分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 5

类型山东省德州市2013届高考英语二轮复习 阅读理解精练精析23.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:362746
  • 上传时间:2025-11-28
  • 格式:DOC
  • 页数:5
  • 大小:154KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    山东省德州市2013届高考英语二轮复习 阅读理解精练精析23 山东省 德州市 2013 高考 英语 二轮 复习 阅读 理解 精练 23
    资源描述:

    1、山东德州2013届高考英语二轮复习阅读理解精练精析23 (A)If you woke up this Monday feeling depressed and found that, from then on, things got worse, there may be an explanation. According to one psychologists (心理学家) calculations, January 23 was the most depressing day of the year for the British. Cliff Arnall, a psychologis

    2、t at Cardiff University who worked out the formula (公式), blamed a combination of debts, failed New Years plans, the cold, grey weather and the length of time since Christmas. “For most people, theres a realization by the third week of January that spending on sales items needs to be stopped so that

    3、Christmas can be paid for, ” he said. Those employees who are paid at the end of the month have had a long wait to refill their pockets, he said. “Nearing pay day may seem like a positive thing, but it may also result in increased stress as the person realizes they wont be able to pay off their Chri

    4、stmas bills. ” “The last week in January and first week in February are traditionally the coldest times of the year. ” The average amount of sunshine for January was only 43 hoursless than an hour and a half a day. The Citizens Advice Bureau (公民咨询局) and Samaritans (慈善机构撒马利坦会) both agreed that this w

    5、as their busiest time of the year. Don Levene, a CAB spokesman, said, “People are getting their credit card bills and may have spent more than they can afford. Most people were paid a week early before Christmas which makes January particularly long money-wise. ” Mike Cobb, of the Samaritans, said,

    6、“We get more calls from people feeling depressed or suicidal (想自杀的) at this time of year. There is seasonal affective disorder because of the lack of sunlight, and people are returning to the worries that they put behind them at Christmas. ”1. Why do employees feel depressed when the pay day in Janu

    7、ary is coming? A. Because January usually doesnt have the pay day as a rule. B. Because theyll have little left after paying off the Christmas debts. C. Because the boss will always keep back the pay. D. Because theyll have to wait another month to get paid. 2. Which of the following is not the caus

    8、e for their being depressed? A. Having to pay off the Christmas bills. B. Failure in their New Years plans. C. A long period of time from next Christmas. D. Cold, grey weather. 3. What does the underlined word “money-wise” in the last paragraph mean? A. In terms of money. B. Spending money wisely. C

    9、. Living without money. D. In terms of wisdom. 4. The last paragraph mainly tells us _ . A. possible causes of peoples feeling depressedB. the bad effects of Christmas day on peoples lifeC. the unwise plans of the BritishD. reasons for bad weather in Britain (B)Turning on the TV, a wonderful scene c

    10、omes to your eyes a group of men, tall, strong and handsome, and women, young, beautiful and attractive, too. Together they eat in the finest restaurants, traveling everywhere around the world on luxurious planes and pleasure ships. They are models. What sort of life are models leading? Is it a wond

    11、erful life for a young lady or a young man? A few models are well-known actors or actresses who can make a lot of money only by showing themselves off in commercials. But the majority of them are just curious to see what it is like. Theyd like to be models just because they are attracted by what the

    12、y imagine models earn a lot of money and lead a glorious life. This is true for those who are very successful. However, most models find it difficult to get work. Very few can earn enough to live on, and for all models their expenses are high. Their agents claim about 20% of the earnings, and no mod

    13、el will get very far without a clever agent. Besides, they have to buy good clothing. They also have to pay to travel to interviews and reach the places where the work is to be done. Interviews for a model job are known as cattle-markets in the modeling world. A top model can choose his or her work,

    14、 demand and receive high fees and have his or her expenses paid. But for most models, the situation is quite different. And an agent or an employer inspects each model much as a farmer inspects cattle at a market. Intelligence, qualifications and personal characteristics count for little against goo

    15、d looks and tight figures. For all except the very few lucky ones, the life of a model is a continual search for work, trying to sell himself or herself in the face of fierce competition and, sometimes, not particularly moral standards on the part of some employers. Modeling is a changeable world wi

    16、th great rewards for a tiny minority but not for the majority. 5. What is the purpose of the first paragraph? A. To introduce the theme. B. To arouse your interest. C. To start a story. D. To show you an interesting TV play. 6. Most people want to be models because _ . A. they like to show themselve

    17、s offB. they are curious about the work C. models earn a lot of money and lead a glorious life D. they have beautiful clothing and figures7. If a model earns one million dollars in a fashionable show, the agent can get _ . A. less than $100, 000B. more than $250, 000C. $150, 000 D. about $200, 0008.

    18、 According to the passage, which of the statements is right? A. The majority of the models can live a luxurious life. B. A clever agent is a great help to the success of a model. C. Cattle-markets refer to the changing world of models. D. Being a model, he or she wont have to search for work. 答案解析【文

    19、章大意】这是一篇社会生活类文章。根据心理学家的推算,1月23日是英国人最郁闷的一天,你知道其中的原因吗?1. 【解析】选B。推理判断题。第三段提到:那些到月底才能领工资的人此时早已囊中羞涩了。克里夫阿诺尔说:“发薪日在即本是件好事,但是当人们突然发现自己无法还清圣诞节的账单时,这往往给人造成更大的压力。”由此可知B项与此意义相符。2. 【解析】选C。细节理解题。短文第二段提到:想出这一公式的人就是英国卡的夫大学的心理学家克里夫阿诺尔,他把沮丧的原因归结为债务累累、未实现的新年计划、阴冷的天气以及圣诞节过后很长时间等。由此可知,C项“离下一个圣诞节还有很长时间”与此意义不符。 3. 【解析】选A

    20、。词义猜测题。根据此段语境:大多数人在圣诞节前一星期领到工资,这意味着他们要比平时等更长的时间才能领到一月份的工资。可以推测money-wise意为“从资金的角度来考虑”。 4. 【解析】选A。主旨大意题。本段引用了公民咨询局发言人唐莱文的话:“人们此刻不断收到信用卡账单,很可能已经超出自己的偿还能力。大多数人要比平时等更长的时间才能领到一月份的工资。”和撒马利坦会的迈克科布的话:“我们今年接到更多情绪低落,甚至想自杀的人的电话。日照缺乏引发季节性情绪失控,圣诞节期间暂时忘记的烦恼这时又都回来了。”由此可知,此段指出的是人们感到郁闷的原因。【文章大意】你看到模特穿着时髦的衣服,吃着山珍海味,住

    21、着高档公寓,可是大部分的模特经常失业,收入没有保障,过着入不敷出的日子。5. 【解析】选A。作者意图题。用电视上看到的模特的镜头引起全文的主题:the life of models。6. 【解析】选C。细节理解题。根据文章第三段“But the majority of them are just curious to see what it is like. Theyd like to be models just because they are attracted by what they imagine models earn a lot of money and lead a glor

    22、ious life. ”可知答案为C。7. 【解析】选D。细节理解题。根据第三段Their agents claim about 20% of the earnings. . . 可知,如果模特挣一百万美元,经纪人就会索取大约20%,也就是大约20万美元。8. 【解析】选B。推理判断题。根据第三段的“. . . no model will get very far without a clever agent. ”可知B正确;根据This is true for those who are very successful. However, most models find it difficult to get work. 可知A错误;根据第四段的首句可知C错误;根据For all except the very few lucky ones, the life of a model is a continual search for work. . . 可知D错误。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:山东省德州市2013届高考英语二轮复习 阅读理解精练精析23.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-362746.html
    相关资源 更多
  • 六年级上册英语素材Unit 3 说课稿1人教.doc六年级上册英语素材Unit 3 说课稿1人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects7_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects7_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 3 My weekend plan 知识详解 人教PEP.doc六年级上册英语素材Unit 3 My weekend plan 知识详解 人教PEP.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects6_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects6_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 3 My weekend plan 教学反思人教.doc六年级上册英语素材Unit 3 My weekend plan 教学反思人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects5_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects5_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 2 说课稿人教.doc六年级上册英语素材Unit 2 说课稿人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects3_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects3_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 2 Ways to go to school知识详解 人教.doc六年级上册英语素材Unit 2 Ways to go to school知识详解 人教.doc
  • 六年级上册英语素材Unit 1 第一课时 教案人教.doc六年级上册英语素材Unit 1 第一课时 教案人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects2_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects2_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 1 How can I get there 知识详解 人教.doc六年级上册英语素材Unit 1 How can I get there 知识详解 人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects1_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects1_广东开心英语.ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects10_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects10_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材 一般过去时 牛津译林.doc六年级上册英语素材 一般过去时 牛津译林.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you4_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you4_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语知识点及练习题Module 8丨外研版.doc六年级上册英语知识点及练习题Module 8丨外研版.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you2_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you2_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语测试题第三单元_牛津译林(一起).doc六年级上册英语测试题第三单元_牛津译林(一起).doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you1_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you1_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语模块试卷Module 13 外研版.doc六年级上册英语模块试卷Module 13 外研版.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语期末试题-质量检测2018- 人教.doc六年级上册英语期末试题-质量检测2018- 人教.doc
  • 2020-2021学年浙江省高二下学期期末考试英语模拟试卷分类汇编:应用文写作专题(含解析).docx2020-2021学年浙江省高二下学期期末考试英语模拟试卷分类汇编:应用文写作专题(含解析).docx
  • 四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high4_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high4_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语期末试题轻巧夺冠∣1718 牛津译林(一起)(含答案).doc六年级上册英语期末试题轻巧夺冠∣1718 牛津译林(一起)(含答案).doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high3_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high3_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语期末试题轻巧夺冠_广州版(无答案).doc六年级上册英语期末试题轻巧夺冠_广州版(无答案).doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high2_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high2_湘少版.ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1