2021高考英语一轮复习 组合训练二(B)外研版.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021高考英语一轮复习 组合训练二B外研版 2021 高考 英语 一轮 复习 组合 训练 外研版
- 资源描述:
-
1、组合训练二(B).七选五根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(2019闽粤赣“三省十校”联考)How to fight back-to-school anxiety August is the time to prepare for a new school year. 1 These simple tips can help you or someone you love deal with the year ahead.2 Like any new activity, a new school year is always easier whe
2、n youre prepared for it. Get your class schedule in advance so you know exactly what to expect that first day. Make sure youre prepared for all the supplies youll need. If youll be attending a new school, get familiar with the campus in advance of the first week.Talk about it. Change is never easy,
3、and it can often be scary. If you have feelings of fear or anxiety about the upcoming school year, its important to express them. 3 If youre unsure who to talk to, there are many free resources available for you.Do what you love. 4 Whether youre a bookworm or a social butterfly, its easy to feel dep
4、ressed or anxious when youre trying to be something youre not. Find activities, clubs or organizations that truly interest you. The chances are, when you do, youll find a sense of belonging thats completely genuine.Get help. Its not abnormal for any teen to feel stressed about an upcoming school yea
5、r. But if your feelings of anxiety or depression are affecting your ability to eat, sleep or function on a daily basis, its time to seek professional help. 5A.Get ready.B.Stick to a tight schedule.C.When youre a teen, fitting in is important. D.It is common for people to feel stressed after the holi
6、days.E.For teens, the “back-to-school” period can be especially troubling. F.A parent or an adviser can help you find an expert to help you get through the upcoming year.G.Speaking with a parent, a friend or an adviser can be a perfect way to start finding a solution together.1.2.3.4.5.答案语篇解读本文为说明文。
7、文章主要就学生如何克服返校焦虑症提出了四点具体的建议。1.E本段引领全文。E项中的“back-to-school”period与文章标题相对应,故答案为E项。句意:八月是准备新学年的时间。对青少年来说,返校期间尤其烦人。这些简单的方法可帮助你或你爱的人应对新的一年。2.A本题考查主题句。根据下文可知本段主题是“准备”,故答案为A项。3.G本段的主题句为“Talk about it”,G项中的“Speaking with a parent, a friend or an adviser”与之相对应,故答案为G项。4.C本段的主题是“做你喜欢做的事情”。本句对这一主题进一步解释,故答案为C项。5.
8、F上文中的“an upcoming school year”与F项中的“the upcoming year”相对应;上句中的“seek professional help”与F项中的“find an expert to help you”相对应,故答案为F项。.完形填空阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。(2019河北“五个一名校联盟”高三一诊)Many families usually take their children to travel during school breaks. But Julie and Tim Rivenbar
9、k planned a(n)1 vacation with their two childrena one-year trip around the world. They plan to 2 30 countries in all.Right now, the four travellers are about halfway through their 3. Mrs. Rivenbark says they are trying to see as much of the 4 as they can. Mr. Rivenbark says the family have5 on ostri
10、ches (鸵鸟), elephants, and camels. But, he says, one of the most 6 experiences of the trip has been meeting new people.“People have been 7 friendly and welcoming and love our kidsand its lovely to see them interacting (互动) with new people and their 8 to seeing our kids enjoying themselves in their co
11、untry.”Eleven-year-old Tyler says he has enjoyed 9 about the people they have met. “I learned in Africa that people have very 10 lifestyles to those in America.” His sister Kara 11 that she liked Thai food.Mrs. Rivenbark says that the trip is 12 the children a lot more than short visits would have.
12、“I think that the longer we travel, the more 13 it has on how they see the world. I can see them 14 more than they can see themselves,” she said.It took the family a year to 15 for the trip. They had to sell their house and cars. Mrs. Rivenbark 16 her job and her husband is using unpaid leave. They
13、carry small bags 17lightweight clothing and whatever else they need. Mrs. Rivenbark says she 18 being able to carry everything she needs on her back. Tyler and Kara each have iPads so they can communicate with teachers to stay19 with their schoolwork. Tyler is also 20 a 365-day video blog.1.A.shorte
14、rB.importantC.complicatedD.longer2.A.passB.visitC.walk D.guide3.A.destinationB.experienceC.tripD.voyage4.A.worldB.natureC.forestD.country5.A.competedB.kickedC.shotD.ridden6.A.scaryB.surprisingC.exhaustingD.interesting7.A.largelyB.extremelyC.mainlyD.rarely8.A.cautionB.passionC.reactionD.attention9.A.
15、teasingB.learningC.attractingD.copying10.A.similarB.differentC.oddD.special11.A.discoveredB.realizedC.suggestedD.explained12.A.witnessingB.exploringC.teachingD.studying13.A.benefitB.influenceC.reflectionD.action14.A.changingB.concerningC.understandingD.sharing15.A.leaveB.hopeC.fightD.prepare16.A.adj
16、ustedB.designedC.quitD.found17.A.filled withB.consisted ofC.carried outD.taken along18.A.practicesB.prefersC.enjoysD.dislikes19.A.rapidB.activeC.freshD.current20.A.completingB.creatingC.revisingD.managing答案语篇解读本文是一篇记叙文。大多数家庭会在学校假期带孩子出去游玩,可是Rivenbark夫妇却有一个更长的计划:带两个孩子做为期一年的环球旅行,游玩30个国家。1.D考查形容词比较级。大多数
17、家庭会在孩子学校放假的时候带孩子去旅游,可是这夫妇二人却计划带孩子做一个更长的(longer)的旅游为期一年的环球旅行。A:更短的。B:重要的。C:复杂的。2.B考查动词。他们计划总共参观(visit)30个国家。根据前文提到的a one-year trip可知此处应该用visit。3.C考查名词。现在他们已经完成了旅途(trip)的一半了。根据第一段中的trip可知答案为C项。4.A考查名词。Rivenbark夫人说他们是想尽可能多地去看看这个世界(world)。他们计划游玩30个国家,所以这里应该是去看世界。5.D考查动词。Rivenbark先生说他们一家人骑过(ridden)鸵鸟、大象和
18、骆驼了。6.D考查形容词。但是最有趣的(interesting)经历之一就是沿途遇到的新朋友。A:可怕的;吓人的。B:令人惊讶的。C:令人筋疲力尽的。7.B考查副词。人们非常(extremely)友好热情,也喜欢我们的孩子。A:很大程度上。C:主要地。D:罕见地;极少。8.C考查名词。看到我们的孩子和遇到的新朋友互动以及人们对此作出的反应(reaction),我们感到很高兴。9.B考查动词。11岁的Tyler说自己很愿意去了解(learning)遇到的人们。A:取笑;戏弄。C:吸引。D:复制;仿效。其中D项干扰最大,copy是一个及物动词,不能与介词about搭配。10.B考查形容词。我知道了
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
