2021届高考英语大一轮复习 综合检测7 北师大版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高考英语大一轮复习 综合检测7 北师大版 2021 高考 英语 一轮 复习 综合 检测 北师大
- 资源描述:
-
1、综合检测(选修7)第一部分略第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A(2019重庆市第一中学高三月考)If you want to visit only the sights that you think are most interesting, you should definitely book one of the many private tours in NYC.Landmark Private New York ToursThe best way to make the
2、most of your visit to the top NYC landmarks is to use one of the private tours in NYC.NY See It All: From traveling through Manhattan to getting onto a boat to visit Ellis Island and the Statue of Liberty, this private NYC tour delivers superior service. Customize (订制) your stops and see why this to
3、ur is one of the best private tours in NYC.NY Limo Tour: After choosing what you want to see, this private tour in NYC lets you write the route for your day. Whether you want to see historical NYC sights, movie sights, or cultural sights, it will help make your visit memorable.Aerial Landmark Tour:
4、This is a fun and exciting way to explore New York City. On this 20minute helicopter tour, youll see the very best landmarks in Manhattan and the Bronx.FamilyFriendly Private New York ToursNYC isnt just a playground of adults; these familyfriendly private New York City tours are ideal for people tra
5、veling with kids.Revolutionary Era Walking Tour: When you book this informative NYC walking tour, you and your kids will wander around Manhattans Financial District and hear all about the American Revolution. With knowledgeable guides, your kids will love the tour too.Kids Greenwich Village Tour: Th
6、is fun NYC walking tour is specifically created for children. You and your kids will visit some famous Greenwich Village sights, while the children, led by friendly guides, play games that relate to math, science, foreign language, and the arts.这是一篇应用文,主要介绍了在纽约的几种私人旅行方式。21What can we know about NY L
7、imo Tour?AIt is a playground of the old and young.BIt provides tourists with high quality service.CIt mainly focuses on cultural sights.DIt gives you handson experiences of travel planning.答案:D解析:细节理解题。根据第四段中的“.this private tour in NYC lets you write the route for your day”可知,NY Limo Tour可以让游客自己设计旅游
8、路线,即为游客提供亲自制订旅行计划的体验。故选D。22Which tour is probably most suitable for visitors with a tight schedule?AAerial Landmark Tour.BRevolutionary Era Walking Tour.CNY See It All.DNY Limo Tour.答案:A解析:细节理解题。根据题干中的“most suitable for visitors with a tight schedule”和第五段中的“On this 20minute helicopter tour, youll se
9、e the very best landmarks in Manhattan and the Bronx”可知,日程安排得很紧的游客可以选择Aerial Landmark Tour,因为仅需花费20分钟,游客就可以参观一些非常棒的地标建筑,故选A。23What do the two familyfriendly tours mentioned have in common?AThey offer various entertainment facilities.BThey contain many unique outdoor activities.CThey can equip kids w
10、ith some knowledge.DThey include both natural and manmade sights.答案:C解析:推理判断题。根据倒数第二段中的“When you book this informative NYC walking tour” “With knowledgeable guides, your kids will love the tour too”和最后一段中的“while the children, led by friendly guides, play games that relate to math, science, foreign l
11、anguage, and the arts”可推知,文中提及的这两种适合家庭的旅行方式的共同点是孩子可以从中学到一些知识。故选C。24What does the author intend to tell in the passage?AWhat to do when you stay in NYC.BHow to go sightseeing if you visit NYC.CWhere to stay if you come to NYC.DHow to have fun when you live in NYC.答案:B解析:写作目的题。通读全文可知,文章主要介绍了纽约的几种私人旅行方
12、式,故作者写本文主要是为了告诉读者,如果去参观纽约的话该如何观光旅行。故选B。B(2019山西太原市第五中学模拟)It was an extremely hot day. My young brother Walt and I had decided to go swimming in the stream behind Mr Blickezs house, because it would be the only way to cool ourselves down. Across his farm and through some woods was a deep swimming hol
13、e supplied by several cold springs.The only problem with our plan was that this farm was guarded by a huge mean Hereford bull. Mr Blickez had told us that Elsie, the animals name, was the meanest bull in town, maybe even the county, and we believed in him. But the hotter it got, the more we thought
14、there was something doubtful about what he said. For one thing, we remembered Mr Blickez liked telling tall tales; for another, Elsie seemed like a strange name for a bull. Finally, I talked Mom into asking permission for us to walk through the farm, and Mr Blickez finally agreed.On our way across t
15、he farm, we stopped at the fence to admire the swimming hole. The sun shone brightly across the cool waters. We couldnt wait to get there. Suddenly, Walt shouted loudly. Elsie had run to him and was licking (舔) his back. I immediately hid under the fence. However, when I looked up, I saw that Elsie
16、wasnt a big mean bull at all. She was just a friendly young cow, and she was going to keep licking my brothers back as long as he stood still.When we discovered the truth, we were so happy. We then ran to the swimming hole and jumped in. The water was just as wonderful as we had dreamed. After that
17、day, we had many good days and we often visited our secret swimming hole guarded by the socalled “big mean bull”在很热的一天,作者和弟弟去Blickez家后的小溪中游泳。这条小溪被一头叫作Elsie的公牛守卫着,Blickez曾说这头公牛很不善良,但是作者后来发现,它原来是头友好的小母牛。25The author and his brother decided to go to swim because _.Athere was no water to take a shower a
18、t homeBthe weather was so hot that they couldnt stand itCMr Blickez invited them to his house for swimmingDthey wanted to try their newlyfound swimming hole答案:B解析:推理判断题。根据第一段中的It was an extremely hot day. My younger brother Walt and I had decided to go swimming in the stream behind Mr Blickezs house
19、, because it would be the only way to cool ourselves down.可知答案为B。26What was the problem faced by the author and his brother?AThey didnt know where to swim.BThey had to face a very mean bull.CTheir mother didnt want them to swim.DThey didnt know how to get to the stream.答案:B解析:细节理解题。根据第二段中的The only p
20、roblem with our plan was that this farm was guarded by a huge mean Hereford bull.可知答案。27What can we know about Mr Blickez?AHe often tells lies.BHe is very shy.CHe is an honest man.DHe is very kind to children.答案:A解析:推理判断题。根据第二段中的For one thing, we remembered Mr Blickez liked telling tall tales可知答案。28
21、When Elsie saw the authors brother, she _.Atried to attack himBimmediately ran awayCshowed her friendlinessDtried to drive him away答案:C解析:细节理解题。根据第三段中的She was just a friendly young cow, and she was going to keep licking my brothers back as long as he stood still.可知,这头小母牛很友好。C(2019安徽六安第一中学高三月考)Imagin
22、e its 2035. You have a good job, a big family and youre about 40 years old. Welcome to your future life. Getting ready for work, you pause in front of the mirror. “Turn red,” you say. Your shirt changes from sky blue to deep red. Tiny preprogrammed electronics are rearranged in your shirt to change
23、its color. Looking into the mirror, you find it hard to believe that you are 40. You look much younger. With amazing advances in medicine, people in your generation may live to be 150 years old. Youre not even middleaged.As you go into the kitchen and prepare to pour your breakfast cereal (谷类食物) int
24、o a bowl, you hear: “To lose weight, you shouldnt eat that,” from your shoes. They read the tiny electronic code on the cereal box to find out the nutrition details. You decide to listen to your shoes. “Kitchen, what can I have for breakfast?” A list of possible foods appear on the counter as kitche
25、n checks its food supplies.“Ready for your trip to space.” You ask your son and daughter. Before only specially trained astronauts went into space and very few of them. Today anyone can go to space for day trips or longer vacation. Your best friend even works in space. Handing your children three st
26、rawberries each, you add,“The doctor said you need these for space travel.” Thanks to medical advice, vaccination shots (疫苗注射) are a thing of the past. Ordinary foods contain specific vaccines. With the berries in their mouths, the kids head for the front door.Its time for you to go to work. Your ca
27、r checks your fingerprints and unlocks the door.“My office. Autopilot.” You command. Your car drives itself down the road and moves smoothly into traffic on the highway. You sit back and unroll your enewspaper. The latest news downloads and fills the viewer. Looking through the pages, you watch the
28、news as video films rather than read it.2035年的生活会是什么样子的呢?让我们一起读这篇文章来体会一下吧!29What changes the color of your shirt?AThe mirror.BThe shirt itself.CThe counter.DThe medicine.答案:B解析:细节理解题。根据第二段中的“Tiny preprogrammed electronics are rearranged in your shirt to change its color.”可知,是衬衫自己改变颜色的。30How do the s
29、hoes know that you shouldnt eat breakfast cereal?ABy pouring breakfast cereal into a bowl.BBy listening to the doctors advice.CBy testing the food supplies in the kitchen.DBy checking the nutrition details of the food.答案:D解析:细节理解题。根据第三段第二句中的“.to find out the nutrition details.”可得知答案。31How is the tex
30、t organized?AIn order of time.BIn order of character.CIn order of preference.DIn order of importance.答案:A解析:推理判断题。根据文中的“Getting ready for work” “As you go into the kitchen” “Ready for your trip to space.” “Its time for you to go to work.”可推知这篇文章是按照时间顺序来组织的。D(2019辽宁东北育才中学高三模拟)People love cellphones,
31、which is why nine in ten Americans own one. But does heavy use of cellphones pose a risk of cancer? This question has caused controversy for many years. A new study in rats now augments those concerns. Its data linked longterm, intense exposure to radiation from cellphones with an increased risk of
32、cancer in the heart or brain. The results have yet to be confirmed, the authors note.Indeed, although the rat study found a link between cellphone radiation and cancer, it offers no clues to why such a link might exist, notes Jonathan Samet. He teaches preventative medicine and directs the Institute
33、 for Global Health at the University of Southern California in Los Angeles. Still, he calls the new studys findings “significant”. They could lead to studies researching how cellphone radiation might cause cancer, he says.Phone signals are relayed between cell towers and cellphones via radio waves.
34、This radio frequencyor RFradiation is a type known as nonionizing (非电离的). Unlike Xrays, nonionizing radiation does not deposit enough energy into cells to release electrons from atoms or molecules, producing ions. So it tends to be far less harmful than ionizing radiation, such as Xrays. But that do
35、es not mean radio waves might not cause harm.In very large doses (量) this radiation will heat the body and cause tissue damage. But its not yet known what much lower RF levels might do, such as those from cellphone use. Five years ago, the World Health Organizations International Agency for Research
36、 on Cancer, or IARC, concluded that cellphone use “is possibly carcinogenic (致癌的)”Its conclusion was based on what little research data was available at that time. But notice that IARC was not certain. It said only that phone use might “possibly” cause cancer. So scientists at the National Toxicolog
37、y Program, or NTP, investigated further.本文是一篇说明文。人们喜欢用手机,90%的美国人都有手机。那么,过度使用手机是否会有患癌的风险呢?一项新的研究给出了一些线索。32Which of the following can replace the underlined word “augments”?AFigures out.BPuts out.CRefers to.DAdds to.答案:D解析:词义猜测题。画线词前面提到过度使用手机是否有患癌的风险这一问题多年来引发的争议不断,再根据画线词后的“concerns”和“Its data linked l
38、ongterm, intense exposure to radiation from cellphones with an increased risk of cancer in the heart or brain”可知,现在一项在老鼠身上进行的新研究增加了那些忧虑。故画线词与adds to意义相近。33In which aspect does Jonathan Samet think the new study in rats is significant?AIt assists him with his teaching.BIt indicates a new research dir
39、ection.CIt warns people to mind cellphone safety.DIt makes a breakthrough in cancer research.答案:B解析:推理判断题。根据第二段中的“They could lead to studies researching how cellphone radiation might cause cancer, he says”可知,这项研究会促使科学家去查明手机辐射可能是怎样致癌的,也就是说它为科学家提供了一个新的研究方向。34What is Paragraph 3 mainly about?AHow phone
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2018年秋人教版九年级语文上册课件:13、诗词三首 水调歌头 明月几时有.ppt
