《信息卷》2018年普通高等学校招生全国统一考试最近信息卷 英语(十) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 信息卷 信息卷2018年普通高等学校招生全国统一考试最近信息卷 英语十 WORD版含解析 信息 2018 普通高等学校 招生 全国 统一 考试 最近 英语 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、此卷只装订不密封班级 姓名 准考证号 考场号 座位号 绝密 启用前2018年普通高等学校招生全国统一考试最新信息卷英 语(十) 注意事项:1、答题前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2、回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其它答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3、考试结束后,请将本试题卷和答题卡一并上交。第卷第一部分 听力(共两节,满分 30 分) 第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标
2、在试卷的相应位置。1. How many minutes does the woman think John will be late for the meeting?A. 10 minutes. B. 15 minutes. C. 20 minutes.2. What does the man think the building will probably be?A. An apartment building. B. A hotel.C. A store.3. How does the man feel about his present job seeking?A. He is con
3、fident B. He is tired of it. C. He is not quite sure.4. What do you know about the price of meat?A. It is going up every day. B. It is high everywhere. C. It is higher in other stores.5. Where does the conversation most probably take place?A. In the kitchen. B. In the living room. C In the studay .第
4、二节(共15小题;每小题1分,满分15分)听下面5段对活或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听第6段材料,回答第6、7题。6. How does the woman feel at the beginning of the conversation?A. Relieved.B. Angry.C. Excited.7. Which city will the art exhibition go to next week?A. Los Angles.B. New York.C. Chicago.听第7段材料,回答第8、9题。8.
5、Where did the man live before?A. In the Oak Greek apartments.B. In the dorm.C. In a house he rented.9. What does the man do since others do the cooking?A. Cook meals. B. Do the shopping.C. Learn how to cock.听第8段材料,回答第10至12题10. How is the woman going to New York?A. By train.B. By plane.C. By bus.11.
6、Why are the tickets cheaper?A. It is slower.B. There is no place to sleep.C. It arrives at midnight.12. How much will the woman pay for the tickets?A. $ 25.B. $ 30. C. $ 50.听第9段材料,回答第13至16题。13. When will the man arrive at the airport?A. At 8:00.B. At 9:00.C. At 10:00.14. Which of the following is th
7、e man most likely to do in Italy?A. Attend an art school. B. Lie on the beach.C. Visit art exhibitions.15. How is the man going the travel in Milan?A. By bike.B. On foot. C. By car.16. What will the woman probably do during her vacation?A. Have a relaxing time.B. Stay at home. C. Take a summer cours
8、e.听第10段材料,回答第17至20题。17. What can we learn from the speaker?A. Judge everything from facts.B. People may fool you by putting up a good appearance.C. Dont judge a persons intelligence by his appearance.18. What do we know about the young man?A. He is stupid. B. He is a talented writer. C. He likes cha
9、tting.19. What can we know from the example of the student?A. The teacher is fooled by the intelligent student.B. The student is good at giving the teacher a good impression.C. The teacher knows the students tricks.20. What is the accurate suggestion given by the speaker?A. Judging a book by its cov
10、er.B. Keeping a close eye on a student.C. Taking time to observe a person.【答案】15 BCABA 610 AABBA 1115 CCBCC 1620 ACBBC第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题:每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AThe wonderful experiment I am going to introduce proves that air is just all around and that
11、it presses down upon us. Air pressure is a wonderful force. When you swim underwater, you can feel water push down your body. The air all around you does the same. However, your body is so used to it that you do not notice this. The pressure is caused by a layer of air called the atmosphere. This la
12、yer surrounds the Earth, extending to about five kilometers above the Earths surface.The following experiment is an easy one that you can do at home. But make sure that you are supervised, because you will need to use matches. Now for the experiment!What you need:A hard-boiled egg without the shellA
13、 bottle with a neck slightly smaller than the eggA piece of paperA matchMethod:1) Check that the paper will sit firmly on the neck of the bottle.2) Tear the paper into strips and put the strips into the bottle.3) Light the paper by dropping a burning match into the bottle.4)Quickly sit the egg on th
14、e neck of the bottle.Result:Astonishingly, the egg will be sucked into the bottle. Your friends will be amazed when you show them the experiment. But be careful when you handle matches.Why it happenedAs the paper burns, it needs oxygen and uses up the oxygen(air)in the bottle. The egg acts as a seal
15、 in the neck of the bottle, so no more air can get inside. This reduces the air pressure inside the bottle. The air pressure must equalize, so more air from outside must enter the bottle. The outside air pressure against the egg and then the egg is pushed into the bottle! This proves that air is all
16、 around and that it is pressing down on it.21. Why is there the need to take care when you are doing the experiment?A. The bottle could break.B. You need to light the paper with a match.C. The egg needs to be shelled.D. The egg has to be perfectly placed on the neck of the bottle.22. In the experime
17、nt, the burning inside the bottle can_.A. equalize the air pressure inside and outsideB. make a seal in the neck of the bottleC. finish up the oxygen inside the bottleD. produce more oxygen inside the bottle23. How was the egg put into the bottle?A. The oxygen inside the bottle sucked the egg in.B.
18、It became salt without the shell.C. The neck of the bottle was wide enough.D. The outside air pressure forced it into the bottle.【答案】21. B 22. C 23. D【解析】本文主要讲述了证明我们周围空气压力很强大的一个实验以及其操作过程和原理。21. B推理判断题。由第二段because you will need to use matches以及介绍实验方法的“Method”中Light the paper by dropping a burning mat
19、ch into the bottle可知因为要用火柴点燃纸张,故选B。22. C细节理解题。由最后一段As the paper burns, it needs oxygen and uses up the oxygen(air)in the bottle可知瓶子里燃烧会将氧气用完耗尽。故选C。23. D细节理解题。由最后一段The outside air pressure against the egg and then the egg is pushed into the bottle! 可知瓶子里的空气耗尽,会导致外部空气压着鸡蛋,最后把鸡蛋推到瓶子里。故选D。B“I never want
20、ed to come on this stupid hiking trip!” Jeffs voice was panicked. His father stopped and turned to look at the boy.“This is hard on you, son. But youve got to come through with your courage.”“But I am scared!” Jeff shouted.“Please have enough love for your brother to think this through!” His father
21、replied, “We just dont have the time to stop. And I dont know if I can make it without stopping every so often. While youre only ten, youre strong and fast. Do you remember the way back from here to the road, if you had to go alone?”Jeff flashed back to the painful scene of his seventeen-year-old br
22、other Mark at their campsite. Hed been bitten by a snake during a rough hike. He needed medical attention right away. Worse still, their cell phone was dead.“Jeff? Could you make it to Flint without me? You can get help there.”Jeff nodded, said goodbye to his father and continued climbing over the r
23、ocks. The rocks and branches threatened his footing and speed, but stone by stone, he made his way up the valley.Jeff turned and made the final climbing-up toward the road. When he reached it, he rested himself, breathless. “Cant stop,” he thought. “Marks in big trouble keep going.” Just as he pulle
24、d himself upright, a truck sped by, heading for Flint Hey!” he shouted excitedly, waving both arms. The truck stopped, “Jump in, boy! Whats up? ”The driver asked, Jeff got in and explained. Immediately the driver reached for his cell phone. “Help! Help! Better get the helicopter in there,” he seemed
25、 to be shouting into his hand. But Jeff wasnt sure about that because everything got unclear and then went black and quiet.Hours later, Jeff opened his eyes to find himself in a hospital, with his father nearby. His father told him that the helicopter airlifted Mark to the hospital and he would be f
26、ine in a few days. His father hiked himself out of that valley and took a ride from someone to the town. “Youre a hero, son,” his father finally said with a smile. “ You saved Mark.”24. Jeff had the greatest difficulty in .A. defeating his fear to ask for help aloneB. facing the possibility of losin
27、g his fathers respectC. climbing the rock-covered hill to get to the topD. finding someone to take him to the town of Flint25. What helped Jeff overcome the difficulties in the trip?A. The idea to prove himself.B. The eagerness to save himself.C. The love for his brother.D. The requirement of his fa
28、ther.26. What happened to Jeff when the truck driver called for help?A. He fell asleep.B. He lost consciousness.C. He got out of the truck.D. He was out of breath because of tiredness.27. How did Jeffs father probably feel about Jeff in the end?A. He was proud of Jeff.B. He felt sorry for Jeff.C. He
29、 was inspired by Jeff.D. He was disappointed with Jeff.【答案】24. A 25. C 26. B 27. A【解析】本文主要讲了在一次徒步旅行中,Jeff的哥哥被毒蛇咬伤了。出于对哥哥的爱,Jeff战胜自己的恐惧,独自去寻求帮助。最终,Jeff的哥哥获救。24. 细节理解题。由“I never wanted to come on this stupid hiking trip!” Jeffs voice was panicked可知Jeff最大的困难是战胜自己的恐惧,独自去寻求帮助,选A。25. 推理判断题。由“Please have e
30、nough love for your brother to think this through!” His father replied和Jeff flashed back to the painful scene of his seventeen-year-old brother Mark at their campsite. Hed been bitten by a snake during a rough hike. He needed medical attention right away. Worse still, their cell phone was dead.可知Jef
31、f一想到自己的哥哥被毒蛇咬伤了,需要医疗救助,他就鼓起了勇气独自去寻求帮助。由此推断,帮助Jeff战胜困难的正是自己对哥哥的爱,选C。26. 细节理解题。由But Jeff wasnt sure about that because everything got unclear and then went black and quiet.可知当Jeff向卡车司机寻求帮助的时候,他失去了知觉,选B。27. 推理判断题。“Youre a hero, son,” his father finally said with a smile. “ You saved Mark.”从Jeff父亲所说的话可以
32、看出,他为Jeff感到骄傲,选A。CWhen was the last time you told someone they inspire you to go to work each morning?Teachers at Oak Park High School in Kansas City, Missouri, did just that this September, when they pulled individual students out of class to tell them just how much they appreciated them.The studen
33、ts reactions, which were captured (捕捉) on video and shared on YouTube in a now-viral video, ranged from shy thanks to hugs and tears.“I have been challenged to find a student who makes me want to come to school every day,” says one teacher in the video, “and thats you.”Jamie McSparin, a teacher in c
34、harge of the schools academy program for at-risk sophomores (二年级学生)and juniors, posed the challenge, writes ABC News.“Initially when we pulled the kids out, they all thought they were in trouble,” McSparin told ABC News. “Any teacher-student interaction always seems to be negative (消极的), and that wa
35、s something that bothered me, too. No matter if theyre a good kid or a trouble maker or anything, they always thought they were in trouble,” she says.McSparin says she got the idea for the project after attending a professional development workshop this summer called the power of positivity.“I like
36、the idea of letting students know they are appreciated, because we do appreciate them, I just dont think we say it enough,” she told local news outlet WDAF-TV.Its safe to say the challenge was effective.“I feel special,” said one of the boys in the video. “You should,” said his teacher. “You are spe
37、cial.”28. What does the underlined word “posed” in Paragraph 5 mean?A. Presented. B. Rejected.C. Ignored. D. Evaluated.29. How did the students probably feel when pulled out of the classroom at first?A. Nervous. B. Thrilled.C. Curious. D. Encouraged.30. What inspired McSparin to challenge the projec
38、t?A. The trouble caused by students.B. The need of shooting the video.C. A seminar named the power of positivity.D. A program related to students interactions.31. What message does this text mainly convey?A. Challenge is unavoidable in life.B. Everyone needs to be appreciated.C. Positivity outweighs
39、 negativity.D. News media contribute to students progress.【答案】28. A 29. A 30. C 31. B【解析】本文主要讲述了在橡树公园高中,老师让同学走出教室,告诉学生老师都很欣赏他们。结果同学们感到他们每个人都很特别。28. 词义猜测题。根据Jamie McSparin, a teacher in charge of the schools academy program for at-risk sophomores (二年级学生)and juniors, posed the challenge, writes ABC Ne
40、ws.可以猜测出,posed为“出席,参加”之意。故选A。29. 推理判断题。根据文章第六段Initially when we pulled the kids out, they all thought they were in trouble当第一次走出教室时,孩子们都认为他们有麻烦了。从而可以推断出,学生们都感到紧张。故选A。30. 细节理解题。根据文章倒数第四段McSparin says she got the idea for the project after attending a professional development workshop this summer call
41、ed the power of positivity.可知,McSparin是参加专业发展研讨会之后有了启发。故选C。31. 推理判断题。根据文章倒数第三段I like the idea of letting students know they are appreciated, because we do appreciate them, I just dont think we say it enough及最后两段内容可以推断,每个人都需要被欣赏。故选B。DFor Pei Shiyou, this years Lunar New years Eve was among the few he
42、 has spent with his extended family.“Its one of the benefits of starting a business in my hometown,” said Pei, who was born and raised in Hefei, Anhui province, and will soon turn 60. His wish for the year of the dog is to see smart glass- the product his team has been developing since 2016-go into
43、production.Starting a business with a creative research team and receiving government support have given him a strong sense of pride, a feeling he says he often lacked during his 25 years working in the United States, he said.He was among Chinas first students to travel to the US for postgraduate st
44、udy After that, he landed his first job at Amoco Corp and later moved to California eventually becoming head of product research and development at KLA-Tencor, a global capital equipment company in Silicon Valley. Yet Pei said he still felt unfulfilled and unsatisfied.“It seemed there was an invisib
45、le ceiling for me when I pursued my career in the US. I felt like it was unlikely for me to achieve any higher sense of achievement or recognition.”He returned to China in 2017, and nine years later established a smart-glass company in Hefei with two other US-trained engineers.The companys product i
46、s suitable for low-temperature, flexible smart-film manufacturing and is able to self-adjust its level of transparency based on temperature changes and sunlight conditions, according to Pei, who said it has the potential to reduce the need for air conditioning and make curtains abandoned.Between 200
47、7 and 2016, Pei lived and worked in several Chinese cities. “What attracts me to Hefei is that it is easy to gather tech talents here due to the citys rapid development in recent years, and also because it has several universities,” he said. Support from the local government has been one of the best
48、 attractions that convinced Pei to locate his company in the eastern Chinese city.In January last year, Hefei was approved as the site of a national-level science center, the second of its kind after an earlier one was built in Shanghai. The center, now under construction, will focus on areas includ
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-365653.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
