分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型2021届高考英语一轮总复习 课时作业16 Module 4 Sandstorms in Asia(含解析)外研版.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:361617
  • 上传时间:2025-11-28
  • 格式:DOC
  • 页数:7
  • 大小:43KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021届高考英语一轮总复习 课时作业16 Module Sandstorms in Asia含解析外研版 2021 高考 英语 一轮 复习 课时 作业 16 Asia 解析 外研版
    资源描述:

    1、课时作业16Sandstorms in Asia.阅读理解AWhether its music, art, stage, screen, and restaurant, or the great outdoorstheres always something interesting going on in Hong Kong.Tim Yip:BlueArt, Costumes and MemoryWhat:A wellknown visual artist, costume designer, and art director for stage and film (particularly

    2、on his work for Crouching Tiger, Hidden Dragon, for which he won an Oscar), Tim Yip has been a proud promoter of Eastern aestheticism (唯美主义) for 30 years. For his first largescale solo exhibition in Hong Kong, Yip explores the nature of human imagination and the depths of the subconscious mind. Orga

    3、nized by Mark Holborn, the exhibition is expected to be praised due to Yips vision of “New Orientalism”Where:HKDI Gallery, Hong Kong Design Institute, 3 King Ling Road, Tseung Kwan OWhen:Until March 31,2019Alices Adventure at Starlight GardenWhat:Introduced last year, this exhibition became a huge h

    4、it, with more than 6,000 photos and videos posted online every day. Created by 27 multimedia digital artists from Korea, the exhibition features a 30foot rabbit hole for visitors to explore the fantasy world made famous in the book Alices Adventures in Wonderland. This Christmas, New Town Plaza deli

    5、vers a brandnew interactive digital version of the literary work. In particular, check out the seventh floor, with its bright lighting, glittering mirrors and roseshaped decoratons.Where:New Town Plaza, 18 Sha Tin Centre Street, Sha TinWhen:Until January 13,2019We Travel in Our MindsWhat:This exhibi

    6、tion of sculpture aims to present ideas of theatricality, the fantastical travel and exchange, with figures that take the forms of humans and animals. Made by artist Ethan Murrow, a professor at the School of the Museum of Fine Arts at Tufts University in Boston, these dreamlike objects are inspired

    7、 by puppetry (木偶戏), music, trade, navigation and beyond, with mixed effects of materiality, sound and imagination.Where:Duddells, Level 3, Shanghai Tang Mansion, 1 Duddell Street, CentralWhen:Until March 10,2019文章介绍了香港的三个艺术展览。1Which person mentioned in the passage has ever won a famous film award?AE

    8、than Murrow. BTim Yip.CMark Holborn. DAlice Green.答案:B解析:细节理解题。根据Tim Yip: BlueArt, Costumes and Memory部分中的particularly on his work for Crouching Tiger, Hidden Dragon, for which he won an Oscar可知,叶锦添曾获得过奥斯卡奖,故选B项。2What can be learned from the passage?ATim Yip, a wellknown visual artist, is devoted to

    9、 promoting Western arts.BAlices Adventure as Starlight Garden was not greeted with viewers approval.CHuman and animal sculptures are displayed in We Travel in Our Minds.DThe exhibition in New Town Plaza explores the depths of the subconscious mind.答案:C解析:细节理解题。根据We Travel in Our Minds部分中的“This exhib

    10、ition of sculpture aims to present ideas of theatricality, the fantastical travel and exchange, with figures that take the forms of humans and animals.”可知,We Travel in Our Minds这个雕塑展会展出人与动物的雕塑,故选C项。3What is the purpose of the passage?ATo introduce interesting exhibitions in Hong Kong.BTo encourage p

    11、eople to go outdoors.CTo advertise some nice art galleries in Hong Kong.DTo attract visitors to go shopping.答案:A解析:主旨大意题。根据文章第一段“Whether its music, art, stage, screen, and restaurant, or the great outdoorstheres always something interesting going on in Hong Kong.”可知,无论是音乐、艺术、舞台、银幕、餐厅,还是户外活动,香港总有有趣的事

    12、情发生,接着文章介绍了三个艺术展,故本文是为了介绍香港一些有趣的展览,故选A项。BIve been a volunteer in the Macmillan Glasgow Libraries programme for just over a year. I got involved because I was looking for something to volunteer for after I retired from work. I thought being a Macmillan Cancer Information and Support Volunteer might b

    13、e a good way to do that by using some of the skills I learned at work.At one time, I felt I made a real difference when a lady came in to use the service. She was very upset, but she was not the person with cancer. It was her partner. She had lots of things on her mind. We, together with a counselor

    14、, had a chat about her to help deal with all the emotions (情感) she felt. We knew we could arrange something, so we discussed with her what could be done for her family. She was relieved that we could get something arranged for her and liked the fact that we managed to get the ball rolling during her

    15、 visit.The good thing about having the services in the library is that the environment is nonclinical and therefore more relaxing than the hospital or doctors surgery. The team in the library are not medically trained. That means we do not use big words or medical terms very often.Its great that the

    16、 people who volunteer all work well together, helping each other to get a resolution (解决) for people who come in. Its good to have the team at the other end of the phone whenever we get something unusual. It is a pleasure to be able to help as a volunteer.本文是一篇夹叙夹议文。作者在本文中记叙了自己作为一名志愿者的经历。作者退休后,利用自己的

    17、技能去帮助那些需要帮助的人,并从中得到了快乐。4What can we infer about the author?AHe is a retired doctor.BHe is volunteering in a hospital.CHe is a counselor in cancer.DHe has fought against cancer before.答案:A解析:推理判断题。根据第一段的内容我们可以知道,作者现在已经退休,而且有医学方面的技能;结合第三段的内容,我们可以推测,作者是一名退休医生。5Why did the lady feel upset?ABecause she w

    18、as affected by cancer.BBecause her husband suffered from cancer.CBecause she didnt know how to treat cancer.DBecause she had a poor relation with her husband.答案:B解析:细节理解题。根据第二段中的“She was very upset, but she was not the person with cancer. It was her partner”和“we discussed with her what could be done

    19、 for her family”我们可以知道,这位女士的丈夫得了癌症。注意:此处的“partner”表示“配偶”。6What do we know about the volunteers?AThey do well in teamwork.BThey receive medical training.CThey all used to be helped.DThey often meet unusual things.答案:A解析:推理判断题。根据最后一段的首句“Its great that the people who volunteer all work well together he

    20、lping each other to get a resolution (解决) for people who come in”我们可以知道,所有的志愿者都能很好地共同工作,彼此帮助,为来求助的人提供好的解决方案,由此推知,他们具有很强的团队意识,善于团队合作。7Why does the author write this text?ATo call on readers to do voluntary work.BTo show us how to help those in trouble.CTo share his experiences as a volunteer.DTo teac

    21、h us how to take care of cancer patients.答案:C解析:写作意图题。综合全文的内容我们可以看出,本文主要讲述的是作者的志愿者经历。因此,作者写作的目的也就是要分享他作为志愿者的经历。.完形填空For my grandpa, Tatays 90th birthday, our family threw him a big party.We _1_ the backyard with colorful flags so it would look like the neighborhood parties with which Tatay _2_ in hi

    22、s home country of the Philippines. We _3_ a big lechon, a roasted pig. And the guests were _4_ to wear traditional Filipino clothes._5_ I was excited to wear an orange patadyonga Philippine skirt and wrapmy white husband Darren, from Nashville, Tenn, felt _6_ in his barong, a shirt woven from pineap

    23、ple leaf fibers. My aunt had told all the guests to dress in _7_ clothes.“I feel like this is cultural appropriation,” he said, pulling the collar and looking around _8_. “I honestly feel uncomfortable.”I could understand Darrens _9_. But wearing a barong to Tatays birthday partythis, I felt, was no

    24、t appropriation but _10_. It filled me with great _11_ to see my white husband in the clothing of my familys tradition. I knew my family was _12_, too. My uncle lent his clean shirt to Darren. My cousins wanted to _13_ photos with him.I _14_ him by saying he was expressing _15_ and a sense of unity

    25、with my Filipino family. And we were wearing these clothes as an act of _16_ to Tatay. He is losing his _17_but barong and patadyong and lechon, these are some of the things that _18_ in his mind.In that barong, Darrens standing next to Tatay _19_ that he was making an _20_ to understand and connect

    26、 with my family. And that, to me, was a beautiful thing.After all, appreciating different cultures helps understand the world.本文是一篇记叙文。文章主要讲述为了给作者的爷爷庆祝九十岁生日,作者一家举办了一个盛大的宴会,要求客人都穿上菲律宾的传统服装,作者来自异国的丈夫也一样,这让他非常紧张,但作者感觉他正努力融入作者的大家庭,同样作者也明白了欣赏不同的文化有利于理解世界。1A.sharedBdecoratedCprovidedDcovered答案:B解析:A项意为“分享

    27、”;B项意为“装饰”;C项意为“提供”;D项意为“覆盖”。根据上文中的“our family threw him a big party”可知,为了举办宴会,作者一家用彩旗装饰了后院。故B项正确。2A.put up Bcame up Cbrought up Dgrew up答案:D解析:A项意为“举起”;B项意为“走近,发生”;C项意为“抚养”;D项意为“成长”。根据语境可知,Tatay是在他菲律宾的家里长大的。故D项正确。3A.ordered Braised Ckept Dcaught答案:A解析:根据下文中的“a big lechon”可知,为了这次宴会作者一家订了一大份烤猪。故A项正确。

    28、4A.allowed Basked Cadmitted Dfound答案:B解析:根据语境可知,作者一家也要求所有的客人都穿上传统的菲律宾服装。故B项正确。5A.Since BOnce CWhile DWhen答案:C解析:根据下文内容可知,作者非常兴奋得穿着一条橘色的菲律宾裙子,戴着围巾,而作者的丈夫却穿着用菠萝叶纤维织成的巴隆衬衫。上下文构成转折关系,含有对比之意,while意为“然而”。故C项正确。6A.suitable Bcomfortable Cstressful Dnervous答案:D解析:A项意为“合适的”;B项意为“舒适的”;C项意为“有压力的”;D项意为“紧张的”;根据下文

    29、“I honestly feel uncomfortable.”可知,作者的丈夫感到紧张。故D项正确。7A.traditional Bregular Cplain Dexpensive答案:A解析:根据上文中的“to wear traditional Filipino clothes”可知,作者的阿姨让所有客人都穿上菲律宾传统服装。故A项正确。8A.patiently Bbravely Ctiredly Dworriedly答案:D解析:A项意为“耐心地”;B项意为“勇敢地”;C项意为“劳累地”;D项意为“担忧地”。根据下文“I honestly feel uncomfortable.”可知,

    30、作者的丈夫说话时拉了拉衣领,环顾四周,显得很担忧。故D项正确。9A.argument Bcondition Canxiety Dcuriosity答案:C解析:A项意为“争论”;B项意为“状况”;C项意为“忧虑”;D项意为“好奇心”。根据语境可知,作者能理解丈夫的担忧。故C项正确。10A.difference BappreciationCinfluence Dexpectation答案:B解析:A项意为“差异”;B项意为“欣赏,感激”;C项意为“影响”;D项意为“期望”。根据语境可知,作者认为穿着巴隆衬衫并不是文化挪用,而是一种欣赏。故B项正确。11A.faith Bdisappointmen

    31、tCpride Dcomplaint答案:C解析:A项意为“信任”;B项意为“失望”;C项意为“自豪”;D项意为“抱怨”。根据上下文语境可知,看见丈夫穿着菲律宾的传统服装,作者的心里充满了自豪。故C项正确。12A.excited Binterested Cembarrassed Dannoyed答案:A解析:A项意为“兴奋的”;B项意为“有趣的”;C项意为“窘迫的”;D项意为“烦闷的”。根据语境可知,作者的家人也感到兴奋。故A项正确。13A.develop Bsend Ctake Dexchange答案:C解析:根据本句“My cousins wanted to _ photos with h

    32、im.”可知,侄子们想和他一起拍照。take photos意为“拍照”。故C项正确。14A.comforted BchangedCignored Dattracted答案:A解析:A项意为“安慰”;B项意为“改变”;C项意为“忽视”;D项意为“吸引”。根据本句“I _ him by saying he was.with my Filipino family.”可知,作者在安慰丈夫。故A项正确。15A.fear Bregret Chappiness Dsupport答案:D解析:根据下文中的“and a sense of unity with my Filipino family”可知,作者安慰

    33、丈夫说他正表达着对菲律宾家庭的支持和一种在一起的团结感。故D项正确。16A.courage Btrust Ckindness Ddevotion答案:C解析:A项意为“勇气”;B项意为“信任”;C项意为“善意,友好行为”;D项意为“热爱”。根据第二段第一句中的“Tatay _ in his home country of the Philippines”可知,穿着这些菲律宾传统服装是对Tatay的一种友善。故C项正确。17A.wealth Bmemory Chome Dheart答案:B解析:A项意为“财富”;B项意为“记忆”;C项意为“家”;D项意为“心脏”。根据上文语境可知,作者的爷爷Ta

    34、tay已经90岁了,正在失去自己的记忆。故B项正确。18A.remain Bgrow Creturn Ddisappear答案:A解析:根据语境可知,虽然作者的爷爷正在失去记忆,但关于这次宴会的东西仍然留在他的记忆里。remain意为“留下,保持”。故A项正确。19A.promised Bnoticed Csounded Dshowed答案:D解析:根据语境可知,Darren穿着那件巴隆衬衫站在Tatay旁边,展现出他正努力地理解并融入作者的家庭。故D项正确。20A.offer Beffort Cexample Dexcuse答案:B解析:根据语境可知,作者的丈夫正努力地理解并融入作者的家庭。make an effort to do sth.意为“努力做”。故B项正确。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021届高考英语一轮总复习 课时作业16 Module 4 Sandstorms in Asia(含解析)外研版.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-361617.html
    相关资源 更多
  • 六年级上册英语素材Unit 3 说课稿1人教.doc六年级上册英语素材Unit 3 说课稿1人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects7_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects7_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 3 My weekend plan 知识详解 人教PEP.doc六年级上册英语素材Unit 3 My weekend plan 知识详解 人教PEP.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects6_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects6_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 3 My weekend plan 教学反思人教.doc六年级上册英语素材Unit 3 My weekend plan 教学反思人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects5_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects5_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 2 说课稿人教.doc六年级上册英语素材Unit 2 说课稿人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects3_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects3_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 2 Ways to go to school知识详解 人教.doc六年级上册英语素材Unit 2 Ways to go to school知识详解 人教.doc
  • 六年级上册英语素材Unit 1 第一课时 教案人教.doc六年级上册英语素材Unit 1 第一课时 教案人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects2_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects2_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 1 How can I get there 知识详解 人教.doc六年级上册英语素材Unit 1 How can I get there 知识详解 人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects1_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects1_广东开心英语.ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects10_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects10_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材 一般过去时 牛津译林.doc六年级上册英语素材 一般过去时 牛津译林.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you4_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you4_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语知识点及练习题Module 8丨外研版.doc六年级上册英语知识点及练习题Module 8丨外研版.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you2_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you2_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语测试题第三单元_牛津译林(一起).doc六年级上册英语测试题第三单元_牛津译林(一起).doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you1_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you1_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语模块试卷Module 13 外研版.doc六年级上册英语模块试卷Module 13 外研版.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语期末试题-质量检测2018- 人教.doc六年级上册英语期末试题-质量检测2018- 人教.doc
  • 2020-2021学年浙江省高二下学期期末考试英语模拟试卷分类汇编:应用文写作专题(含解析).docx2020-2021学年浙江省高二下学期期末考试英语模拟试卷分类汇编:应用文写作专题(含解析).docx
  • 四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high4_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high4_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语期末试题轻巧夺冠∣1718 牛津译林(一起)(含答案).doc六年级上册英语期末试题轻巧夺冠∣1718 牛津译林(一起)(含答案).doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high3_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high3_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语期末试题轻巧夺冠_广州版(无答案).doc六年级上册英语期末试题轻巧夺冠_广州版(无答案).doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high2_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high2_湘少版.ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1