2021届高考英语一轮统考复习北师大版课时作业:必修3 UNIT7 THE SEA WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高考英语一轮统考复习北师大版课时作业:必修3 UNIT7 THE SEA WORD版含答案 2021 高考 英语 一轮 统考 复习 北师大 课时 作业 必修 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、Unit 7 The Sea.完形填空Events began to unfold on Saturday evening on the Panama City Beach in Florida when Roberta Ursrey and her husband saw their two young sons screaming for help from 100 yards out into the ocean. A nearby couple tried to _1_ the boys, but they also became caught in the riptide (裂流区)
2、. Several of the other Ursrey family members, _2_ to save the struggling swimmers, became _3_ as well.There was no lifeguard _4_. The police decided to wait for a rescue boatbut the _5_ was getting more serious by the second. The victims had already been _6_ to keep their heads above water for twent
3、y minutes, and they were _7_.Beach goers started _8_ the crowd of onlookers to form a human chain. Dozens of people, several of _9_ couldnt even swim themselves, linked _10_ and marched into the ocean. Among the onlookers was Jessica Mae Simmons, whose husband _11_ the crowd to form a chain. As she
4、watched the human chain _12_ toward the swimmers, she knew that she could help. “I have always been a(n) _13_ swimmer,” Simmons wrote on Facebook. “I was _14_ I could get them to the human chain of people that wanted to help.”Simmons and her husband then _15_ surfing boards and swam down the chain u
5、ntil they reached the swimmers. First, they helped the two young boys _16_ the human chain. Then, they went back for Roberta, who was just starting to lose _17_ by the time she was rescued . When the last _18_ was brought back to the beach, the crowd began to cheer. Over 80 onlookers formed a human
6、chain to save nine people from a _19_ riptide. This beach rescue proves that anyone _20_ be a hero.篇章导读:本文是一篇记叙文。当两名年幼的男孩卷入激流时,数人前去救援。不幸的是,救援的人也全部陷入激流之中。万分危急之下,80多位旁观者组成了“人链”,终于成功地救起了被困者。1A.strikeBcallCwarnDrescue答案:D在附近游泳的一对夫妇试图营救这两名男孩,但也陷入了激流中。2A.attemptingBmanagingCfailingDrefusing答案:Aattempt在此用作
7、动词,意为“尝试”,符合语境。3A.injuredBhurtCtrappedDseparated答案:C罗伯塔尤塞里的家庭成员尝试着去救人,也被困住(trap)了。4A.under wayBon dutyCin vainDon display答案:B介词短语on duty意为“值班”,符合语境。under way “在进行中”;in vain “白费地,徒劳地”;on display “展出中”。5A.revolutionBconversationCconservationDsituation答案:D但每过一秒,情况(situation)会变得更加严重。6A.strugglingBtendin
8、gCpretendingDexpecting答案:Astruggle在此用作动词,意为“挣扎,费劲地做某事”,符合语境。7A.thrilledBdisappointedCexhaustedDtouched答案:C他们已筋疲力尽(exhausted)了。8A.taking onBworking onCtrying onDcalling on答案:D海滩上有人号召旁观者组成“人链”来救人。call on意为“号召,呼吁”,符合语境。9A.whomBwhichCthatDwhose答案:A此处为“代词介词关系代词”引导的定语从句。先行词为人,且在介词之后,故填whom。10A.headsBarmsC
9、legsDfeet答案:B根据常识判断,应该是手挽着手组成“人链”。故选B。11A.blockedBforcedCtoldDordered答案:C她的丈夫告诉(tell)大家组成“人链”救人。12A.rush BclimbCrollDstretch答案:Dstretch在此作为动词,意为“延伸,伸展”,符合语境。13A.awful BsuperbCclumsyDcommon答案:B由下一段可知,西蒙斯敢在这种危急的情况下下海救人,可见她的水性极好。superb意为“极好的,杰出的”,符合语境。14A.informedBthoughtCconvinced Ddisturbed答案:C“我”相信(
10、convinced)“我”能把这些受困的人救到“人链”这里来。15A.ignoredBspottedCabandonedDgrabbed答案:D西蒙斯和她的丈夫抓起(grab)冲浪板,游过“人链”,游向被困的游泳者。16A.reachBconnectClinkDcut答案:A首先,他们帮助两个男孩游到(reach)了“人链”处。17A.weightBconsciousnessCmemoryDheart答案:Blose consciousness意为“失去知觉”,符合语境。18A.winner BonlookerCvictimDrider答案:C当最后一个受害者被带回海滩时,人群开始欢呼。前文“
11、The victims had already been”有提示。属原词复现。19A.calmBmildCpoisonousDdangerous答案:D80多名旁观者组成“人链”从危险的(dangerous)激流中营救9名被困者。20A.canBshouldCmustDshall答案:A这次海滩救援行动证明了任何人都可能成为英雄。can在此是情态动词,表示可能性。.阅读理解A(2020山东师大附中高三(上)第四次模拟)Plastic waste has polluted the Arctic. Two new studies have spied bags, fishing rope and
12、tinier bits of rubbish in the Barents Sea. This sea sits north of Norway, Sweden, Finland and Russia. It mixes with the Arctic Ocean, which is even farther north.Plastic waste in the Arctic could harm wildlife and may hint that large volumes of human rubbish are collecting there, says Melanie Bergma
13、nn. She is one of the scientists who spotted the waste. She studies Earths oceans at the Alfred Wegener Institute in Bremerhaven, Germany. She first started counting bits of plastics in the Barents Sea because she kept spotting signs of the stuff there in images taken with deepsea cameras.Bergmann a
14、nd her colleagues counted pieces of plastic from an icebreaker, a boat designed to break through large blocks of ice in very cold waters. They also tracked plastic pieces they saw during helicopter rides over Arctic waters. The team found 31 pieces of plastic. “That doesnt seem like much, but it sho
15、ws us that weve really got a problem, one that extends even to this remote area, far from civilization,” Bergmann says. She and her colleagues described their findings October 21 in Polar Biology.Another team has also been counting plastics in the area. Those scientists took water from the Barents S
16、ea and counted the number of smaller bits of plastics, called microplastics.Plastic in the ocean is dangerous to animals. Some may get caught in rope or bags. And wildlife may swallow bags and other plastic bits. That makes them feel full. But some may eventually starve because they are not getting
17、the nutrients they need to live. Sometimes plastics also may break down in an animals body and release poisonous chemicals. If another animal later eats the one that swallowed plastic, it too can end up with poisonous chemicals in its body. This, in turn, can travel up the food web, endangering pred
18、ators (肉食动物)even people.篇章导读:本文是一篇说明文。塑料污染日益严峻,甚至远离人类文明的北极也难逃其危害,文章介绍了两项新研究的发现,进而指出塑料污染危害海洋生物,最终会危及人类。1What can be learned from Para.1?AEurope is surrounded by the Arctic Ocean.BThe Barents Sea is to the north of the Arctic.CThe Arctic Ocean is polluted by plastic rubbish.DEuropean countries are to
19、blame for the pollution.答案:C细节理解题。根据第一段第一句“Plastic waste has polluted the Arctic.”可知,这一段主要讲述的是塑料垃圾对北极地带的污染。故选C。2What has brought Bergmanns attention to plastic waste in Barents Sea?AHuman rubbish dumped in the sea.BPictures taken by deepsea cameras.CSea water taken to the laboratory.DWildlife spotte
20、d by helicopter.答案:B细节理解题。根据第二段中的“She first started counting bits of plastics in the Barents Sea because she kept spotting signs of the stuff there in images taken with deepsea cameras.”可知,她最先关注到这种现象是由于看到了来自海底深处相机拍摄的照片。故选B。3What concerned Bergmann according to Para.3?APlastic is found in the remote
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-361626.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
