2021届高考英语一轮总复习 Book 7 Unit 4 Sharing课时跟踪练 新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高考英语一轮总复习 Book Unit Sharing课时跟踪练 新人教版 2021 高考 英语 一轮 复习 Sharing 课时 跟踪 新人
- 资源描述:
-
1、课时跟踪练34 Unit 4 Sharing.阅读理解AThirtynine years ago,a young man named Ma Yun met an Australian family by Hangzhous West Lake.Five years later,Ken Morley,the father of the family,invited Ma to Australia,which would be the first time for Ma to travel abroad.After staying in Newcastle for 29 days,Ma came
2、back to China as a changed person.“What impressed me most was that the world is full of wonders,”Ma,now known as Jack Ma,one of the founders of Chinese ecommerce giant Alibaba,said in an interview.“What you learned from books and your parents is not necessarily true.You need to experience everything
3、 by yourself,and to think with your own mind.”That was perhaps one of the earliest thoughts that Ma had had about education.This is why when the news came that Ma was going to step down as the executive chairman of Alibaba and return to education,it wasnt exactly a surprise.After all,over the past d
4、ecade,Ma has devoted himself to education:He cofounded Hupan University in Hangzhou for entrepreneurship(企业家精神)studies;he established foundations to support teachers and headmasters in rural areas in China;he also set up the Ma & Morley Scholarship at the University of Newcastle to give back to the
5、kindness that an Australian stranger once showed to a random Chinese boy.“Teaching maths,English and business is beyond my plan.Teaching young people how to face challenges is what matters,”Ma said.So,while some people may say that Mas stepping down from Alibaba is like the end of an era,Ma himself
6、sees his return to education as“the beginning of an era”1What does Ma Yun suggest for young people?APurchasing on the Internet.BFollowing books and parents.CTravelling abroad to broaden mind.DExperiencing the world by themselves.2Why did Ma Yun set up a scholarship in Australia?ATo show his gratitud
7、e in return.BTo earn more money on education.CTo increase his companys influence.DTo inspire Chinese overseas students.3What would Ma Yun teach in his university?AHow to study maths and English.BHow to start a business.CHow to run ecommerce.DHow to face challenges.4What can be the best title for the
8、 text?AHow to Become GreatBReturning to EducationCThe Internet EmpireDLearning by Doing【语篇解读】马云从自己早期的亲身经历中获得一些对教育事业的感悟,希望年轻人能够亲身经历并学会面对挑战。尽管一些人将他卸任阿里巴巴董事局主席看作“一个时代的结束”,但马云认为自己重返教育事业则是“一个时代的开始”。1解析:细节理解题。根据文章前两段介绍的马云年轻时在澳大利亚纽卡斯尔市待了29天,感悟到“世界充满了奇迹”,以及第二段中的“You need to experience everything by yourself
9、”可知,马云建议年轻人要自己去体验世界。故选D项。答案:D2解析:细节理解题。根据文章第三段最后一句可知,马云在澳大利亚设立奖学金是为了回馈他曾受到的帮助,以表达感激之情。故选A项。答案:A3解析:细节理解题。根据最后一段的内容可知,数学、英语以及商业都不是马云想要教的内容,教年轻人如何面对挑战才是重要的事情。故选D项。答案:D4解析:主旨大意题。文章第一、二段由马云的个人经历引出马云对教育的理解,并结合第三段开头的“This is why.return to education,it wasnt exactly a surprise.”可知,本文主要介绍了马云重返教育业之事。故选B项。答案:
10、BB“For thousands of years,people have known that the best way to understand a concept is to explain it to someone else.While we teach,we learn,” said Roman philosopher Seneca.Now scientists are bringing this ancient wisdom uptodate.Theyre documenting why teaching is such a fruitful way to learn,and
11、designing innovative ways for young people to engage in instruction.Researchers have found that students who sign up to tutor others work harder to understand the material,recall it more accurately and apply it more effectively.Student teachers score higher on tests than pupils whore learning only f
12、or their own sake.But how can children teach others while learning themselves? One answer:They can tutor younger kids.Some studies have found that firstborn children are more intelligent than their laterborn siblings(兄弟或姐妹)This suggests their higher IQs result from the time they spend teaching their
13、 siblings.Now educators are experimenting with ways to apply this model to academic subjects.They engage college undergraduates to teach computer science to high school students,who in turn instruct middle school students on the topic.But the most cuttingedge tool under development is the “teachable
14、 agent”a computerized character who learns,tries,makes mistakes and asks questions just like a realworld pupil. Computer scientists have created an animated(动画的)figure called Bettys Brain,who has been “taught”about environmental science by hundreds of middle school students.Student teachers are moti
15、vated to help Betty master certain materials.While preparing to teach,they organize their knowledge and improve their own understanding.And as they explain the information to it,they identify problems in their own thinking.Feedback from the teachable agents further enhances the tutors learning.The a
16、gents questions force student tutors to think and explain the materials in different ways,and watching the agents solve problems allows them to see their knowledge put into action.Above all,its the emotions one experiences in teaching that facilitate learning.Student tutors feel upset when their tea
17、chable agents fail,but happy when these virtual pupils succeed as they derive pride and satisfaction from someone elses accomplishment.5What are researchers rediscovering through their studies?ASenecas thinking is still applicable today.BBetter learners will become better teachers.CHuman intelligenc
18、e tends to grow with age.DPhilosophical thinking improves instruction.6What do we learn about Bettys Brain?AIt is a character in a popular animation.BIt is a teaching tool under development.CIt is a cuttingedge app in digital games.DIt is a tutor for computer science students.7How does teaching othe
19、rs benefit student tutors?AIt makes them aware of what they are strong at.BIt motivates them to try novel ways of teaching.CIt helps them learn their academic subjects better.DIt enables them to better understand their teachers.8What is the key factor that eases student tutors learning?ATheir sense
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-361585.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
