广西岑溪中学、陆川中学、容县高中、北流高中四校2020-2021学年高一英语12月联考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广西 岑溪 中学 陆川 容县 高中 北流 2020 2021 学年 英语 12 联考 试题 解析
- 资源描述:
-
1、广西岑溪中学、陆川中学、容县高中、北流高中四校2020-2021学年高一英语12月联考试题(含解析)注意事项: 1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分听力(共两节,满分30分)做题时,请先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有
2、一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the woman suggest doing?A. Repairing the telephone.B. Surfing the Internet.C. Cooking at home.【答案】C【解析】【原文】M: Lets call and order pizza for dinner.W: The telephone isnt working.And the Internet is do
3、wn so I guess we have to cook dinner.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What did the man do?A. He bought a computer.B. He set up a company.C. He hunted for a new job.【答案】C【解析】【原文】W: I feel a little surprised that you sent an application letter to our company. You seem to know nothing about computers. Have you rec
4、eived any reply?M: Not yet but soon. Im actually an expert.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What are the speakers talking about?A. A fire.B. A flood.C. An earthquake.【答案】A【解析】【原文】W: How did you manage to escape?M: I pulled my sweater over my head and hurried down the burning stairs.As soon as I left the house,
5、the stairs were burned down.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】How many people will be expected to the party?A. 15.B. 135.C. 150.【答案】B【解析】【原文】M: How many people will be coming to the party on Saturday?W: We have to cross off fifteen names from our original list of one hundred and fifty.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Why do
6、es the woman mention her dinner guests?A. To ask the man to join them.B. To suggest politely the man leave.C. To invite the man to have another drink.【答案】B【解析】【原文】W: Well, Jack, I would like to offer you another drink, but I have guests coming over, and I havent even begun to prepare dinner. Thanks
7、for stopping by.M: Thanks for the drink. It has been nice seeing you, too.第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. How much will the man pay for the CD player?A. $30.B.
8、$70.C. $100.7. What is the man concerned about?A. Return policy.B. After-sale repairing.C. Exchange of goods.【答案】6. B 7. C【解析】【原文】M: How much does this small CD player cost?W: It is worth 100 dollars.But I can give you a thirty percent discount.M: Thats really cheap.By the way, if there is something
9、 wrong with this CD player, can I exchange it for a new one?W: Yes.But you must return it within a month.M: Is there a charge for that? I know other stores require a fee for that.W: There will be no charge at all.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. What kind of room does the man take?A. A shared r
10、oom with another student.B. A single room with his own bathroom.C. His own room with a shared bathroom.9. What is excluded(不包括) in the conference fee?A. Meals.B. Tea.C. Coffee.【答案】8. C 9. A【解析】【原文】W: Well, we have several levels of accommodation.You can share a room with another student for $25 a ni
11、ght.M: Um, OKW: Or you can have your own room but share the bathroom. Or you can have a single room with your own bathroom.M: I dont mind sharing a room On second thought, yes, I do.I want to have my own room, but Ill share the bathroom.W: Right Now, the conference fee does not include meals, though
12、 you do get tea and coffee during the breaks.M: Hang on a minute Ill have the lunch, but not the dinner or breakfastif thats OKW: All right.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】10. Where does the man probably work?A. In a hotel.B. In a church.C. In a film company.11. How did the man help the film star
13、?A. He woke him up.B. He lent him his pants.C. He sent him back to the room.12. What does the mans wife think of him?A. He is of great help at home.B. He is of no help with the housework.C. He is busy with his work all the time.【答案】10. A 11. C 12. B【解析】【原文】W: You have an interesting job, Harry.M: Ye
14、s.The official title is Assistant Guest Relations Manager.But my unofficial title is Harry the Helper.W: How did you come by such a title?M: It started years ago.I was an assistant to the night manager.A famous film star was staying here and one night he wandered into the hall wearing nothing but ni
15、ghtclothes.W: Really?M: I realized that he was sleepwalking, and it was important not to wake him up. So I gently took his arm and led him back to his room.W: And if you hadnt stepped in, hed have ended up in the street.M: Yes.And another time, I lent my pants to a guy who was going to have his marr
16、iage in the church in ten minutes when he had stepped into a pool.W: So everyone thinks that youre a great helper.M: Well, not quite everyone. My wife says that Im not helpful at all around the house.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】13. Who is Anna?A. The mans sister.B. The mans mother.C. The mans
17、 grandmother.14. How long will the man stay?A. Three days.B. Four days.C. Five days.15. What surprised the woman?A. The man only eats vegetables now.B. The man still has schoolwork to do.C. The man is staying for such a short time.16. What can we learn from the conversation?A. Anna is a vegetarian(素
18、食者).B. Anna loves to eat turkey.C. The man is disappointed with Anna.【答案】13. A 14. C 15. A 16. A【解析】原文】W: Its great having you home for Thanksgiving! We are so glad you could make it. Your sister is excited, too.M: Yeah, wheres Anna?W: Shes still at work.M: Well, its great to be back, even if its on
19、ly for a few days.W: Oh, five days is plenty. Last year, you were only here for three dayswhen you left, the holiday wasnt even over yet!M: Yeah, well, I had some schoolwork to take care of.W: Well, are you looking forward to eating some turkey?M: Oh, Im sorry. Didnt I tell you? Im a vegetarian now.
20、 Ive stopped eating meat.W: What? Are you serious? I thought you loved eating meat. First your sister, and now you. Did she talk you into it?M: Of course notW: How long has it been since you stopped?M: About six months. I think it wont be a problem since youll be making a vegetarian dish for Anna, a
21、nyway.W: Well, I think your grandmother will be really disappointed you wont be eating the turkey听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. What is the passage mainly about?A. The plan for the day.B. The courses of the school.C. An introduction to the teachers.18. What are the listeners going to do at 10:
22、40?A. Do a test.B. Take a rest.C. Get their books.19. Who will introduce the Learning Center?A. Carol.B. Steve.C. Anna.20. When are the listeners expected to talk with Helen?A. During the lunchtime.B. In the conversation class.C. After a talk about London.【答案】17. A 18. B 19. B 20. A【解析】【原文】W: So, we
23、lcome to English Studies International, everyone.My name is Anna and Im the Director of Studies.All right, so the first thing is whats happening today.From 9:00 am until 10:30 am, youll do some testsa written test, a self-assessment and an interview.These three help us decide your level.After youve
24、done the tests,at about 10:30, you can have a break.After the break at about 10:45, Rebecca will be waiting for you in reception to give you your books.At 11:00, please come back here to the Learning Center, and Steve, the manager, will give you an introduction to the Learning Center. At 11:30 you w
25、ill meet Carol.Carol will talk to you with the social program at English Studies International.These are all the activities that you can do after school.Then at midday, I will come back.You will meet me again and Ill give you your timetablesyour personal timetables that will tell you your class and
26、your teachers and rooms.Then you can have lunch in the canteen. During lunch, Helen will be in her office to talk with you if any of you have problems. Then, this afternoon you could either listen to a talk about London or you could do a conversation class if you have known London already.第二部分 阅读理解(
27、共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。ASunrise HikeSaturday, October 21, 6:45 am-7:45 amEnjoy sunrise from the hilltop as you learn about wildlife, plants, history and forest. Ages 8 and up; under 18 with an adult. To register (报名)by phone, call 630-933-7248.Meet in the par
28、king lot on the west side of Greene Road south of 79th Street. Dress for the weather, wear comfortable shoes and bring water.Trick Or TreatSaturday, October 28, 9:00 am-11:30 amYou and your family are invited to join the YMCA for a Halloween hike up Badger Mountain! Make sure to wear your Halloween
29、costumes (戏装)!Free shirts for the first 200 kids registered. Remember to take away your shirt by 11:30 am or it will be given away.Cost: Trick or Treat is a FREE event.Discovery HikeThursday, October 26, 1:00 pm-4:00 pm; Ages 3-8Fall is pumpkin time. Listen to a pumpkin story and learn how pumpkins
30、grow. Then we will head out on the path in search of a little pumpkin just for you and maybe, we will find the great pumpkin along the way. $7 per child.Harvest Day CampMonday, October 31, 8:00 am-5:00 pmHarvest Camp is an opportunity for children aged 5-13 to find the wonder of autumn at Keystone S
31、cience School and enjoy all the fun the Halloween season offers. Well explore the ways our natural environment has changed from summer to fall. As always, our programming is focused on building skills, knowledge and confidence. Cost: $0.00. 21. What do these activities have in common?A. They are des
32、igned only for children.B. They are held in a mountain.C. They are to celebrate Halloween.D. They all take place in autumn.22. In which activity might children get free clothes?A. Sunrise HikeB. Discovery HikeC. Harvest Day CampD. Trick Or Treat23. What can children do on the last day of October?A.
33、Listen to a pumpkin story.B. Hike with their parents.C. Enjoy the beauty of autumn.D. Learn about wildlife and forest.【答案】21. D 22. D 23. C【解析】这篇文章是一篇应用文,介绍了在秋季,为孩子们准备的一些有趣的活动。【21题详解】细节理解题。由Saturday, October 21, Saturday, October 28, Thursday, October 26, Monday, October 31,可知这些活动有一个共同点,就是都在秋天举行,选D。
34、【22题详解】细节理解题。由Trick Or Treat中的Free shirts for the first 200 kids registered. 可知在Trick Or Treat活动中,孩子们可能会获得免费的衣服,选D。【23题详解】细节理解题。由Monday, October 31, Well explore the ways our natural environment has changed from summer to fall. 可知我们将探索自然环境从夏季到秋季的变化。在10月的最后一天,孩子们可以欣赏秋天的美丽,选C。BHave you ever thought of
35、 taking a train and having an adventure(奇遇)? Riding the train can be a real adventure. That is how I feel every time I take Amtrak. I often take a fourhour trip to visit my children. Every time I take this trip I never know what will happen.Last week when I was on the train and over an hour into the
36、 train ride, there was a man sitting by himself in the back of the train carrying on a mobile phone conversationin another language. It was loud and disturbed most of the people on the train. I think it was annoying.Fortunately I sat next to a wonderful old lady who was taking a two-day trip by trai
37、n. She said her two daughters were distraught at the thought of her driving for three days to reach her home, although she had no trouble driving. The train ride was the only choice for her. She loved to look out of the window and watch the world go by on the train.She was fun to talk to and asked m
38、e when my children started being parents. That is a very good question. Both of us are old and have children. She asked that same question from time to time.There are always many people on the train from all walks of life, different countries, and many languages. Riding the train is a great way to i
39、ncrease your knowledge and take in all kinds of cultures. If you get hungry, you can buy food in the food car at any time. If you need to use the restroom there is always one available.It sure beats driving the car, which has to stop for food and restrooms. And it is better than taking the bus.24. A
40、ccording to the passage, the purpose of the authors train ride was_.A. to do businessB. to see her childrenC. to visit places of interestD. to see her old friends25. Which of the following is the closest in meaning to the underlined word “distraught” in Paragraph 3?A. Disappointed.B. Satisfied.C. Co
41、ncerned.D. Pleased26. In the authors opinion, on the train Amtrak_.A. the services are quite goodB. the food is terribly expensiveC. all the passengers are politeD. all the passengers are American27. What is the best title for this passage?A. Train ridea real adventureB. A painful experience on the
42、trainC. The history of AmtrakD. A wonderful lady【答案】24. B 25. C 26. A 27. A【解析】这是一篇记叙文。文章作者主要介绍了她的一次火车旅行经历,并且表示乘坐火车是一次很好的旅行。【24题详解】推理判断题。根据文章第一段“I often take a fourhour trip to visit my children.”(我经常花四个小时乘火车去看我的孩子们。)可知,作者坐火车是为了看她的孩子们。故选B。【25题详解】词句猜测题。根据第三段第一句“a wonderful old lady”(一位了不起的老太太)和划线词所在的
43、句子中的“her driving for three days to reach her home, although she had no trouble driving”(她开了三天车才到家,尽管她开车没有问题)可推知,她的两个女儿担心她。故选C。【26题详解】推理判断题。根据文章第五段“If you get hungry, you can buy food in the food car at any time. If you need to use the restroom there is always one available.”(如果你饿了,你可以随时在餐车里买食物。如果你需要
44、上厕所,总有一个。)和文章最后一段“It sure beats driving the car, which has to stop for food and restrooms. And it is better than taking the bus.”(这肯定比开车好,因为开车必须停下来吃东西和上厕所。而且比坐公共汽车好多了。)可推知,作者认为火车上的服务非常好。故选A。27题详解】主旨大意题。根据文章第一段“Have you ever thought of taking a train and having an adventure(奇遇)? Riding the train can
45、be a real adventure.”(你想过坐火车去冒险吗?坐火车可能是一场真正的冒险。)可知,文章作者主要介绍了她的一次火车旅行经历,并且表示乘坐火车是一次很好的旅行。C项:Train ridea real adventure(火车乘车是一场真正的冒险)符合题意。故选A。CYou cant imagine how terrible I felt at that time. A month before my first marathon (马拉松), one of my ankles was injured and this meant not running for two week
46、s, leaving me only two weeks to train. Yet, I was determined to go ahead. I remember back to my 7th year in school. In my first P.E. class, the teacher required us to run laps and then hit a softball. I didnt do either well. He later informed me that I was “not athletic”.The idea that I was “not ath
47、letic” stuck with me for years. When I started running in my 30s, I realized running was a battle against myself, not about competition or whether or not I was athletic. It was all about the battle against my own body and mind. A test of wills!The night before my marathon, I dreamed that I couldnt e
48、ven find the finish line. I woke up sweating and nervous, but ready to prove something to myself. Shortly after crossing the start line, my shoe laces (鞋带) became untied. So I stopped to readjust. Not the start I wanted!At mile 3, I passed a sign: “GO FOR IT, RUNNERS!”By mile 17, I became out of bre
49、ath and the once injured ankle hurt badly. Despite the pain, I stayed the course walking a bit and then running again. By mile 21, I was starving!As I approached mile 23, I could see my wife waving a sign. She is my biggest fan. She never minded the alarm clock sounding at 4 am or questioned my expe
50、nses on running. I was one of the final runners to finish. But I finished! And I got a medal. In fact, I got the same medal as the one that the guy who came in first place had. Determined to be myself, move forward, free of shame and worldly labels (世俗标签), I can now call myself a “marathon winner”.2
51、8. A month before the marathon, the author _.A. lost hopeB. felt scaredC. was well trainedD. made up his mind to run29. Why did the author mention the P.E. class in his 7th year?A. To acknowledge the support of his teacher.B. To amuse the readers with a funny story.C. To show he was not talented in
52、sports.D. To share a precious memory.30. How was the authors first marathon?A. He made it.B. He quit halfway.C. He got the first prize.D. He walked to the end.31. What does the last paragraph mainly talk about?A. One is never too old to learn.B. Failure is the mother of success.C. A winner is one wi
53、th a great effort of will.D. A man owes his success to his family support.【答案】28. D 29. C 30. A 31. C【解析】这是一篇记叙文。作者讲述了自己第一次参加马拉松过程。比赛前一个月的因脚踝受伤两周不能跑步,也就只有两星期的训练时间。但是自己坚持不放弃,克服比赛途中的种种艰辛与困难,最后完成全程抵达终点。【28题详解】细节理解题。根据第一段中“A month before my first marathon, one of my ankles was injured and this meant not
54、 running for two weeks, leaving me only two weeks to train. Yet, I was determined to go ahead.”可知,在我第一次参加马拉松比赛的一个月前,我的一个脚踝受伤了,这意味着我两周内不能跑步,只剩下两周的训练时间。然而,我决心要继续下去。由此可知,尽管作者受伤了,但还是决定参加比赛,故选D。【29题详解】推理判断题。根据第二段中“I didnt do either well. He later told me that I was “not athletic”.”可知,两样运动我都做得不好。他后来告诉我说我是
55、“不善于运动”。由此可知,作者提到七年级的体育课来表明他在体育运动方面做得不好,也就是对于运动不擅长,没有天赋。故选C。【30题详解】细节理解题。根据倒数第二段句子“I was one of the final runners to finish. But I finished!”可知,我是最后完成全程的运动员之一。但是我完成了全程!由此可知,虽然作者是最后完成全程的参赛者之一,但是完成了全程马拉松比赛。故选A。【31题详解】主旨大意题。根据最后一段“Determined to be myself, move forward, free of shame and worldly labels
56、, I can now call myself a “marathon winner”.”可知,下定决心成为自己,向前跑,不怕羞愧与世俗标签,我现在能称自己是一个 “马拉松赢家”。由此可知,作者是一个意志坚定的人,通过不懈努力,最终获得了成功。这主要告诉我们,要想成功,一定要意志坚定,不懈努力。选项C “获胜者是具有强大意志力的人”,符合文意。故选C。DThe new garbage sorting(分类)regulation has taken effect in Shanghai starting July 1. Many citizens are still confused about
57、 the classification of the four different types of trash. Thankfully, authorities have released an official guideline to explain the new rules.The guideline, published by the Shanghai Greenery and Public Sanitation Bureau, provides a rather clear definition on the four kinds of waste: recyclable was
58、te, harmful waste, household food waste and residual(剩余的) waste.Harmful waste, as the name suggests, includes various poisonous materials like used batteries, light bulbs, out-of-date medicines, paint and pesticides. Household food wastewhich is translated to “wet trash” in Chineserefers to food lef
59、tovers, rotten food, pet food, fruit peels, remains of TCM herbs and flowers. Paper, plastic, glass, metal and textiles(纺织品)are counted as recyclable waste. The definition of residual waste is a little confusing. Anything that is not listed above belongs to this category. As specific as the new guid
60、eline is residents still have a hard time sorting trash correctly and are finding it challenging to memorize them all. For instance, both plastic bottles and bubble tea or coffee cups are plastic materials. However, the former falls the category of recyclable waste and the latter belongs to residual
61、 waste. To save the hassle(麻烦), some netizens have come up with their own way to sort trash. “We should do this from a pigs angle,” commented one netizen. “Those edible(可食用的)for pigs are household food waste. Those even pigs dont want to eat are residual waste. If a pig consumes something and dies o
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-373718.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
23《太空一日》课件(部编七下语文).pptx
