2021届高考英语二轮专题复习 专题能力提升练七 推理判断题—文章出处类(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高考英语二轮专题复习 专题能力提升练七 推理判断题文章出处类含解析 2021 高考 英语 二轮 专题 复习 能力 提升 推理 判断 文章 出处 解析
- 资源描述:
-
1、专题能力提升练七推理判断题文章出处类A2020普通高等学校招生全国统一考试(模拟卷) Organic food is very popular. It is also expensive. Some organic food costs twice as much as nonorganic food, but new parents and pet owners are willing to pay up to 200% more for organic food. However, there are people who think it is a waste of money.Ther
2、e is one main difference between organic and nonorganic food. Organic farms do not use agricultural chemicals, such as pesticides (杀虫剂). In many countries organic foods have special labels. These guarantee that the products are natural.Some people think organic means locally grown. Originally this w
3、as true. Over time organic farming became more difficult. The demand for organic food grew larger than the supply. Small companies had to sell out to large companies. There werent enough organic ingredients (原料), such as grain and cattle. This made it difficult for many organic companies to stay in
4、business. Today, many large companies have an organic line of products.Is organic food more nutritious? This is part of the debate. Many farmers and consumers believe it is. They think agricultural chemicals cause health problems such as cancer. Many health professionals disagree. Few studies prove
5、that organic foods prevent health problems. Health specialists worry more about bacteria(细菌), such as E. coli and salmonella. These can get into contact with organic and nonorganic food. Doctors recommend washing produce very carefully. Handling meat carefully is important too.Most people agree that
6、 naturally grown food tastes better. Is tastier food worth the extra money? This is a matter of opinion. Whether it is healthier or not may require more research. However, organic consumers argue that it is better to be safe than sorry.1What is probably the major concern of organic food consumers?AP
7、rice.BSafety.CFreshness. DVariety. 2What is the doctors suggestion?AGrow your own food.BReduce the use of pesticides. CMake sure the food is clean.DBuy large companies products.3. Which of the following do most people agree on organic food?AIt tastes better. BIt is easier to grow.CIt contains more f
8、at. DIt is more nutritious.4Where does this text probably come from?AA recipe book. BA chemistry paper.CA medical report. DA health magazine.B2020陕西省百校联盟第一次模拟 We all know the feeling of waking up in the middle of the night with a pounding heart and sweaty palms. Relax, you say to yourselfit was just
9、 a bad dream. Well, it may be that you really should relax, because nightmares might actually be good for you.According to New York magazine, bad dreams can improve your mental health. A bad dream tends to be based on a reallife concern, for example, an approaching test or a fear of a person. To eli
10、minate these worries the brain turns the dream into a story in the form of a bad dream.A bad dream enables you to distance yourself from your anxieties, and turn something youre worried about now into a memory. The result is that when you wake up youre able to move forward and face the future.A stud
11、y, featured in The Atlantic magazine, showed something similar. In a survey of more than 700 French students taking a medical school entrance exam, over 60 percent had negative dreams about the test the night before. These included not finishing on time, leaving a question blank, or being late. Thos
12、e who reported dreams about the exam, even bad ones, did better on it than those who didnt, suggesting that nightmares do in fact prepare us for the future. “We think nightmares are so common that they have some purpose to process stressors,” Anne Germain, director of the Sleep Center at the Univers
13、ity of Pittsburgh, said.So, the next time you lie awake at night after a bad dream, remember that it may be the brains way of putting your fears behind you and readying you for the future. Although a nightmare may make you afraid in the short term, it might be helping you to move on from the bad stu
14、ff you might be facing in the real world. Perhaps we should try to accept our nightmares rather than allow them to keep us awake, After all, lack of sleep causes far more problems than dreams do.5.Which of the following best explains “eliminate” in Paragraph 2?ARemove. BReflect.CSatisfy. DStrengthen
15、.6Why does the author mention the study in the fourth paragraph?ATo show medical school entrance exams will cause anxiety.BTo show those who have nightmares will do worse in an exam.CTo show most of the students will be stressed before an exam.DTo show nightmares help students perform better in an e
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-361676.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2013优化方案鲁人版语文必修1精品课件:第二单元单元序曲.ppt
