分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 12

类型2022-2023学年高一英语上学期同步课文批注式解析(外研版2019必修第一册)UNIT1 课后同步练习 WORD版含答案.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:369736
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOCX
  • 页数:12
  • 大小:235.70KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022-2023学年高一英语上学期同步课文批注式解析外研版2019必修第一册UNIT1 课后同步练习 WORD版含答案 2022 2023 学年 英语 上学 同步 课文 批注 解析 外研版 2019
    资源描述:

    1、PART 3 课后习题一、阅读理解 (从A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,每小题2.5分。)【Passage 1】Learn how to start high school 学习如何开始高中生活文章来源:同步练习题 体裁:应用文 词数:247 【文章导读】 本文是一篇应用文。文中四个人用自己的亲身经历告诉刚入学的新生该如何开始高中生活。【你的笔记】Sharon, Aged 19The most important thing to keep in mind when going into high school is to be yourself. Besides, I dont kn

    2、ow what your middle school was like, but high school teachers will not care about things such as how much homework you already have in one night. Its best to just learn to deal with things and manage your time wisely so you can achieve everything you need to.Frank, Aged 21 I think almost every kid f

    3、eels both nervous and excited before their first day. You will probably love it. I know I did. You should join some sports or activities that will make your high school experience more enjoyable. Good luck!Eddie, Aged 20 When I started high school I was really nervous, too, especially since I had be

    4、en homeschooled all through middle school and didnt really know anyone. I suppose the best advice would be to just relax. The first couple of days can be a little bit hard, but things will become easier before you know it.David, Aged 19 Im not going to lie. The first day is kind of frightening(令人恐惧的

    5、). But youll get used to it. Dont be afraid of anyone; upperclassmen(高年级学生)will pick on you more if you let them know youre afraid. Just take it easy. Making some friends and staying with them will greatly help you get used to high school quickly. After the first week its really not bad at all. Dont

    6、 worry.1. What can we infer from Sharon about high school?【参考答案】1. D。细节理解题。根据第一段最后一句“Its best to just learn to deal with things and manage your time wisely so you can achieve everything you need to”可知,Sharon 认为在高中阶段最好学会处理事情和学会合理地管理时间,这样才能完成你需要做的一切事情。故选D。A. Teachers are quite strict.B. Students often

    7、 stay up at night.C. Teachers provide little care for students.D. Students should make good use of their time.2. How did Eddie feel on his first day of high school?【参考答案】2. C。细节理解题。根据第三段中的“When I started high school I was really nervous, too”可知,Eddie在高中开学的第一天是很紧张不安的,故选C。A. Excited. B. Bored. C. Worr

    8、ied. D. Relaxed.3. Who mentions the importance of friends?【参考答案】3. B。细节理解题。根据最后一段中的“Making some friends and staying with them will greatly help you get used to high school quickly”可知,David 认为交一些朋友,和他们在一起,会极大地帮助你快速适应高中生活。故选B。A. Frank. B. David. 【Passage 2】A new start 开学第一天遭遇的事情文章来源:同步练习题 体裁:记叙文 词数:26

    9、1 【文章导读】 本文是一篇记叙文。文章讲述了作者在开学第一天所遭遇的事情。文章旨在提倡各国间的交流。【你的笔记】It was my first day at school. I felt nervous and scared.I went to all my classes with no friends. It felt like no one cared.I listened anxiously to all the lessons and waited for lunch break. Then finally the bell rang. It was time to talk an

    10、d have fun.In the lunch line I met a new friend who wore a hijab穆斯林女性戴的面纱 on her head, and though I am Jewish, we got along fine. I was so relieved(如释重负的)when she said, “Sit with us, at our table.” She pointed to the one next to the door.So I agreed, and took my tray(托盘)and was about to walk with he

    11、r across the floor, when suddenly I heard “Hey, I saw you on the bus,” said a tall girl in a long skirt. “I see your Jewish star necklace. You should sit with us.”At that moment I looked around, and thats when I noticed, to my surprise, the nations of the world, separating themselves. Thats what I s

    12、aw through my own eyes.The Spanish only sat with the Spanish, the Hindus only with the Hindus, the Russians always with the Russians, and never the Arabs with the Jews.I saw the reason why war gets started. Everyone sticks to their own kind. The lunchroom was a map of the world. Why was everyone so

    13、blind?And so I turned down this girl, and went with the first, and this was no enmity(敌意). I built a bridge between two worlds when I sat with those different from me.4.Which of the following can best describe the Jewish girls feelings on her first day at school?A. Strange and careless.B. Interested

    14、 and happy.C. Surprised and excited.D. Frightened and nervous.5. We can tell from the story that the tall girl in the long skirt is _.A. Jewish B. Russian C. Arab D. Spanish6. From the underlined sentence in Paragraph 8, we can know that_.A. the lunchroom was really a map of the worldB. there is a m

    15、ap of world on the wall of the lunchroomC. the students from different nations sit within their own kindD. the lunchroom was designed to look like a map of the world 7.The purpose of the passage is probably to_.A. call on more understanding to the JewishB. describe the Jewish girls new school lifeC.

    16、 call on more communication between nationsD. introduce an international school for Jewish children【参考答案】4. D 细节理解题。由文章首段中的“I felt nervous and scared”可知,作者在开学的第一天感到紧张和害怕。故选D。5. A 推理判断题。由文章第五段中穿长裙的高个子女孩所说的话“I see your Jewish star necklace. You should sit with us”同时结合第六段和第七段内容可推知她是犹太人。故选A。6. C 句意理解题。由

    17、第七段内容可知,各国同学只和来自相同国家的学生坐在一起吃午饭,表明来自不同国家的学生仅限于和相同国籍的学生同坐,因此说餐厅是一幅世界地图。故选C。7. C 目的意图题。文章讲述了一个犹太女孩拒绝了同种族女孩的邀请而选择和阿拉伯国家的女孩坐在一起吃午饭的事情,根据文章最后一句“I built a bridge between two worlds when I sat with those different from me”可知,作者的写作目的是呼吁国家和种族间多多交流,故选C。【Passage 3】A distinctive school in the United States美国一所独特

    18、的学校文章来源:同步练习题 体裁:说明文 词数:262 【文章导读】 本文为说明文,主要讲述了美国的一所与众不同的学校。【你的笔记】To most of us, school means classes, teachers, schedules, grades, and tests. But for the children at Sudbury Valley School in Massachusetts, school is very different. Firstly, there are no lessons. All the children, aged between 4 and

    19、 19,do whatever they want. There are no teachers, only “staff members”. The idea behind this is that you do not need to make children learn, because children want to learn anyway. “You do not need to say to the three-year-olds, Go to explore your environment .You cant stop them!” says Daniel Greenbe

    20、rg, a founder of the school. “But if you make children do what you want all day, they will lose all tastes for learning.”At Sudbury Valley School, you will permit children to talk, read, paint, cook, work on computers, study French, play the piano, climb trees, or just run around. Two boys spent thr

    21、ee years just fishing! The other way that Sudbury Valley School is different is that the children can decide the rules. Every week, there is a school meeting where both children and staff have one vote eacheven the four-year-olds. They decide the school rules, how to spend the school budget, and eve

    22、n which staff they want and do not want any more. When the school first opened in 1968, people said it would never work. But today, the school has 200 students, and 80% of its students go on to college. Even the two boys who went fishing all the time have successful careers today. One of them is a m

    23、usician and the other is a computer scientist.8. What is the main topic of the article?A. An unusual school.B. Childrens hobbies.C. Education in the US.D. A school without rules.9. What does the school believe?A. Teachers cannot teach children well.B. Children learn best when they do what they want

    24、to do.C. Learning is for adultschildren should only play.D. Children should only learn about one thing at a time.10.What does Daniel Greenberg say about the three-year-olds?A. They love learning.B. They are very naughty.C. They want to be outside all the time.D. They are too young to learn anything.

    25、【参考答案】8. A主旨大意题。不用上课,不用做作业,随心所欲干自己想干的事,可以参与学校校规的制定,这样的学校确实罕见,不同寻常。故A项最符合文章主旨。9. B推理判断题。从第二段可知,该学校认为被迫学习毫无意义,学生做自己想做的事才会学得最好。10. A推理判断题。根据第二段中的“You cant stop them”可推出此句完整的意思是“You cant stop three-year- olds going to explore their environment”,也由此可知,他们热爱学习。11. B细节理解题。从最后一段可知,200个学生中80%的学生上了大学,甚至那两个总是钓鱼

    26、的学生也有了自己成功的事业:一个成为音乐家,另一个成为计算机科学家。故B项正确。【Passage 4】Views on banning mobile phones on campus关于禁止校园内使用手机的看法文章来源:同步练习题 体裁:说明文 词数:262 【文章导读】 本文为说明文。文章介绍了澳大利亚的一些学校禁止学生在学校使用手机,以及人们对此的不同看法。【你的笔记】Smartphones, tablets and smart watches are banned(禁止)at school for all children under 15 in France. Under the ba

    27、n students are not able to use their phones at all during school hours, including meal breaks. “I think its a good thing. School is not about being on your phone,” Paris mum Marie-Caroline Madeleine told AFP. “Its hard with kids. You cant control what they see and thats one of the things that worry

    28、me as a parent.” There is no law like this in Australia, but some Australian schools have banned phones. McKinnon Secondary College in Victoria introduced a total ban in February and Principal Pitsa Binnion said this had been a success. McKinnon students still have a Chromebook to use in every class

    29、 for day-to-day learning but theyre not allowed to use social media. Ms. Binnion said at first “teachers cheered and students moaned(抱怨)”, but now theyre seeing the advantages. “They come to school and theyre not allowed to use phones at all during the school day, including lunch breaks,” she said.

    30、“Its been wonderful in terms of students communicating with each other at lunchtime and not looking at their screens,” she said. Ms. Binnion also leads by example and doesnt use her mobile phone in school. “I think anyone can do it if weve done it.” Not everyone agrees with the bans. Western Sydney

    31、University technology researcher Dr. Joanne Orlando wrote in online magazine The Conversation earlier this year that Australia should not ban phones in schools because its important to educate kids to live in the age they are raised in. “A good education for students today is knowing how to use tech

    32、nology to learn, communicate and work with ideas,” she wrote. “Banning students from using smartphones is a 1950s response to a 2018 state-of-play.”12. Why did Madeleine welcome the ban?A. School is for studying.B. Kids behave badly nowadays.C. Teachers find it hard to control kids.D. Her kids depen

    33、d too much on phones.13. What can we learn about the ban in McKinnon Secondary College?A. Some teachers were against it at first.B. Students can now see the good of the ban.C. Students can use their phones at lunch breaks.D. Teachers have stopped using phones at school as well.15. What does Dr. Joan

    34、ne Orlando think of banning phones in schools?A. It will disconnect parents and kids.B. It will cause kids to communicate less.D. It will make education go back 60 years.C. It will prevent kids being tech-minded.【参考答案】12. A 推理判断题。根据第二段中的“I think its a good thing. School is not about being on your ph

    35、one”可知,Madeleine 认为这是件好事,学校不是玩手机的地方,由此推知她认为学校是学习的地方。故A选项正确。 13.B细节理解题。根据第五段中的“Ms. Binnion said at first teachers cheered and students moaned(抱怨),but now theyre seeing the advantages”可知,开始的时候老师们欢呼、学生们抱怨,但是现在他们看到了好处。故B选项正确。14. D 词义猜测题。根据第五段中的“McKinnon students still have a Chromebook to use in every c

    36、lass for day-to-day learning but theyre not allowed to use social media”可知,麦金农的学生仍然可以在每堂课上使用Chromebook 进行日常学习,但他们不允许使用社交媒体,再对比选项可推知Chromebook 应该是一种电子设备。故D选项正确。15.C 推理判断题。根据倒数第一、二段中Dr. Joanne Orlando说的话可知,她认为澳大利亚不应该禁止学生在学校使用手机,因为教育孩子生活在他们成长的时代里很重要,而且今天对学生的良好教育是知道如何使用技术学习、交流和处理思想。由此推知,禁止学生在学校使用手机会阻断孩子们与技术的联系,故C选项正确。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022-2023学年高一英语上学期同步课文批注式解析(外研版2019必修第一册)UNIT1 课后同步练习 WORD版含答案.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-369736.html
    相关资源 更多
  • 内蒙古包头市2015高考英语短文改错一轮优选练习(4)及答案.doc内蒙古包头市2015高考英语短文改错一轮优选练习(4)及答案.doc
  • 内蒙古包头市2014高考英语二轮训练(2)及答案.doc内蒙古包头市2014高考英语二轮训练(2)及答案.doc
  • 内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题二.docx内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题二.docx
  • 内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题一.docx内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题一.docx
  • 内蒙古包头四中2022学年高一英语下学期第一次月考模拟练习试题.docx内蒙古包头四中2022学年高一英语下学期第一次月考模拟练习试题.docx
  • 内蒙古包头六中高二英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中高二英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头六中高一英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中高一英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头六中2022届高三英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中2022届高三英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高二英语下学期期末考试试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高二英语下学期期末考试试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期末考试试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期末考试试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题1.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题1.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头一中2022学年高一英语下学期期中试题.docx内蒙古包头一中2022学年高一英语下学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头一中2011年高考第一次模拟考试(英语).doc内蒙古包头一中2011年高考第一次模拟考试(英语).doc
  • 内蒙古包头一中2010-2011学年度高一第一学期期末考试(英语).doc内蒙古包头一中2010-2011学年度高一第一学期期末考试(英语).doc
  • 六年级上英语重难点讲解-Unit 1 The First Day Lesson 1_教科版.doc六年级上英语重难点讲解-Unit 1 The First Day Lesson 1_教科版.doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit7_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit7_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit6_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit6_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit5_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit5_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点知识Unit2 What a day__译林版(三起).doc六年级上英语重点知识Unit2 What a day__译林版(三起).doc
  • 六年级上英语质量调研卷轻松夺冠_南长区小学译林版(三起)(无答案).doc六年级上英语质量调研卷轻松夺冠_南长区小学译林版(三起)(无答案).doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6The Story of Rainperiod6_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6The Story of Rainperiod6_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period3_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period3_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit5 What Does She Do period6_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit5 What Does She Do period6_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period3_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period3_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit3 What Are You Going to Do period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit3 What Are You Going to Do period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit2Ben.doc六年级上英语课课练-Unit2Ben.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1