分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 5

类型山东省德州市2013届高考英语二轮复习 阅读理解精练精析29.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:362757
  • 上传时间:2025-11-28
  • 格式:DOC
  • 页数:5
  • 大小:158.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    山东省德州市2013届高考英语二轮复习 阅读理解精练精析29 山东省 德州市 2013 高考 英语 二轮 复习 阅读 理解 精练 29
    资源描述:

    1、山东德州2013届高考英语二轮复习阅读理解精练精析29(A)(Medical Xpress) In a new study published in PLoS Medicine, researchers have shown that it is not only the American habit of “super-sizing” meals that is leading to obesity, but the number of snacks and meals that are being eaten throughout the day. The study, led by pr

    2、ofessor of nutrition Barry Popkin from the University of North Carolina, looked at data from food studies conducted as far back as the 1970s and discovered that Americans have increased their daily caloric intake. In 19771978, Americans were consuming on average 1, 803 kcal and in 20032006 that numb

    3、er had jumped up to 2, 374. The study examined the amount of calories in a specific amount of food, portion sizes that were consumed and how many snacks and meals were consumed within a day. Looking at the results, the researchers concluded that portion size and the amount of meals and snacks eaten

    4、are the biggest factors responsible for the change. According to the numbers, the number of daily meals and snacks in 1977 was 3. 8 but rose to 4. 8 in 2006. However, the top 10 percent of surveys showed that the number of meals and snacks was as high as seven per day. It appears that in the last fe

    5、w years, portion size seems to be stabilizing, however the total number of calories consumed is increasing. A main reason behind this is the daily consumption of more than 220 more calories consumed daily from soft drinks than in years past. While much diet and health advice over the years has sugge

    6、sted eating more frequent small meals, it appears the idea of eating more frequently is understood but the foods chosen are not correct. Eating small, frequent meals can boost your metabolism(新陈代谢) and control hunger more than eating three big meals a day, however, if these smaller meals are high-ca

    7、lorie and salty options, the benefits are not seen. According to the Centers for Disease Control, as many as 25 percent of Americans are obese and these findings suggest that a new focus needs to be placed on portion size and snacking habits in order to reduce those numbers. 1. Whats the main idea o

    8、f the passage? A. American snacking habits to blame for obesity. B. American meals. C. American favourite diets. D. American meals and snacks. 2. How does Barry Popkin know Americans have increased their daily caloric intake? A. By comparing some data. B. By doing some experiments. C. By making a su

    9、rvey among people. D. By observing the restaurants. 3. Why is the total number of calories consumed increasing though portion size may not change? A. Because more soft drinks are consumed by people. B. Because more fat is consumed by people. C. Because the restaurants offer more dishes. D. Because t

    10、he restaurants offer larger meals. 4. The underlined word “boost” in Paragraph 5 means _ . A. destroyB. harmC. improveD. correct (B)Young women are more adventurous than young men when travelling abroad in gap years. One in three female backpackers visits more than three countries during a year out

    11、and travels alone, according to new research. By contrast, the majority of their male counterparts visit only one country and tend to travel in groups, says a survey by the Gap Year company, which provides information and services for students considering taking a year out. More women than men say t

    12、hat their prime reason for taking time off is to see the world and experience different cultures. Men were more likely to rank“having fun” higher on their list of preferences. Women were more likely to value the challenge of a foreign trip, and many cited reasons such as learning a language and meet

    13、ing new people. The more adventurous gap years taken by women seem to work to their benefit; more than three quarters of those surveyed reported increased confidence, self-reliance and independence, whereas only half of the men had that experience. The research also showed that women were more likel

    14、y to do voluntary work while travelling, with more than one in ten helping with teaching or development projects. One of the reasons given for this is a wish to see the country in an authentic light. A greater proportion(比例)of women than men faced objections or criticism from their families over the

    15、ir gap-year plans. Among the men surveyed, lack of money was the main barrier to travel. Carolyn Martin, a doctor from London, was a typically confident female traveller. Starting in Cape Town, she travelled around southern Africa and Australia with a string of unusual and sometimes dangerous jobs.

    16、“I had one job chasing elephants off the runway in Africa by banging a stick against a pan,” she recalled. “It was OK but one day I did get chased by one. ”She said that she had travelled alone because“you meet more people”. 5. By referring to “gap year” the writer means _ . A. a gap you come across

    17、 after leaving high schoolB. a time when you are caught in a dilemma between work and studyC. a period before you find a job upon your graduation from collegeD. a year off between high school and college for certain purposes6. According to the article, _ . A. most of the women students will travel a

    18、broad during the summer holidaysB. one third of the women students will travel abroad in a yearC. women students are more likely to travel abroad alone in gap yearsD. women students are willing to travel abroad in groups7. Which of the following statements is TRUE? A. Men students will travel less d

    19、uring the gap year because of their part-time jobs. B. Women students will travel more in gap years but face more objections over their gap-year plans. C. The article suggests that women travelling alone will have dangerous experiences. D. Men students prefer to travel inside their own country rathe

    20、r than go abroad. 8. Which of the following would be the best title of the article? A. Girls Get the Best out of Gap YearsB. Boys Lack Courage in Gap YearsC. For Fun or for Adventure? D. Young Women Are More Adventurous答案解析1. 【解析】选A。主旨大意题。根据第一段、第三段的最后一句以及下文可知,本文主要讲了美国人的肥胖是由于快餐和大餐造成的。故选A。2. 【解析】选A。推理

    21、判断题。根据第二段可知,Barry Popkin是参考了一些数据得出的结论。故选A。3. 【解析】选A。细节理解题。根据第四段的最后一句可知,人们每天多摄入的220多卡的热量主要来自软饮料。故选A。4. 【解析】选C。词义猜测题。根据上下文可猜出此处指“少吃多餐可以促进新陈代谢和控制饥饿”。boost推进,促进。故选C。5. 【解析】选D。词义猜测题。文章第二段提到students,所以相比之下,D项最适合。在英国等国家,年轻人会有“空档年”,即上完高中、上大学之前的这段时间。而C项是最大的干扰项,由常识可知,大学毕业后,学生一般都得忙着找工作,然后上班,没有足够的时间去旅行,所以D项比C项更

    22、贴切。6. 【解析】选C。细节理解题。在文章前两段中,作者提到“三分之一的女性在空档年会独自旅行”,而男性更倾向于团体旅行。A项应该是gap years,而不是the summer holidays,B项表示泛指,本文是特指在空档年出游,故B项中的in a year是不正确的。D项women改为men则正确。7. 【解析】选B。细节理解题。由第六段第一句A greater proportion of women than men faced objections or criticism from their families over their gap-year plans. 可知,女性更

    23、喜欢在空档年出游,但与男性相比,她们面临更多的反对意见。8. 【解析】选A。主旨大意题。文章第三段提到女性旅行原因是了解世界、体验不同的文化、学习语言、认识新朋友。在第四段中作者提到“more than three quarters of those surveyed reported increased confidence, self-reliance and independence(超过四分之三的女性通过旅行会增强自信、自立和独立)”,而只有一半的男性有同样的体验。所以A项正确。D项是最大的干扰项,其实D项与原文第一段首句相比缺少了关键的状语限定部分(when travelling abroad in gap years)。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:山东省德州市2013届高考英语二轮复习 阅读理解精练精析29.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-362757.html
    相关资源 更多
  • 六年级上册英语素材Unit 3 说课稿1人教.doc六年级上册英语素材Unit 3 说课稿1人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects7_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects7_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 3 My weekend plan 知识详解 人教PEP.doc六年级上册英语素材Unit 3 My weekend plan 知识详解 人教PEP.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects6_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects6_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 3 My weekend plan 教学反思人教.doc六年级上册英语素材Unit 3 My weekend plan 教学反思人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects5_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects5_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 2 说课稿人教.doc六年级上册英语素材Unit 2 说课稿人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects3_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects3_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 2 Ways to go to school知识详解 人教.doc六年级上册英语素材Unit 2 Ways to go to school知识详解 人教.doc
  • 六年级上册英语素材Unit 1 第一课时 教案人教.doc六年级上册英语素材Unit 1 第一课时 教案人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects2_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects2_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 1 How can I get there 知识详解 人教.doc六年级上册英语素材Unit 1 How can I get there 知识详解 人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects1_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects1_广东开心英语.ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects10_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects10_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材 一般过去时 牛津译林.doc六年级上册英语素材 一般过去时 牛津译林.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you4_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you4_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语知识点及练习题Module 8丨外研版.doc六年级上册英语知识点及练习题Module 8丨外研版.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you2_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you2_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语测试题第三单元_牛津译林(一起).doc六年级上册英语测试题第三单元_牛津译林(一起).doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you1_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you1_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语模块试卷Module 13 外研版.doc六年级上册英语模块试卷Module 13 外研版.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语期末试题-质量检测2018- 人教.doc六年级上册英语期末试题-质量检测2018- 人教.doc
  • 2020-2021学年浙江省高二下学期期末考试英语模拟试卷分类汇编:应用文写作专题(含解析).docx2020-2021学年浙江省高二下学期期末考试英语模拟试卷分类汇编:应用文写作专题(含解析).docx
  • 四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high4_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high4_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语期末试题轻巧夺冠∣1718 牛津译林(一起)(含答案).doc六年级上册英语期末试题轻巧夺冠∣1718 牛津译林(一起)(含答案).doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high3_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high3_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语期末试题轻巧夺冠_广州版(无答案).doc六年级上册英语期末试题轻巧夺冠_广州版(无答案).doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high2_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high2_湘少版.ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1