分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 10

类型广安市2015高考英语阅读理解基础练习(4)及答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:360843
  • 上传时间:2025-11-28
  • 格式:DOC
  • 页数:10
  • 大小:152.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    广安市 2015 高考 英语 阅读 理解 基础 练习 答案
    资源描述:

    1、广安市2015高考英语阅读理解基础练习(4)及答案【2015高考复习】阅读理解The European union announced plans on Tuesday to temporarily ban the use of animals cloning for food eroduction.while allowing imports of food derived from the offspring(后代)of clones from the United States and elsewhere.The report from the European Commission f

    2、ollowed a call by EU lawmakers in July for a total ban on food derived from cloned animals and their traditionally bred offspring,citing ethical concerns over the industrial production of cloned meat.The Commission said a temporary fiveyear EU ban on cloning for food production was justified on anim

    3、al welfare grounds,but said banning imports of food from the offspring of clones was unnecessary and would disrupt global trade.“Food from cloned animals is safe.In fact,the scientific opinion is that it cannot be differentiated in any way from food from normally bred animals.The issue is animal wel

    4、fare”,EU Health and Consumer Commissioner John Dalli told reporters.Food derived from the offspring of clones presents no such animal welfare issues,and banning its sale and import would be impossible because the origin is untraceable,Dalli said.“Such a prohibition would lead to a ban of imports of

    5、any food of animal origin (meat,milk and processed products) from third countries allowing the cloning technique,”the report said. “Were not going to regulate for the world,”Dalli added.But animal welfare groups criticized the Commissions decision,saying it had bowed to pressure from third countries

    6、.“We do not accept the Commissions position that it would be impossible to enforce a ban that includes the offspring of cloned animals,as (other) meat traceability systems are already in place,”said Sonja Van Tichelen,director of the Eurogroup for Animals.【语篇解读】欧盟委员会近日宣布,欧盟在今后5年暂停将克隆动物用于食品生产,但是克隆动物通

    7、过传统方式繁殖的后代用于食品生产和销售不在禁止之列。这一决议受到动物保护者们的谴责。20From the passage we can infer that the ban is_.AjustifiedBwelcomeCcontroversial Dmeaningless答案 C 推理判断题。文章首先介绍了该禁令的内容及产生的背景,最后两段又介绍了动物保护者们对该禁令的异议,由此可以推断,人们对这一禁令是有争议的(controversial)。justified“合乎情理的”;welcome“受欢迎的”;meaningless“没有意义的”。21Which of the following i

    8、s TRUE according to the passage?AThe ban is permanent.BThe imports of food from the offspring of clones are not banned.CAnimal welfare groups support the ban.DThe ban has been put into effect.答案 B 细节理解题。由第一段可知这一禁令是暂时的,且不禁止进口克隆动物的后代制成的食品,该决议目前仍在计划中,因此B项正确,A、D项错误。由倒数第二段可知动物保护者并不支持该禁令,故C项错误。22Which of

    9、the following is the reason for Commissions decision on the ban according to animal welfare groups?AThe origin of food derived from the offspring of clones is untraceable.BFood from cloned animals is safe.CThe issue is for animal welfare.DThe pressure comes from third countries.答案 D 推理判断题。由倒数第二段可知动物

    10、保护者们认为欧盟委员会是迫于第三世界国家的压力才决定实施这一禁令的,故选D。23What might be the most suitable title for the passage?AThe plans of the European Union.BA temporary fiveyear EU ban.CThe EU proposes a ban on animal cloning for food.DThe danger of food derived from cloned animals.答案 C 标题概括题。本文主要介绍了欧盟宣布将就克隆食品提出一项立法建议,故C项最能概括全文

    11、。24The text is most probably a_.Anews report Bbook reviewCnewspaper ad Dsciencefiction story答案 A 文章出处题。通读全文可以看出,本文主要介绍了欧盟的一个决议,以及人们对此的不同看法,故最可能是一篇新闻报道,由此可以看出A项正确。【2014高考英语河南省开封市一模】A 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 From the health point of view we are living in a wonderful age. A larg

    12、e number of once fatal illnesses can now be cured by modern drugs and surgery. But though the pos sibility of living a long and happy life is greater than ever before, every day we witness the incredible killing of people on the roads. Man is opposite to the motor-car! It is a neverending battle whi

    13、ch man is losing. Thousands of people are killed each year and we are quietly sitting back and letting it happen. It has been rightly said that when a man is sitting behind a steering-wheel(方向盘) , his car becomes the extension of his personality. There is no doubt that the motor-car often brings out

    14、 a mans worst qualities. People who are normally quiet and pleasant may become unrecognizable when they are behind a steering-wheel. They are rude, ill-mannered and aggressive. All their hidden frustrations and disappointments seem to be brought to the surface by the act of driving. The surprising t

    15、hing is that society smiles on the motorist and seems to forgive the behaviour. Everything is done for his convenience. Cities and towns are made ugly by huge car parks. It is high time a world law were created to reduce this senseless waste of human life. With regard to driving, the laws of some co

    16、untries are not strict and even the strictest are not strict enough. A law which was universally accepted could only have a beneficial effect on the accident rate. Here are a few examples of some things that might be done. The driving test should be made to a fixed standard and far more difficult th

    17、an it is; all the drivers should be made to take a test every three years or so; the age at which young people are allowed to drive any vehicle should be raised to at least 21 ; all vehicles should be put through strict annual tests for safety. Present drinking and driving laws (where they exist) sh

    18、ould be mad much stricter. Driving speed should be limited on all roads. These measures may sound extremely severe. But surely nothing should be considered difficult if it results in reducing the annual toll of human life. After all, the world is for human beings, not motor-cars.56. The main idea of

    19、 this passage is_. A. traffic accidents are mainly caused by motorists B. thousands of people in the world are killed each year C. only stricter traffic laws can prevent accidents D. the laws of some countries about driving are too strict57. Which of the following is right according to the passage?

    20、A. It is right to build huge car parks in cities and towns. B. all the drivers must be asked to take a test every year. C. Working by car can save time and money. D. Society overlooks their rude driving.58. Why does the author say his car becomes the extension of his personality ? A. Driving can sho

    21、w his real self. B. Driving can bring out his good character. C. Driving can make a man excited and joyful. D. Driving can make a man quiet and pleasant.59. The attitude of the author is_.A. approving B. critical C. sympathetic D. aggressive【参考答案】5659CDAB 【2014高考英语河南省开封市一模】B Li Du is a 6yearold boy.

    22、 But his world is far removed from his contemporaries(同龄人). His mother died of AIDS in 2009 and his father, suffering from a terrible cough and fever, went off last summer. The HIV-positive boy lives at the end of a path on top of the mountain in his windowless, furniture-less, gray-brick house. His

    23、 parents moved to the top of the mountain six years ago after both being diagnosed as HIV-positive. Dressed in torn clothes, Li Dus only relief is Lao Hei , his dog. The boy washes his clothes and cooks his own food at an age when his contemporaries are still being fed by their parents. Putting some

    24、 rice and green vegetables into a pot and placing it on a stove made of several blocks, he starts a fire with amazing speed. He uses no oil or salt but still eats his meal with great enjoyment and sets aside a bit for his dog. Li Du is HIV-positive but has no clue what those letters mean. All he kno

    25、ws is that those who were once his friends have deserted him and doctors refused to help him when he accidentally tipped boiling water on his hands. But my grandmother always comes to see me, the boy says. However, his 84 year-old grandmother will not say why she has not taken him to live with her a

    26、nd his uncles and aunts. He often sits in the open area in front of his home staring at the path that leads to the outside world, hugging his dog, lost in thought. He was in school but only for one term. The local primary school allowed him to take the preschool course for one term, but then they ha

    27、d to ask him to leave after his father was gone, considering the feeling of the other parents. He often takes out his old textbooks, touching them like little treasures. The latest news is that an old couple has decided to adopt Li Du and Lao Hei, as well as the chicken he is raising. The local Red

    28、Cross Association is also talking about providing proper medical care for him. But there is still one question that troubles the little boy: When can I go back to school? 60. Who stays with Li Du most of the time? A. His grandma. B. His dog. C. His friends. D. The villagers.61. Which of the followin

    29、g statements is NOT true? A. Li Du takes care of himself. B. Li Dus food is almost tasteless. C. Li Du has no idea what AIDS is. D. Nobody is willing to help the boy.62. What is the best title of the passage? A. A Boy And His Books B. A Capable Boy C. A Boy Not To Be Forgotten D. A Boy Lacking Medic

    30、al Care【参考答案】 6062BCD 科普知识型阅读理解(一)- (二)Last nights meteor(流星)shower left many people in the community dissatisfied and demanding answers.According to Gabe Rothschild, Emerald Valleys mayor, people gathered in the suburbs of the city, carrying heavy telescopes, expecting to watch the brightly burning

    31、 meteors passing through the sky.What they found instead was a sky so brightened by the citys lights that it darkened the light of the meteors passing overhead.“My family was so frustrated,” admitted town resident Duane Cosby.“We wanted to make this an unforgettable family outing, but it turned out

    32、to be a huge disappointment.”Astronomersscientists who study stars and planetshave been complaining about this problem for decades.They say that light pollution prevents them from seeing objects in the sky that they could see quite easily in the past.They call on people and the government to take me

    33、asures to fight against it.There is yet a population besides professional and amateur star observers that suffers even more from light pollution. This population consists of birds, bats, frogs,snakes,etc.For example, outdoor lighting severely affects migrating (迁徙的)birds.According to the Internation

    34、al DarkSky Association,“100 million birds a year throughout North America die in crashes with lighted buildings and towers.”Countless more animal casualties(伤亡) result from the use of artificial lighting.Clearly,people enjoy the benefits of lighting their evenings, but some scientists think it can b

    35、e harmful for humans,too.They worry that exposure to light while sleeping can increase a persons chances of getting cancer.Emerald Valley is only one community that is becoming aware of the negative effects of light pollution.For years, Flagstaff, Arizona, has enforced lighting regulations in its ci

    36、ty in order to assist astronomers at the Lowell Observatory.Similar efforts have been made worldwide, and a movement is underway to remind us to turn off lights when we are not using them, so that other creatures can share the night.1It happened last night that _A. the citys lights affected the mete

    37、or watchingBthe meteors flew past before being noticedCthe city light show attracted many peopleDthe meteor watching ended up a social outing 2What do the astronomers complain about?AMeteor showers occur less often than before.BTheir observation equipment is in poor repair.CLight pollution has remai

    38、ned unsolved for years.DTheir eyesight is failing due to artificial lighting.3What is the author concerned about according to Paragraph 4?A. Birds may take other migration paths.BAnimals living habits may change suddenly.CVarieties of animals will become sharply reduced.DAnimals survival is threaten

    39、ed by outdoor lighting.4Lighting regulations in Flagstaff, Arizona are put into effect to_Alessen the chance of getting cancerBcreate an ideal observation condition Censure citizens a good sleep at nightDenable all creatures to live in harmony5What message does the author most want to give us?ASavin

    40、g wildlife is saving ourselves. BGreat efforts should be made to save energy.CHuman activities should be environmentally friendly. DNew equipment should be introduced for space study.(二)【要点综述】 本文是一篇科普文,主要介绍了城市的光污染对日常生活、天文学家的工作以及动物的生活都产生了消极的影响。在Flagstaff,Arizona已经采取了灯光管理措施。 1A 细节理解题。根据第一段最后一句“so brig

    41、htened by the citys lights that it darkened the light of the meteors passing overhead.”可知,昨天晚上由于城市的灯光太亮,影响了人们观看流星。故选A。2C细节理解题。根据第三段“have been complaining about this problem for decades. They say that light pollution prevents them from”可知,天文学家多年来一直在抱怨光污染问题未解决。故选C。3D推理判断题。根据第四段第一、二句“that suffers even

    42、more from light pollution. This population consists of birds, bats, frogs, snakes, etc.”以及本段最后一句“100 million birds a year throughoutdie in crashes with lighted buildings and towers.”可知,作者第四段主要叙述的是动物也受到了光污染的影响,甚至它们的生存也受到了影响。故选D。4B推理判断题。根据第六段第二句“has enforced lighting regulations in its city in order t

    43、o assist astronomers at”可知,这条规定是为了给天文学家的工作创造理想的观察条件。故选B。5C主旨大意题。根据整篇文章的叙述,作者主要描述了城市的光污染对人们生活、工作以及动物的生存造成的影响,因此作者在文中呼吁我们人类的活动应该对环境有利。故选C。科普知识型阅读理解(一)- (三)Online clothes shoppers will be told exactly what size is best for them using new software which combines with their webcam or smart phone to form

    44、a 3D tape measure. Scientists from Surrey University and design experts from the London College of Fashion are developing a program which can take precise waist, hip, chest and other measurements from camera images. Using the persons height as a starting point, the software will be able to build up

    45、a 3D image and estimate their size at various different points on the body, based on their overall proportions.The result will be a more accurate sizing guide than previous systems based on waist size or a “small/medium/large” scale, which rely on limited measurements and the buyers perception of th

    46、eir own body size. Shoppers and retailers(零售商) who choose to sign up for the project could save millions of pounds a year in postage costs by removing the need to order multiple sizes of the same garment(服装) and send back illfitting clothes, researchers claimed. The project, sponsored by the Enginee

    47、ring and Physical Sciences Research Council(EPSRC), is expected to be brought to market within two years. After choosing an item, the shopper will activate the software, enter their height, stand in front of their webcam or smart phone in their underwear and take a photograph.The software will not s

    48、tore or transmit the image to the Internet, but will use it to judge the persons dimensions at various points on their body.Philip Delamore of the London College of Fashion said, “The potential benefits for the fashion industry and for shoppers are huge. Currently, its common for online shoppers to

    49、order two or three different sizes of the same item of clothing at the same time, as theyre unsure which one will fit best.”1What is the essential part of a 3D tape measure?A. A software. B. A webcam. C. A microphone. D. A smart phone. 2. What can we learn about the 3D tape measure?A. It will store

    50、or transmit the image to the Internet. B. It is based on the buyers perception of their size. C. It will be a coworking production. D. It uses a persons weight as a starting point. 3. Compared with the traditional sizing system, a 3D tape measure is _ .A. quicker B. more precise C. more beautiful D.

    51、 more vivid4. How can the 3D tape measure benefit online shoppers?AOnline shoppers will get their ordered garment in time.BOnline shoppers will get their ordered garment more quickly.COnline shoppers will get an ordered garment of high quality.DOnline shoppers will get an ordered garment to their me

    52、asure.5. What is the right order for a shopper to form a 3D tape measure? to take a photo with a webcam to activate the softwareto enter his/her height to judge his/her size by analysing his/her imageA. B. C. D. (三)【要点综述】 英国萨里大学科学家和伦敦时装学院设计专家共同开发的一款3D软件可以根据用户上传的照片精确测量出用户的腰围、臀围、胸围等关键尺寸,以帮助用户选定最适合的服装尺

    53、寸。1A 细节理解题。通读全文以及第一段“for them using new software which combines with their webcam or smart phone to form a 3D tape measure” 可知,文章主要介绍了一款能实现3D量体的软件,因此选A项。2C 细节理解题。根据第二段“Scientists from Surrey University and design experts from the London College of Fashion are developing a program”可知,这款软件是科学家和设计专家共同研

    54、发的,因此选C项。3B 细节理解题。根据第四段“The result will be a more accurate sizing guide than previous systems based on waist size or a small/medium/large scale”可知,3D量体软件与传统的尺寸测量系统相比更加精确,因此选B项。4D 推理判断题。通读全文可知,网购者使用文章中介绍的3D量体软件后,能够买到很符合自己型号的衣服,因此选D项。5C 细节理解题。根据倒数第三段“After choosing an item, the shopper will activate t

    55、he software, enter their height, stand in front of their webcam or smart phone in their underwear and take a photograph.”以及倒数第二段“The software will not store or transmit the image to the Internet, but will use it to judge the persons dimensions at various points on their body.”可知,这个项目首先激活软件,然后测量其高度,再用网络摄像机摄像,然后通过分析其影像来判断其身材,故答案为C项。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:广安市2015高考英语阅读理解基础练习(4)及答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-360843.html
    相关资源 更多
  • 2020-2021学年英语人教选修8配套作业:UNIT 1 SECTION 1 WORD版含答案.DOC2020-2021学年英语人教选修8配套作业:UNIT 1 SECTION 1 WORD版含答案.DOC
  • 初中英语译林版七年级上册Unit 1 Grammar Simple present tense of the verb to be(共20张PPT).ppt初中英语译林版七年级上册Unit 1 Grammar Simple present tense of the verb to be(共20张PPT).ppt
  • 初中英语被动语态讲解课件 (共15张PPT).ppt初中英语被动语态讲解课件 (共15张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教选修7课后习题:第五单元测评 WORD版含解析.docx2020-2021学年英语人教选修7课后习题:第五单元测评 WORD版含解析.docx
  • 初中英语被动语态讲解及练习(共47张PPT).ppt初中英语被动语态讲解及练习(共47张PPT).ppt
  • 初中英语状语从句(共20张).ppt初中英语状语从句(共20张).ppt
  • 2020-2021学年英语人教选修7课后习题:模块综合测评 WORD版含解析.docx2020-2021学年英语人教选修7课后习题:模块综合测评 WORD版含解析.docx
  • 初中英语牛津译林版八年级上册第1单元Integrated skills 课件(共21张PPT).ppt初中英语牛津译林版八年级上册第1单元Integrated skills 课件(共21张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教选修7课后习题:UNIT 5 SECTION Ⅱ— LEARNING ABOUT LANGUAGEUSING LANGUAGESUMMING UP & LEARNING TIP WORD版含解析.docx2020-2021学年英语人教选修7课后习题:UNIT 5 SECTION Ⅱ— LEARNING ABOUT LANGUAGEUSING LANGUAGESUMMING UP & LEARNING TIP WORD版含解析.docx
  • 2020-2021学年英语人教选修7课后习题:UNIT 5 SECTION Ⅰ— WARMING UPPRE-READINGREADING & COMPREHENDING WORD版含解析.docx2020-2021学年英语人教选修7课后习题:UNIT 5 SECTION Ⅰ— WARMING UPPRE-READINGREADING & COMPREHENDING WORD版含解析.docx
  • 初中英语牛津译林版八年级上册U1 Reading 2 课件(共33张PPT).ppt初中英语牛津译林版八年级上册U1 Reading 2 课件(共33张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教选修7课后习题:UNIT 4 SECTION Ⅱ— LEARNING ABOUT LANGUAGEUSING LANGUAGESUMMING UP & LEARNING TIP WORD版含解析.docx2020-2021学年英语人教选修7课后习题:UNIT 4 SECTION Ⅱ— LEARNING ABOUT LANGUAGEUSING LANGUAGESUMMING UP & LEARNING TIP WORD版含解析.docx
  • 初中英语牛津译林版七上Unit1 Integrated skills 课件(共32张PPT).ppt初中英语牛津译林版七上Unit1 Integrated skills 课件(共32张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教选修7课后习题:UNIT 3 SECTION Ⅲ— GRAMMAR WORD版含解析.docx2020-2021学年英语人教选修7课后习题:UNIT 3 SECTION Ⅲ— GRAMMAR WORD版含解析.docx
  • 2020-2021学年英语人教选修7课后习题:UNIT 2 SECTION Ⅲ— GRAMMAR WORD版含解析.docx2020-2021学年英语人教选修7课后习题:UNIT 2 SECTION Ⅲ— GRAMMAR WORD版含解析.docx
  • 初中英语牛津译林版 9年级Unit1 Grammar 课件(共23张PPT).ppt初中英语牛津译林版 9年级Unit1 Grammar 课件(共23张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教选修7课后习题:UNIT 2 SECTION Ⅱ— LEARNING ABOUT LANGUAGEUSING LANGUAGESUMMING UP & LEARNING TIP WORD版含解析.docx2020-2021学年英语人教选修7课后习题:UNIT 2 SECTION Ⅱ— LEARNING ABOUT LANGUAGEUSING LANGUAGESUMMING UP & LEARNING TIP WORD版含解析.docx
  • 初中英语牛津版七年期上册Unit 4 My day Study skills(共21张PPT).ppt初中英语牛津版七年期上册Unit 4 My day Study skills(共21张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教选修7课后习题:UNIT 1 SECTION Ⅱ— LEARNING ABOUT LANGUAGEUSING LANGUAGESUMMING UP & LEARNING TIP WORD版含解析.docx2020-2021学年英语人教选修7课后习题:UNIT 1 SECTION Ⅱ— LEARNING ABOUT LANGUAGEUSING LANGUAGESUMMING UP & LEARNING TIP WORD版含解析.docx
  • 初中英语牛津版七年期上册Unit 4 My day Study skills (共28张PPT).ppt初中英语牛津版七年期上册Unit 4 My day Study skills (共28张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教选修7课后习题:UNIT 1 SECTION Ⅰ— WARMING UPPRE-READINGREADING & COMPREHENDING WORD版含解析.docx2020-2021学年英语人教选修7课后习题:UNIT 1 SECTION Ⅰ— WARMING UPPRE-READINGREADING & COMPREHENDING WORD版含解析.docx
  • 初中英语牛津版七年期上册Unit 4 My day Study skills (共24张PPT).ppt初中英语牛津版七年期上册Unit 4 My day Study skills (共24张PPT).ppt
  • 初中英语牛津版七年期上册Unit 4 My day Integrated skills.ppt初中英语牛津版七年期上册Unit 4 My day Integrated skills.ppt
  • 初中英语牛津版七年期上册Unit 4 My day Integrated skills(共36张PPT).ppt初中英语牛津版七年期上册Unit 4 My day Integrated skills(共36张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教选修7课件:UNIT 4 单元重点小结 .pptx2020-2021学年英语人教选修7课件:UNIT 4 单元重点小结 .pptx
  • 2020-2021学年英语人教选修7课件:UNIT 4 SECTION Ⅳ— WRITING .pptx2020-2021学年英语人教选修7课件:UNIT 4 SECTION Ⅳ— WRITING .pptx
  • 初中英语牛津版七年期上册Unit 4 My day Integrated skills (2).ppt初中英语牛津版七年期上册Unit 4 My day Integrated skills (2).ppt
  • 初中英语感叹句PPT (共19张PPT).ppt初中英语感叹句PPT (共19张PPT).ppt
  • 初中英语形容词比较级讲解(共23张PPT).ppt初中英语形容词比较级讲解(共23张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1