2021届高考英语一轮统考复习北师大版课时作业:必修6 UNIT16 STORIES WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高考英语一轮统考复习北师大版课时作业:必修6 UNIT16 STORIES WORD版含答案 2021 高考 英语 一轮 统考 复习 北师大 课时 作业 必修 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、Unit 16 Stories.阅读理解A(2019新疆维吾尔自治区普通高考第二次适应性检测)Dwight Morrow was a famous banker and diplomat (外交官) of America in the 20th century. Once, Morrow travelled in Rugby, England after working there for a period of time. During this period, he left the station nearby to enjoy the scenery there. After walk
2、ing for a while, he found he couldnt find his way back. He felt worried, so he asked a local boy who was passing by him for the way. The boy told him, “Turn right from here until you see a grocery store and then turn left from there. Go straight on and you will find a place with a fourstreet crossro
3、ads . ”With that, the boy thought for a while and went on to say, “When you get there, you are not far from the station. Then youd better ask someone else. Even if I tell you now, you may not remember when you get there.” Following the boys directions, Morrow got to the fourstreet crossroads pretty
4、soon, and then asked a passerby there and quickly turned back to the station where he began. This was a small matter but it had a big influence on Morrow. He told people about this experience many times in his later life and even wrote about it in one of his books. Morrow realized that each persons
5、ability is limited and many problems cannot be solved in one day. Thus, we must act step by step and reach our goals gradually. 篇章导读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了外交官Dwight Morrow的一次问路经历以及这次经历给他的启发。1.What happened to Morrow during his stay in Rugby?A.He enjoyed travelling by train.B.He made friends with a local b
6、oy.C.He lost his way at a fourstreet crossroads.D.A local boy guided him part of the way to the station.答案:D细节理解题。根据第二段前两句可知,Morrow在Rugby期间,一个当地男孩给他指了一部分到车站的路。2.According to the boys directions, after Morrow got to the grocery store, he should _.A.go straightBturn leftC.cross the streetDturn right答案
7、:B细节理解题。根据第一段中的“Turn right from here until you see a grocery store and then turn left from there.”可知,按照那个男孩说的方向,Morrow到达杂货店后应该向左拐。3.Morrows experience of asking for directions can be best described as _.A.upsetBinstructiveC.confusingDcomplex答案:B推理判断题。根据最后一段最后两句“Morrow realized that each persons abil
8、ity is limited and many problems cannot be solved in one day. Thus, we must act step by step and reach our goals gradually.”可推知,Morrow的问路经历是有启发性的。4.Whats the best title of the text?A.Dont Count on Asking the Way OnceB.Dont be Afraid of Losing the WayC.Learn to Manage on Your OwnD.Morrows Unusual Exp
9、erience答案:A标题判断题。通读全文并根据最后一段最后两句可知,文章主要想告诉我们:很多问题不可能一次就全部解决,我们需要逐步采取行动并实现目标。故A项最适合作为本文标题。B(2019浙江高考)Zachariah Fike has an unusual hobby. He finds old military (军队的) medals for sale in antique stores and on the Internet. But unlike most collectors, Zac tracks down the medals rightful owners, and retu
10、rns them.His effort to reunite families with lost medals began with a Christmas gift from his mother, a Purple Heart with the name Corrado AG. Piccoli, found in an antique shop. Zac knows the meaning of a Purple Hearthe earned one himself in a war as a soldier. So when his mother gave him the medal,
11、 he knew right away what he had to do.Through the Internet, Zac tracked down Corrados sister Adeline Rockko. But when he finally reached her, the woman flooded him with questions:“Who are you? What antique shop?” However, when she hung up, she regretted the way she had handled the call. So she calle
12、d Zac back and apologized. Soon she drove to meet Zac in Watertown, NY. “At that point, I knew she meant business,” Zac says. “To drive eight hours to come to see me.”The Piccolis grew up the children of Italian immigrants in Watertown. Corrado, a translator for the Army during WW, was killed in act
13、ion in Europe.Before hearing from Zac, Adeline hadnt realized the medal was missing. Like many military medals, the one Zacs mother had found was a family treasure. “This medal was very precious to my parents. Only on special occasions (场合) would they take it out and let us hold it in our hands,” Ad
14、eline says.As a child, Adeline couldnt understand why the medal was so significant. “But as I grew older,” Adeline says, “and missed my brother more and more, I realized that was the only thing we had left.” Corrado Piccolis Purple Heart medal now hangs at the Italian American Civic Association in W
15、atertown.Zac recently returned another lost medal to a family in Alabama. Since he first reunited Corrados medal, Zac says his record is now 5 for 5.篇章导读:本文是一篇记叙文。文章讲述了Zac的一个不同寻常的业余爱好:当在古董店或者网上找到旧的军队勋章时,他会设法找到其合法的主人并且归还。5.Where did Zac get a Purple Heart medal for himself?A.In the army.B.In an antiq
16、ue shop.C.From his mother.D.From Adeline Rockko.答案:A细节理解题。根据第二段中的“. he earned one himself in a war as a soldier”可知,Zac是在部队服役的时候获得了一枚紫心勋章,故A项正确。6.What did Zac realize when Adeline drove to meet him?A.She was very impolite.B.She was serious about the medal.C.She suspected his honesty.D.She came from a
17、 wealthy family.答案:B推理判断题。根据第三段最后两句可知,Zac意识到Adeline对这枚勋章是十分在意的,要不然她也不会打电话道歉,更不会驱车8小时来见自己,故B项正确。7.What made Adeline treasure the Purple Heart?A.Her parents advice.B.Her knowledge of antiques.C.Her childhood dream.D.Her memory of her brother.答案:D细节理解题。 根据第六段第二句可知,Adeline珍视那枚勋章是因为那是他们留下的唯一东西,承载着姐姐对弟弟的思
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-361629.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
