分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型山东省枣庄市2015英语阅读理解一轮选练(7)(答案).doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:370920
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:60KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    山东省 枣庄市 2015 英语 阅读 理解 一轮 答案
    资源描述:

    1、山东省枣庄市2015英语阅读理解一轮选练(7)(答案)阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Therere no distractions when going skiing,but just fresh air and the challenge of learning a new sport.Socalled “bad kids” can leave their reputations behind at school and forge a better one outdoors.Thats the theory behind the Adven

    2、ture Therapy program,which a high school counselor has developed to help small groups of students with behavior problems become more confident and socially adapted.The progressive program has seen 16 students go through it in its first two years,according to the founder Mike Reece of George McDougal

    3、l High School.The former physical education teacher and ski instructor with a masters degree in psychology has seen troubled teenagers in the program develop healthy social habits before mastering an outdoor skill such as skiing.The program began in the fall of 2008,after Reece convinced school auth

    4、orities there was a need for outdoor activities to help students struggling with their schooling and exhibiting behavior problems.“These are the kids who might be asked to leave the class,or be suspected of wrongdoings,you know,always getting a hard time in the regular school system,” Reece said.“So

    5、 I brought them out and had them get involved in the planning.They felt part of the process and they felt special.”Students in the program join a group of seven peers facing similar difficulties every two weeks for an hour of group therapy with Reece over a pizza lunch supplied by the school.The piz

    6、zas nice,but the programs real point is the monthly outdooractivity field trip,led by Reece and another teacher. “Im trying to expand their horizons and show them that something is out there for them,” Reece said.“A major part of the program is goalsetting and making plans.The overall goal would inc

    7、lude fostering a sense of optimism,connectedness,and communicating skills.”【语篇解读】 本文介绍了一位老师开展“冒险运动治疗”项目,帮助问题少年克服行为障碍的事迹。1What happened to the students after they went through the Adventure Therapy program?AThey developed better social skills.BThey became less interested in their studies. CThey learn

    8、ed to make pizza.DThey had worse relationships with their classmates.答案A细节理解题。从文章第二段中的“.has seen troubled teenagers in the program develop healthy social habits.”可知答案,学生通过参与这个项目,社交能力得到增强。2How does Reece make the kids feel special? AHe offers them a pizza lunch.BHe helps them find friends.CHe treats

    9、every one of them equally.DHe gets them involved in the planning.答案D细节理解题。从文章第四段可知,Reece 老师通过让学生参与活动策划,使他们感到自己特别。3What attracts the students most in the program according to the passage?ALearning how to ski.BBreathing fresh air.CThe pizza lunch. DThe outdooractivity field trip.答案D细节理解题。从文章第五段中的“. th

    10、e programs real point is the monthly outdooractivity field trip.”可知答案。4We can conclude from the passage that the Adventure Therapy program _.Ais not supported by the schoolBdoes no good to the good kidsCproves to be successful Dwill be expanded to normal students答案C推理判断题。综合分析文章可知,学生参与这项活动前后变化很大,说明这项

    11、活动很有成效。【2014高考英语吉林省长春市调研试题】A阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。Paddling (涉水;划水)out to catch the next wave at a competition in Christchurch, New Zealand, James Tuhikarama had a heart attack, which knocked him off his surfboard (冲浪板).He almost choked to death in the water, lost consciousne

    12、ss, and was soon floating facedown in the ocean.For a few moments, no one noticed as he drifted away from the main competition area. About that time, Hira Edmonds, 25, a lifeguard and a senior instructor for a surf-safety company, was teaching 14 other lifeguards the finer points of emergency rescue

    13、 on the second floor of a building overlooking New Brighton beach. Edmonds had watched dozens of surfers ride the waves that day. As he glanced out of the window, he saw someone in a wet suit facedown in the water. It doesnt take much to realize someones in trouble, says Edmonds. Lifeguards are neve

    14、r really off duty. Edmonds called the team, grabbed first aid equipment, and rushed down to the water. The lifeguards dragged Tuhikarama, 47 and a father of two, to the beach. More than a dozen rescuers took turns pumping oxygen and pressing his chest to start his breathing again. For nearly an hour

    15、far longer than a single lifeguard would have been able to continue the lifesaving techniquethe team continued all these. An ambulance finally arrived and took Tuhikarama to the hospital, where he spent a week unconscious in Intensive Care Unit (ICU) while his brain and heart healed.A month after he

    16、 recovered, Tuhikarama reunited with six of the teenage lifeguards who saved him. Being spotted by a group of lifeguards was the only thing that saved me, he says. Ive been given a second chance.56. What was James Tuhikarama doing when he had a heart attack?A. Surfing the internet.B. Taking part in

    17、a competition.C. Paddling a boat in the ocean.D. Swimming in the swimming pool.57. What can we learn from the text?A. James called for help before he drifted away.B. James had two sons watching him on the beach then.C. No one was willing to help James except the lifeguards.D. James met the lifeguard

    18、s after he came out of hospital. 58. Which of the following is TRUE according to the text?A. Lifeguards are always off duty.B. James didnt know who saved his life.C. It took James several days to come back to life.D. Hira was learning to rescue lives when he spotted James. 59. Where will you probabl

    19、y read this text?A. In a newspaper.B. In a textbook.C. In a fashion magazine.D. In a science fiction.A篇:【语篇解读】 这是一篇记叙文,讲述了一个参加冲浪比赛的人落水被救的故事。56.B【命题立意】 细节理解题。【试题解析】 由文章第一段第一句可知,James在参加冲浪比赛。57.D【命题立意】 推理判断题。 【试题解析】 从文章最后一段的 “A month after he recovered, Tuhikarama reunited with six of the teenage life

    20、guards who saved him.”可知。58.C【命题立意】 细节理解题。【试题解析】 由第二段最后一句话中“he spent a week unconscious in Intensive Care Unit (ICU) while his brain and heart healed.”可知。59.A【命题立意】 推理判断题。【试题解析】 根据文章可以判断该文章应该出现在报纸上,是一个新闻报道。【2014高考英语吉林省长春市调研试题】BJiang Zhongjie, 19, a second-year student majoring in biology at Xiamen U

    21、niversity looks at job websites almost every day. As summer vacation approaches, he cant decide which internship (实习) position would benefit him.I think it is hard to know what would be a meaningful intern job,” he said. “Most of the time, the positions on offer are low paid, boring jobs, such as sa

    22、les promotion, said Jiang.Last month, during an education forum, Huang Guitian, assistant to the president of Peking University, called for a halt to the internships of lower quality, regarding them as “dull and meaningless, affecting students academic performance.Huang conducted a mini survey, show

    23、ing “80 percent of students merely do odd (零散的) jobs on internship.But employers and students may have different attitudes. According to a survey of 116 Beijing and Shanghai-based companies by Z,a leading human resource services site, nearly 60 percent said they still valued applicants hands-on expe

    24、rience most.Zhang Jianhong, HR director in Huawei Technologies Co. Ltd agreed with this idea and believes that internship even goes beyond gaining experience. An internship actually offers a great chance for students to get an inside glimpse of a company, an industry and a particular occupation, he

    25、said.He says it can help interns discover whether the career they are considering is suitable for them. And if students are aware of which industry they would like to enter, Zhang suggests that they select an internship in a relevant field, with the potential to turn into a formal job offer.60. What

    26、 does the word “halt in the third paragraph probably mean?A. Stop.B. Beginning.C. Progress.D. Delay.61. What does Jiang Zhongjie think of intern jobs?A. They are meaningful.B. They are not exciting.C. The pay lives up to his expectations.D. Internship improves students learning abilities.62. We may

    27、learn from the text that _.A. all the people have the same attitude towards internship B. less and less companies think highly of applicants working experienceC. Zhang Jianhong believes that an internship benefits students in some way D. the students cant change their career once they select an inte

    28、rnship in some field63. Which of the following can be the best title for the text?A. No Internship, No JobB. Internship. Good or BadC. Internship Helps Find a JobD. Where to Find an Intern JobB篇: 【语篇解读】 本文是一篇有关大学生毕业实习的报道。不同的人对于实习有着不同的观点,褒贬不一。60.A【命题立意】 词义猜词题。 【试题解析】 根据第三段 “lower quality”,“dull and m

    29、eaningless, affecting students academic performance”等可知,此处是呼吁停止实习。61.B【命题立意】 推理判断题。 【试题解析】 通过第二段话可知。62.C【命题立意】 推理判断题。【试题解析】 从文章倒数第二段话可知。63.B【命题立意】 主旨大意题。 【试题解析】 人们对实习的评价褒贬不一,态度各异。因此,选B比较符合。The city of Angkor was the capital of the Khmer Empire from the 9th to the 15th centuries.The Khmer Empire was

    30、one of the most prosperous kingdoms in the history of Southeast Asia,and its prosperity was expressed through a wide range of architecture.The city of Angkor was founded on political and religious ideas adapted from India,and the temples of Angkor were intended as a place of worship for the king and

    31、 a way for him to ensure his immortality through identification with the Hindu gods.Angkor Wat was first built by King Suryavarman in the 12th century as a vast funerary temple that would hold his remains,symbolically confirming his permanent identity with Vishnu.During its six centuries as imperial

    32、 capital,Angkor went through many changes in architectural styles and in religion.The city of Angkor transferred itself from the Hindu god Shiva to the Hindu god Vishnu,and finally to the Mahayana Buddhist goddess Avalokitesvara.By the late 13th century,the once frenzied pace of Angkors architectura

    33、l pursuits had begun to die down,and a more restrained type of religion was on the rise under the growing influence of Theravada Buddhism.At the same time,Angkor and the Khmer Empire were increasingly threatened and attacked by invading armies.By the 16th century,the golden age of Angkor was over an

    34、d many of the great temples began to move back into the jungle.From the 15th to 19th centuries,Theravada Buddhist monks cared for Angkor Wat,and it is thanks to them that the temple remains mostly intact.Angkor Wat became one of the most important pilgrimage sites in Southeast Asia.Angkor Wat is the

    35、 best preserved example of Khmer architecture in Cambodia and is so grand in design that some rank it among the seven wonders of the world.It appears on the Cambodian national flag,a very rare instance of a flag with an image of a building.Notes:symbolically adv.象征性地frenzied adj.发狂的intact adj.完整的pil

    36、grimage n朝拜【语篇解读】 本文是说明文。介绍了柬埔寨吴哥窟的兴衰历史。1Angkor Wat was first built to _.Ahold the remains of a kingBserve as the royal palaceCworship the godsDbe the tomb for the king答案A细节理解题。从文章第三段可知,吴哥窟最初是为了保存国王的遗物而修建的。2Vishnu was the name of _.Aa king in ancient Cambodia Ba temple in CambodiaCan Indian godDa mo

    37、nk in ancient Cambodia答案C细节理解题。从文章第四段最后一句可知答案,这是一个印度神的名字。3We can infer from the last paragraph that _.AAngkor Wat is widely accepted as one of the seven wonders of the worldBTheravada Buddhist monks had fought against the outside invadersCAngkor Wat is not so important as it used to beDAngkor Wat has become a symbol of Cambodia 答案D推理判断题。由文章最后一段可知, 吴哥窟上了柬埔寨的国旗,说明它是柬埔寨的象征。4The passage mainly tells us _.Athe history of Angkor WatBthe protection of Angkor WatCthe importance of Angkor WatDthe position of Angkor in Cambodian history答案A主旨大意题。综合全文可知,本文重点介绍吴哥窟的历史,而不是吴哥窟在柬埔寨的历史地位。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:山东省枣庄市2015英语阅读理解一轮选练(7)(答案).doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-370920.html
    相关资源 更多
  • 六年级上册英语素材Unit 3 说课稿1人教.doc六年级上册英语素材Unit 3 说课稿1人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects7_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects7_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 3 My weekend plan 知识详解 人教PEP.doc六年级上册英语素材Unit 3 My weekend plan 知识详解 人教PEP.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects6_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects6_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 3 My weekend plan 教学反思人教.doc六年级上册英语素材Unit 3 My weekend plan 教学反思人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects5_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects5_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 2 说课稿人教.doc六年级上册英语素材Unit 2 说课稿人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects3_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects3_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 2 Ways to go to school知识详解 人教.doc六年级上册英语素材Unit 2 Ways to go to school知识详解 人教.doc
  • 六年级上册英语素材Unit 1 第一课时 教案人教.doc六年级上册英语素材Unit 1 第一课时 教案人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects2_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects2_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 1 How can I get there 知识详解 人教.doc六年级上册英语素材Unit 1 How can I get there 知识详解 人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects1_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects1_广东开心英语.ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects10_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects10_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材 一般过去时 牛津译林.doc六年级上册英语素材 一般过去时 牛津译林.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you4_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you4_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语知识点及练习题Module 8丨外研版.doc六年级上册英语知识点及练习题Module 8丨外研版.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you2_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you2_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语测试题第三单元_牛津译林(一起).doc六年级上册英语测试题第三单元_牛津译林(一起).doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you1_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you1_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语模块试卷Module 13 外研版.doc六年级上册英语模块试卷Module 13 外研版.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语期末试题-质量检测2018- 人教.doc六年级上册英语期末试题-质量检测2018- 人教.doc
  • 2020-2021学年浙江省高二下学期期末考试英语模拟试卷分类汇编:应用文写作专题(含解析).docx2020-2021学年浙江省高二下学期期末考试英语模拟试卷分类汇编:应用文写作专题(含解析).docx
  • 四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high4_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high4_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语期末试题轻巧夺冠∣1718 牛津译林(一起)(含答案).doc六年级上册英语期末试题轻巧夺冠∣1718 牛津译林(一起)(含答案).doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high3_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high3_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语期末试题轻巧夺冠_广州版(无答案).doc六年级上册英语期末试题轻巧夺冠_广州版(无答案).doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high2_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high2_湘少版.ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1