山东省泰安一中、宁阳一中2020届高三上学期段考(三)英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省泰安一中、宁阳一中2020届高三上学期段考三英语试题 WORD版含解析 山东省 泰安 一中 宁阳 2020 届高三 上学 段考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2017级高三上学期期中模拟考试英语试题1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、考生号等填写在答题卡和试卷指定位置上。2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分听力(共两节,满分 30 分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出
2、最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Whats John doingnow?A. Playingfootball. B.Watching TV. C.Studying.2. What can the mando?A. Swim. B.Playsoccer. C. Playbasketball.3. When will the meeting beover?A.At11:00. B.At10:00. C. At9:30.4. What does the woman think of the play?A. Terrible. B.J
3、ustso-so. C.Great.5. Whats the weather likenow?A. Snowy. B.Rainy. C.Sunny.第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6 和第7 两个小题。6. Where does the man want togo?A. Thelibrary. B. Thelab. C. Th
4、ecaf.7. Whats the mansmajor?A. Psychology. B.Physics. C.Chemistry.Com听下面一段对话,回答第8 至第10 三个小题。8. Where is the woman goingfirst?A. Theclassroom. B.Thelibrary. C. Thegym.9. What will the woman do in thelibrary?A. Borrowsome books. B. Returnsome books. C. Study for theexam.10. Why do the speakers go to t
5、hegym?A. To watchagame. B. To take aPEclass. C. To goswimming.听下面一段对话,回答第11 至第13 三个小题。11. What do we know about theman?A. He is inpoorhealth. B. He wants to stay at hometoday.C. He hasnt finished his homework yet.12. What relation is Mr. Bell to theman?A. Hisneighbor. B.Histeacher. C. Hisfather.13.
6、What does the man ask the woman todo?A. Help him hand inhisproject. B. Call to askforleave. C. Drive him to school rightnow.听下面一段对话,回答第14 至第16 三个小题。14. What will the man do in the lateafternoon?A. Giveaspeech. B. Write amagazinearticle. C. Prepare somematerials.15. Where will the man have dinnertoni
7、ght?A. At home. B. Intheoffice. C. In a meetingroom.16. How will the man go backhome?A. Bybus. B.Bycar. C. Bytaxi.听下面一段独白,回答第17 至第20 四个小题。17. What can we learn about PedalPower?A. It was startedin1996. B. It gives bicycles to people forfree.C. It sends bicycles to poor areas regularly.18. What happe
8、ned to Pedal Power in August2000?A. It couldnt meetitscosts. B. It won an EnterpriseAward.C. It was criticized by the British media.19. When did Dan Pearman go toEcuador?A.In1993. B.In1998. C. In2001.20. Why was Dan Pearmans neighbor successful inbusiness?A. He offered many jobs to craftsmen in thet
9、own.B. He was the most skilled craftsman in the village.C. He could reach customers easily by riding hisbike.第二部分阅读理解(共两节,满分 50 分)第一节(共 15 小题;每小题 2.5 分,满分 37.5 分)阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出最佳选项。AThe huge T-rex (霸王龙) bends over a large triceratops (三角龙) lying on his side below. With its mouth op
10、en wide, the T-rex looks ready to kill the triceratops with a final bite to the triceratopss neck. The display will be found at the National Museum of Natural History.The museum has sought a huge T-rex skeleton (骨架) for many years. Before, it used a model of one. But museum director Kirk Johnson say
11、s that was never good enough. “Its been kind of deeply embarrassing to be the national museum and NOT have a T-rex,” he said. The T-rex display is now the centerpiece of the museums newest show, which will be available to the public on July 15.That T-rex, named Sue, was found in South Dakota. Offici
12、als at the museum built a special area for the skeleton. It includes a gift store of all things related to Sue. Sue even has her own Twitter account and a media presentation of her life story.In modern times, movies like “Jurassic Park (侏罗纪公园)” have helped grow dinosaur interest for a new generation
13、 of young fans. But such movies describe the T-rexes as mostly huge, stupid and dangerous animals, which are true threat in the fighting: quick, intelligent and aggressive hunters in groups.1. What is described in Paragraph 1?A. How a T-rex hunts in the wild.B. How a T-rex will be displayed in a mus
14、eum.C. How a T-rex is painted in a picture.D. How a T-rex is filmed in a movie.2. What do we know about the T-rex skeleton?A. It was found in Australia.B. It has been open to the public.C. It is valued by the museum.D. It is still a model one.3. What can be inferred from the last paragraph?A. Movies
15、 about dinosaurs should be reduced.B. The young generation dislikes dinosaurs.C. The T-rex is a kind of huge, stupid dinosaur.D. Some movies are misleading in a way.【答案】1. B 2. C 3. D【解析】这是一篇说明文。主要介绍了一个叫Sue的霸王龙将要在国家自然历史博物馆举行。【1题详解】主旨大意题。通读第一段可知,第一段主要描写了T-tex在展出时呈现的动作和体态,B项能概括段意(霸王龙将如何在博物馆展出)故选B项。【2题
16、详解】推理判断题。根据第三段的Officials at the museum built a special area for the skeleton. Sue even has her own Twitter account and a media presentation of her life story.可知博物馆为T-rex建造了一个特殊的区域。其中还包括一个礼品店,里面有所有与Sue有关的东西。甚至还为其设立推特账号去展示Sue的生活,故可知T-rex的骨架受到了博物馆的重视,故选C项。【3题详解】推理判断题。根据最后一段的But such movies describe the
17、 T-rexes as mostly huge, stupid and dangerous animals, which are true threat in the fighting: quick, intelligent and aggressive hunters in groups.但这类电影描述的霸王龙大多是体型庞大、愚蠢而危险的动物,它们在战斗中是真正的威胁:成群结队的敏捷、聪明、好斗的猎人。结合文意和常识,可推之作者认为某些电影在某种程度上具有误导性,故选D项。BHigh school biology teacher Kelly Chavis knew smartphones w
18、ere a problem in her class. But not even the students realized how much of a problem the devices were until Chavis did an in-class experiment.For one class period, students used a whiteboard to count every Snapchat, Instagram, text, call that appeared on their phones. Chavis is among a growing numbe
19、r of teachers, parents and health experts who believe that smartphones are now partly to blame for increasing the levels of student anxiety. “One girl, just during the one hour, got close to 150 Snapchat notifications. 150!” she said.Jean Twenge, a psychology professor at San Diego State University
20、in California, said it is not a coincidence that youth mental health issues have risen with the number of phones. “This use of phones has led to a loss of sleep and face-to-face interactions necessary for their growth,” she said.Researchers are still not sure whether phones cause student depression
21、or depression causes phone use. But nearly 60 percent of parents said they worry about the influence of social media on their childs physical and mental health.Both schools and parents are starting to take steps to deal with the problem. Many public schools pay outside companies to watch students so
22、cial media activity for signs of anxiety. Other schools invite in yoga teachers and comfort dogs to help calm students.4. Whats the purpose of Chaviss experiment?A. To see how many students have smartphones.B. To find out how popular her students are.C To show smartphones influence teenagers greatly
23、.D. To tell her students how to use smartphones wisely.5. How did Kelly Chavis feel about the result?A. Shocked.B. Excited.C. Satisfied.D. Frightened.6. Which of the following is true according to Jean Twenge?A. Students are now under great stress.B. Students spend too much money on smartphones.C. O
24、ver-using phones cause drops in students grades.D. Over-using phones may harm students body and mind.7. What might be talked about if the passage is continued?A. How other schools deal with students phones.B. Whether the ways to handle phones are effective.C How some parents deal with their children
25、s phones.D. Whether students are willing to give up using phones.【答案】4. C 5. A 6. D 7. C【解析】这是一篇议论文。作者通过Kelly Chavis的课堂实验展示了智能手机对学生的影响,并引一些专业人士的观点来支持个人的论证,继而说明了学校就学生使用手机问题采取的措施。【4题详解】细节理解题。根据第一段的But not even the students realized how much of a problem the devices were until Chavis did an in-class ex
26、periment.和下文可知,直到查维斯在课堂上做了一个实验,学生们才意识到这些设备有多大的问题:焦虑、睡眠不足等问题,故查维斯的实验目的是想去展示手机对青少年的影响很大,故选C项。【5题详解】推理判断题。根据第二段的Chavis is among a growing number of teachersare now partly to blame for increasing the levels of“One girl, just during the one hour, got close to 150 Snapchat notifications. 150!” she said.越来
27、越多的老师、家长和健康专家认为,学生的焦虑程度越来越高,部分原因是智能手机造成的,查维斯就是其中之一。“一个女孩在一个小时内收到了近150条Snapchat通知。150条!”,可知Chavis对于实验的结果是非常震惊的,故选A项。【6题详解】推理判断题。根据第三段的it is not a coincidence that youth mental health issues have risen with the number of phones.可知Jean Twenge认为过度使用手机可能会伤害学生的身心。故选D项。【7题详解】推理判断题。根据最后一段的第一句Both schools an
28、d parents are starting to take steps to deal with the problem.可知最后一段讨论的是学校应采取的措施,那么接下来的段落可能会讨论的问题是一些父母如何处理他们孩子的手机。故选C项。CMention the word superhero, and the images that come to mind are of fictional characters like Spiderman, Wonder Woman, or Batman. However, photographer Josh Rossi has used his came
29、ra to show the worlds real superheroes young children who are battling severe diseases and disabilities.The event leading to the creative project began in 2016, when Rossi fulfilled his then three-year-old daughters dream of becoming Wonder Woman. Thanks to the handmade costume and Rossis impressive
30、 Photoshop skills, the photoshoot instantly became a hit.Since it was Wonder Woman that brought about the idea, Rossi decided to focus on the superheroes that will appear alongside her in the upcoming movie, Justice League. To make the photoshoot more meaningful to the kids, he matched each child wi
31、th a superhero with whom they had the most in common.The first member of the real-life “Justice League” was Kayden Kinckle. The five-year-old uses prosthetics (假肢) to walk because both his legs had to be cut off due to a born disorder. To Rossi, Kaydens perfect superhero was Cyborg, who was a health
32、y boy before a terrible accident left him injured, forcing his father to keep him alive with robotic parts.Teagan Pettit was born with only half a heart and has already gone through three open-heart surgeries. According to Rossi, the nine-year-old fits the bill for Superman because they both have a
33、weak heart. The fictional superhero grows weak when near Kryptonite (氪), while Teagens half heart is too weak to control his body temperature. The photographer says, “Superman and Teagan both have hearts of steel!”8. What led Rossi to begin his heartwarming project?A. He was a big fan of superheroes
34、.B. He photographed his daughter as Wonder Woman.C. He was asked by many parents to film their children.D. He wanted to advertise the upcoming movie.9. Kayden is similar to _ according to Rossi.A. Cyborg.B. Wonder Woman.C. Teagan.D. Batman.10. What does the underlined phrase “fits the bill for” in t
35、he last paragraph mean?A. loves.B. matches.C. orders.D. watches.11. What can be a suitable title for the text?A. A Superhero PhotographerB. Fictional SuperheroesC. Fans of SuperheroesD. Real-life Superheroes【答案】8. B 9. A 10. B 11. D【解析】这是一篇说明文。讲述了摄影师Josh Rossi用他的相机记录了与病魔抗争的真正的“超级英雄”与严重疾病和残疾作斗争的儿童。【8
36、题详解】细节理解题。根据第一段的However, photographer Josh Rossi has used his camera to show the worlds real superheroes和第二段的The event leading to the creative project began in 2016, when Rossi fulfilled his then three-year-old daughters dream of becoming Wonder Woman. 可知让罗西开始了他的暖心计划的诱因是他给女儿拍了一张神奇女侠的照片,故选B项。【9题详解】细节
37、理解题。根据第四段的To Rossi, Kaydens perfect superhero was Cyborg可知根据罗西的说法,凯登和神奇女侠很像。故选A项。【10题详解】词义猜测题。根据语境和最后一段的According to Rossi, the nine-year-old fits the bill for Superman because they both have a weak heart. 根据因为他们的心脏都很虚弱,可推断,这个9岁的孩子符合了超人的条件,根据句意可知,此处fits the bill for与match“匹配”意思相近,故选B项。【11题详解】主旨大意题。通
38、读全文以及第一段的to show the worlds real superheroes可知,摄影师Josh Rossi用他的相机记录了与病魔抗争的真正的“超级英雄”,故选D项。DAfter disappearing for over 19 years, measles (麻疹) is making a comeback in America. Since January 2019, the disease has infected more than 700 people, mostly small children, and the number seems to be increasin
39、g daily.Measles is an infectious disease that typically begins with a high fever, cough, runny nose, and red, watery eyes. Many people also lose their appetites and feel sleepy. About three to four days after the symptoms start, the person breaks out into a rash (皮疹) that begins on the face at the h
40、airline and then spreads to the neck and the rest of the body.In healthy people, the recovery, which takes between two to three weeks, starts soon after the rash begins. However, for about 40 percent of patients mainly kids under the age of five or older adults the disease often leads to pneumonia (
41、肺炎), which, if left untreated, could result in death.The recent outbreak is thought to have been caused by travelers picking up the virus in a country where the disease is still existing and exposing it to an unvaccinated (未接种的) community in the US. In New York, it was carried back by someone who ha
42、d recently visited Israel, which is currently undergoing a significant measles, while in Washington, “patient zero” was infected by a type that is currently circulating in Europe.To limit the spread of the disease before it gets out of hand, US health officials are attempting to educate communities
43、with high rates of unvaccinated children. They are also urging adults to consult with their physicians and get injected if considered necessary by the doctor.Hopefully, health officials worldwide will be able to convince parents that vaccinating their children will protect, not harm, them.12. What i
44、s the third paragraph mainly about?A. The symptoms of measles.B. The possible results of measles.C. The causes of measles.D. The cures for measles13. Why did some people develop measles in America?A. Because it is too hot this year.B Because people are too stressed.C. Because pollution is too seriou
45、s.D. Because the virus was taken to America.14. What do we know about measles?A. It never disappeared in America.B. It starts with a rash.C. It is mild to everyone.D. It is possible to limit its spread.15. In which section of a newspaper may this text appear?A. Health.B. Education.C. Science.D. Ente
46、rtainment.【答案】12. B 13. D 14. D 15. A【解析】本文是一篇说明文。文章主要介绍麻疹在历史上带来的危害,以及为什么会发生这样的情况。【12题详解】主旨大意题。根据第三段In healthy people, the recovery, which takes between two to three weeks, starts soon after the rash begins. However, for about 40 percent of patients mainly kids under the age of five or older adults
47、the disease often leads to pneumonia (肺炎), which, if left untreated, could result in death.“对于健康的人来说,皮疹开始后不久就会开始恢复,这需要两到三周的时间。然而,大约40%的患者主要是5岁以下的儿童或老年人患有肺炎,如果不及时治疗,可能会导致死亡。”可知,第三段讲述的是麻疹所产生的可能结果。故选B。【13题详解】细节理解题。根据第四段中The recent outbreak is thought to have been caused by travelers picking up the viru
48、s in a country where the disease is still existing and exposing it to an unvaccinated (未接种的) community in the US.“最近的疫情被认为是由于旅行者在一个病毒仍然存在的国家感染了该病毒,并将其暴露在美国一个未接种疫苗的社区。”可知,美国有些人会患上麻疹是因为病毒被带到美国。故选D。【14题详解】细节理解题。根据第五段中To limit the spread of the disease before it gets out of hand, US health officials are
49、 attempting to educate communities with high rates of unvaccinated children.“为了在疫情失控前控制疫情的蔓延,美国卫生官员正试图对未接种疫苗儿童比例较高的社区进行教育。”可知,限制麻疹的传播是可能的。故选D。【15题详解】推理判断题。根据最后一段Hopefully, health officials worldwide will be able to convince parents that vaccinating their children will protect, not harm, them.“希望世界各地
50、的卫生官员能够说服父母,给孩子接种疫苗将保护他们,而不是伤害他们。”可知,这篇文章最有可能出现在报纸的健康栏目。故选A。第二节(共 5 小题,每小题 2.5 分,满分 12.5 分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Four Tips for High School GraduatesOver three-million high school students are graduating this spring in the United States. Many of them will head to university in the
51、fall. The transition (过渡) from high school to college is a major one, and successful adjustment to college has lifelong influences.Maybe you are about to make this transition yourself or have children who are about to leave the nest. _16_ If you know someone who is making this transition or know par
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-360534.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2014-2015学年高中语文粤教版必修5课件 第5课《“神五”载人航天飞行新闻两篇》.ppt
