2021_2022学年高中英语单元综合检测Unit3Celebration含解析北师大版必修120210401262.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021 _2022 学年 高中英语 单元 综合 检测 Unit3Celebration 解析 北师大 必修 120210401262
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(三).阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)AEnglish Teacher NeededWe are one of the biggest English teacher agencies in China;we prefer lots of foreign teachers/employees to universities or companies daily.We provide this service for teachers for free.What you need to do is log on our website and register.We
2、will put your resume (简历) on the website except contact details.There are thousands of potential clients who will view your information daily.Once they choose you we will contact you.For more details you can also send an email to admin .Part-time English Tutor WantedWe are looking for a part-time En
3、glish teacher,and the teacher should come from the USA,Canada,the UK,New Zealand or Australia.We would like to have 2 lessons a week,2 hours each lesson.Please send me your resume with a photo if you are interested.Email:admin.Private English Tutor WantedA senior Chinese manager is looking for a one
4、-to-one English tutor for several hours per week.He would like to learn British pronunciation,so UK natives will be preferred.The tutor should be fairly flexible (灵活的) to suit his busy schedule and be of professional appearance.The pay is to be discussed directly and will be very high for the right
5、candidate.Teaching experience is not a must.If you are interested,please send an email with your background information,pay expectations and a recent picture to dhanyatk.CALLINGTeacher/Librarian!We are a small kindergarten attached to an international school in Beijing.We need a teacher/librarian.Th
6、e teacher we are looking for will be a Chinese and English speaking librarian.Qualifications:Be self-starters,active team players.Have a positive attitude and love to work with kids.Be able to provide an exciting and innovative library program for students.If you meet the above qualifications,please
7、 send your resume and a current picture to principalinchina .【语篇解读】随着信息时代和网络时代的到来,招聘与应聘都是如此便捷,通过这几则广告,你就能体会到这一点。1The purpose of the advertisements is Ato start a businessBto employ teachersCto provide the latest jobsDto help people find a suitable jobB写作意图题。由各个广告的标题可以判断出这几则广告的目的是招聘教师。2According to t
8、he first advertisement,we can learn that Athe English teacher agency charges teachers for this serviceByou must go online to offer your basic information firstCyou may call to get more information about the jobDonce you contact the English teacher agency,you will get a jobB细节理解题。由“What you need to d
9、o is.except contact details.”可知B项正确。3In the third advertisement,the private English tutor should Abe an English language expert from the UKBspeak American EnglishChave rich teaching experienceDhave the ability to deal with changing situationsD细节理解题。由“The tutor should be fairly flexible (灵活的) to suit
10、 his busy schedule.”可知D项正确。4If you didnt pass the interview for Teacher/Librarian,the probable reason should be that .Ayou like working with childrenByou have a strong team spiritCyou lack teaching experienceDyou can only speak EnglishD推理判断题。由“The teacher we are looking for will be a Chinese and Eng
11、lish speaking librarian.”可知第四则广告招聘的教师必须会汉语和英语两种语言,所以D项切题。BHere are a few interesting facts about Teachers Day around the world:China celebrates Teachers Day on September 10.The tradition began in the 1980s to improve teachers lives and status and encourage everyone to respect teachers.In India,Teach
12、ers Day is celebrated on September 5,in honor of Dr.Radhakrishnan.He was Indias second president and a person who believed in good education.Traditionally on this day,the teaching is done by the senior students while the teachers get a muchdeserved break from their work.The United Nations has made O
13、ctober 5 World Teachers Day.This special day was started to let the world see what teachers have done and listen to the teachers worries and the things they want to change.In the United States,National Teachers Day is always on the Tuesday of the first week of May,so the actual date is different eve
14、ry year.The history of celebrating this day goes back to 1944.In Germany,Teachers Day is celebrated on June 12 every year.People will express their respect to teachers with many activities.Teachers always receive prizes,presents,beautiful cards and other things.Teachers Day is celebrated in Brunei(文
15、莱)on September 23.January 15 is Teachers Day in Venezuela(委内瑞拉)North Korea celebrates Teachers Day on September 5.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章介绍了世界各国的教师节的情况。5How many countries mentioned in the passage have their Teachers Day?A7.B8.C6.D9.A细节理解题。全文共介绍了七个国家的教师节的情况,注意the United Nations意为“联合国”,它不是一个国家。6What can we
16、 infer from Paragraph 3?ARadhakrishnan was the first president of India.BRadhakrishnan attached great importance to education.COn Teachers Day the teachers in India are still working hard.DTeachers Day is celebrated on September 5 in India.B推理判断题。根据第三段中的“.Dr.Radhakrishnan.He was Indias second presid
17、ent and a person who believed in good education.”可知A项错误,B项正确;根据该段中的“Traditionally on this day,the teaching is done by the senior students while the teachers get a muchdeserved break from their work.”可知,在印度,在教师节那天教师是休息的,故C项错误;D项为明示信息,不是推断出来的。7Which of the following countries makes September Teachers
18、Day besides China according to the passage?AIndia,Brunei and North Korea.BVenezuela,North Korea and Brunei.CGermany,North Korea and India.DIndia,Brunei,North Korea and the United States.A细节理解题。根据第三段、倒数第三段和最后一段可知选A。8What purpose did the United Nations create World Teachers Day for?ATo encourage every
19、one to respect and honor teachers.BTo let the world realize teachers contributions and encourage people to care about and help teachers.CTo see what teachers have done in the year.DTo have a dialogue with teachers.B细节理解题。根据第四段中的“see what teachers have done and listen to the teachers worries and the
20、things they want to change”可知,B项正确。CIn a time when ivory poaching(偷猎)has gotten so bad that it threatens to wipe out several animal species,a young Dutch designer is creating “egalitarian(平等主义)jewelry” made of our very own ivoryteeth.Lucie Majerus got the idea for her “human ivory” collection after
21、having her wisdom teeth removed.She kept them and soon realized they would make great material for a jewelry collection.“Why wouldnt we value our own material instead of the precious material from other species? And what if we mine our own ivory and turn it into pearls?”she asks.Her own teeth became
22、 a ring,but in order to create a whole collection,she needed more material,and since having more of her teeth removed wasnt a very pleasant choice,she asked her dentist to save his patients unwanted teeth.Most people choose not to keep their pulled teeth,so they are usually donated to dentistry scho
23、ols.Majerus also received the lost teeth of two of her teachers at Design Academy Eindhoven,so she had a nice supply of human ivory to experiment with.To turn human teeth into attractive pieces of jewelry,Lucie Majerus first bleaches(漂白)them,and then uses a stone polishing machine to shape the teeth
24、 into various shapes.Majerus displayed her human ivory jewelry collection at this years Dutch Design Week,and claims that peoples reaction was mostly positive.“Surprisingly,most people arent frightened at the sight of the jewelry,but really like the idea,”Majerus told Fast Co Design.“Some regret tha
25、t they didnt keep their tooth at the dentist and some,who will have teeth taken out soon,are now looking forward to it.”【语篇解读】本文属于说明文。作者通过这篇文章向我们介绍了Lucie Majerus关于收藏人类象牙的想法,这个想法引起了人们的关注。9When did Majerus get the idea of collecting human ivory?AAfter she bought a ring.BBefore her wisdom teeth appeare
26、d.CBefore she was lacking in pearls.DAfter her wisdom teeth were pulled out.D细节理解题。根据第二段Lucie Majerus got the idea for her “human ivory” collection after having her wisdom teeth removed.可知Majerus在她拔掉智齿之后有了收藏人类牙齿的想法,故选D。10Seeing Majerus human ivory jewelry collection,most people felt Afrightened Bint
27、erestedCsad DcuriousB细节理解题。根据最后一段“Surprisingly,most people arent frightened at the sight of the jewelry,but really like the idea”可知人们看到Majerus的人类牙齿收藏,大多数人觉得很感兴趣,故选B。11It can be inferred from the text that AMajerus is the first woman to create jewelry using human teethBother species teeth are more pr
28、ecious than human teethCmost people dont like keeping their pulled teeth at homeDMajerus teachers objected to her experiments with teethC细节理解题。根据第三段“Most people choose not to keep their pulled teeth,so they are usually donated to dentistry schools. ”可知大多数人不会把他们的牙齿留在家里,故选C。12What may be the best titl
29、e for the text?AElephants and IvoryBHuman Ivory JewelryCA Designer Removed Her TeethDThe Weakenesses of Human TeethB主旨大意题。通读全文可知作者通过这篇文章向我们介绍了人类与象牙制品的关系,故选B。DThe cherry blossom tree holds a very important place in Japanese culture and tradition.It is the spring season during which the Japanese cherr
30、y blossom trees begin to bloom and the festive celebrations start at the same time.The tradition of cherry blossom festivals includes all sorts of entertainment with folk music being one of the most important attractions of the festivals.The traditional Japanese dress known as the kimono (和服) is als
31、o brought out on the streets in the form of special kimono shows that become a popular Japanese culture.Beautifully arranged flower displays are also amongst the attractions of the festive seasons.In modern times the cherry blossom festivals are a time when concerts are arranged and there are a lot
32、of musical activities going on in the country.The streets are filled with rides and games of different kinds for the children to enjoy.The spring season,which is the season of celebration,brings back the fresh cherry blossom flowers.The first week of April is perhaps the best time to savor the cherr
33、y blossom trees.Although the cherry blossom festivals are being celebrated all over the country, Shinjuku Gyoen and Ueno Park are the best renowned for the activities.An interesting part of the Japanese cherry blossom festival season is flower watching.Friends and families gathered around cherry blo
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-369828.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
