2021届高考英语二轮创新练习 考前提分必刷题(十九)(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高考英语二轮创新练习 考前提分必刷题十九含解析 2021 高考 英语 二轮 创新 练习 前提 分必刷题 十九 解析
- 资源描述:
-
1、考前提分必刷题(十九)对应学生用书(单独成册)第251页.单词拼写1Im sorry to bother you with so many questions on such an occasion.2He objected to the plan because it was dangerous.3He owes his success to the support and encouragement of his parents.4He dialed the number and waited,but it didnt get through.5I will work hard to li
2、ve up to your expectations6This is the most challenging task Ive undertaken(从事)7He obtained(获得)a drivers license after threemonth training.8You must obey the regulations(规章)of the game.9They chatted merrily(愉快地)10They asked her to be merciful(仁慈的)to the prisoners.单句语法填空1Lily has a great musical(musi
3、c)gift;she promises to be a successful singer.2If Im not mistaken(mistake),thats the man we saw on the bus.3He would have attended your birthday party,but he occupied himself with a very important experiment.4Obviously(obvious),American spelling is simpler than British spelling.5Although all people
4、could take part in the activity,most of the participants(participate) were young people.熟词生义(根据语境写出加黑词的词性及词义)1pronounce(熟义:v.发音)The judge pronounced against her appeal.v.宣布,宣称,判决2question(熟义:n.问题)Her honesty has never been questioned.v.对表示或感到怀疑3room(熟义: n房间)There is plenty of room for improvement in
5、 your work.n.余地,空间4run(熟义: v跑,行驶)He has no idea of how to run a successful business.v.经营,管理5spot(熟义: n斑点,污迹,地点,场所)She spotted her friend in the crowd.v.瞥见,发现.重点句式1这些年来地球逐渐变暖的事实,使科学家们非常担心。(同位语从句)The fact has worried many scientists that_the_earth_is_becoming_warmer_and _warmer these years.2其优点是如果你能讲流
6、利的英语,你更有可能找到好工作。(表语从句)The_advantage_is_that if you can speak English fluently,you are more likely to find a good job.3接受医生的建议,你很快就会好起来的。(祈使句and陈述句)Follow your doctors advice,and_you_will get better soon.对应学生用书(单独成册)第251页.阅读理解(2020山东省泰安市第三次模考)A team of farmers,university researchers and environmental
7、ists is busy at work in the wetlands of eastern England.They are digging into the areas wheat fields,looking for wet earth that could hide lost ponds underneath.It takes the group of diggers just a few hours to revive(使复活)one dying pond.Its near Hindolveston,a thousandyearold village close to the No
8、rth Sea.“As soon as the buried ponds get water and light,they just spring to life,” says Nick Anema,a farmer in nearby Dereham.Hes brought seven ponds on his farm back to life.“Frogs and all the insects like dragonflies can be seen here again,” he said.But the battle for the wetlands is a struggle.W
9、hile efforts to stop losses are continuing,wetlands around the world are still being filled in and covered up.Over the past three centuries,almost 90% of the worlds wetlands have disappeared.The loss rate has increased since the 1970s,with wetlands now disappearing three times faster than the worlds
10、 forests.Some 5,000 wetlanddependent animal species could die out because of such losses.Wetland loss can also affect human beings.Wetlands act as natural storage areas for water.Losing those areas could lead to more severe flooding,in many parts of the world.And the act of removing water from wetla
11、nds can release huge amounts of carbon dioxide,a major contributor to climate change.Humanmade wetlands,however,arent decreasing in number.Rice fields,water reservoirs and agricultural stock,ponds have all increased since the 1970s.Yet scientists are concerned about this phenomenon.“People brag(自夸)a
12、bout the fact that theres been no net loss(净损失)of wetlands.But what theyve done is destroy natural wetlands and create artificial ones,”says Stuart Pimm,a Duke University professor.“It makes it look like youre doing no harm when the reality is very different.”语篇类型说明文主题语境人与自然自然生态拯救湿地语篇解读本文是一篇说明文。湿地具有
13、多种功能:保护生物多样性、调节径流、改善水质、调节气候以及提供食物及工业原料等,被称为“地球之肾”。然而,天然湿地面积逐年减少,因此,拯救湿地迫在眉睫。1Whats the teams work in eastern England intended for?ADigging wet earth for research.BResearching into an old village.CBringing dying ponds back to life.DFinding wetlands created by people.解析:细节理解题。根据文章第一段中的“They are diggin
14、g into the areas wheat fields,looking for wet earth that could hide lost ponds underneath.It takes the group of diggers just a few hours to revive one dying pond.”可知,那群人正在努力地拯救湿地,恢复垂死的池塘的生机。故选C。答案:C2What does Paragraph 4 mainly talk about?AVarious functions of wetlands.BSerious consequences of wetla
15、nd loss.CWetlands key role in climate change.DWetlands importance to living things.解析:段落大意题。文章第四段说到“大约5 000种依赖湿地生存的动物物种可能因为湿地丧失而灭绝。湿地的丧失也会影响到人类。湿地是水的天然储存区。失去这些地区可能导致世界许多地区发生更严重的洪灾。并且从湿地中抽水的行为会释放出大量的二氧化碳,这是造成气候变化的一个主要因素”。由此可以推断,本段主要是介绍湿地丧失的严重后果。故选B。答案:B3Which of the following reflects Stuart Pimms op
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2018年秋人教部编版版八年级语文上册作业课件:双休作业6 (共13张PPT).ppt
