广安市2016高考英语二轮:阅读理解九月选练(2)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广安市 2016 高考 英语 二轮 阅读 理解 九月 答案
- 资源描述:
-
1、阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。体裁:记叙文话题:热点关注时间:7分钟Does style really sell? How can the appearance of a product be more important than what it does? The battle between form and function rose again when James Dyson,British inventor of the Dyson vacuum(真空) cleaner that has sold in millions around t
2、he world,resigned as chairman of Londons Design Museum.It is widely believed that Mr.Dyson felt that the museum put too much stress on style at the expense of serious industrial design.Mr.Dyson accused the museum of not keeping true to itself.He may be right,but these days,museums everywhere can no
3、longer afford to be unique centers of scholarship and learning.Among competition for sponsorship,they must use exhibitions of populist culture,nice cafes and shops or,best of all,a new building by Frank Gehry to increase visitor numbers.On the one hand,some producers can be too oldfashioned and too
4、concerned with the importance of product engineering and the functionality of their goods.On the other hand,there are those who believe that how a product looks is more important.Design is indeed a broad term,involving both function and form.Typically,in any given product area,it changes from the fo
5、rmer to the latter.Clothing is a good example.But surely you would have to be a very shallow person to think somethings appearance is more important than what it does.Today nearly all goods at any given price point do much the same job.So almost the only way producers can differentiate their product
6、s from those of their competitors is to create some sort of emotional connection with the consumer,which could be through the visual appeal of the product or its packaging,or the imagery(意象) created by advertising.And what of the Dyson vacuum cleaner? Mr.Dyson may believe that people buy these machi
7、nes because of the graphs showing their superior suction,but most vacuum cleaners do a good job;the main reason people pay extra for a Dyson is that it is a vacuum cleaner with a trendy brand.With its inside workings exposed,it is a bit like a Richard Rogers building with all its pipes shown in brig
8、ht colors on the outside instead of being hidden inside.Functional it may be,but it is a bit of a trick,too.【语篇导读】英国吸尘器发明家Dyson因强烈反对设计博物馆太过注重外在的风格样式而辞职,他认为这里应该是研究学问的地方。1Mr.Dyson left the Design Museum because he thought the museum _.Adidnt increase the number of visitorsBcouldnt provide scholarships
9、 for learnersCwasnt loyal to its original purpose of learningDdidnt have great appeal for serious industrial design解析推理判断题。由第一段的最后一句话和第二段的第一句可知,他辞职是因为设计博物馆太注重风格样式。他认为这里应该是研究学问的地方,他们的做法违背了这个初衷。答案C2Speaking of clothing,the underlined word“latter” refers to “_ ”Aaffording protectionBindicating ones ide
10、ntityCproviding warmthDmaking someone beautiful解析词义猜测题。根据文章内容可知,这里的latter指的是前面一句话中的form,即外形。因此D项正确。答案D3What can we learn from Paragraph 4?AA product with convenient packaging sells well.BThe majority of consumers prefer to buy branded goods.CMost similarly priced products are of a comparable standar
11、d.DEmotion contributes much to the development of advertising industry.解析细节理解题。由第四段的第一句可知,大多数指定价格的产品都做着同样的工作,即大多数相似价格的产品都有可比的标准。所以C项正确。答案C4What is the authors attitude towards the form of a product?AOptimistic. BSceptical.CDisapproving. DObjective.解析态度推断题。由最后两段的内容可知,作者认为产品的外形还是很重要的,但也是个小花招,因此作者对产品外形
12、持客观的态度。选D。答案D成都市2016高考英语二轮:阅读理解九月选练(2)及答案2016成都高考 ASummer school is something a kid will never forget. For some, its a way to advance past their classmates. For most, summer school is a requirement in order to graduate with their classmates. I can remember being forced into taking a summer school co
13、urse. It was not the school that forced me into this awkward situation, it was my mother.I was a 16-year-old kid in a new school. My school did not offer summer courses so I had to take my course at an alternative school in the city. It was an experience I will never forget. I was not concerned with
14、 making friends. I was there to get credit for a course that I should have received for the previous semester. It was my doing that landed me in the situation and it was important that I understood this.The fees were lowest but the experience was amazing. I enjoyed it so much that I didnt miss a day
15、. The course was from Monday to Friday for an entire month. I passed the course with an A. I was thrown into an awkward situation and actually enjoyed it. My friends didnt even know I took the course. Most of them were still sleeping by the time my course ended each day.Awkward situations are so imp
16、ortant for personal growth. This situation made me feel more independent. I made friends. I finally understood what sacrifice and hard work were all about. While attending college, I remembered how much I enjoyed summer school and I chose to take summer school in my first three years of college. Som
17、e kids get pushed too much but some dont get pushed enough. I was never pushed enough.Enable your children to struggle for success. If your child needs summer school you explain to them why its important. Some parents are surprised by the situation and may want to be more involved in their childrens
18、 education. Follow through and follow up.21. Most students go to the summer school in order to A. find good jobs graduation B. become top students in their classC. have a chance to make more friends D. graduate successfully on time22. Which of the following was NOT the benefit got by the author thro
19、ugh attending summer school?A. It helped him get rid of bad habits. B. It helped him make new friends.C. It helped him understand what sacrifice and hard work were.D. It increased his independence.23. What does the author think of summer school?A. He thinks it is awkward. B. He thinks it is signific
20、ant.C. He doesnt think it is suitable. D. He thinks nothing of it.参考答案(A ) 21-23 DAB BEurope is home to a variety of cultural treasures. Lonely Planet, the worlds largest travel guide publisher, has offered pairs of cities for culturehungry but timepoor travelers. London and ParisIt takes you about
21、two hours to travel from London to Paris by Eurostar, a highspeed railway service. The two capital cities have been competing in fashion, art and nightlife for decadesbut each secretly looks up to the other. No one can doubt the grand and impressive beauty of Paris Louvre Museum, but if you want to
22、save money, you cannot skip the British Museum free to visit. Compared with London, Paris has more outdoor attractions such as the beautiful green walkway La Promenade Plantee. In Paris, youll see diners linger over red wine. While in London, you can try some afternoon tea, eat fish and chips or sal
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
