《全国市级联考》河南省濮阳市2017届高三第一次模拟考试英语试题解析(解析版)WORD版含解斩.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 全国市级联考
- 资源描述:
-
1、第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A.$19.15.B.$9.18.C.$9.15.答案是C。1.Who will the man call?A.His wife.B.His boss.C.A taxi driver.2.What does the man suggest the woman do?A.Wait
2、 on the phone.B.Order the pizza online.C.Drive to the pizza place.3.What does the woman want to do?A.Make some coffee.B.Buy a coffee maker.C.Learn to make a video.4.What will the man do at 3 oclock on Friday?A.Go to school.B.Meet the doctor.C.Take the womans shift.5.What does the man think of the le
3、cture?A.Excellent.B.Difficult.C.Boring.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答6、7题。6.Who will send the file?A.Sam.B.Carol.C.Lucy.7.Where is the woman?A.At the airport.B.In the officeC.In
4、the hotel.听第7段材料,回答8至10题。8.When did the woman get to London?A.Last spring.B.This August.C.A few hours ago.9.Why does the woman come to London?A.To visit relatives.B.To take a holiday.C.To attend a program.10.Whats the meaning of moonlighting?A.A second job.B.A kind of toy.C.A game.听第8段材料,回答11至13题。11
5、.Where are the speakers?A.In a car.B.In an elevator.C.In a meeting room.12.What does the man ask the woman to do?A.Park his car.B.Call his wife.C.Find a repairman.13.How will the man probably go to work tomorrow?A.By bus.B.By car.C.By taxi.听第9段材料,回答14至17题。14.What does the man suggest for Lisa?A.A T-
6、shirt.B.A purse.C.A dress.15.When should the woman have called Helen?A.At 3:45B.At 4:15C.At 4:4516.Whats the mans telephone number?A.61199621.B.61299621.C.61299622.17.Whats the relationship between the speakers?A.Husband and wife.B.Boss and employee.C.Friends.听第10段材料,回答18至20题。18.When does the speake
7、r help with cooking?A.In the morning.B.In the afternoon.C.In the evening.19.What does the speaker like best?A.Fishing.B.Hiking.C.Telling stories.20.What does the speaker think of the summer camp?A.Disappointing.B.Interesting.C.Surprising.第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B
8、、C、D)中,选出最佳选项。AThe Three LucysBy Hayan ChararaAges:7-12Publisher: Lee & Low BooksDescription:Lulis beloved cats: Lucy the Fat,Lucy the Skinny,and Lucy Lucy.But when Luli and his parents go to the city to see his relatives one weekend,the eats must stay behind at home.After a fun visit with family,Lu
9、li is looking forward to going home and seeing the Lucys.But then Lulis hometown comes under attack and the family must seek shelter from the gunfire at his relatives house.Luli doesnt understand what is happening and worries about his pets.Enter a Glossy WebBy Mckeena RuebushAges : 12-18Publisher :
10、 Henry Holt and Co.Description :Twelve-year-old George has no idea what to expect when shes sent to stay with old relatives.Soon after her arrival,she learns that Uncle Constantine has been kidnapped.George sets off to recover him and is joinedby two orphan boys along the way.Together they meet many
11、 monsters(怪兽)as they attempt to find Constantine.Percy Jackson and the OlympiansBy Rick RiordanAges : 12-14Publisher : Disney-HyperionDescription :Twelve-year-old Jackson is on the most dangerous adventure of his life.With the help of a friend,Percy mustjourney across the United States to catch a th
12、ief.Along the way,he must face numbers of enemies trying to stop him.Going to the Park : Liv on LifeBy Elizabeth GorceyAges : 3-6Publisher : Bowic Books,LLCDescription :It is the first book in a series about a young girl,Liv,and herDog Bowie.Liv lives with her parents and Bowie.Liv and Bowie Want to
13、 go to the park,but her parents are just too busy to play and They are surrounded by multiple technology devices and paperwork.Bowie and Liv entertain themselves until Liv manages to gently persuade her parents to put aside their work and head to the park.21.What is the feature of Enter a Glossy Web
14、? A.It tells about the growth of a young girl.B.It shows a magical world.C.It is mainly about the poor orphan boys.D.It shows readers why George was kidnapped.22.What difficulty does Percy Jackson have on his most dangerous adventure of his life?A.He is hunted by the enemies.B.He is too young to pro
15、tect himself.C.The thief has escaped from the USA.D.No friends help him accomplish tasks.23.It can be inferred from the last paragraph that _.A.Liv and Bowie go to the park without Livs parentsB.Livs parents are addicted to playing gamesC.it is necessary to adopt a dog for childrenD.readers can read
16、 more stories about Liv and Bowie24.Which of the following reflects disasters to mankind brought by wars?A.Percy Jackson and the OlympiansB.Going to the Park: Liv on LifeC.Enter a Glossy WebD.The Three Lucys【答案】21.B22.A23.D24.D【名师点睛】推理判断题要求在理解原文表面文字信息的基础上,做出一定的推理判断,从而得到文章的隐含意义和深层意义。推理判断题所涉及的内容可能是文中的
17、某一句话,也可能是某几句话,所以,推理题的答案只能是根据原文表面文字信息一步推出的答案:即对原文某一句话或某几句话所作的同义改写或综合。推理判断题的题干中通常含infer,suggest,imply,conclude indicate等标志性词语。 这种题型主要包括细节判断题、态度观点推断题、写作意图推断题、文章出处判断题和猜测想象推断题。23.D推理判断题。根据最后一段中It is the first book in a series about a young girl,Liv,and herDog Bowie.可知读者能读更多关于Liv and Bowie的故事。故选D。考点:考查广告类
18、阅读BMany people do not have enough time to play a team sport,so instead they have started going running.In the past,jogging in the street was seen as a bit silly and not very cool.But things are changing.Nowadays,lots of people go out running in their spare time.Some people go to lose weight while ot
19、hers simply go to keep fit.The shops are now full of equipment,clothing and gadgets(小器具)for runners.Many runners also have special watches which can track their route and tell them their speed.Even at 4:30 oclock in the morning you sometimes see runners in the streets.Scientists say that along with
20、cycling and swimming,running is a very good way to keep fit.Unfortunately,running is often quite unpopular with young people at school.In some schools when it rains and its too wet to play football or hockey,students have to do cross-country running instead.However,now that running has become more f
21、ashionable,hopefully more young people will take it up.But,of course,trends change all the time,so lets hope that running is here to stay.Every year in April,the London Marathon takes place.The race covers a fantastic route in which runners pass lots of the famous sites like The London Eye and Big B
22、en.People from all over the world come to take part in the London Marathon.Interestingly,marathon running used to be seen as an extreme sport,but now even people who are very unfit take part in marathons every year! Marathons havent got easier but people have become more interested in running.After
23、the marathon every year the streets suddenly become full of runners.People find it so inspiring that they want to try it themselves.All you need is a bit of determination,so what are you waiting for ?25.It can be inferred from the first paragraph that _ .A.the busier you are,the more you should exer
24、ciseB.running is a way of losing weight quicklyC.old concepts are changing over timeD.its unnecessary to buy the equipment26.What concerns the author is that _.A.running will become out of date some dayB.students pay little attention to runningC.students are only into football and hockeyD.schools do
25、nt establish the competition rules27.What do we know about the runners in the marathon?A.They are the most excellent runners from all over the world.B.They are forbidden to run around tourist attractions.C.They desire to taste the pleasure of runningD.They will make enormous achievements by taking p
26、art in it【答案】25.C26.B27.C【学法指导】推理题的解题思路1.要求考生在阅读时,要抓住文章的主题和细节,分析文章结构,根据上下文内在联系,挖掘文章的深层含义。在进行推理时,考生一定要仔细阅读短文,千万不可脱离原文而仅凭个人的看法,主观臆断。2.对于暗含在文章中的人物的行为动机、事件的因果关系及作者未言明的倾向、意图、态度、观点等要进行合乎逻辑的判断、推理、分析,进一步增强理解能力,抓住材料实质性的东西。3.在解答推理性问题时,应清楚所要解答的问题是针对某个细节进行推断,还是针对主题 思想 、作者的意图进行推断。27.C推理判断题。根据最后一段倒数第二句People find
27、 it so inspiring that they want to try it themselves. 人们发现它如此鼓舞人心,以至于他们想亲自尝试。故选C。考点:考查健康类阅读111.ComCRoyale is surrounded by deep blue waters of Lake Superior,the largest freshwater lake on Earth.The only way to get there is by boat or sea plane.The National Park Service operates shuttle boats that ta
28、ke visitors to Isle Royale.The boats leave from two Michigan ports.A boat trip to Isle Royale takes three to five hours.Waters are often extremely rough.Modern copper mining began in the late 1800s,resulting in large areas of the island being burned.This led to settlement development.Soon,Isle Royal
29、e became popular for summer homes.It became a national park on April 3,1940.In 1980,officials named it an International Biosphere Reserve(生物圈保护区)because of its unique ecosystem.Isle Royale offers hiking,camping,boating,and even scuba diving.The National Park Service protects 11 sunken(沉没的)boats for
30、divers to explore.They are reminders of Lake Superiors commercial shipping history.The sunken wooden ship called The America is one of the most popular dive sites.The America carried passengers, mail, and supplies to many towns along the shores of Lake Superior.It first launched in 1898,and was used
31、 until 1928,when it was damaged.It sank to the bottom of the lake soon after.Visitors to Isle Royale share the trails with a well-studied population of wolves.Scientists believe wolves walked there during a freeze of the lake sometime in the 1940s.Researchers closely record their population numbers.
32、Much of the research takes place during the winter,when the trees are bare.The researchers fly over the island to observe the animals from above.Animal research is the only winter activity going on at Isle Royale.The national park is closed each year in late October because of the terrible weather c
33、onditions and reopens in spring time the next year.But for the other months of the year,Isle Royale offers green forests,and clear blue waters.Its excellent scenery and unusual location keep visitors returning year after year.111.Com28.What is mainly talked about in the first paragraph?A.The access
34、to the island.B.The islands location.C.The islands natural environment.D.The islands basic information.29.How long is the history of the National Park ?A.More than two centuries.B.Over seventy years.C.Less than forty years.D.Over one hundred years.30.The sunken boats and ship are considered as _ .A.
35、a site where people seek pleasure and wealthB.a lesson that reminds people to remember the disastersC.an underwater museum where people can see many relicsD.a history book that shows the commercial shipping in the area11131.The researchers fly over the island in winter because _ .A.there are more an
36、imals thenB.they can have a clear look at the animals thereC.they dont intend to disturb the animalsD.the island cant be reached with the lake frozen【答案】28.A29.B30.D31.B【名师点睛】在细节考查题中有一类事实细节题 。该题属于细节类型的阅读理解题,一般只针对某个特定的细节,题型可以多种多样。此类题型一般分两种。第一种是直接理解题,在原文中可以直接找到答案。第二种是词义转换题,正确选项是原文有关词语和句子的转换。做此类试题一定要抓住
37、事件发生的时间、地点、人物、发展过程和结局等环节,所选答案一定要符合原文,切不可望文生义。30.D细节理解题。根据第三段第二、三句The National Park Service protects 11 sunken(沉没的)boats for divers to explore.They are reminders of Lake Superiors commercial shipping history.可知这是 一本历史书,显示在该地区的商业航运。故选D。考点:考查说明文阅读DSince Brandon was a kid,he has loved playing baseball.F
38、or him,baseball,was and still is his life and his impetus and drive for staying in school.But as Brandon got older,he started making bad choices.He cut classes,hung out with the wrong friends and got suspended(被停学)often.His grandmother took care of the family and his mom worked 12-hour shifts at a c
39、ar lot, doing everything she could to provide for the family.Dr.Decmona Warren,a teacher of a Communities In Schools(CIS),saw the signs but when she tried to help,Brandon wouldnt take it.“When I heard her call my name,I would nearly run away.” Brandon said later.His GPA(平均成绩)fell to a 1.4 and Brando
40、n was kicked out of the baseball team.He knew if he wanted to play baseball,he had to stop acting like that.Determined to become successful both on the field and in the classroom, Brandon decided to embrace the support from Communities In Schools.He turned to Dr.Warren,who welcomed him as a CIS stud
41、ent with open arms.From tutoring to parent-teacher conferences,he allowed Dr.Warren to become his “school mom”,and slowly,things started to turn around.“GIS of Atlanta has made a big difference in my life.This program has taught me to think before I act and make better choices in choosing friends.Be
42、fore CIS it seemed like every week I was either out of school or in school suspension.Once when I was an honor student in middle school,I found myself failing miserably in almost all of my classed as a freshman in high school.But with the help of CIS I am now back on track,more focused and determine
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-370508.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
六年级语文下册 第六单元 制作成长纪念册作业课件 新人教版.ppt
