阅读填句(2021福建模拟)根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。When youre dealing with a stressful situation or going through a hard time, people in your life can help you. When
31、someone who cares knows what youre going through, it helps you feel understood and not so alone. 1Problems seem smaller when you talk about them with the right person. You can do better and find out solutions more easily when you share your problems. There are lots of different ways to get and give
32、help. 2Other times you need advice on things. Help can be very easy, like a homework project. Or it can go on for a while, like teaching to bring up a failing grade or advising to get through a difficult personal situation. Its likely you remember times someone helped you. 3Friends helped you get th
33、rough sadness or deal with disappointment. Teachers might have guided you through the college application process. 4You might give a hand to your classmate who met difficulty. Friends, parents, teachers and other adults can be great resources when you need help. There are also times when you need th
34、e extra help that a professional can provide best. Doctors can offer specialized help for a health problem. 5A. Having a right person means a lot. B. Parents taught you to stop a bad habit. C. Difficulties are everywhere in your life. D. You need to learn to give help in the right way. E. Sometimes
35、you just want to hear an encouraging word. F. Turn to the professional people for help when you need. G. And you can also remember times when you helped others. 【文章大意】本文是一篇说明文。当你面对压力或经历困难时, 你生活中的人可以帮助你。当一个关心你的人知道你正在经历的事情时, 他会帮助你让你感到是被理解的, 你并不是孤单的一个人。总之, 我们身边的每一个人, 包括父母, 朋友, 老师或其他人都可以成为很好的资源, 帮助我们克服困
36、难。1. 【解析】选A。根据下文“Problems seem smaller when you talk about them with the right person. ”“当你和合适的人谈论这些问题时, 问题显得更小”可知, 有一个合适的人很重要。故选A。2. 【解析】选E。根据下文“Other times you need advice on things. ”“有时候你需要一些建议”可知, 有时你只是想听到鼓励的话。故选E。3. 【解析】选B。根据下文“Friends helped you get through sadness or deal with disappointment
37、. ”“朋友帮你克服悲伤或处理失望”可知, 家长教你停止坏习惯。故选B。4. 【解析】选G。根据下文“You might give a hand to your classmate who met difficulty”“你可能会帮助遇到困难的同学”可知, 此处是说你也会记得你帮助别人的时候。故选G。5. 【解析】选F。根据上文“There are also times when you need the extra help that a professional can provide best”“有时候, 你需要专业人士提供的额外帮助”可知, 当我们需要的时候, 可以求助专业人士。故选F
38、。【知识拓展】长难句分析There are also times when you need the extra help that a professional can provide best. 分析:在此句中, when you need the extra help that a professional can provide best是定语从句修饰先行词times。在此定语从句中, 还含有一个that连接的定语从句, 即that a professional can provide best。翻译:有时候, 你需要专业人士提供的额外帮助。. 语法填空阅读下面短文, 在空白处填入一个
39、适当的单词或括号内单词的正确形式。When I was a kid, Mom used to cook food for us. One night in particular after 1. _ (spend) a long hard day at work, Mom placed a plate of bread jam and 2. _ (extreme)burnt bread in front of my dad. I was waiting 3. _ (see) if anyone noticed it. But while eating his bread, Dad just a
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-358394.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2021秋五年级语文上册 第一单元 口语交际:制定班级公约习题课件2 新人教版.ppt
