2021届高考英语一轮统考复习北师大版课时作业:选修8 UNIT22 ENVIRONMENTAL PROTECTION WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- Unit 22 Environmental 2021高考英语一轮复习 2021高考英语一轮统考复习 Unit22 高考英语一轮总复习 2021高三统考北师大版英语一轮 高三统考北师大版英语一轮
- 资源描述:
-
1、Unit 22 Environmental Protection课时作业.阅读理解A(2020陕西省部分学校第一学期摸底检测) A biologist once criticized for stealing eggs from the nests of the rarest bird in the world has been awarded the “Nobel Prize” of conservation after his methods saved nine species from extinction.Professor Carl Jones won the 2016 India
2、napolis Prizethe highest accolade in the field of animal conservationfor his 40 years of work in Mauritius, where he saved an endangered kestrel (红隼) from becoming the next Great Auk.When the 65yearold first travelled to the east African island in the 1970s, he was told to close down a project to sa
3、ve the Mauritius kestrel. At the time there were just four left in the wild, making it the rarest bird on Earth. However, he stayed, using the techniques of captive breeding (人工繁殖), which involved snatching eggs from the birds nests and hatching them under incubators (孵化器), prompting the mothers to
4、lay another set of eggs in the wild.A decade later, the number of Mauritius kestrels had soared to over 300 and today there are around 400 in the wild. The biologist has also made an effort to bring other rare species back from the edge of extinction, including the pink pigeon, echo parakeet and Rod
5、rigues warbler.Prof Jones was awarded the $250,000 prize at a ceremony in London.“As a young man in my 20s, I certainly didnt enjoy the stress and the tension of the criticism I received.” Reflecting on the start of his career, he said the Mauritius kestrel project had been seen as a “dead loss” at
6、the time. In the 1970s there was fierce opposition to the captive breeding techniques, with critics arguing that they were too risky and took the emphasis off breeding in the wild.Prof Jones has devoted his whole life to his work, only becoming a father for the first time at 53. He said receiving th
7、e prize was particularly important to him, because it proved that his work to save birds was right.篇章导读:本文是一篇说明文。卡尔琼斯教授曾因偷稀缺鸟类的蛋而被指责,然而,他后来在保护动物领域被授予“诺贝尔奖”,他用自己的方法挽救了九种濒危物种。1.What does the underlined word “accolade” mean in Paragraph 2?A.Return.BLevel.C.Honor.DResearch.答案:C词义猜测题。根据画线词前的“won the 2016
8、 Indianapolis Prize”并结合语境可推知,画线词意为“荣誉”。2.According to the passage, Great Auk is _.A.an endangered birdBan extinct birdC.a popular birdDa fierce bird答案:B推理判断题。根据第二段中的“he saved an endangered kestrel (红隼) from becoming the next Great Auk”可推知,Great Auk是一种已灭绝的鸟。3.What can we know from the figures in Para
9、graph 4?A.Taking eggs from the nests has worked well.B.The wild environment for kestrels has changed a lot.C.The kestrel has adapted to the life in the wild.D.Its difficult to protect kestrel.答案:A推理判断题。根据第三段最后两句以及第四段第一句“A decade later, the number of Mauritius kestrels had soared to over 300 and toda
10、y there are around 400 in the wild.”可知,当时野生毛里求斯红隼只剩4只,琼斯教授采用人工繁殖的方法来救助毛里求斯红隼。10年后,毛里求斯红隼的数量飙升到300多只,如今野生红隼约有400只。由此可推知,从鸟巢中拿出鸟蛋进行人工繁殖的方法效果很好。4.Prof Jones idea of taking eggs from the birds nests _.A.was proved of no useB.was widely acceptedC.was promoted officiallyD.was criticized by some people答案:D
11、细节理解题。根据倒数第二段中的“. the tension of the criticism I received .”“dead loss” “In the 1970s there was fierce opposition to the captive breeding techniques . in the wild.”可知,琼斯教授从鸟巢中拿出鸟蛋来进行人工繁殖的方法受到了一些人的批评。B(2020浙江高考)California has lost half its big trees since the 1930s, according to a study to be publish
12、ed Tuesday and climate change seems to be a major factor (因素).The number of trees larger than two feet across has declined by 50 percent on more than 46,000 square miles of California forests, the new study finds. No area was spared or unaffected, from the foggy northern coast to the Sierra Nevada M
13、ountains to the San Gabriels above Los Angeles. In the Sierra high country, the number of big trees has fallen by more than 55 percent; in parts of southern California the decline was nearly 75 percent.Many factors contributed to the decline, said Patrick McIntyre, an ecologist who was the lead auth
14、or of the study. Woodcutters targeted big trees. Housing development pushed into the woods. Aggressive wildfire control has left California forests crowded with small trees that compete with big trees for resources (资源).But in comparing a study of California forests done in the 1920s and 1930s with
15、another one between 2001 and 2010, McIntyre and his colleagues documented a widespread death of big trees that was evident even in wildlands protected from woodcutting or development.The loss of big trees was greatest in areas where trees had suffered the greatest water shortage. The researchers fig
16、ured out water stress with a computer model that calculated how much water trees were getting in comparison with how much they needed, taking into account such things as rainfall, air temperature, dampness of soil, and the timing of snowmelt (融雪).Since the 1930s, McIntyre said, the biggest factors d
17、riving up water stress in the state have been rising temperatures, which cause trees to lose more water to the air, and earlier snowmelt, which reduces the water supply available to trees during the dry season.篇章导读:本文是一篇说明文。调查表明,加利福尼亚州的大树变少了,而气候变化是其中的一个主要因素。5.What is the second paragraph mainly abou
18、t?A.The seriousness of bigtree loss in California.B.The increasing variety of California big trees.C.The distribution of big trees in California forests.D.The influence of farming on big trees in California.答案:A段落大意题。第二段通过列举一系列数字表明,加利福尼亚州的大树减少的严重性,故A项正确。6.Which of the following is wellintentioned bu
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-361632.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
