山东省泰安市第一中学2020届高三英语上学期期中模拟联合考试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省 泰安市 第一 中学 2020 届高三 英语 学期 期中 模拟 联合 考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、山东省泰安市第一中学2020届高三英语上学期期中模拟联合考试试题(含解析)注意事项:1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、考生号等填写在答题卡和试卷指定位置上。2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分 30 分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)听下面 5 段对话。每段对话
2、后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Whats John doing now?A. Playing football.B. Watching TV.C. Studying.【答案】C【解析】【原文】M: Kate, dont make noise. This football match is great.W: I think you should turn off the TV. Both John and I are preparin
3、g for the final exam.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What can the man do?A. Swim.B. Play soccer.C. Play basketball.【答案】C【解析】【原文】M: You know, Jason can play tennis, swim, play soccer but I cant.W: It doesnt matter. I mean, you can play the guitar, play basketball, cook and even speak three languages. You are gr
4、eat.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】When will the meeting be over?A. At 11:00.B. At 10:00.C. At 9:30.【答案】A【解析】【原文】M: When will the meeting begin?W: According to the schedule, it should start at 9:30, and it will last for an hour and a half.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the woman think of the play?A. Terrible.
5、B. Just so-so.C. Great.【答案】C【解析】【原文】M: Did you get to watch the play Sunshine in the Capital Theater yesterday?W: Yes, it couldnt be better. But I didnt like the people there. They always made noises.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Whats the weather like now?A. Snowy.B. Rainy.C. Sunny.【答案】B【解析】原文】M: Its rainin
6、g again. The weather report says its going to snow tonight. I dont like this kind of weather.W: But its going to be sunny this weekend.第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分)听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【
7、此处可播放相关音频,请去附件查看】6. Where does the man want to go?A. The library.B. The lab.C. The caf.7. Whats the mans major?A. Psychology.B. Physics.C. Chemistry.【答案】6. A 7. B【解析】【原文】M: Can you give me a ride to the library?W: Studying at the library again? I take just as many classes as you do, but I only have
8、about an hour of studying to do every day. And I can get all my work done either here at home or at the caf down the road.M: Well, Im majoring in physics. I have several projects due each month, and thats after I spend ten or fifteen hours a week in the lab. Youre a psychology major. You have one mi
9、dterm and one final exam for each class, right?W: YeahM: Youve got it so easy!听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. Where is the woman going first?A. The classroom.B. The library.C. The gym.9. What will the woman do in the library?A. Borrow some books.B. Return some books.C. Study for the exam.10. W
10、hy do the speakers go to the gym?A. To watch a game.B. To take a PE class.C. To go swimming.【答案】8. A 9. B 10. C【解析】【原文】M: Hi, Jenny. Are you going to school now?W: Yup. I have English at 9:00 in the morning.M: We will have our midterm exams next month. I plan to look for some important books in the
11、library. Do you want to join me?W: Sure. I need to return some books.M: Great. We can go to the swimming pool in the gym after that.W: That sounds like a good idea. We can chill out a little in such a hot summer.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】11. What do we know about the man?A. He is in poor he
12、alth.B. He wants to stay at home today.C. He hasnt finished his homework yet.12. What relation is Mr. Bell to the man?A. His neighbor.B. His teacher.C. His father.13. What does the man ask the woman to do?A. Help him hand in his project.B. Call to ask for leave.C. Drive him to school right now.【答案】1
13、1. A 12. B 13. A【解析】【原文】W: Oh, you look ill.M: I dont feel too good. I must admit.W: Then you shouldnt go to school today.M: Oh, I have to. I cant stay at home today weve got to hand in our geography projects. Its the last chance. And its just a cold. You always feel worse when you first get up. Ill
14、 be fine once Ive had a wash and a bit of breakfast.W: It wont hurt to miss a day. You look very pale, and theres a flu virus going round at the moment. Ella next door has got flu.M: I havent got the flu, mom. And Mr. Bell will think that Im absent because todays the deadline for the project and I h
15、avent finished it.W: Dont be silly youre one of his star pupils. Surely, hes not going to fail you because you are ill. You havent even missed a day all year as far as I remember.M: Oh well, I suppose youre right. Perhaps I will stay at home, just today. But could you do me a favor? Drive round to s
16、chool and deliver my project to Mr. Bell.W: Its quite unnecessary. I will call Mr. Bell right now.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】14. What will the man do in the late afternoon?A. Give a speech.B. Write a magazine article.C. Prepare some materials.15. Where will the man have dinner tonight?A. At
17、home.B. In the office.C. In a meeting room.16. How will the man go back home?A. By bus.B. By car.C. By taxi.【答案】14. C 15. A 16. B【解析】【原文】M: I have such a busy day today. I dont know when Ill be home. Can you pick up our son from school today?W: Oh, you have to speak at the High School of Science and
18、 Technology today?M: Thatll be finished by 3 oclock. But then I have to go to the office and prepare my notes for my speech at the Computer Societys annual dinner tonight.W: Well, at least your magazine article has already been written and given to your editor. It was due today, wasnt it?M: Yes, at
19、least thats done. In fact, it should be published sometime next month.W: Do you think youll be given time to eat tonight or will you have to spend the entire evening answering questions?M: I might be asked to speak as soon as everyone sits down for dinner. In that case, I guess Ill be pretty hungry
20、when I get home.W: Do you have any idea what time youll be finished? M: No.W: Well, Ill have something ready for you to eat. Can you catch the last bus? Or maybe you should take a taxi. M: Dont worry, dear. Thats already been taken care of. The Computer Society is sending a car for me. Its picking m
21、e up at the office at six and will bring me home after the meeting.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. What can we learn about Pedal Power?A. It was started in 1996.B. It gives bicycles to people for free.C. It sends bicycles to poor areas regularly.18. What happened to Pedal Power in August 2000?A
22、. It couldnt meet its costs.B. It won an Enterprise Award.C. It was criticized by the British media.19. When did Dan Pearman go to Ecuador?A. In 1993.B. In 1998.C. In 2001.20. Why was Dan Pearmans neighbor successful in business?A. He offered many jobs to craftsmen in the town.B. He was the most ski
23、lled craftsman in the village.C. He could reach customers easily by riding his bike.【答案】17. C 18. A 19. A 20. C【解析】【原文】M: Pedal Power is a small charity based mainly in the UK. At Pedal Power, they collect second-hand bikes in the UK and send them to some of the poorest regions in the world. When th
24、ey distribute bikes overseas, they dont give them away for free. In order to continue operating they need to have a constant supply of bikes which they send out every six months. In August 2000, they simply ran out of money. It was a terrible situation. Fortunately, in October 2001 they won an Enter
25、prise Award which helped them enormously.Dan Pearman is the founder of Pedal Power. He got the idea of exporting bicycles to developing countries while he was in Ecuador. Dan Pearman went there in 1993 and he joined a voluntary organization. Where Dan Pearman lived in Ecuador was a rural area. His n
26、eighbor had the only bicycle in the village, whereas everyone else walked everywhere. His neighbors business was very successful. For years Dan Pearman couldnt understand why. Then he realized having a bike meant his neighbor could reach anywhere he liked without much trouble. Other local carpenters
27、 could only accept jobs nearby, so no matter how skilled they were, they could never do as many jobs as his neighbor. When he returned to the UK in 1998, he started planning Pedal Power.第二部分 阅读理解(共两节,满分 50 分)第一节(共 15 小题;每小题 2.5 分,满分 37.5 分)阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出最佳选项。AThe huge T-rex (霸王龙) b
28、ends over a large triceratops (三角龙) lying on his side below. With its mouth open wide, the T-rex looks ready to kill the triceratops with a final bite to the triceratopss neck. The display will be found at the National Museum of Natural History.The museum has sought a huge T-rex skeleton (骨架) for ma
29、ny years. Before, it used a model of one. But museum director Kirk Johnson says that was never good enough. “Its been kind of deeply embarrassing to be the national museum and NOT have a T-rex,” he said. The T-rex display is now the centerpiece of the museums newest show, which will be available to
30、the public on July 15.That T-rex, named Sue, was found in South Dakota. Officials at the museum built a special area for the skeleton. It includes a gift store of all things related to Sue. Sue even has her own Twitter account and a media presentation of her life story.In modern times, movies like “
31、Jurassic Park (侏罗纪公园)” have helped grow dinosaur interest for a new generation of young fans. But such movies describe the T-rexes as mostly huge, stupid and dangerous animals, which are true threat in the fighting: quick, intelligent and aggressive hunters in groups.21. What is described in Paragra
32、ph 1?A. How a T-rex hunts in the wild.B. How a T-rex will be displayed in a museum.C. How a T-rex is painted in a picture.D. How a T-rex is filmed in a movie.22. What do we know about the T-rex skeleton?A. It was found in Australia.B. It has been open to the public.C. It is valued by the museum.D. I
33、t is still a model one.23. What can be inferred from the last paragraph?A. Movies about dinosaurs should be reduced.B. The young generation dislikes dinosaurs.C. The T-rex is a kind of huge, stupid dinosaur.D. Some movies are misleading in a way.【答案】21. B 22. C 23. D【解析】这是一篇说明文。主要介绍了一个叫Sue的霸王龙将要在国家自
34、然历史博物馆举行。【21题详解】主旨大意题。通读第一段可知,第一段主要描写了T-tex在展出时呈现的动作和体态,B项能概括段意(霸王龙将如何在博物馆展出)故选B项。【22题详解】推理判断题。根据第三段的Officials at the museum built a special area for the skeleton. Sue even has her own Twitter account and a media presentation of her life story.可知博物馆为T-rex建造了一个特殊的区域。其中还包括一个礼品店,里面有所有与Sue有关的东西。甚至还为其设立推
35、特账号去展示Sue的生活,故可知T-rex的骨架受到了博物馆的重视,故选C项。【23题详解】推理判断题。根据最后一段的But such movies describe the T-rexes as mostly huge, stupid and dangerous animals, which are true threat in the fighting: quick, intelligent and aggressive hunters in groups.但这类电影描述的霸王龙大多是体型庞大、愚蠢而危险的动物,它们在战斗中是真正的威胁:成群结队的敏捷、聪明、好斗的猎人。结合文意和常识,可
36、推之作者认为某些电影在某种程度上具有误导性,故选D项。BHigh school biology teacher Kelly Chavis knew smartphones were a problem in her class. But not even the students realized how much of a problem the devices were until Chavis did an in-class experiment.For one class period, students used a whiteboard to count every Snapcha
37、t, Instagram, text, call that appeared on their phones. Chavis is among a growing number of teachers, parents and health experts who believe that smartphones are now partly to blame for increasing the levels of student anxiety. “One girl, just during the one hour, got close to 150 Snapchat notificat
38、ions. 150!” she said.Jean Twenge, a psychology professor at San Diego State University in California, said it is not a coincidence that youth mental health issues have risen with the number of phones. “This use of phones has led to a loss of sleep and face-to-face interactions necessary for their gr
39、owth,” she said.Researchers are still not sure whether phones cause student depression or depression causes phone use. But nearly 60 percent of parents said they worry about the influence of social media on their childs physical and mental health.Both schools and parents are starting to take steps t
40、o deal with the problem. Many public schools pay outside companies to watch students social media activity for signs of anxiety. Other schools invite in yoga teachers and comfort dogs to help calm students.24. Whats the purpose of Chaviss experiment?A. To see how many students have smartphones.B. To
41、 find out how popular her students are.C. To show smartphones influence teenagers greatly.D. To tell her students how to use smartphones wisely.25. How did Kelly Chavis feel about the result?A. Shocked.B. Excited.C. Satisfied.D. Frightened.26. Which of the following is true according to Jean Twenge?
42、A. Students are now under great stress.B. Students spend too much money on smartphones.C. Over-using phones cause drops in students grades.D. Over-using phones may harm students body and mind.27. What might be talked about if the passage is continued?A. How other schools deal with students phones.B.
43、 Whether the ways to handle phones are effective.C. How some parents deal with their childrens phones.D. Whether students are willing to give up using phones.【答案】24. C 25. A 26. D 27. C【解析】这是一篇议论文。作者通过Kelly Chavis的课堂实验展示了智能手机对学生的影响,并引一些专业人士的观点来支持个人的论证,继而说明了学校就学生使用手机问题采取的措施。【24题详解】细节理解题。根据第一段But not
44、even the students realized how much of a problem the devices were until Chavis did an in-class experiment.和下文可知,直到查维斯在课堂上做了一个实验,学生们才意识到这些设备有多大的问题:焦虑、睡眠不足等问题,故查维斯的实验目的是想去展示手机对青少年的影响很大,故选C项。【25题详解】推理判断题。根据第二段的Chavis is among a growing number of teachersare now partly to blame for increasing the levels
45、 of“One girl, just during the one hour, got close to 150 Snapchat notifications. 150!” she said.越来越多的老师、家长和健康专家认为,学生的焦虑程度越来越高,部分原因是智能手机造成的,查维斯就是其中之一。“一个女孩在一个小时内收到了近150条Snapchat通知。150条!”,可知Chavis对于实验的结果是非常震惊的,故选A项。【26题详解】推理判断题。根据第三段的it is not a coincidence that youth mental health issues have risen w
46、ith the number of phones.可知Jean Twenge认为过度使用手机可能会伤害学生的身心。故选D项。【27题详解】推理判断题。根据最后一段的第一句Both schools and parents are starting to take steps to deal with the problem.可知最后一段讨论的是学校应采取的措施,那么接下来的段落可能会讨论的问题是一些父母如何处理他们孩子的手机。故选C项。CMention the word superhero, and the images that come to mind are of fictional ch
47、aracters like Spiderman, Wonder Woman, or Batman. However, photographer Josh Rossi has used his camera to show the worlds real superheroes young children who are battling severe diseases and disabilities.The event leading to the creative project began in 2016, when Rossi fulfilled his then three-yea
48、r-old daughters dream of becoming Wonder Woman. Thanks to the handmade costume and Rossis impressive Photoshop skills, the photoshoot instantly became a hit.Since it was Wonder Woman that brought about the idea, Rossi decided to focus on the superheroes that will appear alongside her in the upcoming
49、 movie, Justice League. To make the photoshoot more meaningful to the kids, he matched each child with a superhero with whom they had the most in common.The first member of the real-life “Justice League” was Kayden Kinckle. The five-year-old uses prosthetics (假肢) to walk because both his legs had to
50、 be cut off due to a born disorder. To Rossi, Kaydens perfect superhero was Cyborg, who was a healthy boy before a terrible accident left him injured, forcing his father to keep him alive with robotic parts.Teagan Pettit was born with only half a heart and has already gone through three open-heart s
51、urgeries. According to Rossi, the nine-year-old fits the bill for Superman because they both have a weak heart. The fictional superhero grows weak when near Kryptonite (氪), while Teagens half heart is too weak to control his body temperature. The photographer says, “Superman and Teagan both have hea
52、rts of steel!”28. What led Rossi to begin his heartwarming project?A. He was a big fan of superheroes.B. He photographed his daughter as Wonder Woman.C. He was asked by many parents to film their children.D. He wanted to advertise the upcoming movie.29. Kayden is similar to _ according to Rossi.A. C
53、yborg.B. Wonder Woman.C. Teagan.D. Batman.30. What does the underlined phrase “fits the bill for” in the last paragraph mean?A. loves.B. matches.C. orders.D. watches.31. What can be a suitable title for the text?A. A Superhero PhotographerB. Fictional SuperheroesC. Fans of SuperheroesD. Real-life Su
54、perheroes【答案】28. B 29. A 30. B 31. D【解析】这是一篇说明文。讲述了摄影师Josh Rossi用他的相机记录了与病魔抗争的真正的“超级英雄”与严重疾病和残疾作斗争的儿童。【28题详解】细节理解题。根据第一段的However, photographer Josh Rossi has used his camera to show the worlds real superheroes和第二段的The event leading to the creative project began in 2016, when Rossi fulfilled his then
55、 three-year-old daughters dream of becoming Wonder Woman. 可知让罗西开始了他的暖心计划的诱因是他给女儿拍了一张神奇女侠的照片,故选B项。【29题详解】细节理解题。根据第四段的To Rossi, Kaydens perfect superhero was Cyborg可知根据罗西的说法,凯登和神奇女侠很像。故选A项。【30题详解】词义猜测题。根据语境和最后一段的According to Rossi, the nine-year-old fits the bill for Superman because they both have a
56、weak heart. 根据因为他们的心脏都很虚弱,可推断,这个9岁的孩子符合了超人的条件,根据句意可知,此处fits the bill for与match“匹配”意思相近,故选B项。【31题详解】主旨大意题。通读全文以及第一段的to show the worlds real superheroes可知,摄影师Josh Rossi用他的相机记录了与病魔抗争的真正的“超级英雄”,故选D项。DAfter disappearing for over 19 years, measles (麻疹) is making a comeback in America. Since January 2019,
57、the disease has infected more than 700 people, mostly small children, and the number seems to be increasing daily.Measles is an infectious disease that typically begins with a high fever, cough, runny nose, and red, watery eyes. Many people also lose their appetites and feel sleepy. About three to f
58、our days after the symptoms start, the person breaks out into a rash (皮疹) that begins on the face at the hairline and then spreads to the neck and the rest of the body.In healthy people, the recovery, which takes between two to three weeks, starts soon after the rash begins. However, for about 40 pe
59、rcent of patients mainly kids under the age of five or older adults the disease often leads to pneumonia (肺炎), which, if left untreated, could result in death.The recent outbreak is thought to have been caused by travelers picking up the virus in a country where the disease is still existing and exp
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
二年级下册语文课件-3.1雨后春笋∣ 长春版(2016) (共30张PPT).ppt
