分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 5

类型2021届高考英语二轮专题闯关导练 阅读理解技能保分练(四)推理判断题—写作意图类(含解析).doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:361814
  • 上传时间:2025-11-28
  • 格式:DOC
  • 页数:5
  • 大小:47.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021届高考英语二轮专题闯关导练 阅读理解技能保分练四推理判断题写作意图类含解析 2021 高考 英语 二轮 专题 闯关 阅读 理解 技能 保分练 推理 判断 写作 意图 解析
    资源描述:

    1、阅读理解技能保分练(四)推理判断题写作意图类A2020长沙市高三统一模拟If youll be taking vacation time in the coming year and plan on flying, here are some useful tips for buying a cheap ticket.When to buyIf youre going to buy tickets for domestic (国内的) flights, check prices on Tuesday afternoons. This is an old tip but still useful

    2、 because most US. carriers continue to release sales on Tuesday morning, and competitors quickly drop their fares to match the better deals.When to flyWeekdays continue to be generally cheaper times to fly than weekends for most flights. In the US., the cheapest days are typically Tuesday, Wednesday

    3、 and Saturday. A good itinerary (旅行计划) for the expensive US. spring break travel period is scheduled from Tuesday to Saturday; it will save you money (in most cases)Where to flyWe continue to see good deals to Boston and Denver and more and more nice prices to Chicago, Seattle and Washington, DC. As

    4、 for Europe, there have been surprising deals throughout the fall and those will continue into the winter.Direct flights vs connecting flightsCompare the price of direct flights with that of connecting flights. Sometimes adding a stop to your route will save you money, and it might be enough to endu

    5、re the extra long flying day. An example: San Francisco to Raleigh: $553 for a direct flight, $362 with one stop.Youd better think twice about the direct flight for San Francisco to Raleigh.Compare, compare, compareStifle_the_impulse to go to your favorite airline site to purchase tickets without do

    6、ing any comparison. Example: Lets say you want to fly from New York to London and figure your favorite US. legacy carrier will get you there for the best price$554 for a round trip.However, the comparison site also shows a cheaper flight from the same legacy carrier ($521). See what youre missing wh

    7、en you fail to do comparison?1When can you possibly find the best price for flights within the US.?AOn Monday morning. BOn Thursday afternoon.COn Tuesday morning. DOn Sunday morning.2What does the underlined phrase “Stifle the impulse” probably mean?AFeel free to do something.BSuppress the desire to

    8、 do something.CGet well prepared for something.DMake a quick decision on something.3Who is the text intended for?AThose who usually choose first class for their flights.BThose who want to find suggestions on where to fly.CThose who are travelling during the spring break.DThose who are looking for th

    9、e best airline ticket prices.B2020福州市高三质量检测Fire Capt. Kevin Lloyd arrived at the scene of a car accident in West Point, Utah, north of Salt Lake City. A pregnant woman and her screaming 2yearold daughter were trapped in the car.While his partner, Allen Hadley, was tending to the driver, Lloyd couldn

    10、t get the frightened girl to calm down. He saw she was holding several bottles of nail polish, and then he had a better idea. He asked her if she wanted to paint his nails. Soon her eyes lit up. At the same time, Hadley showed up to check on the scene.Lloyd had calmed her down and was in the process

    11、 of getting his fingers painted. Then Hadley just put his hand in there. The girl began to color his nails pink. By this time, she was not only calm, but she was also happy.The girls mother was not injured. She thanked them for helping her daughter feel better, and they all chuckled,_looking at the

    12、nails, and took some photos.The firefighters brought the photos back to the headquarters and showed them around. The department put them up on the social media, and thousands of people responded, with many thanking the firefighters for going out of their way to calm down a frightened girl.Fire Chief

    13、 Mark Becraft said he had been surprised at all the attention. He said he was proud of his firefighters, and added that he had known members of the department who had done many things that werent part of the job.After the fact, Lloyd and Hadley had a small matter to tend to: the layers of polish on

    14、their nails. They bought a bottle of nail polish remover, and used almost all of it.4Why was the 2yearold girl frightened?AShe was caught in an accident.BHer mother was badly injured.CHer nails were hurt by the bottles.DShe was afraid of seeing firefighters.5Which is the closest in meaning to the un

    15、derlined word “chuckled” in Paragraph 4?ASighed. BShouted.CLaughed. DHugged.6Which of the following can best describe the two firefighters?AKnowledgeable. BCaring.CHumorous. DCourageous.7What is the purpose of the text?ATo ask us to learn to calm down in times of danger.BTo speak highly of the warmh

    16、earted firefighters.CTo introduce the little girl who likes painting nails.DTo praise the two firefighters who learn to decorate nails.C2020开封市高三模拟Cattle manure (粪肥) has become one of the worlds greatest environmental killers, but one Dutch artist is using chemistry to turn it into something that is

    17、 both ecofriendly and valuable.In recent years, scientists around the world have made great progress in their attempts to recycle cattle manure, including turning it into natural fertilizer, but the artist Jalila Essadi in Eindhoven didnt think they were efficient enough to solve the global manure p

    18、roblem. So she started on her very own solution, one that approached animal waste as a valuable material that could be processed into useful products.She started by separating the waste, with the dry manure used to get pure cellulose (纤维素) from the grass that cows eat. From the wet manure, she got a

    19、cids used to create a natural liquid plastic which was used to make fibers that are later turned into fabric (material used for making clothes)This new material was named Mestic, from mest, the Dutch word for manure. Essadi claims that it has the same function as plastic from fossil fuels, but is bi

    20、odegradable (可生物降解的). Better yet, the degradability can be dealt with in the lab, making it possible to create materials that last for different periods of time depending on their purposes. “This is not the first time scientists have been looking for ways to solve the manure problem, but it is the f

    21、irst time manure has been considered as a valuable resource,” the Dutch artist said.Last year, Jalila Essadi partnered the city of Eindhoven to produce a fashion show using Mesticbased fabrics. Her Mestic collection was so impressive that clothing giant H&M awarded her the Global Change Award and a

    22、$1 million prize. And cow manure is just the beginning of Jalila Essadis experiments with animal waste. “After cows, well deal with pigs and other animals,” she said.8Why has the author written the text?ATo suggest practical ways to deal with cattle manure.BTo advertise some clothes made by a Dutch

    23、company.CTo introduce how an artist turns cow manure into clothing material.DTo persuade people to purchase products made from manure.9Which is the correct order of making Mesticbased clothing?AAcidsliquid plasticmanurefabricfibersclothing.BManureacidsliquid plasticfibersfabricclothing.CLiquid plast

    24、icmanurefabricfibersacidsclothing.DFibersmanureacidsfabricliquid plasticclothing.10What do we know about Mestic?AIts smell is rather terrible.BIt is made from fossil fuels.CIts name has a Dutch origin.DIt can only be made in the lab.11What do Jalila Essadis words in the last paragraph mean?ASomethin

    25、g more needs to be done about cow manure.BShe will switch to other animals waste in the future.CWhat experiments to do next really puzzles her.DThe future of fashionable clothing is optimistic.阅读理解技能保分练(四)A语篇类型:应用文主题语境:人与社会社会生活买机票的建议文章大意本文为乘飞机旅行的游客提供了一些有用的购买便宜机票的建议,包括注意购买的时间、出行时间、旅行目的地等。1答案与解析:C考查细节

    26、理解。根据When to fly部分的第二句可知,在美国,买机票最便宜的日子通常是星期二、星期三和星期六,故C项正确。2答案与解析:B考查词义猜测。根据画线短语所在部分的小标题可知,该部分是建议游客买机票时要作比较,并结合画线短语所在句可知,此句是说抑制住你不作任何比较就去你最喜欢的航空公司网站买机票的冲动。B项意为“抑制住做某事的欲望”,故B项符合文意。3答案与解析:D考查推理判断。根据第一段可知,如果你明年要休假并打算乘飞机旅行,这里有一些有用的购买便宜机票的建议,故可推知,本文是写给那些寻找最佳机票价格的人,故D项正确。B语篇类型:记叙文主题语境:人与社会社会交往消防员安慰两岁的孩子文章

    27、大意文章讲述了在车祸现场,一个两岁的小女孩由于受到惊吓一直无法镇静下来,消防员为了让她镇静下来,就让她给自己涂指甲,后来他们拍了一些照片;其后,消防部门把当时的照片上传到社交媒体上,数千人给予回应,消防员的这种做法获得了好评。4答案与解析:A考查细节理解。根据第一段第一句中的“a car accident”以及第二句中的“A pregnant woman and her screaming 2yearold daughter were trapped in the car”可知,小女孩之所以害怕是因为她遇到了车祸。故选A。5答案与解析:C考查词义猜测。根据第三段中的“color his nai

    28、ls pink”“she was also happy”以及画线词所在句中的“She thanked them for helping her daughter feel better”和“looking at the nails”可推知,当时那位母亲没有受伤,她感谢消防员安慰自己的女儿;看着被涂了指甲油的指甲,他们都笑了,而且拍了一些照片。故选C。6答案与解析:B考查推理判断。根据第三段最后一句“By this time, she was not only calm, but she was also happy.”以及第五段第二句中的“thousands of people respond

    29、ed, with many thanking the firefighters for going out of their way to calm down a frightened girl”可知,消防员通过让小女孩给自己涂指甲不仅使她镇静了下来,而且使小女孩很开心;在社交媒体上,很多人感谢消防员们设法安慰那个受了惊吓的小女孩。由此可推知,这两个消防员是关心他人的。故选B。7答案与解析:B考查主旨大意。文章讲述了两位消防员为了使一个两岁的受了惊吓的小女孩镇静下来,就让她给自己涂指甲油,这一做法在社交媒体上广受好评;这本来是他们的分外之事,但是他们却想方设法来帮助他人。由此可推知,本文的目的

    30、是称赞热心肠的消防员。故选B。C语篇类型:说明文主题语境:人与自然环境保护牛粪的作用文章大意本文主要介绍了荷兰艺术家Jalila Essadi利用化学反应,将牛粪转变成做衣服的材料。8答案与解析:C考查写作目的。根据第一段中的“but one Dutch artist is using chemistry to turn it into something that is both ecofriendly and valuable”和下文的内容可知,作者写作本文的目的在于介绍一位荷兰艺术家是怎样将牛粪转变成做衣服的材料的。故选C。9答案与解析:B考查细节理解。根据第三段第二句“From the

    31、 wet manure, she got acids used to.turned into fabric (material used for making clothes)”可知,B项的顺序是做以Mestic 为原料的衣服的过程。故选B。10答案与解析:C考查细节理解。根据第四段第一句“This new material was named Mestic, from mest, the Dutch word for manure.”可知,“Mestic”这个材料的名字来源于荷兰语中的“mest”这个单词。故选C。11答案与解析:B考查细节理解。根据第五段最后一句中的“After cows, well deal with pigs and other animals”可知,Jalila Essadi在未来会将关于动物粪便的实验转向猪和其他动物。故选B。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021届高考英语二轮专题闯关导练 阅读理解技能保分练(四)推理判断题—写作意图类(含解析).doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-361814.html
    相关资源 更多
  • 四年级上册英语课件-Lesson 3 Coat and Scarf|冀教版(三起) (共25张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 3 Coat and Scarf|冀教版(三起) (共25张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 What a day! (Checkout time)译林版(三起).doc六年级上册英语教案Unit 2 What a day! (Checkout time)译林版(三起).doc
  • 四年级上册英语课件-lesson 2 what’s the missing number? ∣川教版(三年级起点)(19张ppt) (共16张PPT).ppt四年级上册英语课件-lesson 2 what’s the missing number? ∣川教版(三年级起点)(19张ppt) (共16张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Ways to go to school人教.doc六年级上册英语教案Unit 2 Ways to go to school人教.doc
  • 四年级上册英语课件-lesson 2 what’s the missing number? ∣川教版(三年级起点) (共13张PPT).ppt四年级上册英语课件-lesson 2 what’s the missing number? ∣川教版(三年级起点) (共13张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Ways to go to school 人教.doc六年级上册英语教案Unit 2 Ways to go to school 人教.doc
  • 六年级上册英语教案unit 2 ways to go to school part B∣人教(PEP)().doc六年级上册英语教案unit 2 ways to go to school part B∣人教(PEP)().doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 2 What is it?|接力版 (共15张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 2 What is it?|接力版 (共15张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Part B 第二课时.doc六年级上册英语教案Unit 2 Part B 第二课时.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 2 What is it 课件1|接力版 (共17张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 2 What is it 课件1|接力版 (共17张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Lesson 6 Round Up 北师大版.doc六年级上册英语教案Unit 2 Lesson 6 Round Up 北师大版.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 2 New and Old|冀教版(三起) (共23张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 2 New and Old|冀教版(三起) (共23张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Lesson 5 Get It Right 北师大版.doc六年级上册英语教案Unit 2 Lesson 5 Get It Right 北师大版.doc
  • 六年级上册英语教案unit 2 lesson 10_人教(精通).doc六年级上册英语教案unit 2 lesson 10_人教(精通).doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 19 Let’s Go Shopping!_冀教版.ppt四年级上册英语课件-Lesson 19 Let’s Go Shopping!_冀教版.ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Lesson 10 How Many Are There冀教版.doc六年级上册英语教案Unit 2 Lesson 10 How Many Are There冀教版.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 16 How many pupils can you see?|接力版 (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 16 How many pupils can you see?|接力版 (共18张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Katie always gets up early湘少版.doc六年级上册英语教案Unit 2 Katie always gets up early湘少版.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 15 These are pigs. |接力版 (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 15 These are pigs. |接力版 (共18张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-Lesson 15 These are pigs. |接力版 (共17张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 15 These are pigs. |接力版 (共17张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Charlie’s chores北师大版.doc六年级上册英语教案Unit 2 Charlie’s chores北师大版.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 14 Is the cat fat or thin?|接力版 (共15张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 14 Is the cat fat or thin?|接力版 (共15张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2Ways to go to school B Review 人教PEP.doc六年级上册英语教案Unit 2Ways to go to school B Review 人教PEP.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 14 Is the cat fat or thin |接力版 (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 14 Is the cat fat or thin |接力版 (共18张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 1How can I get therePBLet.doc六年级上册英语教案Unit 1How can I get therePBLet.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 14 Is the cat fat or thin |接力版 (共17张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 14 Is the cat fat or thin |接力版 (共17张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-Lesson 13 The dress is clean|接力版 (共15张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 13 The dress is clean|接力版 (共15张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 11 Shall we go to the theatre湘少版.doc六年级上册英语教案Unit 11 Shall we go to the theatre湘少版.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 13 The dress is clean. |接力版 (共17张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 13 The dress is clean. |接力版 (共17张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1