山东省栖霞市第一中学2019-2020学年高一3月月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省栖霞市第一中学2019-2020学年高一3月月考英语试题 WORD版含解析 山东省 栖霞市 第一 中学 2019 2020 学年 月月 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高一年级英语(3月)月考测试题第一部分 听力(共20小题,每小题1.5分,满分30分)第一节听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Why does the woman say the cows are strange?A. Theyre enjoying the view.B. Theyre all looking the same way.C. Theyre running in the wind.2. Where are the speakers?A In
2、 a hotel. B. In a restaurant. C. At the mans house.3. What is the boats top speed?A. About 20 miles per hour.B. About 25 miles per hour.C. About 30 miles per hour.4. What does the woman advise the man to do with his aunt?A. Give her a bird as a gift.B. Take her to an Italian restaurant.C. Show her a
3、round the city.5. What will the man do for the woman?A. Teach her French.B. Review the course with her.C. Translate the stories into English.第二节听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。6. What does the mans apartme
4、nt look like?A. Beautiful. B. Untidy. C. Large.7. What are the speakers going to do?A. Have a meal together. B. Clean up the room. C. Go home.听下面一段对话,回答第8和第9两个小题。8. What do we know about the womans professor?A. He wants to change the world.B. He works very hard.C. He teaches biology.9 What is the pr
5、ofessors attitude towards genetic engineering?A. Concerned. B. Optimistic. C. Excited.听下面一段对话,回答第10至第12三个小题。10. Why does the man look pale?A. He got sick.B. He didnt sleep well.C. He argued with his manager.11. How are the mans projects going?A. He has finished them already.B. He hasnt started yet.C
6、. He hasnt completed any.12. How can the woman help the man?A. By doing the projects with him.B. By talking with his manager.C. By having a chat with him.听下面一段对话,回答第13至第16四个小题。13. What are the speakers mainly discussing?A. A game. B. A movie. C. A toy.14. What does the man say about the price of War
7、 Craft II?A. Its too expensive. B. Its very normal. C. Its quite cheap.15. What do we know about the woman?A. She lives in a shared room.B. She has no interest in War Craft II.C. She likes watching movies in her spare time.16. What does the man like about War Craft II?A. Pictures. B. Sound. C. Plots
8、.听下面一段独白,回答第17至第20四个小题。17. How can you pay in the TWU Cafeteria?A. By signing your name.B. By using your mobile phone.C. By using your ID cards.18. Where can you cook?A. The Globe. B. The TWU Cafeteria. C. The Douglas Hall.19. What do we know about the Wellness Center?A. It is open on workdays.B. It
9、 offers services free of charge.C. It only gives advice on mental health.20. When can the students take the TWU Express?A At 7 a.m. on Sundays. B. At 4 p.m. on Saturdays. C. At 2 p.m. on Saturdays.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AResorts of e
10、very kind have sprung up to cater to the Englishman need to spend a part of the year, however briefly, by the seaside. No town in Britain is more than eighty miles from the sea and there are seaside resorts all round the coast. On a summer Sunday most of the roads that lead to the sea axe congested
11、(拥挤) with cars full of people eager to get a breath of sea air. In the evening when everyone is full of food, ice-cream and lollipops, there is the long slow drive home on roads crowded with returning cars.BrightonBrighton is one of the best-known south coast resorts and is very popular for day trip
12、 excursions. It is only fifty miles from London and can be reached by fast train in an hour. At the weekend the pebbled beaches are thronged with people sunbathing or picking their way to the waters edge for a dip.BournemouthLocated a hundred miles from London, the beaches are wide and sandy. White
13、houses line the cliff tops and narrow valleys, densely wooded with pine trees, reach down to the shore. The area near to the town of Torquay on the Devon coast is sometimes called Britains Riviera and the climate is so mild that palm trees grow along the sea front.BlackpoolOn the north-west coast, a
14、 popular resort for the people in the industrial north, Blackpool is a gay, noisy town, famous for its amusement facilities and the magical lights. At night people travel from miles around to see the extravaganza of lights decorating the sea front.SouthendOn the east coast at the mouth of the Thames
15、, Southend is, like Brighton, one of the favorite resorts of Londoners. The pier here is the longest in Britain and offers a great variety of differing entertainments.1. Why do people often have a long slow drive home on roads in summer?A. Because it is extremely far from the sea.B. Because too many
16、 returning cars often make a traffic jam.C. Because people are full of food, ice-cream and lollypops.D. Because people are attracted in the resorts so they leave slowly.2. Which resort is famous for its entertainments and grand lights?A. Bournemouth.B. Blackpool.C. Brighton.D. Southend.3. Which of t
17、he following statements is NOT true?A. There are palm trees growing near Bournemouth.B. Southend has the longest pier in Britain.C. Southend is a better preferred resort than Brighton by London locals.D. People crowded into the waters edge at Brighton for a quick swim.【答案】1. B 2. B 3. C【解析】本文为说明文。各种
18、各样的度假村涌现出来,迎合了英国人的需要。本文介绍了不列颠海岸线上4个供英国人每年在海滩度过大量时间的度假胜地。【1题详解】细节理解题。根据第一段“On a summer Sunday most of the roads that lead to the sea axe congested (拥挤) with cars full of people eager to get a breath of sea air. In the evening when everyone is full of food, ice-cream and lollypops, there is the long s
19、low drive home on roads crowded with returning cars”得知夏天因为返程车辆致使路上拥堵。故选B。【2题详解】细节理解题。根据Blackpool部分中的“ On the north-west coast, a popular resort for the people in the industrial north, Blackpool is a gay, noisy town, famous for its amusement facilities and the magical lights”得知,Blackpool以其娱乐设施和奇妙壮丽的灯
20、光而著名。故选B 。【3题详解】细节理解题。根据Southend部分中的“ On the east coast at the mouth of the Thames, Southend is, like Brighton, one of the favorite resorts of Londoners”得知Southend和Brighton同样都是伦敦人最爱去的地方。故选C 。BDo you have a spare room in your house? What about a driveway for your car? Both of these can help you make
21、money.Many people who are feeling the pinch are taking advantage of whats been called the “sharing economy”.Perhaps the best-known example of a company in this field is Airbnb-an American web business which allows you to rent out your spare room to holidaymakers.It says it operates in 34,000 cities
22、and it has over 1,500,000 listings.It seems to have concerned the market!A British company is doing something with parking spaces.JustParks founder, Anthony Eskinazi, says ,“When I had the original idea,Ispotted a driveway close to a sports stadium.It would have been so convenient if I could have ju
23、st parked in that driveway rather than in commercial car park.” And he has a big clientele(客户):around 20,000 people have advertised their spaces on the site,and he says around half a million drivers use it.There are other sites doing very similar things,like Uber and Lyft-these let drivers share the
24、ir cars with other passengers.Any driver knows how valuable a place to park is .A church near Kings Cross in central London has apparently made over 200,000 by renting out space in its yard to travelers!Because this is a new business world,those rules arent there yet and many people are happy to sha
25、re.as long as it pays!But the sharing economy has its critics:the competitors of these new companies.People who run things like traditional B&B, commercial car parks and taxi services are afraid of ending up out of pocket.And there is another issue:regulations on these new business are unclear.How w
26、ill renting out your driveway affect your neighbor?4. What does the underlined phrase “feeling the pinch” probably mean?A. Lacking in moneyB. Full of curiosityC. Willing to help othersD. Unsatisfied with their life5. Who may be against the sharing economy?A. A taxi driver who cant find a a parking p
27、laceB. A priest in the church near Kings CrossC. A traveller who needs accomodiationD. A well-known high-end holiday hotel6. Why are many people pleased to share according to paragraph 4?A. They can gain huge profitsB. They neednt pay any feeC. There are few rules to limit themD. The new business ha
28、s no risks7. Which of the following words can best describe the booming business?A. Creative and developedB. Competitive but unpracticalC. Effective and worryingD. Traditional and acceptable【答案】4. A 5. D 6. C 7. C【解析】本文是一篇说明文,介绍了一种新的租赁形式,即把家里空闲的地方租赁出去。【4题详解】词句猜测题。通过Both of these can help you make mo
29、ney(这两种方法都能帮你赚钱。)这句话推出横线处的句子Many people who are feeling the pinch are taking advantage of whats been called the sharing economy可知,许多的人正在利用所谓的“共享经济”,结合语境可知,这里表示缺钱,feeling the pinch指的是那些缺钱的人。故选A。【5题详解】推理判断题。由最后一段People who run things like traditional B&B, commercial car parks and taxi services are afr
30、aid of ending up out of pocket.(经营传统的B&B、商业停车场和出租车服务的人担心最后会赔钱。)可推断,A well-known high-end holiday hotel(一家知名的高端度假酒店)可能反对共享经济,故选D。【6题详解】细节理解题。根据倒数第二段的Because this is a new business world,those rules arent there yet and many people are happy to share-as long as it pays!这句话告诉我们这种共享经济由于是新事物而且没有规则约束,受到很多人
31、的欢迎。故选C。【7题详解】推理判断题。文章介绍里一种出租自己闲置物品的赚钱途径即共享经济,可以带来利益,但在最后一段regulations on these new businesses are unclear对这个新行业的规则还不明确。所以确定答案为Effective but worrying。故选C。CThis could be the perfect gift for the partner, who embarrasses you on the dance floor. Smart socks, which can teach to dance, may be the answer
32、for anyone with two left feet.The socks have been developed as a running tool to help runners improve their skills. Thanks to the socks, users can accurately record not only how far and fast they run but also how well. It means the user maximizes their performance, and reduces damage to body and pre
33、vents hurt. The hi-tech socks are made of special fibers that watch the movements of your feet. They look, feel and can be washed like normal clothes.Sensors (传感器) record each movement and send it by an ankle transmitter (脚踝发射器) to a smart phone. Then a “virtual coach” application shows the informat
34、ion and can tell the user what they are doing wrong, and help to improve skill in any task with feet.The socks should be useful to athletes and weekend joggers. “People think running is so easy and of course everybody can do it but not necessarily safely and well,” Dr. Davide Vigano said. A recent s
35、tudy showed that between 60 and 80 percent of runners got hurt per year. This is pretty much more than any other human activity. Researchers say the technology can also be developed to teach people how to dance, play sports such as golf, or even to help to teach women to walk better in high heels.Mr
36、. Vigano said, “People could all benefit from the idea. We have had interest from all sorts of sports, like skiing, football, cycling and golf. Anything where you have to use your feet can use it. It could even be put in high heels to help women walk in them safely.”Socks are just the start, and the
37、 technology could be used in gloves, hats and boots. The socks, anklet and software package, are expected to be sold for around120, which will go on sale in March.8. What does the underlined part “anyone with two left feet” refer to?A. People who are disabled.B. People who are interested in dancing.
38、C. People who are not good at dancing.D. People who invented the socks.9. Whats special about fibers that the socks are made of?A. They feel much softer than normal clothes.B. They can monitor the movement of feet.C. They are expensive to produce.D. They act as a smart phone for users.10. Which of t
39、he following is NOT mentioned about the socks?A. They can improve the skill of running.B. They can help women walk better in high heels.C. They can teach people to dance well.D. They can be worn for days without washing.11. According to Dr. Vigano, _.A. everyone can make good use of the smart socksB
40、. users can run as fast as they like with the socksC. 60 to 80 percent of runners would like to buy the smart socksD. no runners will get hurt, thanks to the socks【答案】8. C 9. B 10. D 11. A【解析】本文是一篇说明文。文章主要介绍一种即将上市的高科技袜子,它可以帮助人们跳舞、走路、跑步等各种体育活动。【8题详解】词义猜测题。根据划线部分前的This could be the perfect gift for th
41、e partner, who embarrasses you on the dance floor.可知,这可能是送给在舞池里让你尴尬的舞伴的完美礼物。由此可知,划线部分指的是“不擅长跳舞的人”。故选C。【9题详解】细节理解题。根据第二段中的The hi-tech socks are made of special fibers that watch the movements of your feet.可知,这种高科技的袜子是由特殊纤维制成的,可以观察你的脚的运动。由此可知,制成这种袜子的原料纤维能够监控你的脚步移动。故选B。【10题详解】细节理解题。根据第三段内容可知,这种袜子可以帮助运动
42、员和跑者避免受伤、教人们跳舞以及教穿高跟鞋的女性走路,并没有提到这种袜子可以穿很多天都不用洗。故选D。【11题详解】细节理解题。根据倒数第二段中的People could all benefit from the idea. We have had interest from all sorts of sports, like skiing, football, cycling and golf. Anything where you have to use your feet can use it.可知,人们都可以从这个想法中受益。我们对各种运动都有兴趣,比如滑雪、足球、自行车和高尔夫球。任
43、何需要用到脚的地方都可以用。由此可知,Vigano博士认为每个人都可以充分利用这款智能袜子。故选A。DApple announced its new iPhones last week, but competitors mobile phones can do many of the same things for less money.The new iPhone 8 and X have wireless charging, edge-to-edge glass screen and double cameras. But all of these features are already
44、 available in smart phones from Chinas Huawei and Oppo, and Koreas Samsung. While Apple asks buyers to pay $1,000 for its high-end model, some Asian phone makers can offer similar features for less.At one time, Chinese manufacturers copied features and designs from others to produce low-cost phones.
45、 But they have now added high-end features to their phones and they control nearly half the global mobile phone market.Media MarktSaturn is Europes biggest electronics seller. A spokesperson for the store told Reuters that,“Huawei is seen as a relevant competitor to Apple and Samsung by covering all
46、 major price points and placing big investments in marketing and sales. She also said that the Chinese companies Huawei, ZTE, Lenovo and TCL were among the top-10 best-selling smart phones in its stores.Chinese manufacturers fast growth has been fueled by strong sales in China. But they now export 4
47、0 percent of their smart phones. That is almost double the number from just three years ago, according to the Hong Kong investment company CLSA.Huawei is currently the worlds third largest phone maker behind Samsung and Apple. According to research company Canalys, the Chinese company is getting clo
48、ser to second-place Apple and might overtake it later this year. Huawei plans to show its top-of-the-line Mate 10 phone on Oct. 16. The phone will have artificial intelligence features such as instant translation and image recognition and will cost less than $1,000.Other Chinese companies are lookin
49、g to enter the high-end smart phone market.12. What is the text mainly about?A. Smart phones manufacturers.B. Apple smart phones features.C. Asian phone makers fast growth.D. Competition among Asian phone makers.13. Which is NOT among the top 3 phone makers in the world?A. TCL.B. Samsung.C. Apple.D.
50、 Huawei.14. What do we know from the text?A. Huewei will have overtaken Apple by later 2017.B. Chinese makers phones with high-end features cost less.C. The top-10 smart phones are to enter the high-end competition.D. 40 percent of Asian smart phones are exported now.15. What is the writers attitude
51、 towards Asian phone makers?A. Doubtful.B. Concerned.C. Optimistic.D. Uncertain.【答案】12. D 13. A 14. B 15. C【解析】【分析】文章是一篇说明文。文章主要讲述苹果新机“预冷”,国产手机“争霸”, 亚洲手机制造商快速发展逼近苹果公司。【12题详解】主旨大意题。根据The new iPhone 8 and X have wireless charging, edge-to-edge glass screen and double cameras. But all of these features
52、 are already available in smart phones from Chinas Huawei and Oppo, and Koreas Samsung. While Apple asks buyers to pay $1,000 for its high-end model, some Asian phone makers can offer similar features for less.可知新款iPhone 8 和 X 拥有无线充电、无边框屏幕和双摄像头。但是这些功能已经在中国的华为、OPPO和韩国的三星智能手机上得到应用。当苹果为其高端机型标出1000美元的售价
53、时,一些亚洲手机制造商可以用更少的钱提供类似功能。可以推断出本文主要讲述了亚洲手机制造商之间的竞争。故选D。【13题详解】细节理解题。根据倒数第二段的Huawei is currently the worlds third largest phone maker behind Samsung and Apple. According to research company Canalys, the Chinese company is getting closer to second-place Apple and might overtake it later this year.得知华为目
54、前是全球第三大手机厂商,位居三星和苹果之后。故选A。【14题详解】推理判断题。根据第二段的The new iPhone 8 and X have wireless charging, edge-to-edge glass screen and double cameras. But all of these features are already available in smart phones from Chinas Huawei and Oppo, and Koreas Samsung. While Apple asks buyers to pay $1,000 for its hig
55、h-end model, some Asian phone makers can offer similar features for less. 可知,新款iPhone 8 和 X 拥有无线充电、无边框屏幕和双摄像头。但是这些功能已经在中国的华为、OPPO和韩国的三星智能手机上得到应用。当苹果为其高端机型标出1000美元的售价时,一些亚洲手机制造商可以用更少的钱提供类似功能。因此推断中国制造商的手机具有高端功能且成本更低,故选B。【15题详解】推理判断题。根据最后一段的The Chinese company even made fun of Apples new facial recogni
56、tion feature with a Facebook video called RealAIphone. Huawei plans to show its top-of-the-line Mate 10 phone on Oct. 16. The phone will have artificial intelligence features such as instant translation and image recognition and will cost less than $1,000. Other Chinese companies are looking to ente
57、r the high-end smartphone market.可知,这家中国公司甚至在Facebook上发布了一则名为RealAIphone的视频,取笑苹果公司新的面部识别功能。华为计划在10月16日推出该公司顶级的Mate 10 手机。这款手机将具备人工智能功能,例如即时翻译和图像识别,售价可能低于1千美元。其它中国公司正在寻求进入高端智能手机市场。可以推断出作者对亚洲手机制造商很有信心,对亚洲手机发展前景乐观。A. Doubtful. 怀疑的; B. Concerned.担忧的;C. Optimistic. 乐观的; D. Uncertain. 不确定的。故选C。【名师点睛】4.C【解
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-360063.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
