河北省唐山市2020届高三英语4月六校联考试题含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省 唐山市 2020 届高三 英语 月六校 联考 试题 解析
- 资源描述:
-
1、河北省唐山市2020届高三英语4月六校联考试题(含解析)注意事项:1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分 30 分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节 (共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A
2、、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.【此处可播放相关音频,请去附件查看】Where does the woman want to go?A. Rainbow Street.B. The bus station.C. The Business Center.【答案】C【解析】【原文】W: Excuse me, sir. Could you show me the way to the Business Center?M: Sure. Go straight and turn right at the tra
3、ffic lights onto Rainbow Street, and then turn left. Go straight for about five minutes. The Business Center is on your right, next to the bus station.2.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the man mean in the end?A. He will buy a house in London.B. James cant afford the house in London.C. James will get a j
4、ob in the bank.【答案】B【解析】【原文】M: I spoke to James today. He said housing prices in London have gone through the roof.W: Yeah, I heard. Is James going to buy a house there?M: Well, only if the bank will lend him some money.3.【此处可播放相关音频,请去附件查看】Why does the man speak so loudly?A. The TV is on.B. Too many
5、 people are talking.C. The woman stands far away.【答案】A【解析】【原文】W: Is it really necessary to speak so loudly when I am only a couple of feet away?M: Im sorry. I thought you wouldnt be able to hear me over the TV.4.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the man mean?A. He didnt get the book he needed.B. He had no
6、 idea where the book was.C. The library is closed on weekends.【答案】A【解析】【原文】W: Did you find the book for your reading assignment in the library?M: It closed before I got there. I had no idea it closed so early on weekends.5.【此处可播放相关音频,请去附件查看】How does the woman sound?A. Excited.B. Relaxed.C. Worried.【
7、答案】C【解析】【原文】W: When was the last time you took out cash from an ATM?M: Uh, three or four days ago, I guess.W: Thats what I thought. Hmm, thats strange. I thought we had more money in our checking account. Ill call the bank and find out whats going on.第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白.每段对话或独白后有几个
8、小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. What is the mans computer mainly for?A. Writing papers.B. Surfing the Internet.C. Playing online games.7. What do the speakers think people should do more?A. Learn ne
9、w things.B. Read more books.C. Communicate with each other.【答案】6. A 7. C【解析】【原文】W: Lance, do you spend a lot of time online?M: To be honest, no. I usually use my computer to write papers for my classes. Im not one of those guys who is always playing online games or surfing the Net. I think many peop
10、le spend too much time in front of their computers and not enough time in front of each other!W: I totally agree with you.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. What are the speakers trying to do?A. Stop a vehicle.B. Ask someone for directions.C. Prepare everything for their trip.9. What does the man
11、 think of the trip?A. Its totally boring.B. They should have got fully prepared.C. Its a lot of fun.【答案】8. A 9. C【解析】【原文】W: Im exhausted, Harry.M: I know, but no one has stopped. Cheer up! Someone will give us a ride as long as we keep trying.W: Can we sit here and wait? I cant go on.M: All right. L
12、ets rest for a minute.W: Oh, I shouldnt have come with you on this silly trip.M: Dont say that, Laura. Weve had a lot of fun over the past few days, havent we?W: We did, but now Im. Hey, here comes another truck. Stop, please!. Oh, he wont stop.M: Look! He stopped.W: Thank God.M: Lets get all our st
13、uff together! Hurry!听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】10. Where are the speakers?A. In Helsinki.B. In London.C. In Shanghai.11. How long will the womans stopover be?A. Five hours.B. Six hours.C. Nine hours.12. What will the woman do at the airport?A. Buy some batteries.B. Do some reading.C. Eat som
14、e local food.13. What does the man say about Moscow?A. He met a poor student there.B. He didnt spend any money there.C. He wandered around the city for hours.【答案】10. B 11. B 12. C 13. B【解析】【原文】M: Hey, I heard youll be flying to China in two weeks.W: Yeah, Im really excited - Ive never been to Asia b
15、efore.M: Did you get a cheap flight? The airlines have raised their prices a lot recently, with the price of oil going up.W: Yeah, I managed to get a cheap flight with Finn Air - I booked it a week ago. They started flying direct to Shanghai recently, but not from London. Ill have to fly to Helsinki
16、 first and have a 6-hour stopover. Then Ill have a 9-hour flight to Shanghai.M: Wow, 6 hours in the airport? No wonder you got a discount. Whatll you do for all that time?W: Well, I guess I can watch a movie on my laptop, as long as my battery doesnt run out. I looked online, and I can have a Finnis
17、h meal at a nice caf there, and buy some Finnish liquor at the duty-free store.M: I had a 5-hour stopover in Moscow once, when I flew back to London from Tokyo. It was pretty boring. I just wandered around the airport mostly. I couldnt afford to buy anything because I was a poor student at the time.
18、听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】14. Why was the man upset last week?A. He was fired.B. The woman lied to him.C. He was asked to work overtime.15. What does the man say about Mr. Ainsworth?A. He is a fair manager.B. He always misses his work.C. He always listens to Tammy.16. What does the woman su
19、ggest the man do?A. Explain to Tammy.B. Look for another job.C. Talk to Mr. Ainsworth again.【答案】14. A 15. C 16. B【解析】【原文】M: Hey, Chloe! How are you?W: Uh, hey, Jordan. Im a little surprised youre even talking to me. You seemed pretty mad at me last week.M: I know, Im sorry about that. I was just in
20、a bad mood. I got fired from my job that day for something that I didnt even do.W: Oh, no, Im sorry to hear that. What happened?M: I missed work, but I wasnt even supposed to be there that day. Tammy, the woman who does the schedules, forgot to tell me that she had changed the schedule last week. I
21、tried to tell my manager about it, but after Mr. Ainsworth talked to Tammy, he took her side and fired me on the spot.W: Thats ridiculous! You should complain to Mr. Ainsworths boss!M: Well, there isnt much I can do about it. Its basically my word against Tammys, and she has been there a lot longer
22、than I have. Plus, I think Mr. Ainsworth would do pretty much anything she asked him to do.W: How do the other people in the office think of Tammy?M: Im not sure, but its pretty obvious that she is Mr. Ainsworths favorite person in the office.W: Well, it sounds like you are better off without that j
23、ob. With your experience and skills, you can get a good job soon.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. In what way was the bear dangerous?A. It had killed several people.B. It was following people during the day.C. It often attacked farm animals.18. How many people carried out the robbery in Brussels
24、?A. Two.B. Three.C. Eight.19. What is true about the robbers?A. They shot fifty people.B. They stole some diamonds.C. They knew an official at the airport.20. What will happen to the snakes on the island of Guam?A. They will be poisoned to death.B. They will be killed by power lines.C. They will be
25、used for scientific tests.【答案】17. B 18. C 19. B 20. A【解析】【原文】The only bear to have been living in the wild in Switzerland, known as M13, was recently shot dead in the mountains near the Italian border. The brown bear had become dangerous because he regularly looked for food in busy areas, including
26、a school, and had started following people during the day. The creature also showed little fear of humans despite several attempts to get it away from villages. He had been called a “problem bear” back in November, 2012, but he had never showed any actual aggression toward people before the shooting
27、. Some nature groups said that wildlife officers should have continued efforts to make him more frightened of humans before making the decision to shoot him.On February 18, eight men wearing masks and carrying guns drove two cars through a fence at Brussels International Airport, sped toward a waiti
28、ng aircraft, and stole $50 million worth of diamonds. The robbery took only three minutes from start to finish. The men wore clothing that looked like police uniforms, and they appeared to be professionals.The tiny island of Guam( 关 岛 ) has finally found a way to deal with its snake problem. The U.S
29、. will takethousands of dead mice, give them poison, and drop them on the island in an attempt to kill some of the islands two million Brown Tree Snakes. The snakes are responsible for killing off the island s entire native bird population, biting residents, and even knocking out electricity by clim
30、bing onto power lines.第二部分 阅读理解(共两节,满分 40 分)第一节 (共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分)阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出最佳选项。ALocated in Los Angeles, University of Southern California is in the heart of a leading city. Although LA ranks highly in The Economists Safe Cities Index, navigating and city calls for cert
31、ain safety precautions (预防措施) along with practicing common sense. Mobile Safety App Powered by LiveSafeThe Mobile Safety App powered by LiveSafe, manage by the USC Department of Public Safety and the USC Department of Emergency Planning, is a free downloadable app that mobile users can use to initia
32、te contact with emergency responders around the campus. Features include: immediate “push button” calls to DPS, easy reporting for suspicious activity or crimes in progress, and location services to notify friends of your route through campus. Blue Light Phone LocationsThe University Park has multip
33、le blue light phones that are strategically placed throughout campus. Take note of where the closest ones are on your route. They come in handy in case you lose your phone or in an emergency. These phones are directly connected to USCs Department of Public Safetys 24-hour communications center. Besi
34、des emergency needs, it can also be used to report suspicious activity, request for an escort (护送) if you feel unsafe and to report a crime. Trojans AlertTrojans Alert is an emergency notification system that allows university officials to contact you during an emergency by sending messages via text
35、 message or email. When an emergency occurs, authorized USC senders will instantly notify you with real-time updates, instructions on where to go, what to do (or what not to do), whom to contact and other important information. All members of the USC community, as well as parents and regular visitor
36、s to campus, are strongly encouraged to sign up for Trojans Alert.21. What do blue light phones do for students?A. Guide students through campus.B. Alert students to crime activities.C. Light up the way if students feel unsafe.D. Connect them with the safety department.22. How does USC send out inst
37、ructions during an emergency?A. With blue light phones.B. Via text message or email.C. Through mobile safe app.D. By calling all USC members.23. What is the purpose of the text?A. To encourage students to fight crime.B. To introduce USCs safety department.C. To provide safety services for USC studen
38、ts.D. To inform parents of safety risks on campus.【答案】21. D 22. B 23. C【解析】这是一篇应用文。本文介绍了美国南加州大学为学生们提供的几种安全服务。【21题详解】细节推理题。根据Blue Light Phone Locations中These phones are directly connected to USCs Department of Public Safetys 24-hour communications center. 可知,这些手机直接连接到南加州大学公共安全部门的24小时通讯中心,故选D。【22题详解】细
39、节推理题。根据Trojans Alert中Trojans Alert is an emergency notification system that allows university officials to contact you during an emergency by sending messages via text message or email.可知,Trojans Alert是一个紧急通知系统,在紧急情况下通过短信或电子邮件发出指令,故选B。【23题详解】推理判断题。根据第一段navigating and city calls for certain safety pr
40、ecautions (预防措施) along with practicing common sense.和下文的安全服务措施的具体介绍可知,本文的目的是介绍大学为学生们提供的安全服务,故选C。【点睛】细节理解题属直接解答性问题,是阅读理解题中最简单的一种,多数属中低难度的题。事实和细节题的命题特点是:对文章或某一段落中的一些特定细节或文章重要事实的理解,一般包括直接理解题和语义转化题。直接理解题能在原文直接找到答案,而语义转化题则需要将题目信息与原文信息加工或整理后才能得出结论。做细节理解题具体方法与步骤如下:1. 略读材料,大概了解原文,掌握中心或主旨。本文介绍了美国南加州大学为学生们提供的
41、几种安全服务。2. 按文章的体裁,作者写作的组织模式及有关的信息词。如for example, first, second等预测应该到何处寻找自己所需要的事实。3. 将精力放在寻找你所需要的细节上。快速通篇跳读,全文扫视,找到细节出处,待找到含细节句子时,放慢速度,仔细核对比较内容,直至找到答案。如小题1根据Blue Light Phone Locations中These phones are directly connected to USCs Department of Public Safetys 24-hour communications center. 可知,这些手机直接连接到南加
42、州大学公共安全部门的24小时通讯中心。小题2根据Trojans Alert中Trojans Alert is an emergency notification system that allows university officials to contact you during an emergency by sending messages via text message or email.可知,Trojans Alert是一个紧急通知系统,在紧急情况下通过短信或电子邮件发出指令。BSince the age of three, Chelsie Hill had dreamed of
43、 becoming a dancer. That ambition nearly ended in 2010 when Hill was in a car accident, which put the 17- year-old high school senior in hospital for 51 days and left her paralyzed from the waist down. For most people, that would have destroyed any hope of a dancing career. But for Hill, it was the
44、beginning. Far from being a barrier, her wheelchair encouraged her to fight. “I want to prove to everyone including myself that Im still normal,” she said, “whatever normal means.”Normal for her meant dancing, so Hill did it in her wheelchair alongside her nondisabled high school dance team. Half of
45、 her body was taken away from her, so she had to move it with her hands. It took much learning and patience.After graduation from high school, Hill wanted to expand her dance network to include women like her. She met people online who were fighting for the dream of dancing against various spinal (脊
46、椎的) injuries, and invited them to dance with her. To reach more people in a larger city, Hill moved to Los Angeles in 2014 and formed a team of dancers with disabilities she called the Rollettes.Every year Hill holds a dance camp called the Rollettes Experience for wheelchair users to help them brin
47、g out their acting talent. In 2019, 173 participants from ten countries attended. For many, it was the first time theyd felt they belonged. Edna Serrano said that being part of the Rollettes team gave her the courage to get behind the wheel of a car. “I didnt know I could do so many things that my f
48、ellow teammates had taught me.” she said. “I didnt know I could be sexy. Its so powerful to have my teammates in my life, because theyre my teachers. I have more confidence.”Chelsie Hill attained what many of us never will: her childhood dream. She has been chasing her dream in the wheelchair. Shes
49、a dancer. The Rollettes have helped her find something else just as fulfilling.24. What happened to Chelsie Hill in 2010?A. She gave up her hope of dancing.B. She suffered from a serious disease.C. She realized her dream of becoming a dancer.D. She was severely disabled due to a car accident.25. Why
50、 did Chelsie Hill set up the Rollettes in 2014?A. To motivate more people like her.B. To enlarge her dance business.C. To seek more chances to dance.D. To expand her social network.26. What change did the Rolleltes Experience bring to Edna Serrano?A. She could help others.B. She had more faith in he
51、rself.C. She learned how to drive.D. She became sexier than before.27. Which of the following words can best describe Chelsie Hill?A. Modest and professional.B. Responsible and creative.C. Determined and inspiring.D. Cooperative and generous.【答案】24. D 25. A 26. B 27. C【解析】【分析】本文是一篇记叙文,讲述了遭遇车祸而下肢瘫痪的切
52、尔西希尔继续追求自己的舞蹈梦想并激励更多残疾人的故事。【24题详解】细节理解题。根据第一段中的“That ambition nearly ended in 2010 when Hill was in a car accident, which put the 17- year-old high school senior in hospital for 51 days and left her paralyzed from the waist down.”可知,2010年,希尔遭遇了一场(严重的)车祸,住了51天院,腰部以下瘫痪,故D项正确。【25题详解】推理判断题。根据第一段中的“I wan
53、t to prove to everyone including myself that Im still normal,” she said, “whatever normal means.”可知,希尔说:“我想向包括我自己在内的所有人证明,我仍然是正常人,不管正常意味着什么”;再结合第三段中的“To reach more people in a larger city, Hill moved to Los Angeles in 2014 and formed a team of dancers with disabilities she called the Rollettes.”可知,为
54、了接触到更大城市的更多人,希尔于2014年搬到了洛杉矶,并组建了一个名为“Rollettes”的残疾人舞蹈团,由此判断出,希尔组建 Rollettes残疾人舞蹈团是因为她想激励更多像她一样的人,故A项正确。26题详解】细节理解题。根据倒数第二段中的“I have more confidence.”可知,埃德娜塞拉诺说她在参加Rollettes Experience舞蹈夏令营后变得更加自信了,故B项正确。【27题详解】推理判断题。根据第一段中的“But for Hill, it was the beginning. Far from being a barrier, her wheelchair
55、 encouraged her to fight. “I want to prove to everyone including myself that Im still normal,” she said, “whatever normal means.”可知,对希尔来说,这只是个开始,她的轮椅非但不是障碍,反而激励她与身体残疾斗争,她说:“我想向包括我自己在内的所有人证明,我仍然是正常人,不管正常意味着什么”,根据第二段中的“Half of her body was taken away from her, so she had to move it with her hands. It
56、took much learning and patience.”可知,希尔下肢瘫痪,所以她不得不用手移动轮椅来跳舞,这需要很多的学习和耐心,这两点说明希尔的意志很坚定;再根据第三段中的“To reach more people in a larger city, Hill moved to Los Angeles in 2014 and formed a team of dancers with disabilities she called the Rollettes.”可知,为了在更大城市接触到更多的人(为了激励更多和她一样的人),希尔于2014年搬到了洛杉矶并组建了一个名为“Rolle
57、ttes”的残疾人舞蹈团,根据倒数第二段中的“Every year Hill holds a dance camp called the Rollettes Experience for wheelchair users to help them bring out their acting talent.”可知,希尔每年都为坐轮椅的人举办一个名为Rollettes Experience的舞蹈夏令营,帮助他们发挥表演才能,这两点说明她非常鼓舞人心,故C项正确。【点睛】涉及到人物性格特点的推理判断题难度较大,抓住文中人物的语言、动作或事迹是关键,因为这些细节描写最能体现出人物的性格特点,例如本篇
58、第4题,根据第一段中的“But for Hill, it was the beginning. Far from being a barrier, her wheelchair encouraged her to fight. “I want to prove to everyone including myself that Im still normal,” she said, “whatever normal means.”可知,对希尔来说,这只是个开始,她的轮椅非但不是障碍,反而激励她与身体残疾斗争,她说:“我想向包括我自己在内的所有人证明,我仍然是正常人,不管正常意味着什么”,根据第
59、二段中的“Half of her body was taken away from her, so she had to move it with her hands. It took much learning and patience.”可知,希尔下肢瘫痪,所以她不得不用手移动轮椅来跳舞,这需要很多的学习和耐心,这两点说明希尔的意志很坚定;再根据第三段中的“To reach more people in a larger city, Hill moved to Los Angeles in 2014 and formed a team of dancers with disabilitie
60、s she called the Rollettes.”可知,为了在更大城市接触到更多的人(为了激励更多和她一样的人),希尔于2014年搬到了洛杉矶并组建了一个名为“Rollettes”的残疾人舞蹈团,根据倒数第二段中的“Every year Hill holds a dance camp called the Rollettes Experience for wheelchair users to help them bring out their acting talent.”可知,希尔每年都为坐轮椅的人举办一个名为Rollettes Experience的舞蹈夏令营,帮助他们发挥表演才能
61、,这两点说明她非常鼓舞人心,由此可知,希尔的一直非常坚定,而且还非常鼓舞人心,故C项正确。CThe African grey parrots ability to talk and mimic sounds makes it a charming companion. African grey owners often report that their greys oftentimes talk in context and can understand their peoples emotions (情感). The African grey parrot is not just a to
62、p talker - this bird is also known for its extreme intelligence, which gives them the name “The Einsteins of the Bird World”.The bird is medium-sized, dusty-looking and almost pigeon-like. It has a bright red tail, intelligent orange eyes, and a stunning scalloped (扇形的) pattern to its feathers. Thei
63、r diet in the wild consists mostly of nuts, seeds, fruits, and leafy matter.At home, African greys need plenty of toys that challenge their intelligence, such as food searching and puzzle toys. Nutri-Berries by Lafeber Company are a perfect choice, which, with a balance of grains, seeds and other nu
64、trients in the shape of a berry, encourages African greys to hold, bite off, and even play with, just as they do in the wild.African greys seem especially affected by stress and disturbing noise in their environment and can be put more at ease by placing one corner of the cage against a wall as oppo
65、sed to in the middle of a room.African grey parrots are more likely to suffer from lack of Vitamin-A/beta-carotene, and therefore benefit from eating vegetables high in beta-carotene, such as cooked sweet potato and fresh kale. Lack of Vitamin-D is another concern, especially for greys on a poor die
66、t. Offering a balanced, pill-shaped diet, such as Nutri-Berries, helps prevent vitamin and mineral shortage.28. Why are African grey parrots called “The Einsteins of the Bird World”?A. Because of their brain size.B. On account of their intelligence.C. Owing to their rich emotions.D. Due to their tal
67、king ability.29. What can “Nutri-Berries” probably be?A. A brand of bird food.B. Puzzle toys for birds.C. A type of round fruit.D. Wild Intelligence games.30. What is the characteristic of African grey parrots?A. They may get ill due to lack of VitaminB. They prefer to stay in the middle of the room
68、.C. They are dusty looking with blue eyes.D. They are smart and love to have fun.31. Where can we most probably find the passage?A. In a wildlife magazine.B. In science fiction.C. In a travel guide.D. On a shopping website.【答案】28. B 29. A 30. D 31. A【解析】本文是一篇说明文,介绍了鸟类世界的爱因斯坦非洲灰鹦鹉的特点,包括外表、饮食、性格等【28题详
69、解】细节理解题。根据第一段中的“The African grey parrot is not just a top talker - this bird is also known for its extreme intelligence, which gives them the name “The Einsteins of the Bird World”.”可知,非洲灰鹦鹉非常善于学舌,它们还以非常聪明而闻名,这使它们被称为鸟类世界的爱因斯坦,故B项正确。【29题详解】推理判断题。根据第三段中的“Nutri-Berries by Lafeber Company are a perfect
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
