2021届高考英语一轮联考质检卷精编(10)短文续写(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021 高考 英语 一轮 联考 质检 精编 10 短文 解析
- 资源描述:
-
1、2021届高三复习英语名校联考质检卷精编(10)短文续写1.阅读下面材料, 根据其内容和所给段落开头语续写两段, 使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为 150 左右。“Now, parents and students separate into two groups. You will be reunited at the end of the campus tour. ” Groups of incoming freshmen happily left their parents upon hearing this announcement. I was less than thrill
2、ed about starting college, let alone leaving my mothers side to tour the campus with other freshmen;I felt a little anxious. We followed the senior tour guide. The other freshmen chatted and made casual introductions as I dragged behind. How could I have believed I was ready for this?After all, it h
3、ad only been a few months since I left the hospital. I was feeling better for the first time in years. But college. . . ? My thinking was interrupted by a sweet female voice, Hi, Im Jennifer. Im Lauren, I replied. Where do you prefer to live?At home or on campus?she smiled. Im not sure, I said. You
4、should live on campus!It will be a lot of fun!she said. Before I could reply, the tour guide announced it was time to create our schedules and select the courses we wanted to take. We crowded into the Student Activity Center. Three seniors handed out thick course bulletins(课程公告)and forms that needed
5、 to be filled out. All around me, the sounds of turning papers and writing sounded like those given by an alarm clock. Others seemed to be moving through the process quickly but I hadnt even opened my course catalog(目录). Focus, I told myself. Just read through the catalog and find the courses you li
6、ke and a schedule that works. Psychology A or B, Geology 101, English, History, sections 1, 2, 3. . . The list went on and on. I panicked and almost started to cry. How was I supposed to know how to complete it?I was just relearning how to live in the real world, and they wanted me to make a schedul
7、e. How I wished someone could help me. Paragraph 1: Soon, other freshmen were handing in their forms._ _ _ _Paragraph 2: Then, I felt a warm hand on my shoulder._2.A boulder(巨石),as big as a house. Thats how the guidebook described Giant Rock. Dad said it arrived here millions of years ago. I was fin
8、ally going to see it, in snowshoes, with my two older cousins, my dad, and my uncle Don. Id been snowshoeing before, and I liked the adventure of hiking through deep snow. At the parking area, after putting on our snowshoes, we studied the map. Due to the geographical location, electrical devices ar
9、e inaccessible here. The map is our only guide. We start here, Dad said, on the red trail(小路). Then we turn left onto the purple road. Thats where Giant Rock is. Remember to stick together and dont wander off, guys, Uncle Don said. The trail ran uphill alongside a stone wall. It was easy to follow b
10、ecause red markers were nailed to the trees and the snow had been packed down by other hikers. At the top of the hill, we turned onto the purple trail. We settled into a pattern,with Dad and everyone else in front and me in the back,crunching(嘎吱嘎吱地踩)through the snow. I saw lots of animal tracks most
11、ly deer, squirrel, and rabbit prints. As the trail wound down, my cousin Andrew said what Id been thinking :Will we ever reach Giant Rock? My cousin Aiden smiled and turned to me, Luke, do you think your dad invented this idea just to get us away from the TV for a while? I laughed. You never know. F
12、inally, we climbed a hill and saw the massive boulder sitting alone in the forest. It really is as big as a house! My cousins and I high-fived each other and jogged until we stood at the base, breathless. Standing in the boulders broad shadow, I noticed the sun had sunk lower.Lets head back, Dad sai
13、d after a few minutes. I here will be several crossroads on the way back. Guys, keep up with the team. Soon we were crunch-crunch-crunching our way home. I was a little behind the group when we approached a crossroads. And I noticed a set of animal tracks I didnt recognize, so I followed them for a
14、closer look.Paragraph 1 :I looked up when I suddenly realized how quiet it had gotten._Paragraph 2 :As going worriedly,I heard voices,someone calling far away._3. 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为150左右。 My sister Priscilla and I just came back from a week-long vacation in Portugal with lo
15、ts of photos. Ill remember so many wonderful things about my trip to the cities of Lisbon and Porto, but one experience in particular sticks out, something that happened on our last night in Lisbon. Before the trip, I put together a very detailed route of places to see. One of the must-visit places
16、on my list was Livraria do Simo, the smallest bookstore in Lisbon. On our very first day in Lisbon, Priscilla and I searched for it. We found the oldest bookstore in the world. But the smallest one was impossible to find! Back at the hotel, where we had Wi-Fi, I looked the bookstore up again, hoping
17、 wed have time to find it on another day. But our schedule was delayed, and we probably wouldnt have time to look for it. On our last full day in Lisbon, Priscilla and I took a day trip to Cascais, a coastal town outside the city. We decided, at the last minute, to visit a historic flea market (跳蚤市场
18、). We walked for about an hour, up many steep hills. When we finally reached the market, completely out of breath, all the sellers were closing up. Not to mention that we were both tired and hungry. Priscilla and I argued over the directions. I insisted we turn right, which ended up being another ha
19、d decision. We climbed up more steep hills, farther and farther away from any area we recognized. We made another right turn onto a random street and Priscilla stopped to check the map. Meanwhile, I looked up at the street sign, Rua da Madalena. Id heard that name before. We continued a little farth
20、er up the street, and I spotted a few people hanging out in a lane. There was something particularly familiar about the scene. I looked closer. There was a small store practically hidden in the lane. It had books in its windows.Paragraph 1: Oh my goodness! The bookstore!_Paragraph 2: Soon, it was ti
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2018年秋九年级语文上册(语文版)课件:6 侯银匠(共23张PPT).ppt
