山东省枣庄市第八中学(东校区)2020-2021学年高二9月月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省枣庄市第八中学东校区2020-2021学年高二9月月考英语试题 WORD版含解析 山东省 枣庄市 第八 中学 校区 2020 2021 学年 月月 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高二英语单元检测(一)第一部分:听力 (30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A 1915 B 9.15 C 9.18答案是B1. What does the man mean?A He never smokes in the dormitory.B The woman can smoke at another time.C Smoking
2、is forbidden in the dormitory.2. How does the man feel?A Very annoyed B Quite satisfied C A bit disappointed3. What will the woman do at five today?A Have a picnic B Go shopping C Watch a football game4. What is the woman going to do next month?A Hold a big party with John B Marry John on the 14th C
3、 Attend Johns wedding5. When will the man leave for New York?A Tomorrow morning B Tomorrow afternoon C Tomorrow evening第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料回答第6、7题。6When did the rainstorm
4、stop?A Around 4:30 B Around 5:00 C Around 5:307. What did the rainstorm destroy?A The mans garden B The mans garage C The mans neighbors garage听第7段材料,回答第8、9题。8. How will the mans wife go to work tomorrow morning?A By taxi B By bus C By car9. Which bus will the man take tomorrow evening?A A 5:30 bus
5、B A 6:30 bus C A 7:30 bus听第8段材料,回答第10至12题。10. Why does the man say the traffic in Italy was terrible?A The roads were bad B The traffic lights were messy C The Italian drivers were crazy11. What did the man do on that rainy day?A He went to the Amo River B He visited Florence and took photos.C He cl
6、imbed the Leaning Tower of Pisa12. What does the woman like about Florence?A The paintings B The buildings C The food听第9段材料,回答第13至16题。13. When did the woman finish her school?A. In 2007 B In 2008 C In 200914. What does the woman do now in the advertising company?A She is a junior designer B She is a
7、 senior designer C She is the head designer15. Why does the woman want to leave the advertising company?A She wants to get more money B She wants to get more experienceC She doesnt want to work on weekends.16. What do we know about the woman?A She will start her new job immediately. B She is the you
8、ngest child in her familyC She doesnt have a university degree.听第10段材料,回答第17至20题。17. What is the woman most probably?A. A reporter B. A teacher C. A writer18. What is the mans first opinion about?A. Playing fewer computer games B. Having a regular diet to stay healthyC. Reviewing lessons and plannin
9、g for the new term.19. How can students gain some experience according to the man?A. By planning a weekend trip B. By taking care of our pets for our parents.C. By cooking a meal for our grandparents.20. What is the man talking about?A. Where to spend a holiday B. How to spend a holiday C. What to p
10、repare for the new term.第二部分 阅读理解 (共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AIn the coming months, we are bringing together artists from all over the globe, to enjoy speaking Shakespeares plays in their language, in our Globe, within the architecture Shakes
11、peare wrote for. Please come and join us.National Theatre Of China BeijingChineseThis great occasion(盛会) will be the National Theatre of Chinas first visit to the UK. The companys productions show the new face of 21st century Chinese theatre. This production of Shakespeares Richard III will be direc
12、ted by the Nationals Associate Director, Wang Xiaoying.Date & Time: Saturday 28 April, 2.30 pm & Sunday 29 April, 1.30 pm & 6.30 pmMarjanishvili Theatre TbilisiGeorgianOne of the most famous theatres in Georgia, the Marjanishvili, founded in 1928, appears regularly at theatre festivals all over the
13、world. This new production of As You Like It is helmed(指导) by the companys Artistic Director Levan Tsuladze.Date & Time: Friday 18 May, 2.30 pm & Saturday 19 May, 7.30 pmDeafinitely Theatre LondonBritish Sign Language(BSL)By translating the rich and humourous text of Loves Labours Lost into the phys
14、ical language of BSL, Deafinitely Theatre creates a new interpretation of Shakespeares comedy and aims to build a bridge between deaf and hearing worlds by performing to both groups as one audience.Date & Time: Tuesday 22 May, 2.30 pm & Wednesday 23 May, 7.30 pmHabima National Theatre Tel AvivHebrew
15、The Habima is the centre of Hebrew-language theatre worldwide. Founded in Moscow after the 1905 revolution, the company eventually settled in Tel Aviv in the late 1920s. Since 1958, they have been recognized as the national theatre of Israel. This production of Shakespeares The Merchant of Venice ma
16、rks their first visit to the UK.Date & Time: Monday 28 May, 7.30 & Tuesday 29 May, 7.30 pm1. Which play will be performed by the National Theatre of China?A. Richard.B. Lovers Labours Lost.C. As You Like It.D. The Merchant of Venice.2. What is special about Deafinitely Theatre?A. It has two groups o
17、f actors.B. It is the leading theatre in London.C. It performs plays in BSL.D. It is good at producing comedies.3. When can you see a play in Hebrew?A. On Saturday 28 AprilB. On Sunday 29 April.C. On Tuesday 22 May.D. On Tuesday 29 May.【答案】1. A 2. C 3. D【解析】【分析】本文是一篇应用文。本文主要介绍了莎士比亚的戏剧被翻译成几个国家的语言,并将在
18、这些国家的大剧院上映的事情。【1题详解】细节理解题。根据题干the National Theatre of China可知,定位到National Theatre of China段落处,根据“This production of Shakespeares Richard III will be directed by the Nationals Associate Director,Wang Xiaoying”可知,Richard III将要在中国国家大剧院上映。故选A。【2题详解】细节理解题。根据题干Deafinitely Theatre定位到Deafinitely Theatre,根据“
19、 Deafinitely Theatre LondonBritish Sign Language(BSL)”可知,Deafinitely Thertre的特殊之处在于这个戏剧是用手语表演的。故选C。【3题详解】细节理解题。根据“Date Date&Time:Monday 28May,7.30&Tuesday 29 May,7.30pm”可知,可以在5月29日,星期二这一天,在希伯来观看戏剧。故选D。【点睛】阅读理解旨在考查考生对于文章整体的理解与细节的把握与分析,要在了解整篇文章框架的基础上进行选择。本文属于广告类短文,所考查三题均为细节题中的直接理解题。细节事实理解题主要考查考生对文章中某一
20、些特定细节或文章的重要实事的理解能力。它一般包括直接理解题和语义理解题两种。直接理解题的答案与原文直接挂钩,从阅读材料中可以找到。这种题难度低,只要学生读懂文章,就能得分,属于低层次题。在阅读中可以使用定位法与跳读法解决直接理解题。定位法即根据题干和选项所提供的信息直接从原文中找到相应的句子(即定位),然后进行比较和分析(尤其要注意一些同义转换),从而找出正确答案。跳读法即根据题干和选项所提供的信息跳读原文,并找到相关的句子(有时可能是几个句子)或段落,然后进行分析和推理等,从而找出正确答案。例如第1题,根据题目“Which play will be performed by the Nati
21、onal Theatre of China?”,由题目中出现的关键信息the National Theatre of China,直接定位第一篇宣传广告,在文中找到“This production ofShakespeares Richard III will be directed by the Nationals Associate Director,Wang Xiaoying” 可知,Shakespeares Richard III会在中国国家大剧院上映,故选A。BI first met Paul Newman in 1968, when George Roy Hill, the dir
22、ector of Butch Cassidy and the Sundance Kid, introduced us in New York City. When the studio didnt want me for the film - it wanted somebody as well known as Paul he stood up for me. I dont know how many people would have done that; they would have listened to their agents or the studio powers.The f
23、riendship that grew out of the experience of making that film and The Sting four years later had its root in the fact that although there was an age difference, we both came from a tradition of theater and live TV. We were respectful of craft(技艺) and focused on digging into the characters we were go
24、ing to play. Both of us had the qualities and virtues that are typical of American actors: humorous, aggressive, and making fun of each other but always with an underlying affection. Those were also at the core(核心) of our relationship off the screen.We shared the brief that if youre fortunate enough
25、 to have success, you should put something back he with his Newmans Own food and his Hole in the Wall camps for kids who are seriously ill, and me with Sundance and the institute and the festival. Paul and I didnt see each other all that regularly, but sharing that brought us together. We supported
26、each other financially and by showing up at events.I last saw him a few months ago. Hed been in and out of the hospital. He and I both knew what the deal was, and we didnt talk about it. Ours was a relationship that didnt need a lot of words.4. Why was the studio unwilling to give the role to author
27、 at first?A. Paul Newman wanted it.B. The studio powers didnt like his agent.C. He wasnt famous enough.D. The director recommended someone else.5. Why did Paul and the author have a lasting friendship?A. They were of the same age.B. They worked in the same theater.C. They were both good actors.D. Th
28、ey han similar charactertics.6. What does the underlined word “that” in paragraph 3 refer to?A. Their belief.B. Their care for children.C. Their success.D. Their support for each other.7. What is the authors purpose in writing the test?A. To show his love of films.B. To remember a friend.C. To intro
29、duce a new movie.D. To share his acting experience.【答案】4. C 5. D 6. A 7. B【解析】【分析】本文是一篇记叙文。主要讲述了作者与Paul Newman之间的深厚友情。当制片人不想让我参演电影时,Paul Newman站出来为我说话,两人因此而建立了深厚的友谊。在此后的很多年里,两人一直相互扶持,相互鼓励,因此两人的深厚友情维系了很多年。【4题详解】推理判断题。根据第一段的“When the studio didnt want me for the film it wanted somebody as well known a
30、s Paul”制片人不想要我,他想要当时比较出名的演员Paul,因此,可知作者当时还不是很有名。故选C。【5题详解】推理判断题。根据第二段的“Both of us had the qualities and virtues that are typical of American actors: humorous, aggressive, and making fun of each other but always with an underlying affection. Those were also at the core (核心)of our relationship off the
31、 screen”可知,作者与Paul之间有着相似的性格特征,这让他们的友谊天长地久。故选D。【6题详解】词义猜测题。根据“We shared the brief that if youre fortunate enough to have success, you should put something back”,我们都有这个信仰:如果你有幸获得成功,你应该有所回馈。下文“he with his Newmans Own food and his Hole in the Wall camps for kids who are seriously ill, and me with Sundan
32、ce and the institute and the festival”是作者举的例子,因此“sharing that brought us together.”that指代前面提到的信仰。故选A。【7题详解】主旨大意题。根据最后一段“I last saw him a few months ago. Hed been in and out of the hospital.He and I both knew what the deal was,and we didnt talk about it”可知Paul已经去世了,再结合前文“I first met Paul Newman in 19
33、68”,可推断作者写文章是为了怀念这位朋友。故选B。【点睛】在完成推理题时,要特别注意排除干扰项。如小题1中的A项“Paul Newman wanted it.”属于“颠倒黑白”类干扰项,根据“When the studio didnt want me for the film it wanted somebody as well known as Paul”可知制片人不想要我,他想要当时比较出名的演员Paul,说明A项明显错误。干扰项的设置方法除了“颠倒黑白”之外,通常还有以下几种方式: 1. 张冠李戴。命题者把文章作者的观点与他人的观点混淆起来,题干问的是作者的观点,选项中出现的却是他人的
34、观点;或者题干问的是他人的观点,却把作者的观点放到选项中去。2. 偷梁换柱。干扰项用了与原文相似的句型结构和大部分相似的词汇,却在不易引人注意的地方换了几个词汇,造成句意的改变。 3. 无中生有。干扰项往往是生活的基本常识和普遍接受的观点,但在原文中并无相关的信息支持点,这种选项的设置往往与问题的设问毫不相干。 4. 以偏概全。考生在做猜测文章中心思想、给文章添加标题或判断推理题时,往往会犯以偏概全的错误。产生这类错误的原因是考生受思维定势的影响或考虑不周,以局部代替整体。其具体表现为合理关联与不合理关联、准确概括与不准确概括之间的错位。不合理关联就是表层理解与深层理解相混淆。表层理解是对文章
35、中客观事实的感知和记忆,往往是文章直接表述的结论;深层理解则是对文章中的客观事实进行逻辑推理、总结或概括后得出的结论。不准确概括是指不能准确地按题目要求概括或提取文中的表层或深层信息。CTerrafugia Inc. said Monday that its new flying car has completed its first flight, bringing the company closer to its goal of selling the flying car within the next year. The vehicle named the Transition ha
36、s two seats, four wheels and wings that fold up so it can be driven like a car. The Transition, which flew at 1,400 feet for eight minutes last month, can reach around 70 miles per hour on the road and 115 in the air. It flies using a 23-gallon tank of gas and burns 5 gallons per hour in the air. On
37、 the ground, it gets 35 miles per gallon.Around 100 people have already put down a $10,000 deposit to get a Transition when they go on sale, and those numbers will likely rise after Terrafugia introduces the Transition to the public later this week at the New York Auto Show. But dont expect it to sh
38、ow up in too many driveways. Its expected to cost $279,000.And it wont help if youre stuck in traffic. The car needs a runway.Inventors have been trying to make flying cars since the 1930s, according to Robert Mann, an airline industry expert. But Mann thinks Terrafugia has come closer than anyone t
39、o making the flying car a reality. The government has already permitted the company to use special materials to make it easier for the vehicle to fly. The Transition is now going through crash tests to make sure it meets federal safety standards.Mann said Terrafugia was helped by the Federal Aviatio
40、n Administrations decision five years ago to create a separate set of standards for light sport aircraft, which are lower than those for pilots of larger planes. Terrafugia says an owner would need to pass a test and complete 20 hours of flying time to be able to fly the Transition, a requirement pi
41、lots would find relatively easy to meet.8. What is the first paragraph mainly about?A. The basic data of the Transition.B. The advantages of flying cars.C. The potential market for flying cars.D. The designers of the Transition.9. Why is the Transition unlikely to show up in too many driveways?A. It
42、 causers traffic jams.B. It is difficult to operate.C. It is very expensive.D. It burns too much fuel.10. What is the governments attitude to the development of the flying car?A. CautiousB. Favorable.C. Ambiguous.D. Disapproving.11. What is the best title for the text?A. Flying Car at Auto ShowB. Th
43、e Transitions First FlightC. Pilots Dream Coming TrueD. Flying Car Closer to Reality【答案】8. A 9. C 10. B 11. D【解析】本文是一篇说明文。主要讲述Terrafugia公司,研制出了飞车,试飞成功,预计将于明年进行销售。本文主要对飞车的历史由来及其构架进行了介绍。【8题详解】主旨大意题。根据“The wehicle-named the Transition has two seats wheels and wings that fold up so it can be driven like
44、 a car.The Transition,which flew at 1,400 feet for eight minutes last month, can reach around 70 miles per hour on the road and 115 in the flies using a 23-gallon tank of gas and bums 5 gallons per hour in the air. On the ground, it gets 35 miles per gallon.”可知,本段主要是对Transition的构架进行了介绍。故选A。【9题详解】细节理
45、解题。根据“But dont expect it to show up in too many driveways. Its expected to cost $279,000”可知,因为Transition的价格较高,所以不太可能在太多的马路上出现。故选C。【10题详解】细节理解题。根据“he government has already permitted z&xxkthe company to use special materials to make it easier for the vehicle to fly”以及“Mann said Terrafugia was helped
46、by the Federal Aviation Administrations decision five years ago to create a separate set of standards for light sport aircraft”可知,政府对于飞车的研发是比较支持的。故选B。【11题详解】主旨大意题。浏览全文,主要从飞车的试飞成功、飞车的构架以及多年以前人们对飞车的设想至今成为现实展开论述。根据“Terrafugia Inc .said Monday that its new flying car has completed its first flight”飞车试飞成
47、功,“But Mann thinks Terrafugia has come closer than anyone to making the flying car a reality”Mann认为Terrafugia研制出的飞车比任何人都更接近现实。故选D。DWhen a leafy plant is under attack, it doesnt sit quietly. Back in 1983, two scientists, Jack Schultz and Ian Baldwin, reported that young maple trees getting bitten by
48、insects send out a particular smell that neighboring plants can get. These chemicals come from the injured parts of the plant and seem to be an alarm. What the plants pump through the air is a mixture of chemicals known as volatile organic compounds, VOCs for short.Scientists have found that all kin
49、ds of plants give out VOCs when being attacked .Its a plants way of crying out. But is anyone listening? Apparently. Because we can watch the neighbours react.Some plants pump out smelly chemicals to keep insects away. But others do double duty. They pump out perfumes designed to attract different i
50、nsects who are natural enemies to the attackers. Once they arrive, the tables are turned. The attacker who was lunching now becomes lunch.In study after study, it appears that these chemical conversations help the neighbors .The damage is usually more serious on the first plant, but the neighbors, r
51、elatively speaking, stay safer because they heard the alarm and knew what to do.Does this mean that plants talk to each other? Scientists dont know. Maybe the first plant just made a cry of pain or was sending a message to its own branches, and so, in effect, was talking to itself. Perhaps the neigh
52、bors just happened to “overhear” the cry. So information was exchanged, but it wasnt a true, intentional back and forth. Charles Darwin, over 150 years ago, imagined a world far busier, noisier and more intimate(亲密的) than the world we can see and hear. Our senses are weak. Theres a whole lot going o
53、n.12. What does a plant do when it is under attack?A. It makes noises.B. It gets help from other plants.C. It stands quietlyD. It sends out certain chemicals.13. What does the author mean by “the tables are turned” in paragraph 3?A. The attackers get attacked.B. The insects gather under the table.C.
54、 The plants get ready to fight back.D. The perfumes attract natural enemies.14. Scientists find from their studies that plants can _.A. predict natural disastersB. protect themselves against insectsC. talk to one another intentionallyD. help their neighbors when necessary15. What can we infer from t
55、he last paragraph?A. The world is changing faster than ever.B. People have stronger senses than beforeC. The world is more complex than it seemsD. People in Darwins time were imaginative.【答案】12. D 13. A 14. B 15. C【解析】【分析】本文是一篇说明文。研究发现,当多叶植物受到攻击时,它们不会坐以待毙,会发出VOCs,以此来保护自己或者与周围的植物通过化学物质进行交流。【12题详解】细节理
56、解题。根据“reported that young maple trees getting bitten by insects send out a particular smell that neighboring plants can get. These chemicals come from the injured parts of the plant and seem to be an alarm”可知,当植物受到伤害时,会分泌一种特殊的化学物质。故选D。【13题详解】词义猜测题。根据“Once they arrive,the tables are turned. The attac
57、ker who was lunching now becomes lunch”,一旦它们到达这里, 然后这些攻击者就会成为植物的午餐,根据语境,故选A。【14题详解】细节理解题,根据“ In study after study, it appears that these chemical conversations help the neighbors .The damage is usually more serious on the first plant, but the neighbors ,relatively speaking ,stay safer because they h
58、eard the alarm and knew what to do”,可知,植物在必要的时候会通过分泌化学物质,通知周围的植物保持警惕。故选B。【15题详解】推理判断题。根据“imagined a world far busier, noisier and more intimate(亲密的) than the world we can see and hear. Our senses are weak. Theres a whole lot going on”可知,这个世界远比我们看到或听到的更热闹、更亲密,我们认知能力有限,有很多事仍在继续发生,远比我们想象的要复杂。故选C。【点睛】本文
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-371298.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
