广东省深圳实验学校高中部2020-2021学年高一下学期第一阶段考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广东省深圳实验学校高中部2020-2021学年高一下学期第一阶段考试英语试题 WORD版含解析 广东省 深圳 实验学校 高中部 2020 2021 学年 一下 学期 第一阶段 考试 英语试题 WORD
- 资源描述:
-
1、深圳实验学校高中部2021学年度第二学期第一阶段考试高一英语时间:120分钟 满分:150分第一卷第一部分 听力理解(共15小题,每小题1分,满分15分)听对话,每段对话后有一个小题或几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. How does the man go to work at present? A. By train. B. In the companys car. C. By bus. 2. Where does the conversation most
2、probably take place? A. At home. B. In the downtown area of a city. C. In the bank.3. Why do the speakers want to buy a car? A. They have a lot of money.B. They live too far away from where the man works. C. The womans office is so far away from where they live. 听第2段材料,回答第4至6题。4. Whats the relations
3、hip between the two speakers?A. Clerk and customer. B. Close friends. C. Teacher and student.5. Why cant the man book the tickets by phone?A. He doesnt have enough money. B. He doesnt have a telephone. C. He doesnt have a credit card.6. When is the man going to return her the money?A. On Monday. B.
4、On Saturday. C. On Sunday.听第3段材料,回答第7至9题。7. Where is the woman probably going this afternoon?A. To the library. B. To a swimming pool. C. To a professors class.8. What will the man have to do this afternoon?A. Write a paper. B. Read a poem. C. Finish a book.9. What does Prof. Lowell probably teach?A
5、. Literature. B. History. C. Math.听第4段材料,回答第10至12题。10. What holiday are the speakers mainly talking about?A. Thanksgiving. B. Christmas. C. New Year.11. Why are the children gathering near the department store?A. To wait for the presents. B. To buy something in lower price. C. To watch the holidays
6、shining lights.12. Who are the people at the main gate raising money for?A. The poor. B. The children. C. The homeless.听第5段材料,回答第13至15题。13. How many films are shown at Cinerama this week?A. One. B. Two. C. Three.14. What day has the most show times for Good bye My Love?A. Saturday. B. Sunday. C. Fri
7、day.15. What is the ticket price for children to see Good bye My Love?A. $2.00. B. $2.5. C. $ 5.00.第二部分 单项选择(共20小题,每小题1分,满分20分)。从每题所给的四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。1. The lady over there _ be our boss. I just saw her in the office.A. mustntB. may notC. cantD. neednt【答案】C【解析】【详解】考查情态动词词义辨析。句意:那边的女士不可能是我们的
8、老板。我刚在办公室看到她了。A.mustnt 禁止;B.may not可能不会;C.cant不可能;D.neednt不需要,本不必。根据下文I just saw her in the office可知那边那个女士不可能是老板。故选C项。2. _ the way, she asked me for directions.A. Not knowingB. Having not knownC. Didnt knowD. Didnt know【答案】A【解析】【分析】【详解】考查非谓语动词。句意:由于不认识路,她向我问路。分析句子结构可知,句中已有谓语动词asked且无连词,故know在句中应用非谓语
9、动词形式,与逻辑主语she构成主动关系,故用现在分词作状语,此处为否定,在前面加not。故选A。3. She couldnt afford shoes. Thats _ she ran at the school championships barefoot.A. becauseB. asC. whyD. how【答案】C【解析】【分析】【详解】考查表语从句。句意:她买不起鞋。 那就是她为什么赤脚参加学校锦标赛。分析句子结构,_ she ran at the school championships barefoot.是一个表语从句,引导词在从句中作原因状语,用why引导该从句,故选C。4.
10、How often do you have something you want to achieve only to end up_ by all the choices in front of you and never make progress?A. confusionB. confusedC. confusingD. to confuse【答案】B【解析】【分析】【详解】考查非谓语动词。句意:你有多少次想要实现某件事,但最终却被眼前的选择所迷惑,永远无法取得进步?A. confusion名词,混乱;B. confused困惑,confuse的过去分词;C. confusing使迷惑;
11、D. to confuse为了使混乱。分析句子结构可知confuse在句中应用非谓语动词形式,与逻辑主语you构成被动关系,故应用过去分词作状语。故选B。5. You had better _ a doctor to pull your bad tooth; otherwise it may become a pain in the neck.A gotB. gettingC. to getD. get【答案】D【解析】【详解】考查动词。句意:你最好找个医生拔掉你的坏牙;否则,它可能会导致颈部疼痛。 had better do sth.“最好做某事”,是固定用法,故选D。6. _ of sle
12、eping on the floor a young man in Teheran saved up for years _ a real bed.A. Tired; to buyB. Tired; buyingC. Tiring; to buyD. Tiring; buying【答案】A【解析】【详解】考查形容词和非谓语动词。句意:德黑兰的一个年轻人厌倦了睡地板,攒了多年钱为了买一张真正的床。分析句子结构可知,第一空所在部分是句子状语,结合be tired of“厌倦”,所以此空用形容词tired作状语。此句已有谓语saved,第二空应用非谓语动词,结合句意,此空是表示目的,表示“攒钱为了买
13、床”,所以用动词不定式to buy,故选A。7. Without proper training, you can _ a lot of bad habits when playing the piano.A. pick outB. pick upC. pick offD. pick on【答案】B【解析】【分析】【详解】考查动词短语辨析。句意:没有适当的训练,你会在弹钢琴时养成很多坏习惯。A. pick out挑选;B. pick up学会,养成;C. pick off摘掉;D. pick on挑选,作弄。根据后文“a lot of bad habits”指养成坏习惯,应用pick up。故
14、选B。8. Though he had often made his little sister _(cry), today he was made_(cry) by his little sister.A. cry; cryB. cried; cryingC. crying; cryD. cry; to cry【答案】D【解析】【详解】考查动词不定式和省略to的动词不定式。句意:虽然每次他都把他小妹妹弄哭,但今天他被他小妹妹弄哭了。第一个空为 make sb do sth,。在make sbdo sth结构中宾语补足语用动词原形(省略不定式符号);但在被动语态中,宾语补足语要还原不定式符号t
15、o,所以第二个空填to cry。故选D项。9. The restaurant _ to my brother was sold last month.A. belongB. belongedC. belongingD. was belonged【答案】C【解析】【详解】考查非谓语动词。句意:属于我兄弟的餐馆上个月被卖掉了。本句的谓语动词为was sold,因此,设空处使用非谓语形式修饰名词restaurant,作后置定语,与所修饰词是主动关系,因此,用现在分词。故选C。10. -_ makes your son feel blue today?-_ to watch his favourite
16、 cartoon Paw Patrol.A. What it is that; To be forbiddenB. What is that; ForbiddenC. What is it that; Being forbiddenD. That is what; Having forbidden【答案】C【解析】【详解】考查强调句型和非谓语动词。句意:是什么让你儿子今天心情不好?不让他看他最喜欢卡通狗狗巡逻队。分析句子结构可知,第一空为强调句型的特殊疑问句,即:疑问词What+ it is+ that+其余部分;第二空为非谓语动词,作主语用动名词,且son与forbide之间是被动关系,所以
17、用Being forbidden,故C项正确。【点睛】注意强调句型的特殊疑问句形式为:疑问词+ is it+ that+其余部分,根据句意“是什么让你儿子今天心情不好?”判断疑问词用what,即:What is it that makes your son feel blue today?11. The city at one time_ prosperous, for it enjoyed a high level of civilization.A. may beB. may have beenC. must beD. must have been【答案】D【解析】【分析】【详解】考查情态
18、动词+have done结构。句意:这座古城肯定一度很繁荣,因为它曾享有高度的文明。根据后文“for it enjoyed a high level of civilization”可知表示对过去的肯定猜测,应用must have done。故选D。12. “How dare you _ that to me?” the man said angrily _ to the boy.A. to say; pointedB. say; to pointC. say; pointingD. to say; to point【答案】C【解析】【详解】考查非谓语动词。句意:“你怎么敢给我说那些?”这个人
19、生气的指着那个男孩说。dare是情态动词,接动词原形作谓语,故排除A、D项;分析句子可知,said是谓语动词,故point用非谓语动词形式作伴随状语,用现在分词,故选C。13. _to complete the job on time, they set out to work immediately.A. Being determinedB. On having determinedC. DeterminedD. To be determined【答案】C【解析】【详解】考查形容词作状语。句意:因为下定决心按时完成工作,所以他们立即开始工作了。be determined to do sth.
20、“下定决心做某事”为固定短语,本句为形容词短语作状语。本句前文省略了because they were。故选C项。14. I spent ages _ all the balloons and flowers last night in preparation for the coming festival.A. putting upB. to put upC. to put up withD. putting out【答案】A【解析】【分析】【详解】考查固定句型和固定短语。句意:昨晚我花了很长时间挂上所有的气球和鲜花,为即将到来的节日做准备。spend some time(in) doing
21、 sth. 花费时间做某事,该句型是固定句型,排除B和C;put up挂起,put out熄灭,根据“all the balloons and flowers last night in preparation for the coming festival.”可知put up符合语境,故选A。15. Ever since he graduated from college, he _ about going on a journey to Tibet.A. had dreamtB. dreamsC. dreamtD. has dreamt【答案】D【解析】【详解】考查时态。句意:自从大学毕业
22、后,他就梦想着去西藏旅行。ever since“自从以来”,作连词,从句用一般过去时,主句常用现在完成时,结合主语he,所以应是has dreamt,故选D。16. How long _ you _ to your husband? I married him eleven years ago.A. havebeen marriedB. havemarriedC. hadmarriedD. hadbeen married【答案】A【解析】【分析】【详解】考查时态和动词。句意:你和你丈夫结婚多久了? 我11年前嫁给了他。根据“I married him eleven years ago.”可知这
23、里表示过去的动作或状态持续到现在,对现在造成的影响,用现在完成时,排除C和D,be married to sb和某人结婚,表状态,故选A。17. The doctor recommended him _ twice a week in order that he can build up his strength.A. swimsB. to swimC. swimD. swimming【答案】B【解析】【详解】考查动词辨析。句意:医生建议他每周游泳两次,以便增强他的体力。分析句子可知,谓语动词是recommended,空格出用非谓语动词作宾语补足语,recommend sb. to do st
24、h.“建议某人做某事”,是固定短语,故选B。18. One day I _ an old friend in the street who told me that his new book would _ soon.A. came across; come upB. came about; come into beingC. came out; come aboutD. came across; come out【答案】D【解析】【分析】【详解】考查动词短语辨析。句意:一天,我在街上碰到了一位老朋友,他告诉我他的新书即将出版。come across偶遇;come about发生,产生;com
25、e up走近,发生;come out出版;come into being形成。第一空根据后文“an old friend”可知指偶遇老朋友,应用come across,描述过去发生的事情用一般过去时;第二空根据上文“his new book”可知表示图书出版应用come out,此处为过去将来时。故选D。19. At first he refused to admit _ his wife, but when he was shown the evidence he _ and admitted.A. to kill; broke downB. to kill; broke inC. kill
26、ing; broke inD. killing; broke down【答案】D【解析】【详解】考查非谓语动词和动词短语辨析。句意:起初他拒绝承认杀了他的妻子,但当他看到证据时,他崩溃了,承认了。admit doing意为“承认做了某事”,为固定搭配。根据“when he was shown the evidence”可知,此处是指当他看到证据时就崩溃了,break in意为“闯入”,break down意为“崩溃”。故选D。20. Festivals are great opportunities to have our whole family _ together.A. gathered
27、B. gatheringC. to gatherD. to be gathered【答案】A【解析】【分析】【详解】考查非谓语动词作宾补。句意:节日是我们全家团聚的好机会。A. gathered使聚集(过去分词);B. gathering使聚集(现在分词);C. to gather使聚集(不定式);D. to be gathered使聚集(不定式的被动形式)。分析句子结构可知,“家庭”和“团聚”之间是被动关系,用过去分词作宾补,该空应为have sth. done(让被做)结构。故选A项。第三部分 阅读理解(共两节,每小题2.5分,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分
28、)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题纸上将该项涂黑。AThe Cariwest FestivalIt is one of Edmontons most colourful summer festivals! Its three days of fun as Caribbean Canadians share their music, cuisine and carnival culture! Local performers bring you amazing dance, music and fun. Bring Cariwest atmosphere
29、s into your home this year with these amazing online events.When: August 7 9Indigenous(本土的)FestivalThe annual Summer Solstice Indigenous Festival (SSIF) in Edmonton has done a wonderful job to make their annual off-line festival a number of online events this year because of COVID-19. The events tak
30、e place from June 121. SSIF has partnered with BMO to provide Education Days for students to learn together about Indigenous history. These classes for which only a small fee will be charged include art workshops, book readings and museum tours.Bluegrass FestivalJust 45 minutes from the heart of dow
31、ntown Edmonton is the town of Stony Plain that works hard to keep ties to its agricultural background, and here youll see old-styled lamp posts and historical wall paintings with a long history everywhere. Its also the site of Western Canadas largest bluegrass festival, which has been a main attract
32、ion for more than 25 years and in July every year draws in all the big names, including Grammy winners.Cowboy FestivalYou like poetry, music, art and cowboys? Then you cant miss it. Heading into its 24th year, Cowboy Festival in Stony Plain in August is a showcase of the cowboy life. The events incl
33、ude good old-fashioned BBQ meals and some other entertainment.21. What is special about SSIF?A. It takes place in two cities.B. It focuses on students.C. It is annually held online.D. It is free of charge.22. What do we know about Stony Plain?A. Its a city with modern appearance.B. It has produced m
34、any musicians.C. It has deep roots in agriculture.D. It often hosts national festivals.23. Which festival will you be most interested in if youre a poem lover?A. Cowboy Festival.B. Indigenous Festival.C. Bluegrass Festival.D. The Cariwest Festival.【答案】21. B 22. C 23. A【解析】【分析】本文是一篇应用文。文章介绍了四个节日的时间、地
35、点及各自的内容特点。【21题详解】细节理解题。根据Indigenous Festival中的“SSIF has partnered with BMO to provide Education Days for students to learn together about Indigenous history. These classes for which only a small fee will be charged include art workshops, book readings and museum tours.( SSIF与蒙特利尔银行合作,为学生们提供共同学习土著历史的
36、教育日。这些课程只收取少量费用,包括艺术工作坊、书籍阅读和参观博物馆。)”可知,SSIF很关注学生。故选B。【22题详解】细节理解题。根据Bluegrass Festival 中的“Just 45 minutes from the heart of downtown Edmonton is the town of Stony Plain that works hard to keep ties to its agricultural background(距离埃德蒙顿市中心仅45分钟车程的是石原小镇,它努力保持与农业背景的联系)”可知,Stony Plain有很深厚的农业历史。故选C。【23题
37、详解】细节理解题。根据 Cowboy Festival 中的“You like poetry, music, art and cowboys? Then you cant miss it.(你喜欢诗歌、音乐、艺术和牛仔吗?那你不能错过。)”可知,如果你是诗歌爱好者,就不要错过Cowboy Festival。故选 A。BWidespread descriptions of animals in pop culture could actually be hurting the animals survival chances in the wild, new research suggests.
38、Franck Courchamp of the University of Paris-Sud was interested in the idea of “appeal”in animals. He wanted to know: What species do people consider appealing? And what are the influences of being appealing on populations in the wild?In a research published this month, Courchamp and other researcher
39、s list the top 20 appealing species. Most of the animals identified as appealing are large mammals living on land. Coming in first place were tigers, followed by lions, elephants, giraffes, panthers, pandas, cheetahs, polar bears, wolves, and gorillas. However, at least half of the interviewees didn
40、t realize that five of the top ten most appealing species are threatened. It is paradoxical that we havent been able to protect the species we care about the most.The study also found that we are flooded with images of these creatures, even as they are becoming fewer in the wild. The study suggests
41、that too much of imagination might be creating a “virtual(虚拟的) population” of the animals in peoples minds, making them believe there are far more individuals in the wild than is exact.The study authors suggest that companies who benefit from the use of these images should set aside a small percenta
42、ge of their profits for protection efforts and informational campaigns. “That would be not only something fair, but that would be something that could bring a win-win situation for them,” Courchamp says. It could bring them positive public relation, for example. Besides, if a companys mascot(吉祥物) go
43、es extinct, that could hurt them from a marketing point, Courchamp says. But not enough companies are “truly concerned about the protection of the species that they work on,” he adds.24. It can be inferred that the widespread images of animals in pop culture _.A. leads people to forget the less appe
44、aling animalsB. makes a false impression of the animals real situationC. raises peoples wildlife protection attention and effortsD. brings a win-win situation for both animals and companies25. What does the writer mean by saying the underlined sentence in Paragraph 3?A. It is important to protect th
45、ese endangered species.B. It is natural to regard the large mammals as attractive.C. It is terrible that the species are dying out at an alarming speed.D. It is strange that peoples thoughts contrast with their behaviors.26. Courchamp lists the companies responsibilities and their advantages by _.A.
46、 giving examplesB. making definitionC. making comparisonsD. using numbers27. Whats Courchamps attitude to the companies benefiting from animal images?A. Neutral.B. Supportive.C. Dissatisfied.D. Positive.【答案】24. B 25. D 26. A 27. C【解析】这是一篇说明文。一项新的研究表明,流行文化中对动物的广泛描述实际上可能会损害动物在野外的生存机会。【24题详解】推理判断题。根据第一
47、段“Widespread descriptions of animals in pop culture could actually be hurting the animals survival chances in the wild, new research suggests.”(一项新的研究表明,流行文化中对动物的广泛描述实际上可能会损害动物在野外的生存机会。)和第三段倒第二句“However, at least half of the interviewees didnt realize that five of the top ten most appealing species
48、are threatened. ”(然而,至少有一半的受访者没有意识到十大最吸引人的物种中有五种正受到威胁。)可知,流行文化中普遍存在的动物形象,使人们对动物的真实处境产生了错误的印象。故选B。【25题详解】句意猜测题。根据第三段倒第二句“However, at least half of the interviewees didnt realize that five of the top ten most appealing species are threatened. ”(然而,至少有一半的受访者没有意识到十大最吸引人的物种中有五种正受到威胁。)可知,人们非常喜爱这些动物,但是他们没有
49、意识到它们正受到威胁,并没有好好保护它们。所以划线句是指“奇怪的是,人们的思想与他们的行为形成对比。故选D。【26题详解】推理判断题。根据最后一段倒第二句“It could bring them positive public relation, for example. Besides, if a companys mascot(吉祥物) goes extinct, that could hurt them from a marketing point”(例如,它可以给他们带来正面的公共关系。此外,如果一家公司的吉祥物灭绝了,从营销角度来说,这可能会对他们造成伤害)可知,Courchamp通
50、过举例列出了这些公司的责任和优势。故选A。【27题详解】推理判断题。根据最后一段最后一句But not enough companies are “truly concerned about the protection of the species that they work on,” he adds.(但他补充说,没有足够多的公司“真正关心保护他们所从事的物种”。)可知,他对这些公司很不满。故选C。CKing Tut, Egypts famous boy king, was buried with many valuable objects. A dagger(匕首)discovered
51、 in his tomb has recently attracted extra attention. Researchers have concluded that the dagger was probably made from a special material.King Tut was only about nine years old when he became ruler of Egypt more than 3,300 years ago. The young king died when he was just 19. His body was buried in a
52、tomb filled with objects that people believed he would need in the afterlife.In 1922, Howard Carter discovered Tuts tomb in the Valley of the Kings in Egypt. Up to now, it was the best preserved ancient Egyptian tomb ever found. In 1925, Carter found the dagger which has a gold handle and an iron bl
53、ade(刀片).The blade had confused experts because iron was hardly used at that time in ancient Egypt. In fact, it was so rare that it was considered more valuable than gold. Where did the iron for the blade come from?Around the time of King Tut, ancient Egyptians started using a new word for iron that
54、translates as “iron from the sky”. This led some experts to believe that the iron for the blade came from a meteorite(陨石).But studies of the dagger carried out in the 1970s and 1990s didnt support that idea.Thats where modern technology comes in. Researchers used a new technique to examine the blade
55、. They discovered that it was made up of iron and other materials found in meteorites. After comparing it to several meteorites, they even found its possible match-a meteorite that landed in northern Egypt thousands of years ago.Scientists hope the new study will lead to more discoveries about other
56、 ancient Egyptian relics. “It would be very interesting to analyze more Pre-iron Age objects and we could gain precious discoveries.” Daniela Comelli, who is a professor, said.28. What do we know about Tuts tomb?A. It was built when he was 9.B. It was perfectly kept when discovered.C. It has a lot o
57、f iron objects in it.D. It was the first tomb to be found.29. Scientists pay extra attention to the dagger because _.A. it is King Tuts favourite objectB. its blade is made of ironC. it was more valuable than goldD. it leads to more discoveries30. What does the underlined word “it” in paragraph 5 re
58、fer to?A. The iron.B. The material.C. A meteorite.D. The blade.31. The researchers used modern technology to show _.A. more valuable objects are hidden in the tombsB. iron is widely used in ancient EgyptC. ancient Egyptian objects are excellentD. Tuts dagger was likely made from a meteorite【答案】28. B
59、 29. B 30. D 31. D【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章介绍了埃及著名的少年国王图坦卡蒙坟墓中匕首的发现最近吸引了大量的关注。研究人员发现了它可能的匹配物一颗数千年前降落在埃及北部的陨石。【28题详解】细节理解题。根据文章第三段“Up to now, it was the best preserved ancient Egyptian tomb ever found.”(到目前为止,它是迄今为止发现的保存最好的古埃及古墓。)可知,图坦卡蒙的陵墓被发现时保存得非常完好。故选B项。【29题详解】细节理解题。根据文章第三段“In 1925, Carter found the dag
60、ger which has a gold handle and an iron blade(刀片).The blade had confused experts because iron was hardly used at that time in ancient Egypt.”(1925年,卡特发现了这把剑,剑柄是金的,刀刃是铁的。这种刀刃让专家们感到困惑,因为在古埃及的那个时候几乎不使用铁。)可知,科学家特别注意这把匕首是因为它的刀刃是铁做的。故选B项。【30题详解】词句猜测题。根据文章第五段划线词前句“Researchers used a new technique to examin
61、e the blade.”(研究人员使用了一种新技术来检查刀片。)可猜测,it指代的是前文的刀片。故选D项。【31题详解】细节理解题。根据文章倒数第二段“Thats where modern technology comes in. Researchers used a new technique to examine the blade. They discovered that it was made up of iron and other materials found in meteorites. After comparing it to several meteorites, t
62、hey even found its possible match-a meteorite that landed in northern Egypt thousands of years ago.”(这就是现代技术的用武之地。研究人员使用了一种新技术来检查刀片。他们发现它是由铁和陨石中发现的其他物质组成的。在将它与几块陨石进行比较后,他们甚至发现了它可能的匹配物一颗数千年前降落在埃及北部的陨石。)可知,研究人员用现代技术来证明图坦卡蒙的匕首可能是由陨石制成的。故选D项。DClose your eyes for a minute and imagine what life would be l
63、ike if you had a hundred dollars less. Also imagine what it would be like spending the rest of your life with your eyes closed. Imagine having to read this page, not with your eyes but with your finger-tips.With existing medical knowledge and skills, two-thirds of the worlds 42 million, blind should
64、 not have to suffer. Unfortunately, rich countries possess most of this knowledge, while developing countries do not.ORBIS is an international non-profit organization which operates the worlds only flying teaching eye hospital. ORBIS intends to help fight blindness worldwide. Inside a DC-8 aircraft,
65、 there is a fully-equipped teaching hospital with television studio and classroom. Doctors are taught the latest techniques of bringing sight back to people there. Project ORBIS also aims at promoting peaceful cooperation among countries.ORBIS tries to help developing countries by providing training
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-362670.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2022届新高考人教版语文一轮复习课件:第四板块 微专题(二)范围拓宽的词语 .ppt
