2021届高考英语二轮复习 各题型分项专练—书面表达(49-60)短文续写(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高考英语二轮复习 各题型分项专练书面表达49-60短文续写含解析 2021 高考 英语 二轮 复习 题型 分项专练 书面 表达 49 60 短文 解析
- 资源描述:
-
1、2021高考二轮复习各题型分项专练书面表达60篇(4960)短文续写49、阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。It was a warm and sunny morning at the Central Park Zoo. Mary and her classmates were chatting noisily with excitement as their school bus entered the zoo parking lot. Today, Marys class was going on a field trip to the zoo to learn
2、more about the animals and their natural habitats.“Before you leave the bus, please make sure you have your partner!” Mrs. Brown announced. To make sure no one got lost in the zoo, each student had a companion. Marys companion was named John. John loves animals and was also excited to go to the zoo.
3、 But sometimes, John does not follow the rules and gets in trouble. Mary hoped that today, John would follow the rules so they would not get in trouble.While the rest of the students got off the bus, Mary and John quickly ran off to explore. They found the exhibits for many different kinds of animal
4、s and learned a lot about their natural habitats. They saw the elephants playing and they saw giraffes eating. They saw the polar bears sleeping and the monkeys leaping. Mary asked John:“John, what is your favorite animal?”“I think I like chimpanzees best. They have a lot of energy, just like me! Wh
5、at animal do you like, Mary?”“I love polar bears! I think their lifestyle in the Arctic is very interesting.”A few hours later, Mary and John started to feel hungry. They made their way back to the zoo entrance to eat lunch at the Rainforest Caf. The Rainforest Caf is both Mary and Johns favorite re
6、staurant because there is an aquarium inside. The restaurant is also famous for its chocolate cake, which Mary ordered for dessert after they had finished their lunch.As Mary was finishing her cake, John excused himself to go to the restroom. About ten minutes later, an suddenly alarm began to go of
7、f and a voice came over the loudspeaker,“Attention! Someone has opened the chimpanzee exhibit! Some chimpanzees have escaped!”People were screaming and starting to run. Mary looked for John, but he was nowhere to be found.注意:1.所续写短文的词数应为150左右;2.应使用5个以上短文中标有下划线的关键词语;3.续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好;4.续写完成后,请用下
8、划线标出你所使用的关键词语。Paragraph 1:As more and more people ran out of the zoo, Mary began to think_Paragraph 2:As Mary raced up the path to the animal exhibits, she stopped_50、阅读下面文章,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事情节。 A farmer grew some vegetables in his garden. One day his wife was ill and he had no money. He had to
9、 sell some cabbages and carrots in the market. The next morning he took two baskets of vegetables to town. But it was raining hard that afternoon and there were few people in the street. When his vegetables were sold out, it was dark. He bought some medicine and hurried to his village. On his way ho
10、me he saw a person lying on the snow. He placed his baskets on the ground and was going to help the person to get up. At that time he found it was a dead man and there was much blood on his body. He was afraid that he ran away quickly, without taking the baskets with him.The next afternoon the farme
11、r was sent to the police station. Having shown the baskets, an officer asked, “Are these yours?” “Yes, sir.” the farmer answered timidly(胆怯地). “Have you killed the man?” “No, no, sir.” the farmer said in a hurry. “When did you see the dead man?” “About seven last evening.” “Did you see who killed th
12、e man?” “No, sir.” The officer brought out a knife and asked, “Have you seen it yet?” “No, sir.” The officer became angry and told the policemen to beat him up and sent him into prison. The officer wanted to trap the farmer into the confession(供认), but the farmer didnt admit he was the murderer.注意:1
13、.所续写的短文词数应为150左右;2.应使用5个以上短文中标有下划线的关键词语;3.续写部分分为二段,每段的开头语已经为你写好;4.续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语。Paragraph 1:The officer was so angry that he asked the policeman to beat him up again._Paragraph 2:The farmer was lucky. A few days later_51、阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。 It was raining pretty hard on Halloween
14、, but that wasnt going to stop my little sister Kate and me from trick-or-treating. We decided to start at Miss Parsons house. Miss Parson was loved by us kids who lived nearby because she often shared her self-made cookies with us. We usually finished them in a second, especially when we were hungr
15、y after class. Sometimes, when we visited her or did something for her, she always gave us surprise. Kate and I wondered what kinds of treats shed offer. As we walked down the street, I held an umbrella, a bag for candy, and my sisters hand. Jack-o-Lantems gave soft light along the street. Spider we
16、bs hung in all the windows. Parents who were dressed up like monsters (怪物) stood in doorways. After we had walked a few blocks, we were wet from head to toes, and I felt Kate was trembling with cold. There was a light on at Miss Parsons house, but there were no ghosts,小妖精), or Jack-o-Lantems. We cli
17、mbed up the steps and saw Miss Parson through a window. She was drinking a cup of hot tea. Maybe she doesnt celebrate Halloween, Kate said with a sigh, disappointedly. Well, even if she doesnt, she usually likes it when we visit her, I said and knocked on the door. Miss Parson seemed surprised when
18、she opened it and saw our dressing. Is today Halloween? she asked. I completely forgot. I am so sorry!注意:1.所续写短文的词数应为150左右;2.至少使用5个短文中标有下划线的关键词语;3.续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好;4.续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语。Paragraph 1 Miss Parson rushed us into her house._Paragraph 2The next morning,a hot and sweet discussion ab
19、out Miss Parson and Halloween spread among us kids._52、A Mothers LoveMy mom only had one eye. I hated her. She was such an embarrassment. She cooked for students and teachers to support the family.There was one day during elementary school (小学) when my mom came over to say hello to me. I was so emba
20、rrassed.How could she do this to me? I ignored her, threw her a hateful look and ran out. The next day at school one of my classmates said, Your mom only has one eye!I wanted to bury myself. I also wanted my mom to just disappear. I confronted (面对) her that day and said, If youre only going to make
21、me a laughing stock, why dont you just die?My mom did not respond. I didnt even stop to think for a second about what I had said, because I was full of anger. I took no notice of her feelings at all.I wanted to be out of that house, and have nothing to do with her. So I studied really hard, and got
22、a chance to go abroad for further education.Then, I got married. I bought a house of my own. I had kids of my own. I was happy with my life, my kids and the comforts. Then one day, my mother came to visit me. She hadnt seen me in years and she didnt even meet her grandchildren.When she stood by the
23、door, my children laughed at her, and I shouted at her for coming over uninvited. I screamed at her, How dare you come to my house and scare my children! GET OUT OF HERE! NOW!And to this, my mother quietly answered, Oh, Im so sorry. I may have gotten the wrong address. and she was soon out of sight.
24、One day, a letter regarding a school reunion (同学聚会) came to my house. So I lied to my wife that I was going on a business trip. After the reunion, I went to the old house just out of curiosity.My neighbors said that she died. I did not shed a single tear. They handed me a letter that she had wanted
25、me to have.注意:1.所续写短文的词数应为150左右;2.应使用5个以上短文中标有下划线的关键词语;3.续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好;4.续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语。Paragraph 1:My dearest son,I think of you all the time and Im sorry that_Paragraph 2:You see, when you were very little,_With all my love to you.Your mother53、阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。Aliand h
26、is younger sister, Zahra, lived with their parents in a poor neighborhood. Their mother was very sick and their father was struggling to find a job, and they had only a little money with which to buy food. As they had not paid the rent for several months, the landlord was breathing down their necks(
27、盯着他们).One day, Ali took Zahras shoes to a shoe repairman to be fixed, but he lost them on the way home. It wasnt until he got home that he realized he had lost the shoes. He was afraid that his parents would be angry and disappointed, so he begged his sister to keep it secret. Zahra agreed and the t
28、wo decided to share Alis runningshoes. Zahras school hours were in the morning, so she would wear them first. After school, she would rush back and give them to Ali. He could then run to his school, which began in the afternoon. Although he ran as fast as he could, Ali often arrived late and was war
29、ned by the school.Ali heard about a long distancerace that was held for the boys in the city. When he learned that the thirdprizewas a new pair of shoes, he decided to take part. He ran homeexcitedlyand promised his sister that he would win her the new shoes.The day of race arrived. Ali had a strong
30、start, but halfway through the race he began to get tired and his legs began to ache. Getting more and more exhausted he thought only of Zahra and hispromiseto her. Dreaming of the new shoes he would win for his sister gave him strength, and he stayed right behind the two fastest runners, determined
31、 to finishthird. Suddenly, as the finish line drew near, another runnercollided(碰撞)with Ali from behind and he crashed to the ground.注意:1.所续写短文的词数应为150左右;2.应使用5个以上短文中标有下划线的关键词语;3.续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好;4.续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语。Paragraph 1:Ali looked up and saw the other boys rushing ahead._Paragraph 2
32、:Filled with pleasure, Ali walked home quickly._54、 阅读下面短文, 根据所给情节进行读后续写, 使之构成一个完整的故事。 I truly learned what a best friend is in my first year in high school. Kate and I were good friends and we were inseparable (分不开的). We spent every day together and always had a good time. Then basketball season st
33、arted and we were on the same team. After a few games, however, Kate got moved up to the Rose Cup full-time. I wouldnt admit it then, but as a matter of fact I envied (嫉妒) her much. Having different practice times, we began to see less of each other and talked less. Soon I was told by others that sh
34、e was talking behind my back. One night, I called Kate to tell her about my new haircut. To my great surprise, the next day at school she told everyone that I copied her style because she had told me she wanted to get hers cut like this. As a result, I was angry and quite disappointed with her. At n
35、oon she handed me a letter and walked away instead of talking with me. I couldnt accept the cruel words on the paper. In great anger, I wrote right back to her. Over the next week, we exchanged more hurtful letters. I cried myself to sleep every night, believing our friendship was over. 注意:1.所续写短文的词
36、数应为150左右; 2.至少使用5个短文中标有下划线的关键词语; 3.续写部分分为两段, 每段的开头语已为你写好; 4.续写完成后, 请用下划线标出你所使用的关键词语。Paragraph 1: One night my mum took me to Kates home._Paragraph 2: It has been five months since we broke up with each other._55、阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。 The event that stands out in Toms memory happened one mor
37、ning when Tom was only ten years old. He was at home with his elder sister Jane. Tom was doing his homework when he heard raised voices. At first he thought nothing of it since customers in the motorcycle shop directly below their flat often became loud, but he soon realized this time it was differe
38、nt. Quick! Quick! Remove the motorcycles from the shop. someone yelled. Then a thick burning smell filled the air. When Tom opened the front door of their flat to investigate, a thick cloud of smoke greeted him. The motorcycle shop had caught fire and people were running and crying. Jane, who had be
39、en playing the violin in her room, hurried to the living room. They rushed out of the door and along the corridor(走廊) through the smoke. They were heading towards the stairway at the far end of the corridor when Jane stopped in her track. She turned around and headed back the way they came. Tom had
40、no idea what she was doing, but he followed her. Jane had suddenly remembered the lady in her 70s who lived next door to them, who they called Makcik, Malay for auntie. Jane began banging on Makciks door, but got no answer. As the smoke thickened around them, Tom could see many of their neighborssom
41、e still in their pyjamas (睡衣;宽长裤) running for safety. The thought of fear crossed his mind. She might have run for safety like everyone else! Tom cried. However, Jane refused to give up. I know Makciks still inside. She said she was familiar with Makciks daily routine and was certain she would still
42、 be sleeping. She pounded the door. Go downstairs. Go now! Go!注意:1. 所续写短文的词数应为150左右;2. 应使用5个以上短文中标有下划线的关键词语;3. 续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好;4. 续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语。Paragraph1: Tom noticed the flame was reaching up.Paragraph 2: Luckily, some neighbors passing by stopped and offered help.56、阅读下面短文,根据所给情节进行续
43、写,使之构成一个完整的故事。Jenny was a pretty eight-year-old girl.One day when she and her mother were checking out at the grocery store, Jenny saw a plastic pearl necklace, by which she was totally defeated. How eagerly she wanted it! But when he saw the price, her heart sank a little. She gathered up her coura
44、ge and asked her mother if she would buy it for her, her mother said, “Well, it is a pretty necklace, but it costs an awful lot of money. I can buy you the necklace, but when we get home we should make up a list of housework that you can do to pay for the necklace.” Jenny agreed immediately, feeling
45、 a burst of joy. So her mother bought the pearl necklace for her. Jenny worked on her housework determinedly and earnestly every day. Soon Jenny had paid off the pearls.Jenny had a very loving daddy. When Jenny went to bed, he would read Jenny her favorite story. One night when he finished the story
46、, he said, “Jenny, do you love me?” “Oh yes, Daddy, you know I love you,” the little girl said delightedly, with a broad smile on her face. “Well, then, give me your pearls.” Hearing that, Jenny froze there, an anxious expression twisting her face. “Oh! Daddy, not my pearls! But you can have Rosy, m
47、y favorite doll. Remember her? You gave her to me last year for my birthday. Okay?” “Oh no, darling, thats okay.” Her father brushed her cheek with a kiss, gently and calmly. “Good night, little one.”A week later, her father once again asked Jenny after her story, “Do you love me?” “Oh yes, Daddy, y
48、ou know I love you.” the little girl murmured softly, trying to escape from her fathers eyes. “Well, then, give me your pearls.” “Oh, Daddy, not my pearls! But you can have Ribbons, my toy horse. Do you remember her? Shes my favorite.” The little girl begged. “No, thats okay,” her father said, smili
49、ng broadly and sweetly and brushed her cheek again with a kiss. “God bless you, little one. Sweet dreams.”注意:1.所续写短文的词数应为150左右;2.应使用5个以上短文中标有下划线的关键词语:3.续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好;4.续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语。Paragraph1:Several days later, when Jennys father came in to read her a story, Jenny_Paragraph2:Holdin
50、g the plastic pearl his daughter offered, the father dragged out a blue box._57、 阅读下面短文, 根据所给情节进行续写, 使之构成一个完整的故事。 Jenny was the only child in her home. She had a quarrel with her mother that afternoon and she ran out of the house angrily. She couldnt help weeping sorrowfully when she thought of the
51、scolding from her mother. Having wandered aimlessly in the street for hours, she felt a little hungry and wished for something to eat, but it was not even possible for her, since she had nothing with her. She stood beside a stand for a while, watching the middle-aged seller busy doing his business.
52、However, with no money in hand, she sighed and had to leave. The seller behind the stand noticed the young girl and asked, Hey, girl, you want to have the noodles? Oh, yes but I dont have money on me she replied. Thats nothing. Ill treat you today, said the man. Come in. The seller brought her a bow
53、l of noodles, whose smell was so attractive. As she was eating, Jenny cried silently. What is it? asked the man kindly.Nothing, actually I was just touched by your kindness! said Jenny as she wiped her tears. Even a stranger on the street will give me a bowl of noodles, while my mother, drove me out
54、 of the house. She showed no care for me. She is so merciless compared to a stranger! Hearing the words, the seller smiled, Girl, do you really think so? I only gave you a bowl of noodles and you thanked me a lot. But it is your mother who has raised you since you were a baby. Can you number the tim
55、es she cooked for you? Have you expressed your gratitude to her? Jenny sat there, speechless and numb with shock; she remembered mothers familiar face and weathered hands. Why did I not think of that? A bowl of noodles from a stranger made me feel indebted, but I have never thanked my mum for what s
56、he has done for me. On the way home, Jenny made up her mind to make an apology to her mother for her rudeness as soon as she arrived home.注意:1.所续写短文的词数应为150左右;2.应使用5个以上短文中标有下划线的关键词语;3.续写部分分为两段, 每段的开头语已为你写好;4.续写完成后, 请用下划线标出你所使用的关键词语。Paragraph1: Approaching the doorway, Jenny look a deep breath._Parag
57、raph 2: A gentle touch on her hair called her mind back_58、阅读下面短文,根据文章的情节续写,使之构成一个完整的故事。Eric was working in a selling business. He had been on the road visiting people for more than a month without going home. He couldnt wait to get back to see his wife and children. It was coming up on Mothers Day,
58、 and he usually tried to make it “back home”, but this year he was just too busy and too tired. The day when he was driving in a small town, he saw a flower shop. He said to himself, “I know what I will do, Ill send my mother some roses.”He stopped and went into the flower shop and saw a young man t
59、alking to the girl in it. “How many roses can I get for five dollars, Ms.?” the boy asked. The girl was trying to explain that roses were expensive. Maybe the young man would be happy with something else.“No. I have to have roses,” he said, “my mom was badly sick last year and I didnt get to spend m
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-361989.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
六年级上册语文课件-1.1《山中访友》人教新课标 (共36张PPT).ppt
