分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型山东省枣庄市2015英语阅读理解一轮选练(5)(答案).doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:370918
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:62KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    山东省 枣庄市 2015 英语 阅读 理解 一轮 答案
    资源描述:

    1、山东省枣庄市2015英语阅读理解一轮选练(5)(答案)阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Meeting people from another culture can be difficult. From the beginning, people may send the wrong signal (信号). Or they may pay no attention to signals from another person who is trying to develop a relationship.Different cultures e

    2、mphasize (强调) the importance of relationship building to a greater or lesser degree. For example, business in some countries is not possible until there is a relationship of trust. Even with people at work, it is necessary to spend a lot of time in small talk, usually over a glass of tea, before the

    3、y do any job. In many European countries - like the UK or France - people find it easier to build up a lasting working relationship at restaurants or caf6s rather than at the office.Talk and silence may also be different in some cultures. I once made a speech in Thailand. I had expected my speech to

    4、 be a success and start a lively discussion; instead there was an uncomfortable silence. The people present just stared at me and smiled. After getting to know their ways better, I realized that they thought I was talking too much. In my own culture, we express meaning mainly through words, but peop

    5、le there sometimes feel too many words are unnecessary.Even within Northern Europe, cultural differences can cause serious problems. Certainly, English and German cultures share similar values; however, Germans prefer to get down to business more quickly. We think that they are rude. In fact, this i

    6、s just because one culture starts discussions and makes decisions more quickly.People from different parts of the world have different values, and sometimes these values are quite against each other. However, if we can understand them better, a multicultural environment (多元文化环境) will offer a wonderf

    7、ul chance for us to learn from each other. 72. In some countries, eating together at restaurants may make it easier for people to _. A. develop closer relations B. share the same culture C. get to know each other D. keep each other company73. The author mentions his experience in Thailand to show th

    8、at _. A. the English prefer to make long speeches B. too many words are of no use C. people from Thailand are quiet and shy by nature D. even talk and silence can be culturally different74. According to the text, how can people from different cultures understand each other better? A. By sharing diff

    9、erent ways of life. B. By accepting different habits. C. By recognizing different values. D. By speaking each other s languages.75. What would be the best title for the text? A. Multicultural Environment. B. Cross-Cultural Differences. C. How to Understand Each Other. D. How to Build Up a Relationsh

    10、ip.3答案 72.D 73.D 74.C 75.B 【广东省2012届高三考前冲刺卷(八)】CThe French word renaissance means rebirth.It was first used in 1855 by the historian Jules Michelet in his History of France,then adopted by historians of culture,by art historians,and eventually by music historians,all of whom applied it to European c

    11、ulture during the 150 years spanning 14501600.The concept of rebirth was appropriate to this period of European history because of the renewed interest in ancient Greek and Roman culture that began in Italy and then spread throughout Europe.Scholars and artists of the fifteenth and sixteenth centuri

    12、es wanted to restore the learning and ideals of the classical civilizations of Greece and Rome.To these scholars this meant a return to humanas opposed to spiritual values.Fulfillment in lifeas opposed to concern about an afterlifebecame a desirable goal,and expressing the entire range of human emot

    13、ions and enjoying the pleasures of the senses were no longer frowned on.Artists and writers now turned to secular(不朽的)as well as religious subject matter and sought to make their works understandable and appealing.These changes in outlook deeply affected the musical culture of the Renaissance period

    14、how people thought about music as well as the way music was composed,experienced,discussed,and circulated.They could see the architectural monuments,sculptures(雕塑),plays,and poems that were being rediscovered,but they could not actually hear ancient musicalthough they could read the writings of clas

    15、sical philosophers,poets,essayists,and music theorists that were becoming available in translation.They learned about the power of ancient music to move the listener and wondered why modern music did not have the same effect.For example,the influential religious leader Bernardino Cirillo expressed d

    16、isappointment with the learned music of his time.He urged musicians to follow the example of the sculptors,painters,architects,and scholars who had rediscovered ancient art and literature.The musical Renaissance in Europe was more a general cultural movement and state of mind than a specific set of

    17、musical techniques.Furthermore,music changed so rapidly during this century and a halfthough at different rates in different countriesthat we cannot define a single Renaissance style.36What is the passage mainly about?AThe musical compositions that best illustrate the developments during the Europea

    18、n Renaissance.BThe musical techniques that were in use during the European Renaissance.CThe European Renaissance as a cultural development that included changes in musical style.DThe ancient Greek and Roman musical practices used during the European Renaissance.37The underlined word “now” in Paragra

    19、ph 1 refers to _.A1855Bthe period of the RenaissanceCtile time of the classical civilizations of Greece and RomeDthe time at which the author wrote the passage38It can be inferred from the passage that thinkers of the Renaissance were seeking a rebirth of _.Aspirituality in everyday lifeBcommunicati

    20、on among artists across EuropeCa cultural emphasis on human valuesDreligious themes in art that would accompany the traditional secular themes39What can be inferred about the music of ancient Greece and Rome?AIts effect on listeners was described in a number of classical texts.BIt was played on inst

    21、ruments that are familiar to modern audiences.CIt expressed more different ideals than classical sculpture,painting and poetry.DIt had the same effect on Renaissance audiences as it had when originally performed.40According to the passage,why was Bernardino Cirillo disappointed with the music of his

    22、 time?AIt did not contain enough religious themes.BIt had little emotional impact on audiences.CIt was not complex enough to appeal to musicians.DIt was too dependent on the art and literature of his time.36C主旨大意题。全文主要讲述了欧洲文艺复兴的发展,其中以音乐风格的变化为主要例证。37B词义猜测题。讲述故事时用now表示“那时,当时”,即故事发生的时候。38C推理判断题。根据第一段第五

    23、句“To these scholars this meant a return to humanas opposed to spiritual values.”可知,文艺复兴时期的思想家寻求的是对人的价值的重视。39A推理判断题。根据第二段的“.although they could read the writings of classical philosophers,poets,essayists,and music theorists that were becoming available in translation.They learned about the power of a

    24、ncient music to move the listener and wondered why.”可推知选A。40D推理判断题。从第二段最后的描述中可以看出,Bernardino Cirillo对他那个时代中的模仿的音乐非常失望,敦促音乐家来向古代雕塑家、画家、建筑师和学者学习,这说明他认为他那个时代的音乐依赖性太强。【广东省2012届高三考前冲刺卷(八)】DThe high school prom is the first formal social event for most American teenagers.It has also been a rite(仪式) of pas

    25、sage for young Americans for nearly a century.The word “prom” was first used in the 1890s,referring to formal dances in which the guests of a party would display their fashions and dancing skills during the evenings grand march.In the United States,parents and educators have come to regard the prom

    26、as an important lesson in social skills.Therefore,proms have been held every year in high schools for students to learn proper social behavior.The first high school proms were held in the 1920s in America.By the 1930s,proms were common across the country.For many older Americans,the prom was a modes

    27、t,homegrown affair in the school gymnasium.Promgoers were well dressed but not fancily dressed up for the occasion:boys wore jackets and ties and girls their Sunday dresses.Couples danced to music provided by a local amateur band or a record player.After the 1960s,and especially since the 1980s,the

    28、high school prom in many areas has become a serious exercise in excessive consumption,with boys renting expensive tuxedos and girls wearing designer gowns.Expensive cars were hired to drive the promgoers to big restaurants or discos for an allnight celebrationsWhether simple or lavish,proms have alw

    29、ays been more or less upsetting events for adolescents who worry about selfimage and fitting in with their peers.Prom night can be a fearful experience for socially awkward teens or for those who do not secure dates.Since the 1990s,alternative proms have been organized in some areas to meet the need

    30、s of particular students.For example,proms organized by and for homeless youth were reported.There were also “couplefree” proms to which all students are welcome.41In what way are high school proms significant to American teenagers?AThey are part of the graduation ceremony.BThey are occasions for te

    31、ens to show off their wealth.CThey are important events for teenagers to learn social skills.DThey are formal events in which teens share their fearful experiences.42Which best expresses the main idea of the third paragraph?AProper social behavior must be observed by promgoers.BProms held in earlier

    32、 times gave less pressure to teenagers.CProms are regarded as important because everyone dresses up for the occasion.DThe prom has changed from a modest event to an expensive party over the years.43According to the text,what led to alternative proms?ANot all students behaved well at the proms.BProms

    33、 were too serious for young promgoers.CTeenagers wanted to attend proms with their dates.DStudents with special needs did not enjoy conventional proms.44Which is true according to the text?AUnconventional proms have been organized since the 1990s.BIn the 1980s,proms were held in local churches for t

    34、eenagers to attend.CProms have been a significant event in American high schools since the 1930s.DIn the 1890s,high school proms were allnight social events.45Which of the following is suggested but not clearly stated?AMany high school students attend proms together with their lovers.BThe first high

    35、 school proms were held in the 1920s in America.CProm night can be a fearful experience for socially awkward teens.DThe high school prom is the first formal social event for most American teenagers.41C根据第一段首句和第二段末句可知答案。42D第三段主要讲述了proms由简朴到奢华的发展过程。43D答案依据在文章末段。因为传统proms给部分学生带来心理压力,故催生了一些替代形式。44C20世纪9

    36、0年代之前,不论简朴还是豪华,proms都属传统型的(conventional),后来才产生了非传统型的,据此排除A项;全文提到的proms的举办场地有学校体育馆、大饭店等,但没有一处提到church,故排除B;第三段说自20世纪30年代proms普及以来,中学生及家长越来越重视,将其看作中学生重大社交活动。据此可确认答案为C;根据第二段可知,19世纪90年代prom还只是成人间的社交舞会,根本未进入学校,故排除D。45A第三段首句、第四段第二句和第一段首句分别明确而具体地交代了B、C、D选项中的信息,只有选项A中的信息在第四段中有暗示“who do not secure dates”,此处的

    37、“dates”指约会的恋人。 As a champion of both modern and postmodern art,New Yorks historic Guggenheim Museum is a bastion of originality,burning bright amidst the Big Apples wide range of galleries and museums.The image of New York in art and popular culture has long been recognized.In the world of painting

    38、and photography,among a host of other art forms,New York has been one of the central muses of the art world.Amidst its host of worldrenowned galleries are the Museum of Modern Art (MOMA),the Metropolitan Museum and,perhaps most interestingly,the Guggenheim Museum.In terms of both its art and archite

    39、cture,the Guggenheim Museum is one of New Yorks most interesting landmarks; as such,its an essential stopoff point for any culture lovers in the city.Originally established in 1937 as “The Museum of NonObjective Painting”,the Guggenheim was established with the primary aim of showcasing the work of

    40、early modernists; to this day the museum continues to maintain ongoing exhibits of the art of Wassily Kandinsky and Jackson Pollock.Its more recent exhibitions have included eclectic collections: Robert Mapplethorpe and the Classical Traditions,the work of Iraqiborn artists Zaha Hadid and an exhibit

    41、ion of photos showing sculptor David Smith at work.The Guggenheim Museum is not only notable for its excellent art collections,but also for its fundamental architectural beauty.Situated at the corner of 89th Street and 5th Avenue in Manhattan,the Guggenheim Museum was designed by architect Frank Llo

    42、yd Wright,one of the most influential American architects of the early twentieth century.Looking somewhat like a coiledup white ribbon,it is generally recognized as one of the defining features of New Yorks diverse architectural landscape.Notes:bastion n堡垒muse n灵感eclectic adj.不拘一格的【语篇解读】 本文是说明文,介绍的是

    43、美国纽约著名的展览馆the Guggenheim Museum。1The Guggenheim Museum was first built to _.Ashow the work of early modernistsBcompete with other museumsCcollect eclectic art workDbe a center of both modern and postmodern art答案A细节理解题。文章第三段提到,最初建造the Guggenheim Museum的目的是展出早期现代派的作品。2Frank Lloyd Wright is mentioned i

    44、n the passage as a famous _.AIraqi artist Bmodern artistCarchitect Dsculptor答案C细节理解题。从文章最后一段可知,Frank Lloyd Wright是美国20世纪著名的建筑师,是展览馆的设计者。3Which of the following is NOT true about the Guggenheim Museum?AIt is not as famous as the other two museums.BIts fundamental architectural beauty is also an attra

    45、ction to visitors.CIt has a large collection of original work. DIt is situated in downtown Manhattan.答案A推理判断题。从文章第二段对三个展览馆的介绍可知,其中最出名的还是the Guggenheim Museum,因此A项正确。4The best title for the passage would be _.ANew York: one of the central muses of the art worldBNew York and its famous art museumsCThe Guggenheim Museum: the jewel in New Yorks artistic crownDThe three worldrenowned museums in New York答案C主旨大意题。本文主要介绍的是the Guggenheim Museum,它在纽约众多的展览馆中宛如一颗璀璨的明珠。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:山东省枣庄市2015英语阅读理解一轮选练(5)(答案).doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-370918.html
    相关资源 更多
  • 四年级上册英语课件-Lesson 3 Coat and Scarf|冀教版(三起) (共25张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 3 Coat and Scarf|冀教版(三起) (共25张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 What a day! (Checkout time)译林版(三起).doc六年级上册英语教案Unit 2 What a day! (Checkout time)译林版(三起).doc
  • 四年级上册英语课件-lesson 2 what’s the missing number? ∣川教版(三年级起点)(19张ppt) (共16张PPT).ppt四年级上册英语课件-lesson 2 what’s the missing number? ∣川教版(三年级起点)(19张ppt) (共16张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Ways to go to school人教.doc六年级上册英语教案Unit 2 Ways to go to school人教.doc
  • 四年级上册英语课件-lesson 2 what’s the missing number? ∣川教版(三年级起点) (共13张PPT).ppt四年级上册英语课件-lesson 2 what’s the missing number? ∣川教版(三年级起点) (共13张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Ways to go to school 人教.doc六年级上册英语教案Unit 2 Ways to go to school 人教.doc
  • 六年级上册英语教案unit 2 ways to go to school part B∣人教(PEP)().doc六年级上册英语教案unit 2 ways to go to school part B∣人教(PEP)().doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 2 What is it?|接力版 (共15张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 2 What is it?|接力版 (共15张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Part B 第二课时.doc六年级上册英语教案Unit 2 Part B 第二课时.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 2 What is it 课件1|接力版 (共17张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 2 What is it 课件1|接力版 (共17张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Lesson 6 Round Up 北师大版.doc六年级上册英语教案Unit 2 Lesson 6 Round Up 北师大版.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 2 New and Old|冀教版(三起) (共23张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 2 New and Old|冀教版(三起) (共23张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Lesson 5 Get It Right 北师大版.doc六年级上册英语教案Unit 2 Lesson 5 Get It Right 北师大版.doc
  • 六年级上册英语教案unit 2 lesson 10_人教(精通).doc六年级上册英语教案unit 2 lesson 10_人教(精通).doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 19 Let’s Go Shopping!_冀教版.ppt四年级上册英语课件-Lesson 19 Let’s Go Shopping!_冀教版.ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Lesson 10 How Many Are There冀教版.doc六年级上册英语教案Unit 2 Lesson 10 How Many Are There冀教版.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 16 How many pupils can you see?|接力版 (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 16 How many pupils can you see?|接力版 (共18张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Katie always gets up early湘少版.doc六年级上册英语教案Unit 2 Katie always gets up early湘少版.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 15 These are pigs. |接力版 (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 15 These are pigs. |接力版 (共18张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-Lesson 15 These are pigs. |接力版 (共17张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 15 These are pigs. |接力版 (共17张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Charlie’s chores北师大版.doc六年级上册英语教案Unit 2 Charlie’s chores北师大版.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 14 Is the cat fat or thin?|接力版 (共15张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 14 Is the cat fat or thin?|接力版 (共15张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2Ways to go to school B Review 人教PEP.doc六年级上册英语教案Unit 2Ways to go to school B Review 人教PEP.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 14 Is the cat fat or thin |接力版 (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 14 Is the cat fat or thin |接力版 (共18张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 1How can I get therePBLet.doc六年级上册英语教案Unit 1How can I get therePBLet.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 14 Is the cat fat or thin |接力版 (共17张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 14 Is the cat fat or thin |接力版 (共17张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-Lesson 13 The dress is clean|接力版 (共15张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 13 The dress is clean|接力版 (共15张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 11 Shall we go to the theatre湘少版.doc六年级上册英语教案Unit 11 Shall we go to the theatre湘少版.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 13 The dress is clean. |接力版 (共17张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 13 The dress is clean. |接力版 (共17张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1