《冲刺2015》2015届高三英语总复习(高考模拟专版)汇编:C单元 阅读理解(C3新闻报道类).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 冲刺2015
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家C3新闻报道类【英语卷2014届湖南省十三校高三第二次联考】C3 A(2014湖南十三校联考)WASHINGTON The head of the World Bank says for the first time in human history, it is possible to end poverty around the worldJim Yong Kim told a Washington audience Tuesday, he wants to make ending world poverty by 2030 a top goal for t
2、he bank and governments around the worldWorld Bank President Jim Yong Kim says that the problems of poverty, hunger and inequality are wide, urgent and a matter of survival of millionsWe know that despite the great successes of the last decade, there are still about 13 billion people living in extre
3、me poverty, 870 million who go hungry every day, and 69 million children under five dying every year, he saidBut Kim told a Washington audience that the previous successful efforts to cut the number of people living in extreme poverty by half give them hopeWe are at an auspicious moment in history,
4、when the successes of past decades and an increasingly favourable economic outlook (前景:) combine to give developing countries a chance-for the first time ever-to end extreme poverty within a generation, he said in a speech at Georgetown UniversityOur duty now must be to ensure that these favourable
5、circumstances are matched with deliberate decisions to realize this historic opportunityKim says success will require increasing the speed of economic growth, particularly in South Africa and South AsiaBut he warned that civil unrest (动乱) could happen if economic growth does not help people at all i
6、ncome levels, and also include women and youthKim says that the World Bank and other development agencies will have more resources to get this job done rightMeeting this 2030 goal will take extraordinary effort, he saidHowever, Kim warned that all the progress in fighting poverty could be destroyed
7、by climate disasters unless the nations of the world do more to prevent climate change56In the opinion of Jim Yong Kim, world poverty _Ais not quite hard to end by 2030Bexists only in Africa and AsiaCis difficult but hopeful to end by 2030Dwill be sure to disappear by 2030解析:细节题,由第一段最后一句话可知答案选C。技巧点拨
8、:细节题一定要根据选项和题干定位出文章中的具体根据,然后进行认真比对。正确选项就是对原文的同义改写或替换。57Which of the following gives Jim Yong Kim the hope to end world poverty?AA decreasing number of people are living in povertyBGreat successes have been achieved in science and technologyCEconomic growth is increasing in developing countriesDAll c
9、ountries have started to fight poverty解析:细节题,由第四段可知答案选。技巧点拨:同上58The underlined word auspicious in Paragraph 5 most probably means _Aunforgettable BluckyCdisappearing Dimportant解析:词义猜测题,由下文的the successes of past decades and an increasingly favourable economic outlook (前景:)combine to give developing c
10、ountries a chance暗示,特别是chance,当机会到来的时候,当然是重要时刻。技巧点拨:解推断题最主要的方法是根据词义关系推断具体细节。A. 根据定义、解释和复述猜测词义。这种情况下,生词往往出现在前面,定义或解释跟在生词的后面,由or或破折号引出。因此只要找准并正确理解生词的释义,生词的含义也就清楚了。释义部分可以是单词、短语,也可以是句子。在做这类题时,要注意生词与复述部分往往构成同位语,在句中多用逗号、破折号、冒号、分号等来连接。B. 根据因果关系猜测词义。因果关系总是同时出现在文章中,有时原因在前,结果在后;有时结果在前,原因在后,因此我们可以根据这一特定的逻辑关系来推
11、测生词的含义。C. 根据搭配、对比关系猜测词义。有时分析句子结构,辨别句子成分,分清搭配关系,是判断词义的前提,通过搭配关系得以确定划线名词指代的对象是人还是物。另外,转折词but、让步条件状语从句以及unlike, in spite of, despite, however等一些介词和副词都可以构成意义上的对比关系。59According to Jim Yong Kim, in order to end world poverty, _Awe must prevent civil unrest from happeningBwe cant ignore the needs of women
12、and youthCwe must make more people realize the importance of fighting povertyDthe countries across the world must work together to stop climate change解析:细节题,根据文章最后一句话:所有的进步都会被破坏掉,除尽世界各国进更多大的责任来阻止气候变化。技巧点拨:细节题一定要根据选项和题干定位出文章中的具体根据,然后进行认真比对。正确选项就是对原文的同义改写或替换。60What s the passage mainly about?AThe key
13、of ending world poverty is preventing climate changeBA top goal - ending world poverty will possibly be achieved by 2030CThe success of ending poverty - economic growthDThe progress in fighting poverty解析:主旨题,有文章第一段最后一句话可知答案选B。技巧点拨:主旨题,主要参照首段、尾段、各段首句,主要是首段的首句尾句。这是欧美人的说话习惯,开门见山,直接点明主题。【英语卷(解析)2014届山东省
14、实验中学高三第三次模拟考试(201405)】C3 DTwo newspapers that revealed (-BCT) government secrets about spying by the National Security AgencyThe Washington Post and The Guardian-will share the Pulitzer Prize for public service, announced Monday.The Pulitzers are the best known and most honorable awards for the arts
15、 and journalism in the U.S. The Washington Post and Guardian stories were based on thousands of documents handed over by NSA leaker Edward Snowden. American and British lawmakers criticized the newspapers for revealing government secrets, but the Pulitzer judges, mostly journalists, praised what the
16、y called authoritative and insightful reports that helped the public understand how the revealing fits into the larger system of national security.The Pulitzer for fiction goes to Donna Tartt for her best-selling novel The Goldfinch. The Pulitzer judges called Tartts The Goldfinch a beautifully writ
17、ten coming-of-age novel that touches the heart. It follows a sad boys involvement with a famous painting which he takes from the Metropolitan Museum of Art after a terrorist bombing. USA TODAY named it one of our 10 favorite books of 2013 In a 4-star review for USA TODAY, Kevin Nance called the nove
18、l a very entertaining, darkly funny new book, that goes a long way toward explaining why its author is finally securing her place alongside the greatest American novelists of the past half-century, including John Updike. Philip Roth Toni Morrison and that other latter-day Dickensian. John Irvine.The
19、 annual prizes, begun in 1917, are named for publisher Joseph Pulitzer and are administered by Columbia University in New York City. In 20 of the categories, each winner receives $10,000. The winner for public service in journalism is awarded a gold medal.56. What is the main idea of the text?A. Don
20、na Tartt and her best-selling book.B. Annual Pulitzer Prize winners announced.C. Debates over what Edward Snowden did.D. The criteria of the annual Pulitzer Prize.57. The Washington Post and The Guardian won the prize for_.A. disclosing government secrets B. supporting Snowden financiallyC. promotin
21、g new national security D. making the government annoyed58. What can we learn about The Goldfinch?A. It is based on many documents. B. It is a fiction of terrorist attacks.C. It has received favorable comments. D. it is badly thought of by judges.59. What can we infer about the underlined names in t
22、he third paragraph?A. They are all former Pulitzer Prize winners.B. They all support Kevin Nancys opinions,C. They are judges of this years Pulitzer Prize.D. They are outstanding American novelists.60. What do we learn about the Pulitzers?A. It has existed for more than a century. B. It is awarded o
23、nce a year.C It is named after a famous journalist. D. Each winner can win a gold medal解析:56.选B。主旨题:根据文章内容和结构可知文章讲的是普利策奖的获奖者。57.选A。细节题:根据文章第一段可知答案。58.选C。细节题:根据文章第三段第二句话:. The Pulitzer judges called Tartts The Goldfinch a beautifully written coming-of-age novel that touches the heart.可知答案。59.选D。推断题:前
24、文提示:the greatest American novelists of the past half-century,他们中包括哪些人.所以答案只能选D了。60.选B,细节题。根据最后一段第一句话The annual prizes, begun in 1917, are named for publisher 中的关键词annual (每年的)可知答案。【全品原创解析纯word版】吉林省九校联合体2014届高三第二次摸底考试英语试题解析】C3 CDining in a completely dark room, unaware whats on your plate while sitti
25、ng next to a complete stranger may not sound like an ideal restaurant experience but its certainly an intriguing way to spend a rainy night in London. Dans le Noir, close to Londons financial district, is a restaurant full of blind waiters and waitresses who become your eyes around the restaurant, w
26、hose original Paris branch opened in 2004. In the bar with the light, you choose whether you want the fish, meat or vegetable, but the dishes themselves remain a secret, as do the ingredients of the “surprise” cocktails. Bags, coats and devices(设备)that light up, including watches and mobile phones,
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-371444.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
三年级上册语文习题课件-第一单元综合测评卷|人教(部编版) (共15张PPT).ppt
