广西浦北县2017高考英语一轮阅读理解选练及参考答案 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广西浦北县2017高考英语一轮阅读理解选练及参考答案 WORD版含解析 广西 浦北县 2017 高考 英语 一轮 阅读 理解 参考答案 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、广西浦北县2017高考英语一轮阅读理解选练及参考答案(2016高考训练)阅读下列材料,从每题所给的选项中选出最佳选项。体裁:说明文话题:人与科技词数:365时间:5You dont need to get in a timetraveling machine to see how technology will reshape our lives, such as the way we shop. Several new technologies that are to change your buying habits already exist.Lets see whats in stor
2、e for your future shopping.Try it on, virtually (虚拟地). Want to shop online for a new pair of eyeglasses? You dont need to guess which pair looks best on youuse the eBay Fashion iPhone app(程序) to try a pair of eyewear youre checking out on a picture of your face. But what if you want to buy something
3、 bigger? Thanks to Microsoft Kinects motion tracking camera, you can cover clothes on your screen body. You can even choose the background of your virtual fitting room to enrich your shopping experience.Get a perfect, custom fit. Everyones body is shaped differently. To get a perfect fit, you someti
4、mes have to get your clothes changed. But by using 3D scanning technology, all the clothes you buy will fit your body perfectly.Some companies scan your body using Hightech to get the most accurate measurements, so they can make special clothes just for you.Hightech shopping carts and checkout count
5、ers. Hightech shopping carts could, in time, be a common sight in malls and supermarkets. Microsoft Kinectenabled carts are currently under test. The cart can follow you along the aisles (通道), controlled merely by your movement and your voice. In China, a supermarket chain introduced tabletequipped
6、carts that guide shoppers around the stores aisles.In the United States, several supermarkets use a device called Scan It that gives buyers the freedom to scan purchases on their own while they shop. While its great not having to line up at a checkout counter, we wouldnt mind it if the store used To
7、shibas new Object Recognition Scanner. The machine identifies a product as soon as its placed in front of a camera just by its shape and color, even if it has no bar code.【语篇解读】本文是一篇说明文,主要介绍了几种未来的购物方式。1Whats the best title for this text?AWays for future shoppingBInfluence of new technologyCInvention
8、s to change habitsDA new timetraveling machine答案A标题归纳题。根据文章第一段的最后一句“Lets see whats in store for your future shopping”可推知,答案A未来的购物方式,最适合做文章标题。2According to Paragraph 2,the eBay Fashion iPhone app can _Amake vivid pictures of our faceBhelp us sell more clothes onlineCcreate us a virtual dressing roomD
9、choose suitable eyeglasses for us答案D推理判断题。根据文章第二段中“You dont need to guess which pair looks best on youuse the eBay Fashionl iPhone app(程序)to try a pair of eyewear youre checking out on a picture of your face.”可推知,答案D为你选择一副适合的眼镜,符合文意。3Which of the following can get the most accurate shape of our body
10、?AObject Recognition Scanner.BThe eBay Fashion iPhone app.C3D scanning technology.DMicrosoft Kinectenabled carts.答案C细节理解题。根据文章第三段中“But by using 3D scanning technology,all the clothes you buy will fit your body perfectly.”可知,3D扫描技术最精确,答案C符合文意。4The Object Recognition Scanner can identify a product mor
11、e quickly by _Athe customers voiceBits shape and colorCthe customers movementDthe bar code on it答案B细节理解题。根据文章最后一段的最后一句“The machine identifies a product as soon as its placed in front of a camera just by its shape and color, even if it has no bar code”可知,此处the machine指的是Toshibas new object Recognitio
12、n Scanner,故答案B符合文意。5What can we infer from this text?ACheckout counters will disappear from supermarkets in future.BBuyers can use Scan It to go around the supermarket by themselves.CHightech shopping carts will be widely used in malls and supermarkets.DThe new technologies are only dreams that are
13、impossible to come true.答案C推理判断题。根据文章倒数第二段的第一句“Hightech shopping carts could,in time,be a common sight in malls and supermarkets”中in time(迟早)可推知,高科技购物未来将广泛地应用到商场和超市中,故答案C符合文意。【上海市徐汇区2014诊断卷】阅读理解Charlie Bell became chief executive of McDonalds in April. Within a month doctors told him that he had col
14、orectal cancer. After stock market hours on November 22nd, the fast-food firm said he had resigned; it would need a third boss in under a year. Yet when the market opened, its share price barely dipped then edged higher. After all, McDonalds had, again, shown how to act swiftly and decisively in app
15、ointing a new boss. Mr. Bell himself got the top job when Jim Cantalupo died of a heart attack hours before he was due to address a convention of McDonalds franchisees(获特许经营联营店者). Mr. Cantalupo was a McDonalds veteran brought out of retirement in January 2003 to help remodel the firm after sales beg
16、an falling because of dirty restaurants, indifferent service and growing concern about junk food. He devised a recovery plan, backed by massive marketing, and promoted Mr. Bell to chief operating officer. When Mr. Cantalupo died, a rapidly convened(召集) board confirmed Mr. Bell, a 44-year-old Austral
17、ian already widely seen as his heir apparent, in the top job. The convention got its promised chief executives address, from the firms first non-American leader.Yet within weeks executives had to think about what to do if Mr. Bell became too ill to continue. Perhaps Mr. Bell had the same thing on hi
18、s mind: he usually introduced Jim Skinner, the 60-year-old vice-chairman, to visitors as the “steady hand at the wheel”. Now Mr. Skinner, an expert on the firms overseas operations, becomes chief executive, and Mike Roberts, head of its American operations, joins the board as chief operating officer
19、.Is Mr. Roberts now the new heir apparent? Maybe. McDonalds has brought in supposedly healthier choices such as salads and toasted sandwiches worldwide and, instead of relying for most of its growth on opening new restaurants, has turned to upgrading its 31,000 existing ones. America has done best a
20、t this; under Mr. Roberts, like-for-like sales there were up by 7. 5% in October on a year earlier.The new teams task is to keep the revitalization plan on course, especially overseas, where some American brands are said to face political hostility from consumers. This is a big challenge. Is an in-h
21、ouse succession(交替、继承) the best way to tackle it? Mr. Skinner and Mr. Roberts are both company veterans, having joined in the 1970s. Some recent academic studies find that the planned succession of a new boss from within, such as Mr. Bell and now (arguably) Mr. Roberts, produces better results than
22、looking hastily, or outside, for one. McDonalds smooth handling of its serial misfortunes at the top certainly seems to prove the point. Even so, everyone at McDonalds must be hoping that it will be a long time before the firm faces yet another such emergency.70. The main reason for the constant cha
23、nge at the top of McDonald is _.A. the constant change of its share priceB. the boards failure to reach an agreementC. the falling salesD. the physical problems of the chief executives71. The underlined phrase “heir apparent” (in Paragraph 2) in the article most probably means someone who _. A. has
24、the same ideas, aims and style with a personB. has the same right to receive the family titleC. is appointed as an executive of a companyD. is likely to take over a persons position when that person leaves72. Which of the following was NOT a cause of the falling sales of McDonald?A. The change of th
25、e chief executive. B. Peoples concern about junk food.C. Dirty restaurant. D. Indifferent service.73. In terms of succession at the top, McDonald_. A. has had to made rather hasty decisions B. prefers to appoint a new boss from withinC. acts in a quick and unreasonable way D. surprises all the peopl
26、e with its decisions【参考答案】70-73 DDAB阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 The next decade will witness the most important changes in the way we consume sport since the appearance of mass audience television in the 1950s. The development of media channels such as satellite and cable television, the int
27、ernet and mobile telephones has broken the traditional free television model in every advanced economy. Well managed sports will remain valuable content and many will continue to grow. Forward thinking governing bodies will grasp the opportunity by repackaging their sports to adapt to the new broadc
28、ast landscape. Others will not.Brand marketers have seen the effectiveness of the traditional TV sport advertising fall over the last twenty years as audiences for free to air television fall year by year. The growth of sponsorship(赞助)as a marketing tool is one result. However, sport must compete fo
29、r the sponsor dollar with other forms of content such as music, the arts and culture and cause-related marketing, each of which offers a powerful choice.At the same time some of sports biggest marketers, the soft drink, beer and fast food companies, will come under growing pressure from social and p
30、olitical pressure groups concerned about levels of obesity(肥胖), over drinking and anti-social behavior that have become such a part of modern life.Companies such as McDonalds, Coca Cola and Budweiser face calls to cut its ties with sport, which will be popular over the next decade. Are we facing a b
31、an on soft drink sponsorship similar to that of tobacco? Certainly, the removal of hundreds of millions of sponsorship dollars from the sports economy worldwide would have destructive influence. This report analyses the threat, seeking comparisons with the strategy employed by the tobacco abolitioni
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
