分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 19

类型2021高考英语大一轮复习 滚动测试8 新人教版.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:367505
  • 上传时间:2025-11-28
  • 格式:DOCX
  • 页数:19
  • 大小:2.34MB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021高考英语大一轮复习 滚动测试8 新人教版 2021 高考 英语 一轮 复习 滚动 测试 新人
    资源描述:

    1、滚动测试八第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话前,你都有5秒钟的时间阅读题目;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话仅读一遍。1.What does the man think of Baymax?A.A boring film. B.A dying robot.C.A perfect companion.2.When is the clinic open?A.From Monday to Friday.B.During

    2、 the whole week.C.At weekends.3.What does the woman suggest?A.The radio batteries have been replaced.B.They should get a new radio.C.They dont really need to listen to the radio.4.Where does the woman want to go?A.To Oxford.B.To Liverpool.C.To London.5.Who says organic food tastes better?A.Joe.B.The

    3、 woman.C.Lucy.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,每小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.Why doesnt the woman take her dog with her?A.She cant take care of it.B.Her parents dont want her to take it.C.She thinks the

    4、 dog wouldnt be happy there.7.Where do her parents live?A.In a big city.B.In a small village.C.In a nearby country.听第7段材料,回答第8至10题。8.Where does the conversation probably take place?A.In a restaurant.B.In a school.C.In a hotel.9.How long will the breakfast time last?A.1.5 hours.B.2.5 hours.C.2 hours.

    5、10.What can be used for free?A.The exercise room.B.The fridge.C.The wireless Internet.听第8段材料,回答第11至13题。11.Whats the main purpose of advertising?A.Telling consumers information about the product.B.Introducing the producers to consumers.C.Influencing and changing peoples lifestyles.12.What do people c

    6、onsider most when making a purchase?A.Advertisements.B.Popularity.C.Economy and convenience.13.Who usually influences the man?A.Some sports heroes.B.Some movie stars.C.Some politicians.听第9段材料,回答第14至16题。14.Why doesnt the man take exercise often?A.He isnt interested in it.B.He is healthy enough.C.He h

    7、as no time for it.15.What can we learn about the mans life?A.He eats a lot and sleeps a little.B.He eats an unbalanced diet and sleeps late.C.He eats junk food and sleeps early.16.Whats the mans attitude to the womans words?A.Happy.B.Thankful.C.Impatient.听第10段材料,回答第17至20题。17.How many ways can a stud

    8、ent hand in his homework in a paperless class?A.One.B.Two.C.Three.18.Traditionally,how can a teacher comment on students homework?A.Mark something and make it red.B.Circle something and write “spelling”.C.Change the colour or the size of the words.19.Why do some students dislike the idea of handing

    9、in homework online?A.They can slip a paper under the teachers door.B.They cant use the account any more.C.They cant get away with a delayed paper.20.Whats the advantage of a paperless class?A.Quicker grading.B.More encouragement.C.Fewer mistakes.第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的

    10、A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AAt the Childrens Hospital,were making it all better for our patients and their families all the time.We invite you to see how weve grown and discuss opportunities to enhance your nursing career.We offer competitive salaries and benefits,flexible shifts,including 4-,6-,and 8-hour

    11、 shifts,education assistance,low patient ratios and a supportive work environment.New graduates are encouraged to attend.Our main campus is Denvers only Level peds trauma centre with a Level NICU as well as one of the top childrens hospitals in the nation.Our brand new 50,000 square-foot North Campu

    12、s on Highway 7,just west of 1-25 will open this October.Our new surgery centre in Lone Tree is now open.We will soon be opening the 9th floor of our main facility to serve even more patients.For directions and to view current positions,please visit our website.The Childrens Hospital is an equal oppo

    13、rtunity employer.The Childrens Hospital has been ranked nationally by US News&World Report every year since its 1993 inception.Nursing Recruitment Event at the Childrens Hospital 1-225 & Colfax AvePrinceton & Yale Conference RoomsThursday,Sep.4th,4:00 p.m.-7:00 p.m.Please RSVP by calling (720)777-26

    14、41Department Tours:4:30;5:30;6:3021.Nurse employers new to the Childrens Hospital .A.often have to take long night shiftsB.should have a graduate degree at leastC.could transfer to other top childrens hospitals in the nationD.could receive education assistance22.People interested in a nursing career

    15、 should be present at between 4 p.m.to 7 p.m.on Thursday,September 4.A.North Campus on Highway 7B.Princeton & Yale Conference RoomsC.the new surgery centre in Lone TreeD.the 9th floor of the main facility23.Which of the following group is the advertisement aimed at?A.People who want to become nurses

    16、 for the Childrens Hospital.B.People who want to be on the management team of the Childrens Hospital.C.Patients of the Childrens Hospital and their families.D.Young nurses of the Childrens Hospital.B“If you only have time to watch one television series in the whole of 2016,you have to make it Planet

    17、Earth”,the Digital Spy website noted.PlanetEarth,which came out on Nov.6,is more than a second series of the BBCs 2006 wildlife documentary PlanetEarth.According to British naturalist David Attenborough,the voice heard during the show a lot,has changed in the past 10 years.Technology now allows us t

    18、o get much closer to animals than ever before.For example,the ultra high-definition (超高清) cameras were put on drones (无人机) so they could film hard-to-get images such as those of dangerous animals.Drones can also take cameras to places where helicopters cannot flyfor instance,thick forests and small

    19、spaces between rocks.What PlanetEarth is doing is saying,“Lets get ourselves into the lives of the animals,and see them through their eyes,” Mike Gunton,one of the shows producers,told TheIndependent website.Apart from making the environments look almost real in high definition,the series has also m

    20、ade people feel strong emotions.In one episode (剧集),the chase between baby iguanas (鬣蜥) and a group of snakes had the audience at home feeling equally excited and scared.Iguana after iguana is chased down and choked to death on the sands,before one baby iguana narrowly escapes up a rock.“When an ani

    21、mal fights its enemy,dont expect this to be a completely sunny look at nature.The darker side is in there”,the DailyMail newspaper noted.Across the shows six episodes,audience have seen some truly amazing scenes of animals living their lives on remote islands,on hostile (环境恶劣的) mountains,in flooded

    22、jungles and,most recently,in cities.In one scene,leopards (豹) go into Mumbai,the densely populated Indian city,and hunt down their prey using the noise of the city to hide their approach.In another scene,things get difficult for audience to deal with,as baby turtles,disorientated (迷失) by city lights

    23、,mistakenly crawl from the beach toward the urban environment where they meet all kinds of sad fates,including being run over and getting trapped down storm drains (排水管道).“Its called PlanetEarth and,in the 10 years since the first PlanetEarth,it has become possible to get even closer to nature,show

    24、things in new ways,and show new things.The planet itself has changed in those 10 years,too;never has it been more fragile and precious,”TheGuardian commented.24.Compared with PlanetEarth,PlanetEarth.A.introduces more rare speciesB.takes more of a birds eye view of EarthC.presents more of the wonders

    25、 in natureD.goes deeper into animals lives25.According to the text,the chase scenes between baby iguanas and snakes were .A.ugly and awfulB.frightening but realisticC.imaginative but darkD.shocking but humorous26.The last three paragraphs show that PlanetEarth.A.proves that the law of the jungle als

    26、o works in a cityB.makes clear how badly cities affect leopards hunting habitsC.makes clear that turtles are able to handle unfamiliar environmentsD.shows animals having to deal with changes in their living environments27.The main purpose of the article is to .A.bring readers closer to the lives of

    27、animalsB.recommend a new wildlife documentaryC.compare the first PlanetEarth with its second seriesD.show the changes in animals lives over the past 10 yearsC(2019河北保定模拟)Five thousand square meters of old damaged cars,motorcycles and boats fill this junkyard.For a casual onlooker,this might be a ver

    28、y sad sight.But for Andy,its a real treasure.“Ive been a junk hoarder(囤积者) for my whole life and I like fixing up what shouldnt be thrown away.Around 200 old cars end up in this junkyard every week.Some of them are sold for parts,others get repaired,and still others are beyond repair.”His father Bob

    29、by started the business some 50 years ago and still spends every morning there.The father and son have very different approaches to their work.They got a Dean cab that was getting thrown away and that was the fathers project,which Andy did not want him to do.“He did basically the opposite of everyth

    30、ing I told him and I think he did it just to make me mad.He dumped a ton of money into this car,but in the end it wouldnt run.” Andy said jokingly.The unusual family business attracted the attention of a TV crew.Thats how the show JankaEmpire came to be featured on a network of the Discovery Channel

    31、.This show,five years of shooting,five seasons and 60 episodes(集),is popular.“There are hundreds of junkyards throughout the United States.I think whats interesting is that it is a family business.My father and I started the business and we joke very well back and forth and I think thats what people

    32、 like.The cars that end up at the junkyard come out with endless surprises.See,this was a junk car and we restored it with a blown motor.Yet I dont get a chance to ride around it too often.Because despite its shining appearance,the noise of the engine is truly deafening and I worry my neighbors will

    33、 not put up with it.”28.What does Andy seem to like about his junkyard?A.It is very large.B.It may be a bad sight.C.It is amazing and valuable.D.It is his life dreamland.29.What can we infer from the “one Dean cab” case?A.The father is ready to follow his sons advice.B.The son is impatient and fed u

    34、p with his father.C.The father and son get on well with each other.D.The father and son often disagree with each other.30.Why is the show JankaEmpire popular?A.There are hundreds of junkyards in the United States.B.Bobby and Andy run their family business in an unusual way.C.The show is a series of

    35、5 seasons and 60 episodes.D.Bobby and Andy can make the junk car attractive.31.Which of the following words can best describe Bobby and Andy?A.Devoted and creative.B.Funny and ridiculous.C.Gentle and respectable.D.Economical and wealthy.D(2019山东济南高三质检)A new high-tech mirror,designed specifically for

    36、 cancer patients,will only become reflective when a user smiles into it.The plug-in device,which exactly looks like a tablet,comes equipped with a mirror,a built-in camera,and a smart material triggered(触发) by some software.Facial recognition technology captures the face and instructs the surface of

    37、 the mirror to change when a smile is detected.It can hang on a wall or sit on a table,much like a conventional mirror.Unlike a regular mirror,however,the price is currently standing at a surprising $2000-$3000.After witnessing a close family member struggle through cancer treatments,Turkish industr

    38、ial designer Berk Ilhan decided to focus his work primarily on products that would cultivate joy and benefit cancer patients directly.“She told me in the first days after her diagnosis,it was difficult for her to look in the mirror and acknowledge she had cancer.” he said.“Our facial expressions aff

    39、ect how we feel.If we flex(绷紧) our facial muscles to smile,our brains think that something good happened and as a result,we feel happiness.”After earning his masters degree at the School of Visual Arts in New York,Ilhan spent several weeks visiting cancer hospitals in Turkey,speaking to both patient

    40、s and doctors.He spent two years designing and developing the mirror.The idea behind it is that smiling,even when forced,can make us feel better,according to research known as the facial feedback hypothesis.Laughter is linked to improved immune system function,and some researchers claim it can even

    41、increase our lifespans.Ilhan is currently producing the mirror in limited quantities at the previously mentioned price.The product,however,will soon be launching a campaign in which Ilhan hopes to raise enough funds to bring the price down to $500.He also intends to donate the mirror to hospitals wh

    42、en it is financially possible to do so.32.What is the purpose of paragraph 1?A.To advertise a new high-tech mirror.B.To give a brief introduction of a mirror.C.To emphasize the importance of smiling.D.To introduce facial recognition technology.33.What does “she” underlined in paragraph 3 refer to?A.

    43、A cancer doctor.B.An industrial designer.C.A family member of the designers.D.A student at the School of Visual Arts.34.Why did Berk Ilhan design the mirror?A.To prove a theory.B.To make a large profit.C.To get a doctors degree.D.To benefit cancer patients.35.What can be the best title for the text?

    44、A.High-Tech Mirror That Works When You SmileB.Our Facial Expressions Affect How We FeelC.High-Tech Mirror VS Regular MirrorD.Turkish Designer Promotes Mirrors第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Technology sometimes goes wrong.The more you use technology,the more you know it

    45、 can go wrong.A connection drops.A printer will not print.36Tech troubles can frustrate users quickly.First reaction may be to scream,throw the device against the wall or cry.Instead,you may be able to solve the problems by yourself.SearchthewebLearn about your tech problem on a search website.See w

    46、hat others have experienced.Find expert articles about solving the problem.If your issue is with recent tech,such as software update,be sure to look for the most recent articles,as tech tips from many years ago do not work now.37Checkconnectionspeed38First,be sure to check your Internet connection s

    47、peed.You may think something wrong with your device when your network is just slow.A website can help you solve the problem.39When your computers,phones or ipads are having issues,simply switch them off.Sometimes,software or apps need your device switched off to work properly.CheckcablesA loose cabl

    48、e can be the cause of many tech issues.40Unplug and replug cables to guarantee a secure connection.Replacing a cable might solve a problem with a lot less money than buying a new device.A.RestartB.Install againC.They can never be too latest.D.Were into the latest articles published recently.E.Check

    49、to make sure everything is where it should be.F.Maybe you find itll take a long while to stream,download and update.G.An app crashes,updating is slow or a cell phone battery drains too fast.第三部分语言知识运用(共两节,满分45分)第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。Never been on an airp

    50、lane?Heres your chance to 41 one for just one US dollar,or even for 42 if you dont have the money.Retired pilot Bahadur Gupta will be happy to show you 43.The plane,which never 44,is giving an opportunity to poor people to 45 what it is like to sit in a jet.When Gupta started his career many years a

    51、go,people from his tiny home village in India 46 asked him what it was like to be in an aircraft.None of them had ever 47 a real airplane and they wanted a look at the aviation industry through Guptas 48.For security reasons,Gupta was never 49 to take his fellow villagers inside an actual aircraft.B

    52、ut saying no always made him feel uncomfortable and 50 and he always wanted to do something that would give them a 51 of flying.Finally,in 2003,Gupta sold some land,bought an old airplane and started offering 52“flights” to the public,charging them only what they could 53.To make the experience 54 r

    53、eal,the “passengers” are given boarding passes and even shown safety 55.What 56 the amazing in-flight experience is when the kids 57 slide down the airplanes emergency landing slide,which many of the most frequent flyers have luckily 58 experienced.The retired pilot says he hopes all his customers c

    54、an 59 fly in a real plane,but in the meantime he is enjoying putting a/an 60 on their faces.41.A.touchB.landC.boardD.fly42.A.nothingB.anythingC.littleD.few43.A.awayB.outC.offD.around44.A.takes upB.takes downC.takes offD.takes away45.A.experienceB.decideC.imagineD.introduce46.A.fearfullyB.intentional

    55、lyC.cautiouslyD.curiously47.A.seenB.boughtC.producedD.possessed48.A.tasksB.eyesC.thoughtsD.windows49.A.offeredB.allowedC.expectedD.encouraged50.A.nervousB.fearfulC.disappointedD.careless51.A.chanceB.tasteC.wayD.lesson52.A.pretendB.actualC.cheapD.safe53.A.accessB.acceptC.agreeD.afford54.A.close toB.o

    56、pposite toC.far fromD.different from55.A.reasonsB.concernsC.instructionsD.suggestions56.A.belongs toB.appeals toC.leads toD.adds to57.A.surprisinglyB.excitedlyC.silentlyD.sadly58.A.alwaysB.everC.neverD.seldom59.A.smoothlyB.independentlyC.successfullyD.eventually60.A.maskB.smileC.markD.expression第二节(

    57、共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。I was living a life in my screen and hardly noticed what 61.(be) around me.I was always checking the time and thinking of future 62. (plan).My thought was:“Whos going to text me?What will I do next?” My bedtime routine was usually centred 63. one t

    58、hing:my phone.64.I went to sleep,I browsed through news websites and checked my e-mails.When I woke up in the middle of the night.I did the same thing.The problem with this was that I felt anxious every night.So when my friends invited me 65.(go) for a long weekend camping without the cell service,I

    59、 thought this was 66.(exact) what I needed.Heres how 67. (keep) away from my phone for 48 hours changed me and my way of life.Without my phone,I 68.(fall) asleep listening to the songs of frogs and crickets.In the morning,I woke up energetically.Sitting by the river,riding a bike,or singing the old

    60、songs,I 69.(true) enjoyed what I was doing.I felt free without my phone at the weekend camp,70. changed me completely.I listened to what my body wanted instead of what my phone was telling me to do.第四部分写作(共两节,满分35分)第一节短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错

    61、误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。(2019云南师大附中模考)We are going to have a Chinese lesson in the school book bar next week.Considered we students are now busy preparing for it,I suggest to reading some ar

    62、ticles about Tang Dynasty in advance.The mainly aim of our lesson is to learn the poetry of Tang Dynasty.That is universally acknowledged that the poetry of Tang Dynasty is one of the solid foundation of our culture.A number of talented poets showed their views the society.They also expressed their

    63、appreciation of the beautiful of our motherland.Through the lesson,we can broaden our horizons but have a better knowledge of our colorful culture.Knowing the history of Tang Dynasty are beneficial to all of us.If you have time,welcome to our book bar that we will have the Chinese lesson.第二节书面表达(满分2

    64、5分)(2019山东潍坊模拟)假定你是李华,你的英国朋友Terry要来中国体验传统民间艺术,请你给他写一封邮件。内容包括:1.表示欢迎;2.推荐一个体验项目;3.说明理由。注意:1.词数100左右;2.可适当增加细节,以使行文连贯。滚动测试八15 CABAC610 CBCBC1115 ACBCB1620 CBBCA附:听力材料(Text1)W:Do you find the film BigHero6 a little bit boring?M:Why?It can be anything but boring.Baymax is such a perfect companion.I am d

    65、ying to have a robot friend like him myself.(Text2)M:Hello,Doctor Greens office.W:Hello,Id like to know what time the clinic is closed.M:We start from 9 am and close at 7 pm on weekdays.We dont work at weekends.W:Id prefer a later time this Friday.Is 6:15 OK?M:No problem.(Text3)M:We really need to r

    66、eplace the batteries in that radio.W:Why not the whole radio?(Text4)M:Let me see your ticket.Umm.This ticket is for Oxford.W:Yes,thats right.M:But this train doesnt go to Oxford.It goes to Liverpool.W:Oh no!Then Ill have to get off and change at London.(Text5)W:Lets get some organic vegetables.My fr

    67、iend Lucy says they really do taste better.M:Maybe,but theyre also more expensive.Joe buys organic food,but his salary is much higher than mine.W:OK,lets do this.Well get some organic tomatoes,just to give them a try.Anyway,the price is only 20% higher than regular tomatoes.(Text6)M:Hi,Jenny.Is it t

    68、rue that you are moving to London?W:Yes,it is.M:What made you decide to do that?W:Work,mainly.Im sure Ill be able to find a job there.M:You are probably right.Are you taking your dog with you?W:No,I dont think so.My parents will take care of him,and I dont think hed be happy in the city.M:You are pr

    69、obably right.But arent you afraid of moving to such a big place,especially after living in a small village with your parents?W:Not really.I think Ill enjoy myself.Theres so much to do there.I expect I wont miss the countryside much and I can always come back and visit.(Text7)M:Hi.My name is Mike Ada

    70、ms.I have a reservation here tonight.I just want to check in.W:Okay.Let me check.Well,heres your key.Youre in Room 360.Just walk down this hall and youll see the lifts on your right.M:What time is it for breakfast?W:From 7 am to 9:30 am.M:Wheres the exercise room?Id like to run a couple of miles bef

    71、ore going to bed tonight.W:Its on the second floor,and its open from 3 pm till 10 tonight.M:And one final question.Do you have free wireless Internet in the rooms?W:Yes,we do.M:And every room has a fridge,right?W:Well,we can have one put in your room for an additional ten dollars a night.M:I thought

    72、 something like that would be included in the price of the room.W:Sorry,sir.The fridge is an extra.(Text8)W:David,what do you think the most obvious purpose of advertising is?M:In my opinion,the main purpose of advertising is to inform the consumer of available services.That is to tell the informati

    73、on of the product to the consumer.W:I think so,too.And the second purpose?M:I think the second purpose is to sell the product.W:Yes,and to the producers the second purpose might be more important.They try to persuade customers to buy the product by creating a desire for it.M:But in general,many purc

    74、hases are carefully thought out.People usually consider the economy and convenience most when they are buying a product.At other times,the reasons behind a purchase may not be clear to a consumer.W:Yes,consumers may be influenced by an advertisement on TV showing some sports heroes using the product

    75、.They may want to copy their heroes by using the product and so they choose it.M:Youre quite right.Im always keeping an eye on my favourite movie stars.I copy their lifestyles all the time.(Text9)M:Im done in and must rest here.W:Why?We just walked 5 km,and it is only half of the journey.M:I have ne

    76、ver walked such a long distance for several years.W:How often do you take exercise?M:I cant remember when the last time I took exercise was.And I always hurry on with my bus in the morning.I have no time for doing it.W:Oh,you should take exercise regularly and should have a well-balanced diet.I know

    77、 you always go to bed after midnight,even later.That is not a good habit.M:You seem my mother at this moment.W:No,I talk to you because I know that having good health is an important condition that you can compete with others in your work.M:OK,lets go on.I dont want to sit here and listen to your lo

    78、ng speech.W:Hey,come on.I just cant stand your lifestyle.Taking exercise for an hour every day is good for your health.(Text10)A paperless class means that teachers dont use paper in or after class.All of the students homework is posted on a web page,so for each of their papers or essays they have t

    79、o write,students can go online and read the descriptions of the homework and all their requirements,and then they can type them up and e-mail them.They can also type them up directly on the web.In this way,a teacher can do all the grading for the papers online.Its easier for teachers because they ca

    80、n just mark something and make it red.Its much quicker than the traditional way of circling it and writing “spelling”.Once teachers get into the habit of doing it with a mouse,it goes very quickly,and they can also make comments by changing the colour or the size of the words,and type directly.Most

    81、of the students like it,but there is a small minority who dont.When they are late,or whenever they want to just slip a paper under the teachers door,they cant do that,because if their paper is late,the computer doesnt lie.The delayed papers will be honestly marked out.【解题导语】本文是一篇应用文。文章介绍了一所儿童医院的情况以及

    82、鼓励有意当护士的毕业生来应聘。21.D细节理解题。根据第一段中的“Weoffercompetitivesalariesandbenefits,flexibleshifts,including4-,6-,and8-hourshifts,educationassistance,lowpatientratiosandasupportiveworkenvironment.”得知D项是正确答案。22.B细节理解题。根据文尾的“Princeton&YaleConferenceRoomsThursday,Sep.4th,4:00p.m.-7:00p.m.”可知选B项。23.A推理判断题。根据第一段中的“We

    83、inviteyoutosee.”和“Newgraduatesareencouragedtoattend.”得知A项是正确答案。【解题导语】本文介绍了PlanetEarth的主要内容及所反映的时代意义。24.D细节理解题。A、C两项原文没有涉及;B项是指更多采用从鸟瞰地球的视角,而这和原文第三段中的“.getmuchclosertoanimalsthaneverbefore.”刚好相反,也因此可以确定D项正确,因此答案为D项。25.B细节理解题。从原文第五段中的strongemotions和excitedandscared可知B项为正确答案。26.D推理判断题。原文最后三段讲到了两种动物在城市中

    84、,因为环境变化而产生的应变或者不适应,最后一段则总结到PlanetEarth呈现了这10年来的新的变化,地球更加的脆弱和宝贵。因此可知D项正确。27.B主旨归纳题。这篇文章全文都在讲述和介绍PlanetEarth这部纪录片,主要目的是介绍和推荐这部最新上映的影片,因此答案为B项。【解题导语】本文是一篇记叙文。父亲和儿子有非常不同的工作方法。这个不寻常的家族企业引起了电视摄制组的注意。JankaEmpire受欢迎的原因是鲍比和安迪以一种不同寻常的方式经营着他们的家族企业。28.C推理判断题。根据第一段第三、四句“ButforAndy,itsarealtreasure.”“Ivebeenajunk

    85、hoarderformywholelifeandIlikefixingupwhatshouldntbethrownaway.”可知,对安迪来说,这是真正的财富。他一生都是一个垃圾囤积者,喜欢整理那些不该扔掉的东西。由此推测,安迪认为他的垃圾场是惊人的和有价值的。29.D推理判断题。根据第二段第二、三句“Thefatherandsonhaveverydifferentapproachestotheirwork.TheygotaDeancabthatwas.,whichAndydidnotwanthimtodo.”可知,父亲和儿子有非常不同的工作方法。他们有一辆要扔掉的Dean出租车,这是父亲的计

    86、划,安迪不想让他这么做。由此推测,关于“oneDeancab”父亲和儿子有不同的看法。30.B推理判断题。第三段中提道:这个不寻常的家族企业引起了电视摄制组的注意。这就是扬卡帝国节目在探索频道播出的原因。这部历时5年拍摄、5季60集的电视剧很受欢迎。由此可知,JankaEmpire受欢迎的原因是鲍比和安迪以一种不同寻常的方式经营着他们的家族企业。31.A推理判断题。根据最后一段中的“Thecarsthatendupatthejunkyardcomeoutwithendlesssurprises.See,thiswasajunkcarandwerestoreditwithablownmotor.

    87、”可知,扔在垃圾场的汽车会带来无尽的惊喜。由此推测,Bobby和Andy是忠诚和具有创造力的。【解题导语】本文是一篇说明文。主要介绍了一种专门为癌症患者设计的高科技镜子,只有对着它微笑时,它才会反光,土耳其设计师设计这种镜子的目的是造福癌症患者。32.B目的意图题。根据第一段内容,特别是“Anewhigh-techmirror,designedspecificallyforcancerpatients,willonlybecomereflectivewhenausersmilesintoit.”可知,在第一段中作者简要介绍了一种专门为癌症患者设计的高科技镜子,故B项正确。33.C代词指代题。根

    88、据第二段“Afterwitnessingaclosefamilymemberstrugglethroughcancertreatments,TurkishindustrialdesignerBerkIlhandecidedtofocushisworkprimarilyonproductsthatwouldcultivatejoyandbenefitcancerpatientsdirectly.”可知,土耳其设计师BerkIlhan目睹了一位亲密的家庭成员在癌症治疗中苦苦挣扎后,决定将工作重心放在能够培养快乐、造福癌症患者的产品上,此处的“she”指的就是这位家庭成员。34.D细节理解题。根据第

    89、二段中的“.TurkishindustrialdesignerBerkIlhandecidedtofocushisworkprimarilyonproductsthatwouldcultivatejoyandbenefitcancerpatientsdirectly.”可知,土耳其设计师BerkIlhan设计这种镜子的目的是造福癌症患者。35.A主旨大意题。通读全文,特别是根据第一段中的“Anewhigh-techmirror,designedspecificallyforcancerpatients,willonlybecomereflectivewhenausersmilesintoit.

    90、”可知,本文主要介绍了一种专门为癌症患者设计的高科技镜子,只有对着它微笑时,它才会反光,故A项可作为标题。【解题导语】本文是一篇说明文,介绍几种解决电子设备故障的方法。36.G前一句和后一句都在列举电子设备故障,所以此空也应在列举电子设备故障。故选G项。37.C上一句提到上网可查询到解决问题的方法。最新的文章才能解决最新的电子设备故障。cannot/never.too/enough表示“越就越好”。故选C项。38.F下一句提到检查网速,因此应该是出现与网速相关的故障。故选F项。39.A本空考查小标题。本段内容告诉大家通过重启电子设备来解决故障。故选A项。40.E上一句提到网线松脱可能是许多故障

    91、的原因。因此应检查一切网线和插座是否在该在的位置。故选E项。【解题导语】本文是一篇新闻报道。介绍了一位退役飞行员购买飞机,让村民体验坐上飞机的感觉。41.Cboard表示登机,后文也有提到boardingpasses“登机牌”。42.Afornothing表示免费,意思是只需一美元甚至不要钱。43.Dshowsb.around表示带某人参观。44.C这道题要看到最后一段,这个退休的飞行员希望村民都能坐上真的飞机,所以说明前面体验的是假的飞机,所以从没有起飞过。45.A给他们体验坐飞机的机会。46.D因为村民都没有坐过飞机,所以是好奇地询问。47.Aand后面说村民想看一眼飞机制造业,说明他们之

    92、前都没看过。48.B透过古普塔的眼睛去看一眼飞机制造业,联系lookat选eyes。49.B由于安全原因,古普塔从未被允许过让村民坐真正的飞机。50.C前面说不被允许,那这里sayingno就是上司对古普塔说,所以他会感到不舒服和沮丧。51.Bgivesb.atasteof“给某人一种第一次做某事的感觉”,这里指让村民们尝到第一次飞行的感觉。52.A根据最后一段说古普塔希望村民都能坐上真的飞机,所以说明前面体验的是假的飞行,而pretend在这里是形容词,表示假的。53.D收取的费用是村民可支付得起的。54.A他尽可能让村民体验接近真实的飞行。55.C根据句意可知,这是模拟真正的飞行,给村民登

    93、机牌以及安全指引。56.D前面已经说了有登机牌和安全指引,这已经使飞行具有真实性,而后面提到小孩可以从紧急疏散通道中滑下来,这就更增加了飞行的真实性。57.B小孩是兴奋地从紧急疏散通道中滑下来,体验到飞行的感觉。58.C根据luckily这个词可以知道之前没有经历过类似紧急情况。59.D古普塔提供的是假的飞行,所以他希望村名最终能够体验一次真正的飞行。60.B虽然古普塔给村民提供的是假的飞行,但他也很喜欢让村民能够因为体验到飞行而感到快乐。【解题导语】本文是一篇自述性叙事文。作者描述了自己对手机的精神依赖,因此他决定要过一个48小时的没有手机的生活,这种生活改变了自己。61.was考查时态。与

    94、主句中的“Iwasliving.”形成时态的一致,故用一般过去时。62.plans考查名词复数。“未来的计划”有许多,故用复数形式。63.on考查介词。becentredon.是固定短语,意为“集中于”。64.Before考查连词。“64.Iwenttosleep”是时间状语从句,意为“在我睡觉前”。65.togo考查非谓语动词。invitesb.todosth.意为“邀请某人做某事”。66.exactly考查词类转换。做状语修饰谓语动词was,用副词形式。67.keeping考查非谓语动词。“how67.(keep)awayfrommyphonefor48hourschangedmeandm

    95、ywayoflife”是表语从句,“(keep)awayfrommyphonefor48hours”是这个表语从句中的主语,故用动词-ing形式。68.fell考查时态。此句是回忆当时的情况,故用一般过去时。69.truly考查词类转换。做状语修饰动词enjoyed,故用副词形式truly。70.which考查定语从句。“70.changedmecompletely”是非限制性定语从句,修饰前面整个主句,空格处要用关系代词which在从句中做主语。短文改错We are going to have a Chinese lesson in the school book bar next week

    96、.ConsideredConsidering we students are now busy preparing for it,I suggest to reading some articles about Tang Dynasty in advance.The mainlymain aim of our lesson is to learn the poetry of Tang Dynasty.ThatIt is universally acknowledged that the poetry of Tang Dynasty is one of the solid foundationf

    97、oundations of our culture.A number of talented poets showed their viewsabout/on the society.They also expressed their appreciation of the beautifulbeauty of our motherland.Through the lesson,we can broaden our horizons butand have a better knowledge of our colorful culture.Knowing the history of Tan

    98、g Dynasty areis beneficial to all of us.If you have time,welcome to our book bar thatwhere we will have the Chinese lesson.书面表达Dear Terry,Learning that youre coming to China to experience the Chinese traditional folk arts,Im writing to sincerely express my warmest welcome.There are abundant forms of

    99、 folk arts throughout the whole country.Among them,paper-cutting is a good choice for you,whose themes usually involve everything in local peoples daily life.Paper-cutting represents the wisdom of Chinese people.It is not only beautiful but also very useful.People usually put them on doors or windows when they celebrate something delightful,especially for the Spring Festival.More and more people are interested in it.It enjoys increasingly high popularity,for which it is an ideal gift for friends.I wish you a pleasant time here.Yours,Li Hua

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021高考英语大一轮复习 滚动测试8 新人教版.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-367505.html
    相关资源 更多
  • 四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共11张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共11张PPT).ppt
  • 2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(三).docx2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(三).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共18张PPT).ppt
  • 2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(七).docx2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(七).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共8张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共8张PPT).ppt
  • 2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(一).docx2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(一).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共24张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共24张PPT).ppt
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(四).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(四).docx
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(五).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(五).docx
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(二).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(二).docx
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(三).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(三).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起) (共8张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起) (共8张PPT).ppt
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(一).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(一).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起)(共8张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起)(共8张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 2 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE AND USING LANGUAGE .ppt2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 2 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE AND USING LANGUAGE .ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 Whose is this》|湘少版(三起)(共12张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 Whose is this》|湘少版(三起)(共12张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 1 FESTIVALS AROUND THE WORLD 写作技巧点拨 .ppt2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 1 FESTIVALS AROUND THE WORLD 写作技巧点拨 .ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共20张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共20张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共13张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共13张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3素养作业:UNIT 5 WARMING UP & READING WORD版含解析.doc2020-2021学年英语人教版必修3素养作业:UNIT 5 WARMING UP & READING WORD版含解析.doc
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共52张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共52张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共38张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共38张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3学案:UNIT 1 LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.doc2020-2021学年英语人教版必修3学案:UNIT 1 LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.doc
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共21张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共21张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3同步课件:单元素养提升 UNIT 3 A TASTE OF ENGLISH HUMOUR .ppt2020-2021学年英语人教版必修3同步课件:单元素养提升 UNIT 3 A TASTE OF ENGLISH HUMOUR .ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起)(共24张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起)(共24张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起) (共20张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起) (共20张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修2课时作业:UNIT 1 CULTURAL RELICS 4 WORD版含解析.doc2020-2021学年英语人教版必修2课时作业:UNIT 1 CULTURAL RELICS 4 WORD版含解析.doc
  • 2022高考英语北师大版一轮总复习课件:专题十一 特殊句式 .pptx2022高考英语北师大版一轮总复习课件:专题十一 特殊句式 .pptx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1