山西省阳高县第一中学2015-2016学年高一下学期期末考试英语试题解析(解析版)WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山西省 阳高县 第一 中学 2015 2016 学年 一下 学期 期末考试 英语试题 解析 WORD
- 资源描述:
-
1、 满分150分 时间120分钟 命题人:齐艳萍 2016.07第一部分:听力(略)第二部分:阅读理解(共两节,满分60分)第一节 (共15小题;每小题3分,满分45分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 ADear Mrs.Denner,Over the past five months, your husband has been causing quite a commotion(混乱) in our store. Our complaints(抱怨) against Mr.Denner are listed below:July
2、 2:Set all the alarm clocks in house-wares to go off at 5-minute intervals(间隔).1111July 7: Made a trail(小径) of tomato juice on the floor leading to the womens restroom.August 4: Took a bag of M&Ms from the candy shelf and handed out to the passing children to eat.September 14:Moved a “CAUTIONWET FLO
3、OR” sign to a carpeted area.September 15: Set up a tent in the camping department and told other shoppers hed invite them in if they would bring pillows and blankets from the bedding department.September 23:When a clerk asked if they could help him ,he began crying and screamed,“Why cant you people
4、just leave me alone?”October 4: Looked right into the security camera and used it as a mirror while he picked his nose.November 10: While handling guns in the hunting department, he asked the clerk where the antidepressants were.December 3:Darted around the store while loudly humming the “Mission Im
5、possible” theme.December 6:In the auto department, he practiced his “Madonna look” by using different sizes of funnels.December 18:Hid in a clothing rack(支架) and when people looked through, yelled “PICK ME!PICK ME!”December 21:When an announcement came over the loud speaker, he assumed a fatal posit
6、ion and screamed “OH NO!ITS THOSE VOICES AGAIN!”December 23:Went into a fitting room(装配车间), shut the door, waited a while, and then yelled very loudly,“Hey! Theres no toilet paper in here!”Our video surveillance(监控)cameras recorded all these. Never once did our reminding and warning work and therefo
7、re we are forced to ban him from the store.Regards,Wal-Mart1.How did the market get to know about Mr.Denners strange behavior?A. From other shoppers.11ZB. Through the cameras of the market.C. From the shop assistants.D. By talking with Mr.Denner.2.“M&Ms” may be the brand of .A. chocolateB. clothes C
8、. furniture D. medicine3.From the passage, we can learn that Mr.Denner .A. once poured some water on the carpet of the marketB. managed to get some shoppers to camp together with him111C. did all of these strange things due to his mental diseaseD. was once warned not to do such strange things in the
9、 market4.In which month did Mr.Denner cause most troubles?A. In July. B. In September. C. In November. D. In December.【答案】 1. B2. A3. D4. D过商场里的摄像头来察觉丹尼斯先生的行为的。 所以选B。2. A细节理解题。根据文中Took a bag of M&Ms from the candy shelf and handed out to the passing children to eat.可知,这是从甜品架子上拿的,所以应该是巧克力。.所以选A。3. D细
10、节理解题。根据文中Set up a tent in the camping department and told other shoppers hed invite them in if they would bring pillows and blankets from the bedding department.可知,丹尼斯先生设法使售货员和让一起住在帐篷里。所以选D。14. D细节理解题。根据文中内容可知,十二月份丹尼斯先生引起的麻烦最多,所以选D。考点:考查生活类短文阅读。 BNonverbal (非语言的)CommunicationWhen you are in another
11、country, it is important to know the language, but it is equally important to know how to communicate nonverbally. Before saying anything, people communicate nonverbally by making gestures. According to an investigation(调查),only 30 to 35 percent of our communication is verbal. When people dont know
12、the language, the most common way to communicate is through gestures. However, many gestures have different meanings, or no meaning at all, in different parts of the world.In the United States, for example, nodding your head up and down means “yes”. In some parts of Greece and Turkey, however, this
13、motion can mean “no”. In Southeast Asia, nodding your head is a polite way of saying “Ive heard you.”111111In ancient Rome, when the emperor wanted to spare someones life, he would put his thumb up. Today in the United States, when someone puts his/her thumb up, it means “Everything is all right.” H
14、owever, in Sardinia and Greece, the gesture is insulting (侮辱)and should not be used there.In the United States, raising your clasped(握紧的) hands above your head means “Im the champion” or “Im the winner”. It is the sign that prizefighters make when they win a fight. When a leading Russian statesman(政
15、治家) made this gesture after a White House meeting, Americans misunderstood and thought he meant he was a winner. In Russia, however, it is a sign of friendship.There are other nonverbal signals that people should be aware of when they go to another country, such as the distance to maintain between s
16、peakers. Americans stand closer to each other than English people. English people dont like touching somebody or being touched. Now in America, touch is important. For example friends touch each other on the arm. They often put an arm around a friend when they say “hello” or “goodbye”.5.It is very i
17、mportant to know how to communicate nonverbally when you are in another country because .A. most people speak different languagesB. much of our communication is nonverbal on many occasionsC. people usually make gestures before saying anythingD. its easy to learn how to express oneself through gestur
18、es6.If a native in Singapore nods his head up and down when you talk to him, his motion means .A. yes B. no C. thats all right D. Ive heard you7.When the Russian leader put up his clasped hands after the meeting at the White House .A. he meant Russia was the winnerB. he was insulting AmericaC. he ma
19、de a show of friendship to AmericaD. he in fact meant nothing at all8.The gesture of putting ones thumb up should not be used when you are travelling in .A. China B. the United States C. Greece D. Southeast Asia 【答案】 5. B6. D7. C8. C【解析】试题分析: 当我们去一个国家时,知道用该国的语言交流诚然很重要,但知道怎样通过手势语交流也同样重要。friendship.可知
20、,俄国领导人如紧握你的手举到头顶时,这意味着友谊。所以选C。8. C 细节理解题。根据文中倒数第三段when someone puts his/her thumb up, it means “Everything is all right.” However, in Sardinia and Greece, the gesture is insulting (侮辱)and should not be used there.可知,在希腊,竖起大拇指有侮辱的意思。所以选C。考点:考查生活类短文阅读。CThe Wizarding World(魔法世界) of Harry Potter theme p
21、ark will open in Florida in 2009,and will provide attractions and rides based on places from the Harry Potter books.The novels author JK Rowling has already given her blessing to the project. She said,“The plans Ive seen look unbelievably exciting, and I dont think fans of the books or films will be
22、 disappointed.”Stuart Craig, the man in charge of the design of the park, is an Oscar-winning production designer who worked on the Harry Potter films so it should be faithful(忠实的) to JK Rowlings vision.Stuart Craig said, “Our primary goal is to make sure this experience is an authentic extension(原著
23、的延伸) of Harry Potters world as it is portrayed in the books and films.”Visitors to the park will be able to explore some of their favourite places from the book such as the village of Hogsmeade, the Forbidden Forest and, of course, Hogwarts Castle, where Harry goes to school.Although fans can look f
24、orward to a holiday in the Harry Potter theme park, many will be saddened by the fact that the best-selling series (系列)is now drawing to a close.The final instalment(分期连载的一部分) in the series, Harry Potter and the Deathly Hallows, will be published on 21 July, and to mark the event JK Rowling is to re
25、ad extracts(摘录) from the book to a select audience at midnight on the day of publication.Rowling has announced that two characters die in the final book, but has not revealed(透露) if Harry is one of them so fans will have to wait to find out the fate of their magical hero.9.Whats the passage mainly a
26、bout?A. A new book about Harry Potter.B. A theme park about Harry Potter.C. What people will see in the theme park.D. Something about Harry Potter.10.What will people see in the theme park?A. Some of the places in the book.B. Harry Potter and most of the characters.C. How film Harry Potter was made.
27、D. The ending part of the magical story.11.Whats meaning of the underlined word “portrayed” mean in the fourth paragraph?A. Explored. B. Saddened. C. Described. D. Opened.12.Whats the novels author JK Rowlings attitude to the theme park?1111A. Not as good as the book. B. It will be well received.C.
28、Not satisfied with the places shown in the park. D. Saddened.【答案】 9. B10.A11.C12.B【解析】试题分析: 这篇文章主要介绍了哈里波特主题公园的魔法森林马上开业了,这些场景是根据哈里波特这本书为基础的。not revealed(透露) if Harry is one of them so fans will have to wait to find out the fate of their magical hero.可知,他认为主题乐园会被很好的接受。所以选B。考点:考查生活类短文阅读。DLove, success,
29、 happiness, family and freedomhow important are these values to you? Here is one interview which explores the fundamental(基本的) questions in life.Q: Could you introduce yourself first?A: My name is Misbah,27 years old. I was born in a war-torn(战争毁掉的) area. Right now Im a web designer.Q: What are your
30、 great memories?A: My parents used to take me to hunt birds, climb trees, and play in the fields. For me it was like a holiday, because we were going to have fun all day long. Those are my great memories.Q: Does your childhood mean a lot to you?A: Yes. As life was very hard, I used to work to help b
31、ring money in for the family. I spent my childhood working, with responsibilities beyond my age. However, it taught me to deal with problems all alone. I learnt to be independent.111Q: What changes would you like to make in your life?A: If I could change something in my life, Id change it so that my
32、 childhood could have taken place in another area. I would have loved to live with my family in freedom. Who cares whether we have much money, or whether we have a beautiful house? It doesnt matter as long as I can live with my family and we are safe.Q: How do you get along with your parents?A: My p
33、arents supported me until I came of age. I want to give back what Ive got. Thats our way. But I am working in another city. My only contact with my parents now is through the phone, but I hate using it. It filters(过滤) out your emotion and leaves your voice only. My deepest feelings should be passed
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-358476.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
六年级下册语文课件-20.故宫|语文S版(共32张PPT).ppt
