山东省新泰市第一中学老校区(新泰中学)2021届高三上学期第二次月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省新泰市第一中学老校区新泰中学2021届高三上学期第二次月考英语试题 WORD版含解析 山东省 新泰市 第一 中学 校区 新泰 2021 届高三 上学 第二次 月考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、新泰中学2018级高三年级第二次大单元考试英语试题第一部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15个小小题:每小题题2.5分,满分37.5分)AThe Best Silk Road TourSilk Road, a business and trade route, originates from the ancient China and connects with the Asian. African and European countries. Our well-designed Silk Road tour package will never let you down.Dep
2、arture City: ShanghaiGuide&Driver: English-speaking guide, experienced driver with an air-conditioned vehicleMeals:12 western buffet breakfasts, 6 lunches with some being a la carte (点菜)styleTour Highlights:Must-see sights in China-Terracotta Warriors, Famen Temple,Dunhuang Mogao Caves, Maiji Caves,
3、 Jiayuguan Pass and Mutianyu Great WallTrace back to the Silk Road of 2,000 years ago& learn about the culture and historyMarvel at the art treasure- Mogao Caves&enjoy an exciting camel riding in the Gobi DesertWe Guarantee 100%No Shopping Stops!Tour PricesPrices are per person in US Dollars.Any par
4、ts of the tour length, activities or hotels can be tailored to your individual interestsAre you ready to follow the footsteps of the ancients to explore this mysterious land now?1. What will people do on the tour?A. Appreciate the ancient heritage.B. Ride on camels all the way.C. Stay a few nights i
5、n caves.D. Do a lot of shopping.2. Which of the following is most likely to join the tour?A. A Beijing businessman good at golf.B. A Japanese model loving fashion.C. A Yunnan biologist interested in birdsD. An American student learning history.3. How much should a traveler pay for her family(with tw
6、o sons)who want to live comfortably?A. $3479.B. $3749.C. $7498.D. $11247.【答案】1. A 2. D 3. D【解析】这是一篇应用文。文章是关于去丝绸之路旅行的广告。广告介绍了始发城市、景点、食宿和价格等。【1题详解】细节理解题。根据Tour Highlights:部分的Must-see sights in China-Terracotta Warriors, Famen Temple, Dunhuang Mogao Caves, Maiji Caves, Jiayuguan Pass and Mutianyu Great
7、 Wall(中国必看景点:兵马俑,法门寺,敦煌莫高窟,麦积山石窟,嘉峪关和慕田峪长城)可知,在旅行过程中游客可以欣赏中国古代遗产。A. Appreciate the ancient heritage.(欣赏古代遗产)符合以上说法,故选A项。【2题详解】推理判断题。根据Tour Highlights:部分的Must-see sights in China-Terracotta Warriors, Famen Temple, Dunhuang Mogao Caves, Maiji Caves, Jiayuguan Pass and Mutianyu Great Wall(中国必看景点:兵马俑,法门
8、寺,敦煌莫高窟,麦积山石窟,嘉峪关和慕田峪长城)可知,在旅行过程中游客可以欣赏中国古代遗产。由此推测,一个学历史的学生很有可能参加该旅行D. An American student learning history.(一个学历史的美国学生)符合以上推测,故选D项。【3题详解】细节理解题。根据表格内容可知,如果一个游客和家里的两个儿子要想住得舒适,要支付的费用是每人3749美元,$3749*3=$11247 。D. $11247.符合以上说法,故选D项。BIf you feel sick or uncomfortable, you might seek out a doctor. But wha
9、t to do if you dont quite know where you fit into this world and youre tired of carrying that burden alone?I answered strangers questions on life puzzles at the entrance to the New York City subway at 57th and 8th. A group of strangers had stopped by because they were carrying around some deep, mean
10、ingful questions that had long gone unanswered, like “why cant I be happier in my life?”And then I spotted her, who would be my toughest questioner of the day. She was about 6 years old and held her mothers hand as she craned (伸长脖子) her neck to stare at us. Her mother stopped, but the girl hesitated
11、. “Its OK,” I offered. “Do you have a question?” The girl smiled at her mother, then let go of her hand to walk over towards us. She looked me dead in the eye and said: “How do I know Im real?”Suddenly I was back in graduate school. Should I talk about the French philosopher Rene Descartes to prove
12、our existence, with the phrase “I think, therefore I am?” Or, mention English philosopher G. E. Moore and his famous “here is one hand, here is the other,” to prove the existence of the external world? But then the answer came to me. I remembered that the most important part of philosophy was feedin
13、g our sense of wonder. “Close your eyes,” I said. She did. “Well, did you disappear?” She smiled and shook her head, then opened her eyes. “Congratulations, youre real.”She grinned (露齿而笑) broadly and walked over to her mother, who looked back at us and smiled.4. Why did the author show up at the ent
14、rance of the subway?A. To take the subway.B. To look for strangers help.C. To offer advice on life puzzles.D. To help strangers carry their bags.5. What made the little girl stare at the author?A. Curiosity.B. Horror.C. Excitement.D. Nervousness.6. How did the girl find the answer?A. By hearing a st
15、ory.B. By learning philosophy.C. By referring to others words.D. By having a real experience.7. Which of the following can best describe the author?A. Strict and smart.B. Honest and brave.C Clever and helpful.D. Humorous and sociable.【答案】4. C 5. A 6. D 7. C【解析】本文是一篇记叙文。文章主要讲述作者在地铁入口回答陌生人所提问的生活方面的难题,
16、一位小女孩问了一个很难回答的问题,最终作者想到了很好的答案,让小女孩满意而走。【4题详解】细节理解题。根据文章第二段I answered strangers questions on life puzzles at the entrance to the New York City subway at 57th and 8th.可知,作者出现在地铁入口是为了回答陌生人生活方面的难题,为他们提供建议。故选C。【5题详解】推理判断题。根据文章第三段She was about 6 years old and held her mothers hand as she craned (伸长脖子) her
17、 neck to stare at us. 小女孩伸长脖子盯着我们,可以推断出,小女孩因为好奇而盯着作者。故选A。【6题详解】推理判断题。根据文章第四段“Close your eyes,” I said. She did. “Well, did you disappear?” She smiled and shook her head, then opened her eyes. “Congratulations, youre real.”可知,作者让小女孩闭上眼睛,然后再睁开眼睛,从而让女孩通过真实的体验找到问题的答案。故选D。【7题详解】推理判断题。根据文章第四段But then the
18、answer came to me. I remembered that the most important part of philosophy was feeding our sense of wonder.最终作者从哲学方面找到答案,可推断出,作者很聪明;文章第二段I answered strangers questions on life puzzles at the entrance to the New York City subway at 57th and 8th. 作者在地铁入口回答陌生人所提问的生活方面的难题,可推断出,作者很乐意帮助别人。故选C。CLast year,
19、the Bureau of Labor Statistics reported that 55 million people in the U. S. are “gig workers which is more than 35 percent of the U. S. workforce. That number is projected to jump to 43 percent by 2020.People are drawn to gig work(零工)because it brings in a little extra income without a major time co
20、mmitment. And recent technologies like Skype, Slack, and Dropbox have made the gig life a reality, giving you maximum freedom, an ideal work-life balance, and the chance to pursue your passions.If youre thinking of joining the gig economy, its never been easier. One of the great things about the gig
21、 economy is that you dont have a boss breathing down your neck. As a freelancer, you no longer have to cater to a company culture or work schedule that might cause physical or emotional stress. Instead, you get to choose the type of work you do and who you work with. But this degree of freedom requi
22、res a corresponding amount of discipline. With no boss to make sure youre on task, its all on you.A lot of gig workers start their careers by hopping on a project because the employer is desperate and in need of help. On the employers end, its tough to take on people for higher management positions
23、when the pool of talent is full of gig workers who havent been given an opportunity to improve their skills. Businesses have to evolve to learn how to account for an influx((涌入)of temporary workers. It is harder for gig workers to become skilled and get promoted.The workforce is becoming more advanc
24、ed and educated by the day. You have to keep learning and keep up with industry trends to maintain a competitive edge. This is true even for people in traditional office settings, but its critical if youre your own boss.8. What made the gig life a reality?A. Greater work-life balance.B. New technolo
25、gies.C. A little extra money.D. Maximum freedom.9. What does the underlined phrase “breathing down your neck” in Paragraph 3 mean?A. Making you unable to breathe freely.B. Standing very close behind you.C. Threatening you by saying something.D. Monitoring you closely.10. What can we infer from the l
26、ast but one paragraph?A Employers should invest in training the temporary workers.B. Gig workers start their jobs out of passion.C. Its hard for employers to employ people for higher positions.D. Its hard for gig workers to develop skills.11. Which of the following can be the best title for the text
27、?A. The Strengths and Weaknesses of the Gig EconomyB. The Challenges of the Gig EconomyC. The Increase of the Gig EconomyD. The Reason for the Gig Economy【答案】8. B 9. D 10. A 11. A【解析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了零工经济的优势和劣势。【8题详解】细节理解题。根据第二段中的“And recent technologies like Skype, Slack, and Dropbox have made the g
28、ig life a reality”可知,是新的技术使它成为现实的。故选B项。【9题详解】词义猜测题。根据第三段内容尤其该段最后一句“With no boss to make sure youre on task, its all on you.”可知,没有老板能确保你完成任务,一切都由你来决定。由此可推知,第三段中划线短语“breathing down your neck”意为“密切监视你”。故选D项。【10题详解】推理判断题。根据倒数第二段第二句“On the employers end, its tough to take on people for higher management
29、positions when the pool of talent is full of gig workers who havent been given an opportunity to improve their skills.”可知,从雇主的角度来说,当人才库中满是没有机会提高技能的工作人员时,很难让他们担任更高的管理职位。由此可推知,从倒数第二段我们可以推断出雇主应投资培训临时工。故选A项。【11题详解】主旨大意题。通读全文,尤其第三段第二句“One of the great things about the gig economy is that you dont have a
30、boss breathing down your neck.”和倒数第二段最后一句“It is harder for gig workers to become skilled and get promoted.”可知,本文介绍了零工经济的优势和劣势。故选A项。DYoung trees dont just grow; they develop a personality and learn more about their environment and how they should best behave in it. They also help each other out whene
31、ver theres trouble.Personality, just as among people, varies among trees. Some are anxious, some bold. On the authors land, there are three oak trees growing close together. One of the oak trees always starts to shed its leaves two weeks earlier than the others. Since they all experience the same te
32、mperature, the same soil and the same length of day, such variables cant be the explanation. So whats happening? Well, this tree is simply more careful than the others. Whoever holds on to their leaves longer can do more photosynthesis(光合作用) and store more nutrients. However, the longer a tree keeps
33、 its leaves, the higher the risk of injury.Not only do trees make their own decisions, they also learn from their mistakes. A tree, for example, keeping its leaves too long during one year will never make this mistake again. This leads to several other conclusions:trees must notice the temperature a
34、nd the length of the day and be able to save their experiences somewhere. Obviously, trees dont have brains, but it is thought that in the sensitive tips of their roots they keep track of information and experiences.But trees arent only clever when it comes to caring for themselves. They also suppor
35、t each other whenever theres trouble by giving warnings and even taking care of sick and weak conspecifics with nutrients. For example, one time the author found a very old tree stump. Its insides had rotted a long time ago to topsoil. But the wood on the outside of the stump was still living. How w
36、as this possible? Well, the stump was nourished by its neighbors with nutrients from the root system, and had been for at least 400 years!Why do trees do such a thing?Its simple: its better together. Trees need the forest; it protects them from storms, provides the right microclimate and warns them
37、of attacks.12. Why does the author mention the three oak trees?A. To illustrate trees can learn from experiences.B. To show trees can make independent decisions.C. To explain trees are quite supportive to each other.D. To prove trees have the same personalities as humans.13. According to the text, w
38、hich of the following best describes general features of trees?A. Anxious and bold.B. Smart and adventurous.C. Helpful and wellbehaved.D. Adaptable and supportive.14. What does the underlined phrase “do such a thing” mean?A. Give warnings.B. Offer assistance.C. Depend on others.D. Provide nutrients.
39、15. Where does this text most probably come from?A. A public lecture.B. A science book.C. An experiment report.D. A travel journal.【答案】12. B 13. D 14. B 15. B【解析】这是一篇说明文,主要介绍了树的智慧:每棵树都有它不同的个性,遇到困难时它们也会互相帮助;研究发现,树不但能自己做决定,还能从自己的错误中吸取教训。【12题详解】推理判断题。根据第二段“Well, this tree is simply more careful than th
40、e others.”(这颗树只是比其他两颗更小心而已)和根据第三段“Not only do trees make their own decisions,”(树不仅能自己做决定,)故推知,作者在此处举例是为了说明树能自己做决定。故选B。【13题详解】推理判断题。根据“A tree, for example, keeping its leaves too long during one year will never make this mistake again.”(例如,一棵在一年中保留叶子太久的树将永远不会再犯这种错误。)可推知,树木的适应能力很强;根据“But trees arent o
41、nly clever when it comes to caring for themselves. They also support each other”(但是树不仅在照顾自己的时候表现的很聪明,他们也互相支持)可知,树木之间会相互支持。故选D。【14题详解】词句猜测题。根据“Why do trees do such a thing?”(树木们为什么会做这样的事呢?)可知,此处指的是上文“the stump was nourished by its neighbors with nutrients from the root system, and had been for at lea
42、st 400 years!”(树桩是由它的邻居们用来自根系的养分来滋养的,而且已经有至少400年的历史了!)故猜测do such a thing意为“提供帮助”。B选项Offer assistance意为“提供援助”。故选B。【15题详解】推理判断题。通读全文可知,本文主要介绍了树的智慧:每棵树都有它不同的个性,遇到困难时它们也会互相帮助;研究发现,树不但能自己做决定,还能从自己的错误中吸取教训;据此可推知,本文最可能选自科学书籍,故选B。第二节(共5小题:每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容.从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Childhood ob
43、esity puts kids at risk for cardiovascular disease, bone and joint problems, sleep apnea, and potential social and psychological problems. _16_Of course, the CDC recommends healthy lifestyle choiceshealthy eating, physical exercise. _17_ That is to provide a safe and supportive environment where hea
44、lthy lifestyle choices can be made.What dont kids need?_18_Too much focus on overweight leads toward more weight gain.A new data analysis of two studies found that children whose parents considered them to be “overweight tended to gain more weight over 10 years than children whose parents considered
45、 them “normal weight. Children whose parents label them as “overweight had a negative self-perception about their bodies. They were engaged in more attempts to lose weight. _19_The clear message from this study is that dieting is more likely to lead to weight gain, not weight loss, in both children
46、and adults. Psychology researchers Eric Robinson and Angelina Sutin argue that the stigma of being labeled overweight as a child might actually gain weight in the future._20_ For the study, childrens height and weight were measured at age 4 or 5, and parents were asked to describe whether they thoug
47、ht the children were best described as underweight, normal weight, overweight or very overweight. When the children were 12 or 13, they used images to best depict what they perceived their bodies to look like and were asked whether or not they engaged in any dieting behavior. Height and weight measu
48、rements were taken again when the children were 14 or 15 years old.A. Labels and pressure around weight and weight gain.B. Left untreated, these problems can continue into adulthood.C. They also point out another important way to keep kids healthy.D. The researchers cannot be certain about what is d
49、riving.E. They analyzed the data from a study of Australian children.F. But it actually contributed to weight gain over the 10-year period.G. A number of mothers in this study suffer from depression and anxiety.【答案】16. B 17. C 18. A 19. F 20. E【解析】这是一篇说明文。文章主要介绍了肥胖给儿童带来的不好的影响以及疾控中心推荐了健康的生活方式选择健康的饮食、
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-364995.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
苏教版语文三年级下册:8.25争论的故事 课件 (1)(共25张PPT).ppt
