2021届高考英语一轮新优化复习(浙江专用):普通高校招生模拟考试英语试题2 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高考英语一轮新优化复习浙江专用:普通高校招生模拟考试英语试题2 WORD版含解析 2021 高考 英语 一轮 优化 复习 浙江 专用 普通高校 招生 模拟考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、浙江省普通高校招生模拟考试英语试题(二)(时间:120分钟满分:150分)第卷第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。W:The movie doesnt start until later. I was thinking we could get some food first.M:Im not that hungry. I still need to get m
2、y mom a Christmas present. Maybe we could check out a few stores.W:Sure. Let me just grab a snack before we go.1.What will the man do before going to the cinema?A.Go shopping.B.Visit his mom.C.Get something to eat.答案AM:Our flight takes off at midnight. When do you think we should be at the airport?W
3、:For international travel,youre supposed to be at the airport two hours early in order to give yourself enough time to check your bags and get through the security check.2.What time do the speaker need to be at the airport?A.At 2:00 p.m.B.Around 11:00 p.m.C.No later than 10:00 p.m.答案CM:Could you dri
4、ve a little faster,honey? I appreciate you giving me a ride,but Im going to be late to my office if we dont hurry up.W:Im going as fast as I can. Next time,you should take a taxi so you can complain about all you want!3.What is the relationship between the speakers?A.Husband and wife.B.Taxi driver a
5、nd passenger.C.Co-workers.答案AM:According to the report,about 90 percent of the students did quite well in history,but only 70 percent in literature.W:Well,I still think that history is a little more complicated than literature.4.What subject does the woman think less difficult?A.Literature.B.History
6、.C.Mathematics.答案AW:Would you like to donate a dollar to help save the dolphins? I work with Dolphin Aid,which helps protect them from hunters.M:Yes,of course. I love all animals.Here is 5 dollars.W:Thank you so much,sir! Youve helped us reach our goal of raising 100 dollars today!5.How much did the
7、 woman plan to raise today?A.One dollar.B.Five dollars.C.One hundred dollars.答案C第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。M:Oh,your baby is so cute! How old is she?W:Shes four months
8、old. She is cute,but Im very tired. She never sleeps! After I gave birth,she slept a lot. Now shes older,she is awake all night.M:Does she cry a lot? Maybe you should take her to the doctor.W:Last week,she cried every night. At work,I feel tired all the time. I took her to the doctor and he said she
9、 was healthy.M:Yes,its normal for babies to cry. You should hire a babysitter this weekend and sleep.6.Why does the woman feel tired?A.She recently gave birth.B.She has to work all the time.C.Her baby is awake all night.答案C7.What did the doctor tell the woman?A.Her baby is healthy.B.She should hire
10、a babysitter.C.Its normal for babies to cry.答案A听第7段材料,回答第8、9题。M:Which countries have you been to?W:Ive been to most of the countries in Europe,several countries in AsiaChina,Japan,South Korea and Thailand-and to the United States and Canada.M:I thought you had been to Australia too.W:No,but Im plann
11、ing on visiting Australia and New Zealand soon. Ive heard that they are beautiful countries. Which is the most beautiful country youve been to?M:I think Id say Norway. It has many little islands,waterfalls and mountains.W:Isnt it really cold there?M:Well,the north of Norway is almost always cold,but
12、 farther south,it can be fairly warm in summer. Its a wet country,so theres snow almost everywhere in winter.W:Ive been to other Scandinavian countries,but not to Norway. Perhaps I should go there for some winter sports.8.Which countries has the woman already been to?A.Canada and Australia.B.Singapo
13、re and America.C.China and South Korea.答案C9.What can we learn about Norway?A.Its always cold all over the country.B.It snows everywhere in winter.C.Its very dry in summer.答案B听第8段材料,回答第10至第12题。M:Hey,Im calling to say that Im running late to the airport. Can you make sure that the plane doesnt take of
14、f without me?W:Ill try. I will let them know youre on the way.M:Thank you. Im just sitting here in traffic. There must be an accident or something. Ive been here for 30 minutes,and Ive barely make it onto the bridge.W:Oh,thats not good. I just arrived,and Im checking my luggage now.M:This traffic is
15、 really stressing me out. I dont want to have to take a later flight.W:Im sure youll be able to make it. The plane doesnt leave for another 2 hours.M:Yes,but Google Maps is telling me that I wont be at the airport for another hour and 45 minutes,which means Ill only have 15 minutes to check my bags,
16、get through security,and arrive at the gate. Thats impossible!W:You can ask to skip to the head of the line in security. Theyre usually pretty good about that when you say you might miss your flight.M:I hope so.10.Why will the man be late?A.Hes stuck in traffic.B.He had an accident.C.He didnt make i
17、t onto the bridge in time.答案A11.When is the plane scheduled to leave?A.In 45 minutes.B.In two hours.C.In 20 minutes.答案B12.How does the man probably feel?A.Positive.B.Stressed out.C.Apologetic.答案B听第9段材料,回答第13至第16题。M:Oh,wow. I cant believe today is our last day of school! No more teaching for three mo
18、nths straight! So where are you going for summer vacation?W:A couple of months ago,one of my students gave me a magazine. I was greatly interested in it. Now I get it in my mailbox every month.M:Why dont you just read it online?W:Well,I just love the photos,and sometimes I cut them out and put them
19、up on my wall.M:Huh?W:I have been planning my vacation ever since I got that first magazine. I pick the most interesting photos,cut them out,and put them up on my wall. I look at them and decide where I want to go most.M:Most people just do that on Facebook,you know.W:Well,I just prefer to do it thi
20、s way.M:So how many photos do you have on your wall?W:About a dozen.M:So have you decided where you will go?W:Oh,yes. I even have plane ticket.M:I cant wait to hear where it is. Two months of planning and studying photos.okay,so.where are you going?W:To Morocco! Ill be there for a month!M:That sound
21、s great!13.What does the woman do for a living?A.Shes a teacher.B.Shes a travel writer.C.Shes still a student.答案A14.How long is the speakers vacation?A.Three months long.B.Two months long.C.One month long.答案A15.What does the woman like to do with photos?A.Post them on Facebook.B.Put them up on her w
22、all.C.Put them in a box.答案B16.What is true about the womans vacation plan?A.She is going to Europe.B.She will go to many places.C.She will travel by plane.答案C听第10段材料,回答第17至第20题。And that was Michael with tonights traffic report. Good evening,Im Mark with this evenings weather. Weve had some strange w
23、eather the last few days. The rain poured on Monday and temperatures were in the low sixties,making many of us think that a storm was headed in but by Tuesday afternoon,we were seeing temperatures in the high nineties and no rain in sight! Then Wednesday brought high winds and some power failures in
24、 areas at the base of Mount Shasta. On Thursday,rain came again and temperatures dropped well below the forties. Some people even thought it might snow! But by Friday,we were seeing clear skies and sun once more. So far this morning,its been pretty clear. Tomorrow afternoon,we are expecting light sh
25、owers! Areas in the south should be seeing more rain than in the northern parts. Next week,we should be getting back to more normal weather. The rain will stop completely,and although there will be sun,you can expect colder temperatures during the day. Now over to Mitchell with the sports report.17.
26、Who gave the traffic report?A.Mark.B.Michael.C.Mitchell.答案B18.What happened on Thursday?A.There was a rise in temperature.B.The power went out.C.It was really cold.答案C19.When are light showers expected?A.Later this morning.B.Tomorrow afternoon.C.Next week.答案B20.What does the speaker suggest?A.It sho
27、uld be colder next week.B.Mount Shasta should be getting snow soon.C.Southern areas should remain dry.答案A第二部分阅读理解(共两节,满分35分)第一节(共10小题;每小题2.5分,满分25分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AI have a younger brother.To me,he is a fourteen-year-old kid named Joe,with blond hair and blue eyes.To others,he is d
28、ifferent.Where I see a kid who just needs a lot more attention,others see a mentally disabled boy,a kid who cannot walk or talk or think for himself.I see someone who just makes daily routine a bit less routine.Others see an annoyance,a bother.This is not to say that I have never felt resentful(怨恨的)
29、 toward Joe.He is my brother,and with that comes responsibility.“Gina,could you stay in tonight and watch your brother?” “Gina,do me a favor and feed him dinner and change his diaper(尿布) later,please?” “Could you come home right after school today and get Joe off the bus?”These are phrases that I ha
30、ve heard since I was twelve.And sure,they have made me resent my brother to a certain extent.I would think:thats not fair! Everyone else can stay after and be a member of this club,or get extra help from that teacher.Or,all my friends are going out tonight,why cant I?And,how come I have to feed him?
31、Hes not my son!However,the small amount of resentment I feel toward my brother is erased a thousand times over by what I have learned from him.Besides making me responsible from a young age,and helping me be more accepting of all kinds of people,he has taught me to be thankful for what I have.I know
32、 that there are moments in my life that I should cherish and that Joe will never experience.He will never laugh so hard that he cries.He will never feel the glory of a straight A report card.He will never comfort a best friend crying on his shoulder.And he will never know how much his family love hi
33、m.Because he will never know,it is up to me to know,every second,how lucky I am.It is up to me to realize that life should be lived to its fullest,and that you should always,always be grateful that God,or whoever are the powers that be,gave you the ability to live your life the way you were meant to
34、 live it.【语篇导读】本文是一篇夹叙夹议文。通过和有智力缺陷的弟弟比较,作者意识到自己是多么幸运,对于自己拥有的一切无比感激。作者认为要珍惜自己所拥有的,过充实的生活。21.We know from the first paragraph that Ginas brother .A.causes trouble to neighboursB.pays more attention to othersC.lives with mental disabilityD.considers daily routine a bother答案C解析细节理解题。根据第一段第四句“Where I see
35、 a kid who just needs a lot more attention,others see a mentally disabled boy,a kid who cannot walk or talk or think for himself.”可知,Gina 的弟弟智力上有缺陷。故选C项。22.If Mother asks Gina to look after her brother now,what will she probably answer?A.Im afraid not.B.No problem!C.It depends.D.Its not fair!答案B解析推理
36、判断题。根据第四段第一句可知,现在作者对她弟弟的怨恨荡然无存;由此可推知,如果现在妈妈要Gina照看弟弟,她很可能会痛快地回答“没问题!”故选B项。23.The passage intends to tell us that we should .A.value the glory of successB.appreciate what life gives usC.comfort unfortunate peopleD.treasure meaningful moments答案B解析写作意图题。本文作者通过和有智力缺陷的弟弟比较,意识到自己是多么幸运,对自己拥有的一切无比感激,作者感到要珍惜
37、自己所拥有的,过充实的生活。由此可知,B项“我们应该感激生活给予我们的一切”是作者真正想要告诉我们的。故选B项。B(2018浙江温州一模)An allergy,also known as an allergic disease,is an immune (免疫) system reaction to normally harmless things,such as dust,plants,animals or certain foods.Symptoms vary depending on the allergy.Common cold symptoms such as low fever,s
38、neezing,and a sore throat may all indicate allergies.What causes an allergic reaction is a question still puzzling scientists.Types of allergies have greatly increased since the mid-20th century,leading some experts to suggest the increased environmental pollution is held responsible.Some experts su
39、ggest that allergies are related with genes (基因) with twins being particularly likely to share the same problems.Often,an allergic reaction will develop in childhood,but since many reactions are likely to worsen with repeated exposure,symptoms can start to appear at any age.However,some people may o
40、vercome childhood allergies with age growing.Testing for an allergy can be a tricky process,particularly if an allergic reaction could threaten the victims life.Doctors often use a skin test method for a variety of possible allergic reactions.In skin testing,a tiny amount of an allergen (过敏源) is sho
41、t into a marked place of skin to see if the skin reacts negatively.If serious reactions are a concern,doctors can also use a blood test,although this takes more time and may be less accurate than skin testing.Treatment may depend on the type and severe degree of the patients allergic response.In som
42、e mild cases,such as sneezing caused by animal exposure,patients are told to avoid exposure when possible.Avoiding the food is also key with many food allergies,particularly those that can cause severe responses.When avoiding is impossible,some doctors may recommend shots.This intends to build up to
43、lerance (耐受力) in the immune system by exposing the patient to increasing small amounts of the allergen over time.【语篇导读】本文是一篇说明文。过敏是人体免疫系统对无害物质的一种异常反应。文章主要介绍了过敏的起因及症状、过敏源测试以及过敏的防治等。24.According to the passage,an allergy .A.is usually caused by foodsB.disappears with age growingC.may show various symp
44、tomsD.harms peoples immune system答案C解析细节理解题。根据文章第一段中的“Symptoms vary depending on the allergy.”可知,过敏反应症状是各不相同的。故选C项。25.The testing process of an allergy is .A.toughB.flexibleC.easyD.accurate答案A解析细节理解题。根据文章第三段中的“Testing for an allergy can be a tricky process.”可知,过敏反应测试是一个艰难的过程。故选A项。26.What is the prop
45、er way to prevent an allergy?A.Use a skin test method.B.Give victims regular shots.C.Build up peoples bodies.D.Avoid exposure to allergen.答案D解析推理判断题。根据文章最后一段中的“.patients are told to avoid exposure when possible.”以及“Avoiding the food is also key with many food allergies.”可知,预防过敏反应的基本途径是避免接触过敏源。故选D项。C
46、If you make a list of the worlds top ten most challenging jobs,chances are that being a teacher will not make the cut.But think about the discouraging task millions of educators face each day as they try to shape a group of often bad-tempered,wild kids into intelligent,well-rounded individuals.That
47、surely has to be the toughest job in the world,especially given that there is no promotion or bonus awaiting them even if they are wildly successful!What if these all-important individuals that we often take for granted(想当然)disappear from our lives?That was what Project Ed and Participant Medias Tea
48、ch campaign asked film-makers of all ages to imagine in their recently-held competition.Entitled “A World Without Teachers”,its purpose was to inspire more young people to become teachers.However,the 62 amazing video submissions also serve as a reminder of how horrible things would be if we didnt ha
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-361622.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2023七年级语文上册 第3单元 11《论语》十二章 第2课时上课课件 新人教版.pptx
